Last news in Fakti

24 Юли, 2021 10:55 2 599 8

Готвят протест в пловдивско село

  • протест-
  • село-
  • кръстевич

Липса на вода

Готвят протест в пловдивско село - 1
Снимка: БГНЕС

В Пловдивското село Кръстевич недоволстват от режима на водата, като местните твърдят, че в някои къщи вода няма в рамките на няколко дни, а не само в указания режим. Жителите на селото ще организират протест на 31 юли с искане да имат адекватно водоснабдяване.

Над 180 души са се подписали под искане за промяна на водния режим в селото и поправката на водоснабдяването. Ако техните искания не бъдат изпълнени местните твърдят, че ще блокират републиканския път, който минава през селото.

“Имаме вода по един два часа на ден, а в някои къщи не е достигала и в рамките на 4-5 дни. Внесли сме искане за протест, събрали сме подписка, ако не станат нещата така - ще блокираме и пътя, ще откажем и да плащаме сметки за вода “

Местните твърдят, че има водоизточник, който преди е бил с негодна вода, но последните изследвания показват, че водата вече става за пиене. Въпреки това източникът не се използва за водоснабдяване.

Инженер Антон Гълъбов, главен инженер на ВиК Пловдив, сподели, че посоченият от местните източник е извън регулация и не може да се използва от ВиК, тъй като не е собственост на общината.

Инж. Гълъбов сподели, че “ВиК е осигурила водоноски, като се надяваме да решим проблема в рамките на един-два месеца, за да не се стига до подобен сценарий и през следващата година”

"Вкарването в регулация на нов водоизточник е изключително тромав и продължителен процес, кйото не става за ден два. Освен това този процес трябва да се инициира от общината в селото”" каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Протестър

    10 1 Отговор
    Братя и Сестри да отидем да им помогнем!
  • 2 дааа

    11 0 Отговор
    Суша майце, суша! Бензин има вода няма. Да питат в кой век живеем.

    Коментиран от #3

  • 3 Сондаджия

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "дааа":

    Бий сонда бе братчед!:) Нефт няма, ама вода излиза!:)
  • 4 Ако не се лъжа

    6 6 Отговор
    Преди няколко години излезе закон,че който копае кладенец за вода в двора си без позволение и разрешение му трескат глоба.Плаща данък.Не е като едно време да си копаш в двора свободно.А !посегнаха и на селските ракиени казани-май ги забраниха .Било наредено от ЕС.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Запознат

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ако не се лъжа":

    Лъжеш се!:) Поне не лъжи и другите!:)

    Коментиран от #6

  • 6 с какво

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Запознат":

    Собствениците на водовземни съоръжения – кладенци за задоволяване на собствените потребности на гражданите, разположени в границите на населените места и селища, трябва да подадат заявление за вписване в регистъра, което съдържа:

    1. трите имена на собственика на имота;
    2. данни за поземления имот: идентификатор, адрес, трайно предназначение, начин на трайно ползване;
    3. дълбочина и тип на кладенеца (шахтов, сондажен);
    4. диаметър на тръбата или на отвора на зиданите кладенци;
    5. начин на черпене на водата - с кофа или с помпа;
    6. цел, за която се ползва водата.
    Това за какво е?
  • 7 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ако не се лъжа":

    Казаните останаха "живи" засега! Само им дигнаха таксата на литър монтирани казани! Вярно е за кладенци и сондажи! Регистър има и не плащаш ако черпиш вода до 10 кубика за денонощие, за повече : водомер и плащаш!
  • 8 Вода няма в село Кръстевич Пловдивско!!

    1 0 Отговор
    В ИК ще ви на числят на база, след това ще ви дадат на ЧСИ или Колектори да ви съберат парите!! Ще ви на числят и такса Канализация и пречистване на отпадни те води!!! И ако водата е 2 лв кубика с Екстрите ти таксуват Двойно 4лв за Кубик!!! Така е в Банкя!!! ОПГ В ИК!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове