Last news in Fakti

22 Юли, 2021 06:42 4 834 63

Ресторантьорите към Кацаров: Превърнахте се в диктатор, чакаме ви на дебат

  • стойчо кацаров-
  • ресторантьори-
  • мерки

Преди известно време поискахме оставката на министър Ангелов и ще поискаме оставката на всеки, който спомене за затваряне, категорични са от бранша

Ресторантьорите към Кацаров: Превърнахте се в диктатор, чакаме ви на дебат - 1
Снимка: БГНЕС

"Временният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и временно подопечното му ведомство изрекоха поредната порция лъжи в опит да оборят позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията", съобщиха от СЗБ и БАЗ.

Ето как продължава декларацията им:

"Господин Кацаров, последната година и половина се наслушахме на лъжи и изопачаване на факти. Писна ни! Точка! Не бяха ли достатъчно лъжите, имитациите на мерки и дискриминацията в заповедите на МЗ от година и половина насам, та продължавате да ги повтаряте?!

Затворените заведения никъде по света не са спасили нито един човешки живот, още по-малко в България. Ограничаването в работния процес на бизнесите е с цел забавяне на разпространението, за да може здравната система да се подготви за евентуална нова вълна. Така че впрегнете всичките си усилия в това направление, защото времето е най-ценното, с което разполагате. Но не и ние! Нашето време изтече, няма какво да губим.

Няма да позволим повече дискриминация!

Преди известно време поискахме оставката на министър Ангелов и ще поискаме оставката на всеки, който спомене за затваряне, заради вирус, за които има действаща и достъпна за всеки ваксина!

Г-н Кацаров, вчера изрекохте лъжа! В представената от Вас позиция се твърди, че "Планът включва и автоматично стартиране на програмите за социално подпомагане и подкрепа за бизнеса." - абсолютна лъжа! Нито думичка за подкрепа за бизнеса ни няма в плана ви!

Направи ни впечатление една дума в това изречение - "автоматично". Единственото автоматично, е вашето решение да ограничите и затворите бизнеса ни при най-малкия ръст на случаите. Помислихте ли за научната обосновка на това затваряне или с едно движение на химикалката обрекохте нас и нашите семейства на глад и лишения? Къде са изследванията за разпространението на вируса в заведенията? Къде са анализите ви за процента ваксинирани по сектори? Нашият сектор ли е най-опасен, най-неваксиниран, че се затваря първи??? Твърдите, че се съсредоточват усилия "особено в групите от населението, при които вече категорично е доказан повишен риск от тежко протичане на заболяването, хоспитализация, смърт". Не бяха ли според вас това именно възрастното население, които определено не работят в нашия бранш и рядко, особено в пандемията, са наши клиенти. Нали заради това променихте плана за ваксинация и приоритизирахте ваксинацията на населението над 60 г. (няма да коментираме колко млади и активни хора, желаещи да се ваксинират към онзи момент заради този ви подход отложиха ваксинацията си).

Господин Кацаров, трябва ли да припомним как вие като гражданин развявахте позицията си за несъществуването на вируса и подривахте доверието на хората в лекарите и лечението срещу Ковид, докато ние, хората работещи в нашия бранш се борехме за оцеляването на бизнеса ни, за запазването на работните места, за справедливост и научна обоснованост на въвржданите мерки за ограничаване разпространението на Ковид!

От безумния ви план става кристално ясно, че сте вложили нула усилия да анализирате ситуацията, да се ангажирате с важната за всички нас ваксинационна кампания и да разпишете адекватни, научнообосновани мерки за справяне с разпространението на вируса.

Ще го повторим пак, дано ви стане ясно:

Представеният от вас "план" е олицетворение на липсата на държавнически подход, загриженост и мисъл за всички хора! Отново целият проблем и отговорност за вирусна епидемия се прехвърлят върху заетите стотици хиляди в нашия бранш!

Опитът да придадете политически облик на изразената от нашия бранш позиция е арогантен и само потвърждава неразбирането на проблемите на обществото, с които вие като служебен министър на здравеопазването трябваше да се заемете. Да се опитвате да политизирате позицията ни по темата за затварянето на определени сектори на икономиката ни, говори за липса на елементарно разбиране на причинно-следствената връзка, психологията и познаване на човешкото. Защото няма нищо политическо и нищо по-човешко от това да защитаваш правото си на труд! Право, заложено в Конституцията на Република България!

А ето отново и нашата политическа позиция, понеже явно не сте я разбрали:

Ще искаме оставки и ще третираме като терорист всеки, който спомене за затваряне на бизнеси, заради вирус, за който има достъпна за всеки ваксина!

След като дойдохте в МЗ с лозунга за почтеност и прозрачност, който ние аплодираме, как точно изведнъж станахте диктатор, който иска да налага дискриминация? Превърнахте се в репресивен орган! Властта не ви влияе добре!

Господин Кацаров, ще приемете ли поканата ни за публичен дебат или и вие ще се скриете зад тексаски таблици и недоказани теории като предшественика ви министър Ангелов?

И вместо да се замеряме с писма в медиите, заповядайте следващата седмица на публичен дебат, за да обясните как точно пазите човешкия живот, като имитирате "мерки", които доказано в цяла Европа, САЩ и България не работят !

И толкоз! Чакаме ви на дебат!"


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЛЬО ПОМЕН

    141 10 Отговор
    РИЧИ, ПЪРВО СЕ ИЗКЪПИ И ПОСЛЕ ДЕБАТ! СХВАНА ЛИ?
  • 2 123

    131 8 Отговор
    Гербава от-репка
  • 3 Кръчмар

    46 7 Отговор
    На къде без мене ?
  • 4 ТаУмВзе

    105 3 Отговор
    Мутрата е достатъчна за преценка, че трябва да Фалирате! Жалко за работещите хора на подаяния и Гавра. Робовладелци сте, нищо повече.

    Коментиран от #37

  • 5 Оооо

    37 1 Отговор
    скъпа
  • 6 Кръчмарска

    102 4 Отговор
    работа ! Че и заповеди раздава ? Чакал за дебат бил ?!
  • 7 Ами

    22 85 Отговор
    Не са ми любимци ресторантьорите, но в случая са прави.

    Коментиран от #22

  • 8 Абе

    61 2 Отговор
    Къде шъ си пия мъстичката ако затвори кръчмата на Ади-Дългия Косам?
  • 9 Сссс

    120 6 Отговор
    Подлого, защото не говореше с такъв тон на Боко, а? Откъде на къде ще говори публично Кацаров с тебе, защо не проведе такъв разговор с Боко? Ех подлого ресторантьорска!
  • 10 Ако влезна

    78 2 Отговор
    В кръчмата на този и го погледна веднага ще ми се отяде
  • 11 Миризлив пор

    64 0 Отговор
    Този с мазната коса все ваксина та ваксина, е има ваксини ама ваксинираните са малко. От друга страна се говори за затваряне кога се повишат случаите а ако работи ваксината не трябва да се покачват нали?
  • 12 Може би

    83 1 Отговор
    Този пасквил сигурно е писан от любовницата на мръхлясания тип Деничка САЧЕВА. Бойко подпалва бунтове от верните си хора, които разказваше с джипката си.

    Коментиран от #24

  • 13 Пенди

    48 0 Отговор
    Еййй, смръдливкооо
  • 14 дрон

    66 4 Отговор
    ричи,защо не поаиска оставката на батко? кой ти даде заведението на витошка? искам и аз да си купя там...………...цървули герберски
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГЕРБ изкараха и Кръчмарите на барикадата

    68 2 Отговор
    На колко министри поисках те Оставката, докато ви бяха затворили и Управляваше ГЕРБ!!!! На никой?? 000000?Сега ви натиснах, "копчето" и тръгнах те и вие Да искате Оставки!! След като се направи Ревизията на Пирогов и Правителствена Болници тогава се Обадете отново!! Сега дирижирано ще "спасявате редник Раян"???!!! А Кацаров ви пречи!!! НЕЕ много сложна постановката!!! Балтов в, случая е Редник Раян!!!!
  • 17 фен на сидеров

    33 1 Отговор
    маугли, готви се за четвърта , пък и пета вълна - идаааат !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фаро

    51 2 Отговор
    Всички честни фалираха останаха само мутрите да квичат за джипката
  • 20 Разсмърдя

    43 0 Отговор
    се на вкиснала манджа ! Не се диша !
  • 21 Всички Верни и Послушни, Отиват на

    44 1 Отговор
    Барикадата!! Бунат всички, да спъват работата на Правителство и Парламент!! Дирижирани от ГЕРБ Постановки!! И това ще, се преживее!! НЕЕ трудно да се дасетят хората, кой създава Организацията!!!! Ще Организират "всенародни, протести, от Слугите работодатели! , Работниците, нямат избор!!! Не" Протестират" ли си губят работата!!!
  • 22 Амчи да...?!

    23 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Прави са- но само на снимката...
  • 23 Уф...завоня...

    33 0 Отговор
    Тоя няма ли да се изкъпе най-накрая...?!
  • 24 Ами да

    34 1 Отговор

    До коментар #12 от "Може би":

    Позна. Пасквила е написан в същия стил и изказ, многословно, на Деница прекрасна, бивша министърка. Този с вид на клошар няма такъв мисловен процес.
  • 25 9832

    12 1 Отговор
    Пак реклама на ваксината.
  • 26 Гост

    28 1 Отговор
    Този отвратителния пак вие , че бизнеса не върви . Сигур е гладен горкия няма пари и за баня и фризьор .
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор
    гербави мутри бяла мафия
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор
    разболееш ли се нямаш ли пари си до нам
  • 29 резервист

    12 3 Отговор
    Смело товарищи в бою! Все едно сме в Чечня! Я по-спокойно , драги!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мда

    28 1 Отговор
    От доста време очаквах да активират тоя некъпания... Даже се забавих. Шайката сега ще плаща за подобни акции от измислени браншови организации. Чакаме да се обадят животновъди, меко производители и т. н. Верните на Боко лакеи, които ядоха попарка, сега трябва да заслужат парите си
  • 32 Асоциацията на Кръчмарите!! Не сие

    19 0 Отговор
    Написал и името Дългокосия, шеф!! Някога на такава една Асоцияция към Поткрепа бях Секретар, началото на 9О год На колко министри от ГЕРБ, за 1,5 год казахте,че са Диктатори???Използват ви ГЕРБ!!! Явно има защо, длъжници сте им!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ясно ли е, мутри

    18 0 Отговор
    В държава, в която хората казаха НЕ на "ваксините", бизнесът на всеки, който говори за "ваксиниране", е обречен!
  • 35 Псевдоним

    8 0 Отговор
    Ясно е в кой отбор играе Алибегов, но в случая не е много уместно да му затваряме устата.
  • 36 Драйфус

    14 0 Отговор
    Това същество явно се учи от покровителя си,който искаше да го разпита лично министъра!
  • 37 0987

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Определено не си внимавал много в час.
  • 38 Мдаа

    16 1 Отговор
    И какво като затворят и фалират кръчмите,с цени каквито са в момента,те сами ще си го причинят...

    Коментиран от #41

  • 39 истината

    3 16 Отговор
    Имунизиране на населението трябва, а не затваряне на заведенията! Хората трябва да се върнат към нормалния живот. Мотивирайте населението, а не го заставяйте и не забранявайте!

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 един от многото

    15 0 Отговор

    До коментар #38 от "Мдаа":

    Много си прав , със солените си цени и безсолно обслужване , когато и да фалират , все ще е късно!
  • 42 Бай ви Тодор Живков

    11 1 Отговор
    Ресторантьорите са свикнали от прозореца на джипката да ги отварят и затварят и не им харесва да има ясни правила
  • 43 гнус

    12 1 Отговор
    Алибегов беше пръв приятел с баш Диктатора, пък тръгна да обвинява другите, че били диктатори.
  • 44 Ха,ха

    2 8 Отговор
    И,какво се оказа?Че другарите са в пъти по нефелни от Боко.Не само закриват бизнеси,ами и вдигат цените до небето.Къде си Бойче,че тези новите ни одраха кожите.
  • 45 Фактъ

    12 0 Отговор
    Тези са в сивия сектор , а с такива не се преговаря , на такива се слагат белезници .
  • 46 Мнение

    12 1 Отговор
    Ричард Алибегов??? Тоя как изведнъж стана основен представител на ресторантьорите??? Ричка, да не би да си от ъндърграунда и ти?! Иначе досущ 1 към 1 мяза на Боко!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ЙЕТИ

    6 0 Отговор
    Е КАК ДА ИМАМЕ ТУРИСТИ,КОГАТО ТОЗИ СЕ ПОЯВИ И ,.....ТЕ СЕ ПЛАШАТ ,ВСЕ ПАК СА ТУРИСТИ , НЕ ГОРСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ ....!!!!!
  • 49 Да бе да ама

    7 1 Отговор
    Като нямаш работа хващаш 8 номер мотика и на село.И без това ядем домат-пласмаса..Стига сте ревали...Писна на доста хора.
  • 50 Мисля

    6 1 Отговор
    И ако не си подаде оставката,какво?Ще стачкувате ли?Му-ха-ха!1.Връщане на ДДС за алкохолите в нормални стойности.2.Изкъпани,ваксинирани,правоспособни готвачи и сервитьори с истински договори.3при трето нарушение -затваряне на ресторанта(пивницата)завинаги и собственика в следствието.
  • 51 Млад весел гербер

    5 0 Отговор
    Стъки -президент,Алибегов-вице.Луна и Митьо Пищова -първа резерва!
  • 52 градски

    5 0 Отговор
    " Затворените заведения ниъде по света не са спасили нито един човешки живот...." - факт е, че не са спасили, защото в тях не работят медицински специалисти. Но също така е факт, че при разрастване на епидемията - доста човешки животи се погубиха, заради заразяване на тези места поради НЕспазване на мерките.
  • 53 Иванов

    2 1 Отговор
    Тези кръчмари да стоят настрана.... Когато потребителя види нормално ценообразуване тогава може да ги уважи...
    На който не му харесва да си продава кръчмата.....Измамници от сивата икономика
  • 54 хомосапиенс

    3 0 Отговор
    Яяяя,бягащото Али се измъкна от пещерата и се показа ...Само един боздуган на рамото преметнат му липсва и гердан от кокалчета около врата ...
  • 55 А случайно да

    7 0 Отговор
    поискаш и нулева данъчна ставка? Защо не споменавате,че Борисов ви " опрости" цели11%. Такова чудо го няма никъде ,не само в Европа,но в света.На всеки 20 лева,11лева автоматично ви остават в джоба! Няма друг бизнес в държавата,който да е толкова толериран и гален,като вашия! Ако съм министър на финансите, ще ви побъркам от проверки.Данъчни,НОИ,- от всякъде.И при първи укрити обороти,дори за един лев,ще връщам назад от началото на пандемията.Колко си лапнал от намаления над два пъти данък,от 60/40 и други" мазни мръвки". Народа го боли Ф,уио ако фалират и десет хиляди кръчми. Не носите никакви пари за фиска.На стотачка,декларирате десетачка.
  • 56 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Този нечистоплътен терорист,като какъв се изявява? Според мен,той е тартор на престъпна група алчни кръчмари,на които Боко доставяше суджук от североизточна България.

    Коментиран от #57

  • 57 Бойкот

    6 0 Отговор

    До коментар #56 от "Павел пенев":

    Кръчмарите са едни от меко казано най-неприятните хора у нас. Пълни измамници и крадци. Не издават касови бележки, експлоатират персонала, не внасят осигуровки и т.н. Отделно купуват възможно най-евтините продукти, които са пред разваляне и не стават за нищо, нито пък спазват елементарна хигиена. Дори и да няма мерки, народа трябва да спре да им посещава заведенията.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Алтер

    3 0 Отговор
    Тарзан, запри се, бе. Все сте недоволни, а една чешмяна вода е два лева.
  • 61 АДИ БЕГАЙ

    1 0 Отговор
    ЕЙ НЕПРИЯТНИК , ЩЕ ЗАТВОРИШ ТА ХОРО ЩЕ ИГРАЕШ БЕ КРАДЕЦ И ПОМИЯР ! МОЖЕ ДА СТАНЕ ТАКА , ЧЕ ДА НЯМА КАКВО ДА ЗАТВОРИШ ПОДЛОГО БОЙКОВСКА ! КОЙ СИ ТИ БЕ ПРОСТАК ГЕРБАВ ?
  • 62 Разбойковите

    1 0 Отговор
    мекерета лаят по заповед от ТОЛУПА.Е така да има бой по служебното правителство за кефа на банкянското говедо.ДА РЕВЕМ,ДА РЕВЕМ,ДА РЕВЕМ защото ние вече БОЮ феса го нещем.Няма да се върне тиквата.Бибитко ще води театралната трупа в затвора-забава до ЗАБРАВА.
  • 63 РАШКОВ

    2 0 Отговор
    защо не ги прибереш тия РАЗБОЙКОВИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ.НА КОГО СЕ БЛЕЩИ ТОВА АРОГАНТНОТО.ПИБЕРИ ПЪРВО БОЙКО,ЗАЩОТО САБОТИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО ВСЕКИ ДЕН.НЕГОВИТЕ ОТЯВЛЕНИ НЕГОДНИЦИ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ,ЗА ДИСКРЕДИТИРАТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.ТОЛУПА НЕ МОЖЕ ДА СПИ,ЧЕ Е НИКОЙ ВЕЧЕ.ЕЙ,КАКЪВ УСПЕХ САМ ДА СЕ ДОКАРАШ ДО ДЪНОТО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове