Last news in Fakti

22 Юли, 2021 08:54 2 897 37

Антон Кутев: Очаквам правителство още с първия мандат на ИТН

  • антон кутев-
  • слави трифонов правителство-
  • итн-
  • итн кабинет

Какво ще завещае кабинетът "Янев" на новите управляващи?

Антон Кутев: Очаквам правителство още с първия мандат на ИТН - 1
Снимка: БГНЕС

„Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно правителство. Аз обаче съм оптимист и смятам, че такова ще има още с първия връчен мандат на „Има такъв народ”. Това би било най-добрата опция за България”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Той добавя, че цялото служебно правителство силно се надява България да има работещ кабинет.

„Не мога да кажа дали в него ще има министри от служебния кабинет. Това е решение на партията, която води. Трябва обаче да има приемственост и някои неща трябва да продължат”, каза Кутев.

По отношение на шефа на НАП Румен Спецов, Кутев заяви, че към този момент всичко при него е наред: „Има продадени фирми, но това не води до негова вина”.

Ръководството на АПИ

„Не мога да знам какво точно се случи там. Вчера бях в регионалното министерство и видях, че имаше една наистина нелепа заповед на шефа на АПИ, с която той спира ремонти, които не трябва да бъдат прекратени. Това е проблем за всяко ръководство на АПИ. Предишното правителство е оставило договори за милиарди, без да имат финансово обезпечаване. В същото време са разплатени други милиарди на фирми, които нищо не могат да направят, защото нямат готовност. АПИ се намира в много тежка ситуация в резултат на абсолютно безобразното му управление до този момент”, обясни Кутев.

Казусът "Пирогов"

„Щом имаме криза, значи има грешка. Няма как някой да не направи грешка. Имаше такава в комуникацията. На хората трябваше да бъде обяснено, какво се случва. Ние освободихме Балтов и едва след това обяснихме защо. Аз обаче смятам, че основанията са достатъчно ясни. Ревизията от НЗОК показва, че там има злоупотреба със средства. Друг е въпросът дали това не е системен проблем и в други болници. Нямам съмнение, че освобождаването на проф. Балтов беше правилно. Важно е обаче да поправим системите грешки, за да не се окаже следващият директор в същата ситуация”, каза говорителят на служебното правителство.

Ваксинацията

„Аз се опитвах да наблюдавам процеса. Усилия се правят, но друг е въпросът колко са публични. Част от обществото е настроено против ваксинацията и това не се е случило за тези два месеца”, заяви Кутев.

Николай Цонев и ВиК холдинга

„Неговата експертиза трябва да си я защити той. Той е сложен там от министъра и единственото основание трябва да бъде експертизата. Каква е нужната за този пост аз не знам. Може да е нужен човек, който разбира от финанси. В този холдинг има 1 милиард, който престоява там вече почти година. С него нищо не е направено и ако всичко това е така, там трябва да има промени”, обясни още говорителят на служебното правителство.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    8 6 Отговор
    Излиза според Кутев че Балтов е бил принуден да краде иначе той е честен човек. Ами то и най-долното циганче, когато е гладно е принудено да краде иначе то не би си позволило такова нещо

    Коментиран от #4, #20

  • 2 Пич

    9 2 Отговор
    Очакваш , Кутев , ама тея са като куче , котка и мишка... Кучето иска да изяде котката , котката иска да изяде мишката , а мишката иска докато големите се давят , да им изяде храната... Колко пък да изкарат заедно...

    Коментиран от #19, #22

  • 3 КОТарАК

    7 11 Отговор
    гербераските тролове и политолози , анализатори смениха стратегията. отказаха се от безнадеждното разкрасяване на тиквите и почнаха да оплюват Слави че бил продукт на ДПС и се заиграл с БСП . ако не напваи правителство с БСП ще го плюят , че е безотговорен и не иска да управлява
  • 4 101010

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Циганчето ако краде то е било защото е гладно. Балтов гладен ли е бил?
  • 5 4537

    8 2 Отговор
    Какво очакваш не е важно. Ти си деветата дупка на кавала.
  • 6 БСП за България и Радев

    4 8 Отговор
    И аз се радвам че на учиндолеца кукловодите са му наляло акъл в главата и ще се обърне към госпожица Нинова за съставяне на правителство. Което междувпрочем е същото като служебното, което заедно с генерал Румен Радев съставихме

    Коментиран от #8, #11, #26

  • 7 Заработи

    4 2 Отговор
    46-я парламент. Надеждите за нова посока на страната възкръснаха. Новата посока е надежда за разум у тези, които избирателят е посочил да го представлява.

    Чешкият писател-сатирик Ярослав Хашек казва: „В лудницата всеки може да говори всичко което му дойде в главата, досущ като в парламента“.
    „Парламентът не е нищо повече от голям сбор на повече или по-малко мързеливи хора“, категоричен е британският икономист Уолтър Бъджет.
    "Английският народ се счита з асвободен, но жестоко се заблуждава.Той е свободен само по време н аизбори, когато избира депутати.
    Когато те вече са избрани – той се превръща в техен роб“,констатира пък Жан-Жак Русо.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Май нещо

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "БСП за България и Радев":

    Бъркаш но няма лошо.Надявай се.

    Коментиран от #16

  • 9 Поетът

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Заработи":

    Гео Милев го е написал най-добре:

    …Ония избрани синове на народа, които поемаха в ръцете си и върху съвестта си съдбините народни, имаха един върховен дълг: да организират жизнената енергия на народа, да я организират в творчество.

    Но: тук започва трагедията!

    Ръководителите на народа станаха „управници“ на народа! И не съдбините на народа бяха ръководно начало за тях, а тяхната лична амбиция, техният личен егоизъм.

    Защото тия избрани синове на народа – народните управници – не бяха избрани синове.

    Те бяха винаги най-недостойните синове на народа – пълна противоположност на ония самопожертвали се идеалисти – Раковски, Ботев, Левски, дядо Славейков и пр., – които родиха българския народ.

    И днес, и досега, винаги са били свободно отпуснати юздите на демагогията. Всички идват с блестящите си лозунги на тая или оная партия, но зад тия лозунги хитро се спотайват безчестното хищничество и лакомият егоизъм.

    Лъжата лъже, лъжата управлява, лъжата краде.

    И тия гении на злото, които са „управлявали“ до днес българския народ, насъскаха и тласнаха тоя народ в три безумни войни, които го разориха, които го превърнаха в прогнил труп – плячка за лакоми гарвани; и винаги в името на народа...
  • 10 Отговори

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Заработи":

    Няма Нова Посока Има нов бардак със стари стари Мутри Чалгарите още от 90 год драпат за софрата Маята Дончева Дърти комунистки ще ми раздават правосъдие Отвратителни СТАРИ Мутри вече седнаха на трапезата А ДПС е начело

    Коментиран от #13

  • 11 То се видя

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "БСП за България и Радев":

    истинското лице на Няма такъв варод и се потвърди твърдението, че продукт на Доган.

    Така че, българи, отново тройно-четворна коалиция с ДПС ще опъват юздите на държавата.

    Ай, чиститу!
  • 12 Отговори

    7 0 Отговор
    Дъртите Разплути Комуняги ли са Новата посока Яко драпат за кокала
  • 13 Копнежът

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Отговори":

    към обновление, към пречистване, към разведряване, към възкресяване на жизнената енергия у народа се носи през въздуха; чувства се във всяка вещ – изпълва всички души.

    Небето тъмнее в предчувствие на очакваното знамение.

    Но кой ще донесе желаното обновление?

    Нима тия, които са управлявали България, българския народ до днес?

    Дали от тях българският народ очаква своето обновление?

    От апостолите на демагогията, на лъжата, на кражбата?

    От сеячите на разтление?

    От тия, които носят със себе си мерзостта на запустението!

    От тия, които носят на челото си знака на безчестието?

    Не!
  • 14 Българка

    4 3 Отговор
    Г-н Кутев е прав, правителство трябва да има, хубаво, лошо, трябва да се спре инфлацията, да се гласува бюджет, да се успокоят институциите и да заработят. Сега всичко е разбишкано от радевите подлоги. Самия фигурант иска правителство, защото тия му трупат повече негативи от колкото ползи. Каквото успяха да му съберат (откраднат), все е от полза, като прибави и рушвета от Черепа и кампанията му е осигурена. Интересно само , той сега опозиция ли е или не.
  • 15 Гледайте в "Референдуми за справедливост

    1 6 Отговор
    В момента пред Висшия съдебен съвет протестиращи са обградили сградата с искане за незабавна оставка на Иван Стоименов Гешев и изправяне пред правосъдието за разпъване чадър над мафията и тежката организирана престъпност. Изложени на огромен плакат са и лицата членове на съвета избрали Гешев. Ако не гласуват незабавно оставката му и снемане на имунитета му, ще бъдат подсъдими заедно с него. Пада скоро последния бастион разпънал чадър над ГЕРБ

    Коментиран от #21

  • 16 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Май нещо":

    Слави и Тошко : "С партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС не разговаряме" хахаха. Днес: "Поканихме БСП и ДПС за съставяне на правителство"

    Коментиран от #27

  • 17 Запознат

    5 2 Отговор
    Още миналото лято Учиндолецът потърсил Христо Стоичков по телефона с надеждата да се включи с името си в новото му движение. Модерният ляв обаче го препсувал в типичен стил и затворил телефона.
    Истината е, че Стоичков, колкото и да е щедър към приятелите си, е изключително отмъстителен, когато някой засегне егото му. А точно такъв е случаят с Дългия. Има му зъб вече цяло десетилетие и със сигурност скоро няма да му мине. „Аз Слави Трифонов съм го зачеркнал, а тази пролет, като го видях в един ресторант в Барселона, малко оставаше да го омаам!" Това изказване на Христо Стоичков е направено преди години, а причината е меркантилността на Слави. Поискал хонорар от 20 000 евро, за да пее на бенефиса на футболната ни легенда в Барселона. На 29 май 2004 г. Христо Стоичков официално сложи край на футболната си кариера на стадион "Ноу Камп" в Каталуния, където над 40 000 зрители се сбогуваха с кавалера на "Златната топка".
    Единственият българин, поискал хонорар, за да участва в тържественото сбогуване на Стоичков с футбола, е Новият политик. Още през март, когато организаторът на бенефика на Ицо - мениджърът Лъчезар Танев, го поканил с неговия "Ку-ку бенд" в Барселона, той заковал твърда тарифа от 20 000 евро, плюс още 10 000 евро за музикантите от "Ку-ку бенд".
    Разбира се, Стоичков не е очаквал Слави да пее безплатно, но в случая ставало въпрос да бъдат изпълнени точно 2 песни на стадион "Ноу камп". За сравнение - великият Хосе Карерас поддържал хонорар от 50

    Коментиран от #24

  • 18 някой

    5 1 Отговор
    Тоя с десетина изречения изясни проблематиката! Уволнили били там някого-правилно! Продал там Спецов фирми, ма нямало нищо нередно!
    В АПИ издал директора някаква нелепа заповед, но там проблемите
    били от предишното управление- не коментира обаче ,що Комитова е уволнила новия директор!
    Абе, изобщо приказки на човек, който не носи никаква отговорност, но може да дава акъл! Каквото сигурно е правил цял живот в партийката си!
  • 19 Jacques Yves Moineau

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    По добре нови избори, отколкото такова правителство
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    БАЛТОВ е милионер и не е ЧЕСТЕН ДОКТОР а е т едноличн търговц малко са свестните ДОКТОРИ
  • 21 възмутен

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Гледайте в "Референдуми за справедливост":

    Ей, писна ми разни хора, под път и над път, да ми приказват, кой трябва да бъде съден!
    Има си съдебна система за тая работа,бе!
    Туй да не ви е 9.9.1944г.
    Ще ми раздават правосъдие, клошари разни!
  • 22 изрод от ГЕРБ

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    ПО ВАЖНО Е ЧЕ НЯМА ДА СТЕ ВИЕ!!!!!!!!!ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЕДИНИЧНО ИЗЧЕГЪРТВАНЕ!!

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Абе

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Запознат":

    каква е файдата като драскаш подобни глупости за първолаци? Толкова ли сте глупави, че си мислите че вредите на някой? А и това ли е целта в живота да вредиш, да си подлец, лъжец? Странна работа! Истината е, че вредите най много на себе си! После и на подлеца зад теб! Смешници сте!
  • 25 Електра

    2 3 Отговор
    Антон Путеф, скоро ще е Каунска слуга...

    Коментиран от #33

  • 26 И ОТНОВО8434

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "БСП за България и Радев":

    Не бързай да се радваш,ами се приготви да виеш,защото на следващите избори БСП е още по силно надолу!От 1944 г .се знае че при вас цялата пара е у свирката ,а не в локомотива и не си преписвайте заслуги ,които не са ваши,защото ставате смешни и жалки!
  • 27 И ОТНОВО

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Слави и Тошко заявиха че няма да се коалират с БСП и ДПС ,а не че няма да разговарят,така че не натаманявай нещата по селендурски!!!!!

    Коментиран от #36

  • 28 Недей да лъжеш

    3 1 Отговор
    Кутев,говориш глупости.Нямало ваксини при започване на това с-капано правителство.Ваксини имаше и то по избор и се ваксинираха над 40 000 граждани дневно.След като дойде на власт антиваксъра Кацаров започнахо да се ваксинират по 10-12 000 души дневно,а в някои дни и много по малко.
    Кутев кажи получихте ли указа на президента,че вашето правителство вече е в оставка?!
  • 29 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    ГРЪМНА ПЪРВАТА ЗАЛОЖЕНА БОМБА .
    РАБОТЕЩИТЕ ПЪТНИ ФИРМИ НАПУСНАХА ПРОДЪНЕНИЯТ , ПОТЪВАЩ КОРАБ НА АПИ .
    МОЛЯ СЛЕДВАЩАТА ЕКСПЛОЗИЯ ДА Я ЧУЕМ ... .

    ДОПУСКАМ , ЧЕ ЩЕ ИЗГЪРМЯТ ПЕНСИИТЕ ...
    ЗА ДА Е ПО - МОЩЕН ВЪЗЛАСЪТ ...
    СЕГА САМО МИНИСТЪРКА, И 3 , 4 КМЕТА ПИЩЯХА.
  • 30 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "изрод от ГЕРБ":

    С език ли чегърташ...???
  • 31 ПК инк

    1 0 Отговор
    Този е долнопробен лъжец и манипулатор.
    Вече е изхвърлен от употреба.
  • 32 мутри

    0 0 Отговор
    задкулисието, мафията, олигархията очакват правителство и отшумяване на разразилата се буря, МУТРИ ВЪН
  • 33 Ако си

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Електра":

    като оная Електра ша тъ омаам с 200
  • 34 Матей

    1 1 Отговор
    нито инт ,нито никой не трябва да създава правителство,всички тия са негодници и мошеници,освен това биха се омешали в тюрлю-гювеч и ще тъпчат на едно място в калта.нови избори и това е,през това време едно по-сериозно служебно правителство да поразбута още мафията,да я избута от релси и да издейства някои облекчения за народа.Друго за момента не може да се направи в положителен смисъл.Радев дори не си помисляйте да го преизбирате ,ако не искате да ни смрази с Русия до степен скъсване и на дипломатически и всякакви отношения.ТЪРСЕТЕ ЧОВЕК ОТ НАРОДА,тРЯБВА НИ НЯКОЙ КАТО ЛЕВСКИ, не като хаджи пенчович.
  • 35 Тошко

    1 0 Отговор
    А Гешев очаква да свърши имунитета на Радев! Тогава такъв живот!
  • 36 Го4о

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "И ОТНОВО":

    Слави ли? Че той може ли да говори? Какво е казал?
  • 37 Го4о

    1 0 Отговор
    Бат Бойко е резервния вариант на Тошко Африкански, за това не преговарят с ГЕРБ! Един телефон до Банкя и двете големи партии са ДОСТАТЪЧНИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове