28 Юли, 2021 08:46 32 610 241

Доц. Мангъров разкри кога ще си отиде COVID-19

  • доц. атанас мангъров-
  • ваксиниране-
  • covid-19

Всички ваксинирани ще преболедуват COVID-19, заяви инфекционистът

Доц. Мангъров разкри кога ще си отиде COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи защитата. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички ваксинирани ще преболедуват COVID-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

"В страни, в които има високо ваксинално покритие, се използва РНК ваксината, и се казва, че нейната ефективност срещу заразяване е спаднала до 40%, докато ефективността ѝ срещу тежко заболяване е около 80-90%. Във Великобритания, където се използва AstraZeneca, ефективността срещу заразяване е спаднала до 0, а срещу тежко заболяване - около 60%", даде пример той.

Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини веднага поискаха да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.

"Всеки, който иска да се ваксинира, нека да отиде и да се ваксинира. Преди това трябва да подпише информирано съгласие, че всичко което му се случи в следващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от употреба в нашата страна, защото се оказа, че предизвиква тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че предизвиква миокардити", каза инфекционистът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези ваксини бяха разработени за много кратко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният срок да се изпита една ваксина и да получи истинско разрешение за употреба е минимум 10 години. Тези неща не могат да се установят за 2-3 месеца. При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би получила разрешение за употреба", категоричен е доц. Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и призова лекарите да лекуват. Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров.

"Преди два дни български учен каза, че няма проблем да се ваксинират бременните. Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат", посочи лекарят.

Доц. Мангъров изтъкна, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е против тях.

"Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни методи и социални изолации - човек да е изправен пред опасността да загуби работата си. Ако някой ви уволни заради това, че не сте ваксинирани, вие трябва да го съдите. Не бива налагането им да се прилага силово", заяви той.

"Има ли сме доста случаи на Делта вариант в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вариант", завърши доц. Мангъров.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 316 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    535 27 Отговор
    Когато се спре кранчето на сзо ротшилд и сие се окаушат или елиминират

    Коментиран от #8, #81

  • 2 Пешо от блока

    141 805 Отговор
    Отначало много му вярвах, но все повече се убеждавам, че нещо не е наред с този човек.

    Коментиран от #6, #34, #37, #74, #82, #107, #137, #160, #161, #223, #241

  • 3 7272

    89 623 Отговор
    Винаги против всичко и против всекиго. Досада голяма!

    Коментиран от #45, #235

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ignorante

    75 535 Отговор
    Никой не обръща внимание на това плампало на Румен Петков беше памперс на предните избори с под 1% вот…
  • 6 7272

    79 556 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    Постоянно му дават трибуна за изява, вече не се търпи.

    Коментиран от #21, #39, #58, #83, #210

  • 7 среднощен

    571 34 Отговор
    "...Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини веднага поискаха да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.."; Защо ли "им беше осигурено"...? Всичко е ясно, казва се - "икономическа война", водена с "фашистки прийоми"... Господ да ни е на помощ!!!

    Коментиран от #27, #172

  • 8 Ааааа

    424 41 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Нещо смислено ще кажеш ли, или изблея!?
    Истинността в изказването на доцентът се потвърждава ден след ден. Темата се изчерпа!

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Страхливци

    436 34 Отговор
    Ваксърчета. на вас никой не ви е забранил, набодете се като таралеж с ваксини. За какво искате останалите да се ваксинират?

    Коментиран от #64, #205

  • 11 Зара

    223 22 Отговор
    "COVID-19" ще си отиде,ако го недолюбвате и не му говорите,ако го гледате със студен и безличен поглед. Ковид-ът ще си събере куфарите и Чао! Със сигурност.
  • 12 Истината

    317 33 Отговор
    Хора, НЯМА ВИРУС, ИМА ФАШИЗЪМ!!!

    И бая ЗОМБИТА, заради които новите Мусолини и Франко (от тях дори Хитлер се е отвращавал!) ТЪПЧАТ НАСЕЛЕНИЕТО!!!

    НАУКАТА Е МЪРТВА, ПАК Е МРАКОБЕСНО ВРЕМЕ!!!
  • 13 Вирус

    51 388 Отговор
    А кой ще ни каже кога ще се отървем от Мангъров?

    Коментиран от #187

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    344 23 Отговор
    МАНГЪРОВ НЕ СЕ ,,НАПЪВАЙ,, ПОВЕЧЕ БЕ ЧОВЕК..........................,,СТАДОТО,, НЯМА КАК ДА ТЕ РАЗБЕРЕ..............ТО Е ,,ОБЛЪЧЕНО,, ОТДАВНА.А,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАШЕТО ,,СТАДО,, ЩОМ 15г ГО ТЪРПЯ ПРИМАТА ОТ БАНКЯ С НЕГОВИТЕ ПРОСТОТИИ И ЛАКАРДИИ....
  • 16 Няма да се ваксинирам

    312 18 Отговор
    Тези ваксини не дават 100 % защита от повторно заразяване! Не се знае колко пъти годишно ще ни боцкате и колко години ще продължи! Няма гаранция, че няма да уредят някои орган или има други странични действия върху организма!
  • 17 Чебурашка

    38 390 Отговор
    Тоа смотан доцент каквото е "разкрил" или "доказал" до сега всичко е било ала-бала. Доказа само че е поредния носител на бяла престилка, ален за слава и известност.
    Мангър! скрий се, отдавна е ясно че нищо не фащаш от това за което говориш, каквото и да е то, дори и политическото ти амплоа претърпя пълен провал.

    Коментиран от #31, #92, #139

  • 18 Мангъров - месията на кухия Ганьо

    38 373 Отговор
    Аудиторията на този смешник е сред най- ниско образованото население от дълбоката социалистическа провинция...на Ганьостан....Поне благодарение на него АБВ удари дъното...

    Коментиран от #30, #33, #40, #91

  • 19 Кирето

    212 12 Отговор
    ''Необяснима е тази обсесия с имунизациите''.

    Обяснявам специално за Мангъра и пешовците:
    ИДЕЯТА Е 2/3 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА СИ ОТИДЕ ПРЕДИ ОЩЕ ДА СИ Е ОТИШЪЛ КОВИД 19. Говорим обече за правилните 2/3........
  • 20 Този

    20 179 Отговор
    Трябва да напусне процесията.
  • 21 За овце

    158 14 Отговор

    До коментар #6 от "7272":

    То и глупостта на такива, като теб е нетърпима, но какво да се прави, демокрация сме все още. Като въведете любимият си фашизъм и ще можете спокойно до ни горите токива “годове“, кото д-р Мангъров и моя милост в пещите.
  • 22 К Георгиев

    296 13 Отговор
    Който иска и със скафандър от НАСА да ходи . Това си е негов проблем , но да ми се налага и да имитира че го е грижа за моето здраве - не благодаря. На всезнайковците защо ваксинираните медицински работници са под 20% . Ще Ви отговоря , защото разумните хора са повече от идиотите . Преболедувал и се ваксинирал . Това е идиотизъм.

    Коментиран от #184

  • 23 Един

    173 11 Отговор
    Вируса с ваксините си е "активно мероприятие" - и единствената ми тревога е, че не знам и не се досещам за инициаторите и за истинската цел на "мероприятието"!

    Коментиран от #41

  • 24 Разделяй и владей

    79 9 Отговор

    До коментар #14 от "Рошко":

    Не е до ковид да ковид не ваксина да ваксина не.трябва да се следи примера на Ганди мирно гражданско неподчинение.
  • 25 Не разбирам

    201 10 Отговор
    Защо трябва да се ваксинираме всички? Тези които ги е страх да не се разболеят да се ваксинират другите ще си боледуваме ако ни хване ковида! Щом са се боцнали няма да се заразят и няма от какво да се притесняват!

    Коментиран от #135

  • 26 Мари мале

    160 11 Отговор
    "Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат"

    Коментиран от #170

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    171 13 Отговор
    ДОЕНТ МАНГЪРОВ е номр 1
  • 29 Ааааа

    18 116 Отговор

    До коментар #14 от "Рошко":

    С извратеното мислене, че все някой друг е виновен за собствените ви несполуки, будите у мен съжаление. Пожелавам ви да достигнете до прозрение и душевен мир, но с четенето на жълта преса и теории за илюминати ограничавате интелекта си и обиждате нас.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    77 10 Отговор

    До коментар #17 от "Чебурашка":

    Айде отиди на поста си - ваксиниран 1403 ,че да почваме!да 2часа ще излязат резултати за империите и израил,е името на племето,както Дачия е от Дачи-тракийско племе в Северна българия.Когато имало България нямало Румъния....
  • 32 Варненец

    202 11 Отговор
    Браво, цялата истина на едно място. Ето това е истински лекар, не е като разни математици измислени.
  • 33 По Мутафчийски

    251 10 Отговор

    До коментар #18 от "Мангъров - месията на кухия Ганьо":

    Аз съм лекар с над 30 години опит и съм абсолютно на същото мнение, като д-р Мангъров. А вие какъв “компетент“ сте моля, за да изказвате “авторитетно“ мнение?!!!

    Коментиран от #77

  • 34 Варненец

    77 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    А дали нещо не е наред с теб?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пророка !

    162 8 Отговор
    Тези ваксини са безполезни и вредни.

    Коментиран от #144

  • 37 незнайко

    178 9 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    Напълно си е в ред човека . Всичко което казво е САМАТА ИСТИНА !!!
  • 38 Крис51

    186 8 Отговор
    Питам се какво общо имат тези "ваксини" с всички, използвани масово досега, и може ли да се наричат ваксини, когато допускат заразяване с вируса. Не знам ваксините за детски паралич да допускат развиване на лека форма на детски паралич. И ако бъде открита ваксина за раково заболяване, дали ще я нарекат ваксина, ако допуска развиване на "лека форма" на рак? След развенчаването на ПСР тестовете като "златен стандарт", още колко неща от тези, които "експерти" ръсеха повече от година, ще се окажат мит?
  • 39 незнайко

    118 5 Отговор

    До коментар #6 от "7272":

    Защо му четете изказванията като не Ви харесва ? Даже пишете постове в които не провите коментар на статията !

    Коментиран от #42

  • 40 Miro

    85 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мангъров - месията на кухия Ганьо":

    ЖАЛКИ СТРАХЛИВЦИ сте ВИЕ
  • 41 Петина

    117 7 Отговор

    До коментар #23 от "Един":

    Целта е една - да изкупят производството на фармацефтичните компании, да им осигурят още по-голямо финансово надмощие над света.
  • 42 Miro

    90 2 Отговор

    До коментар #39 от "незнайко":

    Защото са тролове и зарибяват за ваксинация плащаим се
  • 43 е да де ама

    81 6 Отговор
    Всички "ваксинирани" ще станат патент на чужда държава и ще загубят човешките си права, защото ще се водят ГМО транс чиляк! ... които оцелеят де, че бая от тях ще пукясат тази и следващата зима.
  • 44 123

    166 6 Отговор
    Браво на доц. Мангъров, въпреки всичко не спря да казва истината!
  • 45 Пациентка

    144 3 Отговор

    До коментар #3 от "7272":

    -Докторе , кога най - после ще свърши тази корона епидемия?
    -Не знам. Не се занимавам с политика.
  • 46 шльондра

    129 4 Отговор
    На ви РНК терапия!!! Не на геноцида и психозата, страха и лъжите! Не на фарма терора!!!!
  • 47 без

    121 3 Отговор
    ще спре когато спрат да перат пари но те ще измислят нова глупост както беше птичия грип-луда крава син език по овцете после беше ред на свинете сега на хората и така ще ги редуват .
  • 48 Верно си тъп

    126 3 Отговор

    До коментар #27 от "Тъп Ватник":

    За коя друга ваксина или лекарство подписваш "информирано съгласие". За болниците е съвсем различно.
  • 49 На кратко

    79 6 Отговор
    98 процента от докторята са алчни престъпници и рецидивисти.
    след тях са пулицаите,пулитиците и други пу-пу-пу...

    Коментиран от #53

  • 50 Много

    131 8 Отговор
    Тролове, много тъпани. Каквото каже Мангъра, това и става, от самото начало. Не знам колко трябва да си зле, че още вярваш на “официалните дезинформатори”. Или вече са се наболи и сега няма връщане. Прецакани сте, заради вашата глупост и не ви е виновен никой.
  • 51 тттт

    7 133 Отговор
    Цялото количество ваксина е един грам! Вие я изкарахте тази ваксина все едно ще ви бият сто грама бензин хахаха Пушека от дизеловите Ви автомобили е стотици пъти по вреден и опасен за организма Ви от ваксината, сигурен съм!

    Коментиран от #55, #95

  • 52 Питам само

    15 71 Отговор
    Мангъров, как ковид вирусът ще си отиде, като мутира? Грипът отиде ли си, всяка година нови щамове?!

    Коментиран от #56

  • 53 По Мутафчийски

    24 3 Отговор

    До коментар #49 от "На кратко":

    И ти не си виновен ............
  • 54 е да де ама

    98 5 Отговор
    Информирано съгласие се иска за продукт, който не е ваксина, а експерименталка.. без извънредно положение, никой няма как да ви постави това нещо, ако пък го направят задължително, трябва да премахнат "информираното съгласие" .. ама хората са много тъпи, бодът се с генно модифицирана иРНК, която през 20013 г. в САЩ, са се опитали да придобият патент върху хората, които са ваксинирани с нея!
  • 55 Варненец

    111 7 Отговор

    До коментар #51 от "тттт":

    Значи викаш, един грам цианкалий, нищо не е, щото е само един грам :) Много си ...

    Коментиран от #60

  • 56 Варненец

    70 5 Отговор

    До коментар #52 от "Питам само":

    Ами ковида е грип. Няма да отиде никъде, ще трябва да се научим да живеем с него.

    Коментиран от #63

  • 57 Miro

    102 5 Отговор

    До коментар #27 от "Тъп Ватник":

    Защо за нормална ваксина не подписваш НИЩО????
  • 58 Гошо от входа

    67 5 Отговор

    До коментар #6 от "7272":

    Предполагам на теб и на Пешо от блока е редно да се дава повече поле за изява, отколкота на доцент-вирусолог, нали?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 тттт

    6 63 Отговор

    До коментар #55 от "Варненец":

    Кой е тръгнал да ти бие цианКалий, фантазиор!
    Ти освен цианКалий може да си биеш и Магнезий

    Коментиран от #61, #175

  • 61 Варненец

    55 7 Отговор

    До коментар #60 от "тттт":

    Е нали е само един грам, какво ти пука? :)
  • 62 Нафърфорий

    87 10 Отговор
    Какво по голямо доказателство искате, Англия е с най пълна ваксинация, и отново е в пандемия, защо? Явно ваксините са ала-бала, мижайте да ви лъжем. Един ден наистина ще има ефикасни ваксини, но днешните са менте, ползват ги за плацебоефект, само за успокоение на паникьосаните.
  • 63 Питам само

    11 75 Отговор

    До коментар #56 от "Варненец":

    Еми тогава какви ги ги плещи Мангъров? „Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо” Що лъже хората?

    Коментиран от #66, #232

  • 64 Отговорът

    15 8 Отговор

    До коментар #10 от "Страхливци":

    Както гласи поговорката "не е важно на мен да ми е добре, важното е на Пешо да му е зле"
  • 65 Антиваксър

    89 9 Отговор
    Мангъров с теб сме а соросоидните ковидофашисти нека се боцкат и да дишат спокойно след като са станали опитни мишлета.
  • 66 Варненец

    67 7 Отговор

    До коментар #63 от "Питам само":

    Ще си отиде, по същия начин, като грипа. Ще си идва на вълни, ще си го караме и така. Грипа никъде няма да отиде, както и ковида, който също си е грип.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Септември

    12 106 Отговор
    Последователите на този господин, от кого ще потърсят помощ, ако се окаже, че той греши? Значи той търси гаранции, ако нещо му се случи вследствие на ваксиниране, а той гаранции дава ли за това, което твърди? Да сте живи и здрави всички, които сега ще ме залеете с плюнки!

    Коментиран от #73, #85

  • 70 Пълна глава

    71 8 Отговор
    Прав е Мангъра. Само, че Ганя дето се е боцнал го е яд на по-умните от него. Аз пък не му завиждам, да живее още сто години. Ама той до ми казва или налага ваксиниране.... не е познал.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 от Кипър

    65 9 Отговор
    Точно така е,както казва доцента !
  • 73 Чекай малко...

    22 6 Отговор

    До коментар #69 от "Септември":

    Монетата има две страни. Ако ти си на Ези, аз съм на Тура. Бъди жив и здрав.
  • 74 Идвало

    27 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    ли ти е наум,че може ти да не си наред,или това изисква повече мислене.

    Коментиран от #229

  • 75 Бау бау

    91 10 Отговор
    Докато ваксинирането е доброволно, няма сила която да ме накара да го направя. Ако последват примера на Франция е тогава ще видим кой нормален човек ще си стои в къщи и ще чака да заведат него и семейството му на заколение. Аз да ви кажа... никой!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Гост

    6 49 Отговор

    До коментар #33 от "По Мутафчийски":

    Ушен ли си, очен ли си, от всички специалности ли разбираш?

    Коментиран от #96

  • 78 антиваксър

    83 7 Отговор
    На света не му трябват страхливи и малодушни хора. С едно ваксиниране и ще ги затрият. То и аз не вярвах, че може да бъде толкова лесно. Ще се поизчака още 2-3 години и ще си проличи. Обърнете внимание, че на доста хора им се отключват автоимунни заболявания около месец след ваксинирането.
  • 79 12345678

    71 6 Отговор
    Мангъров даа припомни на овцете, които са се ваксинирали, че са се прецакали.
    Няма да се ваксинирам в никакъе случай.
    Изкарах настинката.
    Ако ме задължи някой ще го съдя. Само да посмеят.
  • 80 Много

    59 7 Отговор
    Е прав Мангъров !!!!
  • 81 #БъдетеПрости

    8 73 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Мангъра вожда на ковидиoтитe в БГ !

    Коментиран от #84

  • 82 Това ли измисли

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    Твоята умна кратунка?
    И реши да се izseresh тук ,да те отчетем колко си помъдрял. :)
  • 83 Мисли малко

    66 5 Отговор

    До коментар #6 от "7272":

    На него ли му дават постоянно трибуна??? Я виж всеки ден на щабните плъшоци колко трибуна се дава и тогава пак ела да си говорим!
  • 84 Сбъркал си

    47 6 Отговор

    До коментар #81 от "#БъдетеПрости":

    Мангъра вижда ковидиoтитe в БГ един от които си ти!
  • 85 По Мутафчийски

    77 9 Отговор

    До коментар #69 от "Септември":

    “Господинът“ е специалист точно в сферата на инфекциозните заболявания, с дългогодишен опит в приложение на ваксини. Следователно, за разлика от вас, господин или госпожо АНОНИМНИК, може компетентно да се изкаже по темата.

    Коментиран от #89

  • 86 човечец

    61 7 Отговор
    Ковид ще си отиде, когато спрат да говорят за него.
  • 87 Браво

    72 7 Отговор
    Не на задължителното ваксиниране,не на дискриминацията не на робството.
  • 88 Успокоение

    7 75 Отговор
    Всъщност все ми е едно дали ще се ваксинирате. За някои от нас работата изискваше да се ваксинираме, не е от страх или защото боледуваме. Малко са хората, които могат да се похвалят, че не помнят кога за последно са имали кашлица или хрема, а температура не са вдигали от детството си, а аз съм една от тях.
    Ако ваксинацията стане задължителна, няма нито да се разболеете, нито да умрете от нея и по всяка вероятност няма да имате друг страничен ефект освен лека мускулна болка в ръката за около 12-15 часа.

    Коментиран от #93

  • 89 Септември

    3 25 Отговор

    До коментар #85 от "По Мутафчийски":

    Гаранции питам дава ли? Щото иска. Не ми обяснявай, какви дипломи има. )))

    Коментиран от #100, #104, #116

  • 90 проект

    4 74 Отговор
    Неваксинираните да си плащат болничното лечение. А жените им да получават антитела от ваксинираните in vivo.
  • 91 Я пак

    56 5 Отговор

    До коментар #18 от "Мангъров - месията на кухия Ганьо":

    Аудиторията на Ганьо Балкански, пардон, Банкенски е най-простата и нискоинтелигентна. Това е доказано. Както и това, че 80% от медиците ни не са ваксинирани. Защо ли? Те не са ли образовани и интелигентни бе, галош??

    Коментиран от #101

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Варненец

    44 2 Отговор

    До коментар #88 от "Успокоение":

    Изчакай малко, ти пък веднага искаш да видиш резултата. Нали ако ставаше веднага, нямаше никой да се боцне. За справка, виж Израел и други страни.
  • 94 Чук и Гек

    16 6 Отговор
    Разбрах, Мангъров! Вироса е като Лионел Меси, а ваксините като защитата на Тигрите от Бистрица!
  • 95 Бронхилда

    27 3 Отговор

    До коментар #51 от "тттт":

    Някой да ти пречи? Бий си и 100 гр., ако искаш!
  • 96 По Мутафчийски

    49 4 Отговор

    До коментар #77 от "Гост":

    Започнал съм в „Бърза помощ“, после бях „Участъков“, сега какво работя не ви засяга, нито колко специалности имам. Факт е, че притежавам достатъчно знания и опит, за да мога да дам мнение. Само да ви информирам, че лекарят диагностицирал за първи път SARS COV-2 е офталмолог( очен, за такива като вас ).
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    73 5 Отговор
    Човекът си го каза преди ГОДИНА И ПОЛОВИНА. Просто най-бавните тепърва ще загряват. Нищо, изтрепахме една камара болни, като им спряхме достъпа до болниците, скапахме образованието на тези, които уж ще ни изкарват пенсиите, разбихме социалните контакти и набучихме над МИЛИАРД И ПОЛОВИНА човека с експериментални вакси.
  • 100 По Мутафчийски

    70 5 Отговор

    До коментар #89 от "Септември":

    А д-р Мангъров продава ли ви нещо, за да искате гаранции от него?!!! Ако искате гарадция за вечен живот, обърнете се към религиите. В случая група фирми си продава продукта, но не желае да носи отговорност за действията му, за това дистрибуторите на продукта ви пробутват „декларация“, че вие си носите последствията от „консумацията“ на продукта. Справедливо, нали?!!!

    Коментиран от #196

  • 101 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    68 3 Отговор

    До коментар #91 от "Я пак":

    Това, че ЛЕКАРИТЕ в ЕС МАСОВО не са се боднали с ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ вакси и затова се налага да ги ПРИНУЖДАВАТ, често бива пропускано като информация, когато се говори за вакси.
  • 102 Някой

    6 52 Отговор
    2020 г. Доц. Мангъров: "Епидемията ще отшуми до лятото". Толкова за Мангъров!
  • 103 стоян георгиев

    6 79 Отговор
    тоя пак изпълзя.дрогари ,мангъров във всяка нормална страна отдавна щеше да е със спрени лекарски права ,огромна глоба и вероятно в затвора прдвид лъжите които избълва и щетите които нанесе на населението.европа ,сащ и израел си решиха въпроса ,българия както и на изток от нас мангърите що оставят проблема отворен с години.ще се мре яко още бая време докато такива като този дават акъл и никои не им държи сметка.

    Коментиран от #106, #110, #111, #122, #169, #199

  • 104 Miro

    34 3 Отговор

    До коментар #89 от "Септември":

    Единсвената гаранция е че неможеш да влезеш там от кудето си излязал АЙДЕ чипирай се и много ревлювци станахте и страхливци ще живеят с орлите!!!!!!

    Коментиран от #159, #194

  • 105 Ю.кортес

    4 57 Отговор
    Това е третата или четвъртата му прогноза.Предишните бяха за през юни и септември 2020 и април 2021.През това време купи два нови апартамента

    Коментиран от #109

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Гост

    40 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    Ми иди се ваксинирай, за да се "оправиш"съвсем. Повярвай в Астра-Зенека, тя в твоята нова религия! Астра-Зенека да те пази, Пфайзер да те защитава от зъл поглед и лоши чужди мисли.
  • 108 Ваксиниран значи прецакан

    39 3 Отговор
    Ще се мре яко!Що ви трябваше да се ваксинирате,а?!
  • 109 Miro

    33 3 Отговор

    До коментар #105 от "Ю.кортес":

    Ти да не си му нотариус на доктора че знаеш?????Или пишеш колкото да не заспиш!!!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Трол

    24 4 Отговор

    До коментар #103 от "стоян георгиев":

    Десо ма, що така винаги използваш в началото на постовете си думичката "дрОгари"? Някакъв комплекс ли имаш? Нещо в детството ти е липсвало, или си играла на чичо доктор с някое дрОгарче и последствията са били-болезнен спомен нелекуван при психиатър? Що така бе моме?

    Коментиран от #115

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Якекдн

    33 3 Отговор
    Тук има наколко амбулантни търговци, които плюят Мангъров и насаждат омраза, които имат глава на раменете и не желаят да бъдат опитни мишки.
    Такива трябяа да се игнорират и да не им се отговаря.
  • 114 стоян георгиев

    11 4 Отговор
    ооф, чакайте, че съм пропуснал тая сутрин хапчетата
  • 115 стоян георгиев

    3 29 Отговор

    До коментар #111 от "Трол":

    щото сте дрогари манталитетно бе ,дрогар.манталитета няма смяна .еи виж се ти.досега не си бил конкретен ни в един спор или твърдение.пишеш щуротии,лъжеш или обвиняваш без причина.после се криеш като мишка.тва е точно комунистически остатък.изключително деградивен.като сложим и обърканата ти полова ориентация ,което е характерно за левите активисти и се получава точно,дрогар!

    Коментиран от #132

  • 116 Аватар

    56 4 Отговор

    До коментар #89 от "Септември":

    Истерията,която СЗО предизвика през 2009г.беше същата като настоящата.Тогава,както и сега се въведоха мерки и се пусна за спешна употреба ваксина,която също не беше лицензирана.След около 5 години започнаха да се проявяват късните странични ефекти от нея.Засегнатите водиха дела срещу правителствата,закупили ваксината.Производителите на ваксината както сега не носеха съдебна отговорност.Месец преди "пандемията" от свински грип СЗО промени дефиницията за пандемия,като премахна високият процент на тежко протичане и високата смъртност.Кажете,СЗО и фармацевтичните компании какво повече ви гарантират от доц.Мангъров.

    Коментиран от #195

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Чичата

    52 4 Отговор
    На Биг Фарма тоя пак им го заби с 200.
    Много смел Човек, шапка му свалям. Но дали ще го оставят жив..?
  • 119 100pera

    56 4 Отговор
    Не ми се спори на тема лекарските качества на Мангъров. Но за две неща е абсолютно прав:
    1. Ваксините. Пример: Една страшна болест. Полиомиелит или по народному - детски паралич. Изобретяват ваксина срещу нея. В САЩ се извиват огромни опашки за ваксиниране - има снимки, филми. Но, ваксината е изобретена през 1950 г. А опашките са през 1960 г.
    2. Поемането на отговорност за ваксините. Като са толкова безопасни, ми вместо да ни карат да подписваме информирано съгласие, да ни дават застрахователни полици (напр. за по 100 000), гарантирани от държавата. Щом негативни последствия няма и не се очакват, държавата почти нищо няма да загуби през годините. Ако случаите са по 10 на милион (а твърдят, че са много по-малко), то за България това са 70-тина души за период от няколко години - 7 милиона! Нима държавата не може да си ги позволи?!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Зомби

    32 3 Отговор
    ГМО зомбита имат една цел,съзнатело и несъзнателно да зомбират нормалните, те не са хора,така че не чакайте нищо разумно,човешко,логично пазете се и не им доверявайте
  • 122 Пази боже

    31 3 Отговор

    До коментар #103 от "стоян георгиев":

    От такава добре свършена работа. Набодените пак са най-болни.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Аватар

    29 5 Отговор
    В UK има такъв фонд за обезщетение,но е почти невъзможно хората с тежки странични ефекти след прилагане на тези препарати да докажат,че реакциите са причинени от ваксината.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Жиктак

    38 5 Отговор
    Скъпи ваксъри, щом постоянно ривете и скачате като попарени значи наистина сте се прекарали. Ако вие и цялото ви семейство е ваксинирано щяхте да игнорирате статията. Не само ние , но и най-близките ви хора не ви вярват... безсилие това е думата която ви приляга. Та вашето мнение не ме интересува, игнорирам ви...
  • 128 Мангъров е човекът 💞Без страх напред

    15 4 Отговор
    Боко рокара ваксините
  • 129 Спасов

    2 27 Отговор
    Нахален глупак!

    Коментиран от #131

  • 130 стоян георгиев

    5 19 Отговор
    модераторчето пак спазва партиините опорки.що ме триете бе?триете ми постовете с конкретика ,а оставяте спама!!!еи тва се вика свобода на словото по нашенски.

    Коментиран от #133

  • 131 Miro

    5 4 Отговор

    До коментар #129 от "Спасов":

    Описваш себе си ли тлолче
  • 132 9ти км.

    18 4 Отговор

    До коментар #115 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, ти ще живееш сто години...за нас не бери грижа.
  • 133 Miro

    7 2 Отговор

    До коментар #130 от "стоян георгиев":

    Бре ти и много конкретен стана само глупости ръсиш

    Коментиран от #146

  • 134 па съм я бе

    5 3 Отговор
    А бе давайте смело.И без това сме много.
  • 135 Тра-ла-ла

    19 3 Отговор

    До коментар #25 от "Не разбирам":

    Това е най-логичното нещо, но очевидно е, че в този случай логиката не е на почит! Няма как да не се наложи мнението, че целите са други, то се налага от само себе си!
  • 136 Една овца

    28 3 Отговор
    Май вече работата отива на война между ваксъри и антиваксъри. А дали и това не е предварително планирано?

    Коментиран от #142

  • 137 Хахаха

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    Сигурно си се ваксинирал и IQ-то ти се е сринало, затова вече не му вярваш:)
  • 138 Ваксърчета...

    33 5 Отговор
    Защо ривете? Ще живеете стотина години, можете да пътувате навсякъде, заведения, ресторанти, без маски и т.н. Та къде Ви е проблема?
  • 139 Гена

    19 3 Отговор

    До коментар #17 от "Чебурашка":

    Ако можеш да четеш ще видиш, че говори с числа и факти, не знам някой фен на ваксините да го прави, някои предпочитаме доказателства, други предпочитате гадателя Витанов.
  • 140 Просветен илюминат

    12 3 Отговор
    Всички грешат! Погледнете умното момче със значката. Той наказва трофеите си и блести като скъпоценен диамант. Група маймуни в костюми му пляскат и се молят за одобрението на всички около тях. Ако знаехме това, нямаше да го правим. Някой крие това пристрастяване от нас и ако човек имаше втори шанс би попитал... Защо? Защо съм все още жив?
    Най-коварният враг ще се крие там, където няма да го търсиш. Къде е най-доброто място за опонента да се скрие? В последното място, където би го потърсил. Той се крие зад болката ти, Джейк. Ако се освободиш от болката, ще спечелиш тази игра.
    Използвай въображаемия си враг, за да унищожиш истинския. Никой не знае къде е врагът. Никой не знае, че той съществува. Той е в главата на всеки човек. И те му вярват. Защото мислят, че това са те самите. Опитай се да го унищожиш...
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Просветен илюминат

    22 5 Отговор

    До коментар #136 от "Една овца":

    Ваксинираните не са застраховани от боледуване и скоро ще го разберат.
    Няма как ваксина да те пази от собствените ти негативни мисли и емоции водещи до болестите.
  • 143 100pera

    40 4 Отговор
    Аз самият се считам за "ваксър" - маса ваксини са ми слагали (вкл. и при пътуване извън България в Азия и Африка) и никога не съм бил против ваксинирането. Но сега, по ред причини, и аз, и семейството ми просто изчакваме... Най-вече, заради фиктивните изследвания за други заболявания преди ваксиниране - заболявания, които правят ваксинирането непрепоръчително.
    А на ваксърите - "войни на правдата" (Прости ми, Господи - ама много ми напомнят на пламенни комунистически агитатори по времето на соц-а), препоръчвам да прочетат и другата статия в този сайт, озаглавена "САЩ: И ваксинираните да носят маски на закрито".
    Ако са склонни и могат да размислят, да "похамлетуват" малко над съдържанието й. Няма да им навреди.
  • 144 Просветен илюминат

    16 2 Отговор

    До коментар #36 от "Пророка !":

    Те са полезни за тези,които искат да се наложат и постигнат целта си,но съм съгласен с теб по принцип.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 стоян георгиев

    5 39 Отговор

    До коментар #133 от "Miro":

    кое е глупост бе дрогар?че запада има наи-доброто здравеопазване ли?и че тва здравеопазване казва че масово трябва хората да се ваксинират?тва ако е глупост значи ти си тотално неук човек.затова и подобните на теб съботират ваксинациите.тва става у нас и в африка,но не и в европа ,сащ или австралия или япония и корея.мангъров пропагандата си доведе българия до страна с наи-много случаи умрели на глава от населението на планетата.еи тва е конкретно дрогар и ако искаш може да го оспориш!

    Коментиран от #151, #158, #181

  • 147 вярвам ти

    34 4 Отговор
    Абсонютно е прав.
    Вече няма други болести - само Ковид , изчезнаха и грипове и всичко.
    Ваксини, тестове,изолация, маски в тази жега и т.н.Защо не се работи за лекарство, което да лекува?
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Мангър

    9 31 Отговор
    РНК ваксините се разработват още от 90 -те години на миналия век. Мен ме ваксинира личния лекар и не съм писал съгласие или документ за сваляне на отговорност на когото и да било и поне засега, вече няколко месеца след ваксинацията, нямам никакви необичайни симптоми, а ако тази ваксина ме предпазва от тежко боледуване аз ще бъда благодарен, защото познавам доста хора, инвалидизирани след най-различни заболявания и поне аз не бих искал да изпадна в тяхната кондиция, каквато е в момента, дори и това да ми скъси живота занапред. В крайна сметка е важно не само колко живееш , а и как живееш!

    Коментиран от #156, #157, #162, #165, #190

  • 150 Просветен илюминат

    38 4 Отговор
    ВАКСИНИТЕ НЕ СЕ ТЕСТВАТ СПОРЕД СТАНДАРТИТЕ.

    · Проучванията за ваксините се спонсорират от фирмите – производители.

    По същия начин, както повечето изследвания за тютюнопушенето се спонсорират от производителите на цигари, така и фармацевтичните компании организират и плащат повечето проучвания върху сигурността и безопасността на ваксините. Правителствата харчат огромни суми за ваксинационни кампании, фирмите – за рекламни кампании, а пари за независими проучвания няма...



    · Ваксините не преминават стандартните тестове.


    Златният стандарт при изпитването на нови лекарствени продукти – двойно, сляпо кръстосано плацебо-контролирано проучване – не се използва за ваксините. Напук на всякаква логика и медицински стандарти ваксините по презумпция се приемат за безопасни и ефективни, респективно се счита, че би било неетично някой да се лишава от тях, което автоматично отхвърля възможността да се прилага стандартният начин за проверка на ефективността и безопасността.


    Ваксините, повече от всеки друг медикамент, се вкарват в употреба и скоро след това приложението им се прекратява, а действителните причини не винаги излизат наяве.

    Коментиран от #174

  • 151 Аватар

    20 3 Отговор

    До коментар #146 от "стоян георгиев":

    Добре е да прочетете кой е Едуард Бърнс,какво той включва в " инженеринг на съгласието" и каква е неговата доктрина за " просветения деспотизъм".

    Коментиран от #152, #153, #186

  • 152 Аватар

    9 2 Отговор

    До коментар #151 от "Аватар":

    Едуард Бърнейс
  • 153 100pera

    45 1 Отговор

    До коментар #151 от "Аватар":

    Бе то и за Прозорецът на Овертън не е лошо да прочете.
    А също и доклада от където е този цитат „По време на пандемията националните лидери по света ще увеличат своите правомощия и наложат по-строги правила и разпоредби - от задължителни маски за лице до проверка на телесната температура на входовете на обществени места като гари и супермаркети. Дори и след като пандемията премине, този по-авторитарен контрол и надзор на гражданите и техните дейности ще остане и дори ще се засили. За да се предпазят от разпространението на все по-глобални проблеми - от пандемии и транснационален тероризъм до екологични кризи и нарастваща бедност - лидерите по света ще започнат да управляват по-строго.“
    Докладът е на Фондация Рокфелер от 2010 г. Човек се пита, това прогноза ли е или план...

    Коментиран от #155

  • 154 miko

    29 2 Отговор
    Браво му!Отново им го каза-простичко и разбираемо.Но олитата и филмираните отново няма да го чуят.Толкоз по-зле за тях.Пушечно месо...
  • 155 Аватар

    15 1 Отговор

    До коментар #153 от "100pera":

    Прогноза за последователността на сценариите по- вероятно.
  • 156 За овце

    30 2 Отговор

    До коментар #149 от "Мангър":

    Ами радваме се за вас. Да сте жив и здрав. Вашият избор е бил такъв, така че уважавайте и избора на другите. Ясно е, че тук няма да пише някой, починал от тромбоза например, но това не означава, че няма такива. А за „съгласието“ ви, не се притеснявайте. Който ви е набол ви е и подписал.
  • 157 Истината

    31 3 Отговор

    До коментар #149 от "Мангър":

    Слушай се в съвета си /последното изречение, другото са глупости/ - от болест се умира веднъж, от страх всеки ден! Ако по цял ден гледам околните от какво са болни и треперя да не стана като тях защо изобщо да живея???
  • 158 Хахаха

    30 2 Отговор

    До коментар #146 от "стоян георгиев":

    Абе каунь, Япония е страната с най малко ваксинирани в света - 4%, а имат от 20 до 70 пъти по малко новозаразени от ваксинираните държави Европа:)
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    33 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    ПЕШКО НЕ Е НАРЕД НЕЩО В ТВОЯТА ГЛАВА ЩОТО СИ БОЦНАТ.: всички производители на ваксини веднага поискаха да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено. И КОРИТАРЧО БЕШЕ БОЦНАТ СЪС СЪГЛАСИЕ И СЕ СПОМИНА ОТ МИОКАРДИЧЕН ИНФАРКТ ПРЕДИЗВИКАН ОТ ПФАЙЧЕР. ОПРАВЯЙ ЗЕЛКАТА ДОРДЕ Е ВРЕМЕ!!!
  • 161 Ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    Обаче на Бибитко продължаваш да вярваш безрезервно.
  • 162 Българин

    25 3 Отговор

    До коментар #149 от "Мангър":

    Абсолютно си прав, даже на твое място щях да си ампутирам крайниците защото видиш ли след време можеш да хванеш гангрена, също така за да избегнеш сърдечни проблеми и венерически заболявания можеш да си сложиш пеймейкър и да си премахнеш половия орган, все пак не е важно колко дълго ще живееш, а какви болести може би ще пипнеш, нали
  • 163 зомби

    28 4 Отговор
    След четвърта доза зомбитата няма да помнят дори как се казват а нас нормалните ще ни преследват с калашници по баирите ,някой след втората доза са вече от планетата на маймуните
  • 164 Румпелщилцхен

    31 3 Отговор
    Браво на Мангъров. Не се умори да го повтаря на глупаците.
  • 165 Ха ха

    28 2 Отговор

    До коментар #149 от "Мангър":

    Ти от мазето ли се обаждаш?Изкъпан с дезинфектанти и в костюм на НАСА.Това ли е Живот? Аз го наричам жалко подобие на живуркане.Продължавай така и не забравяй ,че идва есен. Трябва да се ваксинираш и срещу свински ,птичи и срещу един нов( но още не са го кръстили).А после отново Заника и Фризера те зоват.

    Коментиран от #171

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 алфонс

    2 36 Отговор
    Свободията води до пълна анархия и тотално опростачване и изглупяване на народа...срам за държавата, държавниците, народа че се допускат такива индивиди всеки ден да леят "мъдростта си". В нормална държава този би бил вкаран в затвора за манипулации и тръбене на откровенни лъжи.

    Коментиран от #176, #179

  • 168 Владимир Кънчев

    18 5 Отговор
    Благодаря Ви доцент Мангъров. Вие сте единственият специалист в България чиито прогнози се сбъднаха сто процента! Аз се ваксинирах и сега научавам от Вас, че въпреки това ще прекарам заболяването! Каквото такова но дори и в миговете когато лежа болен ще Ви благодаря за смелата, честна, достойна мъжка позиция която имате въпреки всичко. Извън мчедицината Вие сте светъл пример за следване! И ще има много хора, в това число съм и аз, които ще прилагат на дело наученото от Вас. Още веднъж - Благодаря!
  • 169 Doni Brasko

    13 2 Отговор

    До коментар #103 от "стоян георгиев":

    Танка пил ли си си хапчетата момче? Какви щети е нанесъл? Не го ли изкараш вирусчето винаги ще си потенциално незащитен. Ваксинираш ли се, минаваш в групата на тези дето ще го карат леко
  • 170 ОТ КАДЯ НА КАДЯ ,БЕ

    2 8 Отговор

    До коментар #26 от "Мари мале":

    А В БЪЛГАРИЯ ИМА 600 СЛУЧАЯ НА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ БЕЗ ПОЛОВ АКТ,👶👶👶👶
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Хайл

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    Не Господ да чакаме да помогне ами както със сила искат да ни извият ръцете,така ние трябва да счупим техните.ТАКАВА "БОЛЕСТ" НЯМА...СМЪРТОНОСНА,ЛЕКУВАТ ТЕ С АНТИБИОТИЦИ И СЕ ОПРАВЯШ...ТОВА СИ Е ГРИП
  • 173 Ваксините

    20 5 Отговор
    Първо уж щяха да предпазват от ковид. После, че може да се заразиш, но ще го изкараш леко. Днес, че може и да влезеш в болница, но няма да умреш. Утре...
  • 174 Хайл

    20 2 Отговор

    До коментар #150 от "Просветен илюминат":

    Как да не се трестват??? В РЕАЛНО ВРЕМЕ С РЕАЛНИ ХОРА...НАЛИ ВАКСИНИРАТ И ЧАКАТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ..."шефовете" на компаниите за ваксини да не мислиш че са ваксинирани.
  • 175 Мъд Ю

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "тттт":

    Това тттт сигурно означава тъп тъп тъп тъп та дрънка
  • 176 Аватар

    15 3 Отговор

    До коментар #167 от "алфонс":

    Ами мислете през телевизора.Няма кой да ви пречи.Свободите една по една се изплъзват от хората заради насаждан страх от тероризъм,от болести,от Русия и Китай и още много други страхове.А страхът е начин за все повече и повече контрол.

    Коментиран от #183

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Лудница

    30 2 Отговор
    Геноцида над човека е в пълна сила,то не беше изтребление на храната ни като убият всички животни,то не беше замърсяване на почвата нищо да не расте в нея,то не беше замърсяване на въздуха с боклуците на Европа,незнам водата дали ни е още чиста,то не да болести по хората постигнати с различни приоми- безпаричие,глад некачествени храни,заеми с големи лихви да връщаш една година и после да се бесиш или да се побъркаш,ниски доходи и пенсии,а същевременно скъпи стоки и услуги,то не е некачествени образование и медицински грижи.олигофренията е пълна.Истината е била при дядо Тодор но това време няма да го има никога повече
  • 179 Аватар

    24 3 Отговор

    До коментар #167 от "алфонс":

    Колко нормална е държавата,която с политики насърчава свободно избираеми 31 пола,която не противодейства на организации като BLM и Antifa ,в която се насажда омраза на расов принцип и която отказва разследване на фалшифицирани избори.
  • 180 Истина

    30 4 Отговор
    Дълбок поклон пред смелостта, доблестта и професионализма на хора като Мангъров, които намират сили да се опълчат срещу медицинския и световен фашизъм!!!
  • 181 Miro

    7 4 Отговор

    До коментар #146 от "стоян георгиев":

    МНОООООГОООО си ЗЛЕ!!!!!!СПИРАМ ДА ТЕ КОМЕНТИРАМ .ТЕБ ГОСПОД СИ ТИ Е НАКАЗАЛ!!!!!!
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 алфонс

    6 7 Отговор

    До коментар #176 от "Аватар":

    Тук не става дума за страх, телевизионни внушения и тн. Става въпрос за това, че едно време хората са имали повече вяра в науката от днес и то по простата причина ,че липсва критично мислене и способност като цяло за такова и уважение към знаещите/можещите/доказаните в дадена сфера. Всеки тук е професор по всичко и всеки знае по-добре от другия във всеки спор и вместо да има градация има деградация. Егоизма е на ента степен вдигнат на пиедестал и на никой не му дреме за другия - ето това е най видимия резултат от тази пандемия - хората са станали безчуственни безкрупулни егоисти без морал и ценности. Карат като обезумяли, ядат отвратителна храна безконтролно, наливат се до откат с алкохол и тн, седят по 6 часа в фейса, тотално абдикирали от спорт и движение, но иначе ваксините ще ги убият ...

    Коментиран от #189

  • 184 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "К Георгиев":

    не са толкова много 10са от 156. И са 6,41% ИДИОТИТЕ В БГ!тОВА Е НИЩОЖНО МАЛКО !пОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Просветен илюминат

    6 2 Отговор

    До коментар #151 от "Аватар":

    Обяснение как ви управляват да правите каквото искат ТЕ!

  • 187 ВаксинатЪ

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Вирус":

    Когато те ровнат гробарите на 2 метра под земята,тогава!
  • 188 АГЕНДА 2030

    28 3 Отговор
    Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров.ТОЧНО КАЗАНО!ВСИЧКО ДРУГО Е ЛАЛАДЖИЙСТВО МАНИПУЛАЦИЯ И ЛЪЖА ЗА УЧИТЕЛИТЕ СЕ ОТНАСЯ СЪЩОТО КАТО ТЕ Е СТРАХ СТОЙ СИ ВКЪЩИ И НАПУСКАЙ!КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ НЕ ХОДИ В ГОРАТА!ЩЕЛИ ДА МЕ СПАСЯВАТ ТЕ ЗА 32 ГОДИНИ РАЗСИПАХТЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТРЕПИТЕ ХОРА ,А СЕГА МНОГО БЛАГОРОДНИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.
  • 189 Аватар

    9 3 Отговор

    До коментар #183 от "алфонс":

    Според мен хората не се доверяват сляпо на науката поради липса на открит дебат по отношение на ефективността и ползата/рисковете от тези препарати.И поради лош собствен опит при ползването на други фармацевтични продукти.За останалото сте прав,но то е следствие от " ценностите" консумация и повече пари.
  • 190 Сатъра

    13 4 Отговор

    До коментар #149 от "Мангър":

    Разсъждаваш,като бройлер в птицекланица,но Били Гей'ц хлапето и дедо Шорош ще ти оберат здравето.
  • 191 НОРМАЛНА КОЧИНА

    9 3 Отговор
    Когато ти казват,че една ваксина от определена фирма е Божествена трябва да се замислим кои блажи от нея.Ако имам избор от всички ваксини произведени до сега.Тогава за малко ще повярвам ,че някои му пука за нас.За стадото трябва Пастир с голяма гега.
  • 192 Мангър

    4 20 Отговор
    Мангъров за пореден път се изказва неподготвен за проблеми отвъд компетентността и опитът му с децките разтройства. Корона вирусът мутира и може да преодолее ваксините, но какво става и с имунитета на преболедувалите? Ами същото - вирусът преодолява и този имунитет. Моя близка лекарка работеше в ковид отделение и в рамките на по-малко от година два пъти се разболя от ковид. Така, че ковид 19 може и да повтаря. Стига с спропагандата за стаден имунитет придобит само от преболедуване.
  • 193 Минувач

    10 4 Отговор
    Голяма вероятност има да се окаже много прав! Ще поживеем /не за всички/ ще видим...
  • 194 Септември

    4 3 Отговор

    До коментар #104 от "Miro":

    Ей неграмотнико, ти да пишеш не можеш, а си компетентен по медицински въпроси. Айде нема нужда.
  • 195 Септември

    3 9 Отговор

    До коментар #116 от "Аватар":

    Аватар, ти да не си от късните странични ефекти на нещо?Що за простотии ръсиш?

    Коментиран от #208

  • 196 Септември

    6 8 Отговор

    До коментар #100 от "По Мутафчийски":

    Ей анонимнико, ти на адвокатска практика към Мангъровата партия ли си? Само обърни внимание на мнението на Мангъров, когато обсъжданата тема те засегне./да не дава Господ/

    Коментиран от #203

  • 197 БНР

    5 15 Отговор
    Тоя ходи и се натиска където се сети по средствата за масова информация. Лятото винаги е било бедно на новини. Това не прави изключение, като изключим цирка на мутри вътре, вън и има, няма държави като на женския пазар с кофичките. Дойде в БНР онзи ден без някой да го е канил. От приемната се обадиха на дежурните редактори в Хоризонт, Ботев и радио София дали някой не го иска. Тръгна си много обиден, че не искат да му дадат думата за някое хонорарче отгоре. Изобщо абсолютен навляк.
  • 198 МАНГЪРА ИМ РАЗКАЗА

    15 8 Отговор
    ИГРАТА! !ГОЛЯМ УЧЕН. ..ВЕЛИК ЧОВЕК. .😈
  • 199 Паразит

    9 2 Отговор

    До коментар #103 от "стоян георгиев":

    Стоенчо, Стоенчо бре..., Шекели-те че ги раздаваме у канцеларията, днеска, от 17 до 17:15. Гледай да си точен..ако не искаш да си гладен!
  • 200 Иво

    14 3 Отговор
    Най големият недостатък на ваксината е, ЧЕ НЯМА ТЪРСЕНЕ!
  • 201 просто човек

    24 5 Отговор
    Подкрепям напълно мнението на Мангъров.
    Някак много бързо се появи тази ваксина и някак много агресивно започнаха да я налагат. А в същото време много ваксинирани започнаха да се разболяват.
    Ваксинирането трябва да бъде препоръчвано, но решението за ваксинация лично.
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 По Мутафчийски

    11 5 Отговор

    До коментар #196 от "Септември":

    Името ми може и да го няма, но ясно съм заявил какъв съм за разлика от твоя милост. Д-р Мангъров няма нужда от "адвокати", че да се "пиша" такъв. От друга страна, би ли споделил размера на "стимулиране", който ти осигуряват фармацевтичните фирми за "рекламата"?!!!
  • 204 ДА НАПОМНЯ

    5 16 Отговор
    ТОЯ СКЪСА ЛИ СИ ДИПЛОМАТА?

    ЧЕ И ПРЕДНИЯ ПЪТ ПАК ТАКА БЕШЕ КАЗАЛ

    ТОЯ Е ЕДИН ЛЪЖЕЦ

    КАЖЕТЕ МУ ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ИЗЛАГА
  • 205 ГОЛЯМ СМАХ

    3 19 Отговор

    До коментар #10 от "Страхливци":

    ПЪЛЕН СМЕШНИК, ГОТОВ Е ЗА ШУТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
  • 206 цървулан

    2 17 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Има странични реакции, които са след години.Ти май си врачка,а мангъре.Да не би да живееш в бъдещето и видя страничните реакции?Всичко в тоя свят се развива,измислят се нови коли,лекарства,така е и с ваксините.Създават ги по нова технология,и така ще бъде и занапред.Светът върви напред, а ти си заседнал в някоя си година и си зациклил на тема колко са вредни
    ваксините.
  • 207 111122223

    15 3 Отговор
    Браво! Право в десятката, доценте!
  • 208 Аватар

    8 3 Отговор

    До коментар #195 от "Септември":

    На български можете да го намерите от 17.07.2020г. - автор Петя Минкова : "Спешните грипни ваксини от 2009 г.- опасни и с тежки последици".Има и други стари публикации на тази тема.
  • 209 Помня

    2 17 Отговор
    Мангъра е по-зле от врачка от канал 3. Миналата година твърдеше, че вирусът ще си отиде през лятото на 2020. Вече чета само заглавието с него, но не и статиите.
  • 210 FR34

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "7272":

    Вие също не страдате от липса на трибуна, както личи от коментара ви. А доколко се търпи всичкият хейт и всичката помия която се излива под всяка една статия в интернет, независимо на каква тема е тя и защо нагонът на българина е такъв, винаги да оплюва това което е пред него, това е дълга тема.
  • 211 Антивакса

    11 3 Отговор
    Абсолютно е прав Мангъра ! Прецакването за ваксърите е ГАРАНТИРАНО ! Хем напомпани с неизвестни субстанции /5-6 , че и повече ваксини / хем преболедували като антиваксърите , в това число и моя милост !
  • 212 Секта Мангъров

    2 19 Отговор
    Мангъров пак бълва пълни глупости. Вирусът все още няма мутация срещу ваксина, но при толкова антиваксъри като него, може и да придобие. Ваксините са насочени към спайк протеина който не мутира толкова бързо колкото се менят "експертните" мнения на Мангъров. Факт е че делта вариантът е по заразен, но това не е мутация насочена срещу ваксина а оптимизация на заразния процес, защото тази мутация възникна в Индия където имаше минимален процент ваксинирани. Друг факт е че от Делта вариантът умрелите са 99.5% неваксинирани. Така че слушайте си Мангъров ....

    Коментиран от #214

  • 213 Доцент Мангъров

    2 11 Отговор
    Мечтата ми е в България да стане както в Индия и Виросът да мине през всеки един от нас. Ще има препълнени болници, плач, и мор. Който не умре ще оцелее. За да се изпълни мечтата ми, вдигайте всички мерки и не се ваксинирайте. После ще обвиним някой друг за последствията - все пак не може да сме ние.
  • 214 Аватар

    12 1 Отговор

    До коментар #212 от "Секта Мангъров":

    Моля,посочете имунолог,който е обяснил защо ваксинният имунитет е по -добър от естествения.Доц. Мангъров е инфекционист.До момента никъде не намерих такова обяснение нито от български,нито от чужди имунолози.Такова обосновано обяснение би било стимул за по- масова ваксинация.Това,което се предлага като информация е единствено как вируса има нови варианти,които идват и са по- заразни.От всякакви специалисти с научни титли се наслушах,че трябва да се ваксинирам,но това не ми е достатъчно.Няма и достатъчно достоверно изследване на Т- клетъчен имунитет,за да взема собственото си решение.

    Коментиран от #216, #217, #218, #219, #222

  • 215 Патето Яки

    3 12 Отговор
    Този кандидат-дупетат е изкрейзал непоправимо. За затвора и лудницата е Мангасаров.
  • 216 Просветен илюминат

    10 3 Отговор

    До коментар #214 от "Аватар":

    Тъй като вирус от какъвто и да било вид никога не е бил изолиран, те трябваше да излязат с различни видове тестове, които в този случай включваха използването на ДНК секвенция чрез проби от кръв или слюнка на засегнатите хора.

    Моят въпрос е, ако те никога не са идентифицирали някакъв вид вирус под електронен микроскоп, как така имат ДНК секвенция от него?

    Какво реално показва това? По същество, това, което казват, че са способни да определят, са „маркери”, но тогава трябва да запитаме „маркери за какво”, особено ако нищо не е било изолирано като вирус!

    Отново сме изправени пред друга хипотеза, която реално не помага с нищо на болния човек, но по-нататък съм сигурна, че ще излязат с ваксина срещу нещо, което на са били способни да изолират.
  • 217 Просветен илюминат

    9 2 Отговор

    До коментар #214 от "Аватар":

    Ненадеждното тестване

    Когато става въпрос за този тестващ метод, в действителност той се оказва крайно ненадежден. Имаше много фалшиви положителни проби. В резултат на това, трябваше да открият друг начин, за да диагностицират корона вируса във всеки, който имаше грипоподобни симптоми или дори само кашлица, така се обърнаха към съществуваща технология, рентгеново изследване на гърдите и КТ (компютърна томография, бел.пр.).

    В края на краищата, всеки, който имаше течност в белите дробове, се определяше като заподозрян носител на вируса и незабавно беше поставян под карантина.

    Така беше и когато броят на „засегнатите” хора се повиши драматично в рамките на няколко дни. Въпросът е, всички те ли имаха т.нар. вирус или някои от тези хора преживяваха бактериална пневмония или сърдечна недостатъчност, тъй като тези състояния също включват течност в белите дробове?
  • 218 Просветен илюминат

    8 2 Отговор

    До коментар #214 от "Аватар":

    Между другото, корона вирусът се предполагаше, че произлиза от „вирус по котките”, друга хипотеза, която никога не беше доказана.

    Във всеки случай, не бях изненадана да открия, че смъртността не беше по-висока от всяка друга през т.нар. сезон на грипа. Когато направих изчисленията, тя беше 2.1% от хората, които бяха диагностицирани с ТОРС, която беше точно същата като тази през всички други сезони на грипа.

    Не е нужно да казвам, че точно такава беше и смъртността в началото на нашествието на COVID-19. Обаче, когато „нов и подобрен” тестващ метод с КТ на гърдите беше внедрен, смъртността също се увеличи, защото вече не само хора с грип, но се включиха и други състояния, които бяха „заподозрени”, че са свързани с вирус.

    Дори и така да е, тези, които умираха от т.нар. вирус или по-скоро тези, които вероятно ще умрат от някакви грипоподобни симптоми, са възрастните, тези, които са отслабени чрез други предразположения, такива като сърдечни състояния, бъбречни състояния или недохранване. Също така е всеизвестен факт, че хората, които приемат опиати за хронична болка са в риск от евентуална дихателна недостатъчност, защото опиатите подтискат дихателната система.
  • 219 Просветен илюминат

    5 2 Отговор

    До коментар #214 от "Аватар":

    По думите на д-р Щефан Ланка за експериментите с бактерии:

    „Бактериите ще произведат токсини, но само в мъртво тяло. Те оцеляват в аеробна среда, такава, каквато е в чревния тракт, която се лишава от кислород, когато човек или животно умира. Все пак само няколко ще оцелеят, но само ако успеят да променят метаболизма си, и само тогава те стават токсични.

    ФАКТ: бактериите не се идентифицират в тестова епруветка. Само 2% от всички бактерии е възможно да бъдат култивирани и размножени. Ако бактерия е извлечена и култивирана в изолация, тя губи своите свойства след кратко време и няма да оцелее, така че, за да се работи с тях, големи количества се замразяват, което е мащабна намеса и не представя тяхното поведение в природата.
  • 220 Просветен илюминат

    6 3 Отговор
    По време на експериментите е наблюдавано, че бактериите, въпреки че някои се размножават, не са способни да произвеждат токсини в жив гостоприемник. Те произвеждат токсини само в мъртъв гостоприемник.

    След това е правен опит да се инжектират бактерии в различен гостоприемник, но те на са успели да го разболеят. Единственият успех, който те имаха при убиването на гостоприемника, беше, когато инжектираха тези токсини от труп в живи мишки. След това взеха орган от мъртва мишка и го трансплантираха в жив гостоприемник, който след това също умира.

    Факт е, че тези живи същества умират повече от експерименталния процес, отколкото от токсините на бактерията, с която са били инжектирани.”

    Д-р Ланка за изолирането на вирус:

    „Проби се взимат от „инфектиран” човек или животно и се поставят в „клетъчен тип”, който се тества за вируса, който обикновено е чужд генетичен материал и е изкуствено въведен в клетката. Това е наречено трансфекция. Ако клетките покажат промени, наречени цитопатични ефекти, което означава структурни промени в клетката гостоприемник, тогава културата се смята за „позитивна за вирус”.
  • 221 Матей

    17 1 Отговор
    Кой можеше да допусне преди години да се произвеждат ваксини-менте и да се налагат в милиарден тираж?Да бяхте ги чули днес в НС как призовават за повече пропаганда,убеждаване за повече ваксиниране и даже обявиха удължаване на изв.положение,бяхме почнали да забравяме за него.Това било единствената защита,единственото спасение,колко лесно,една инжекция и вече си брониран,имаш своя щит,своя панцер,и всички врати се отварят пред тебе,голяма привилегия.Това е подлъгване,дори искаха да дават парична премия,всякакви отстъпки за да си постигнат целта.
  • 222 Просветен илюминат

    1 1 Отговор

    До коментар #214 от "Аватар":

    Ето ти нещо различно като обяснение и информация по темата.
  • 223 Пешо келешо

    3 12 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    Вярвал си му, защото не го познаваш. Аз още като се показа на екрана го уцелих с храчка!
  • 224 Лорд

    5 17 Отговор
    Живея във Великобритания и мога да кажа че няма нищо вярно в глупостите които дрънка този заблуден човечец.

    Коментиран от #227

  • 225 Крис

    5 14 Отговор
    Какво стана с дипломата на тоя, не я ли скъсал още! Май всички които му предоставят трибуна трябва също да си я скъсат или да си купят допълнително памет.
  • 226 Някой

    7 2 Отговор
    Дано не ми се налага да се ваксинирам. Никак не искам. Друго се чудя. Ако ваксините са за редуциране на човечеството. Точно водещите държави. Като Израел, Англия. И др. Защо ше си валсинират хората на 80-90 процента. Логиката следва е да изчистят презаселения изостанал свят. А не собствените си хора. И а някаква игра, ама каква е???

    Коментиран от #230

  • 227 За овце

    4 2 Отговор

    До коментар #224 от "Лорд":

    Женя, ти ли си 😁😁😁🤣🤣🤣🤫
  • 228 Аман от тоя

    2 8 Отговор
    А Доцент Мангъров разкри ли и кога той ще си отиде, защото вече ми омръзна да се появява и да сее глупости като стар комбайн от социализъма!
  • 229 Едуард Петров-Едо

    6 3 Отговор

    До коментар #74 от "Идвало":

    Можем да дадем Вяра на изявленията на доц.Мангъров, а не на твоят скептицизъм, Пешо! Защо счита така, е повече от ясно! ЖЕЛАЯ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ЖИВОТ, ЗДРАВЕ И УСПЕХИ ВЪВ ВСЯКО ДОБРО БОЖИЕ ДЕЛО! АМИН!
  • 230 Едуард Петров-Едо

    5 1 Отговор

    До коментар #226 от "Някой":

    Част от Играта е, да източват пари от хората!
  • 231 Комхиер

    2 2 Отговор
    Знам абсолютно цялата истина за здравните проблеми на хората.Знам точно причините за боледуването им. Знам абсолютно как да им се противопоставят. Но когато се опитам да ги обясня на някого, той заема положението на дърво в гората и престава изобщо да ме слуша. От доста време вече имам една неосъществима мечта - да срещна някой достатъчно интелигентен човек можещ да мисли логично и да разсъждава рационално и на има търпение и внимание да ме изслуша поне около за час и съм сигурен, че ще го убедя, че това което му обясня е цялата истина.
  • 232 Ко каза ко

    1 5 Отговор

    До коментар #63 от "Питам само":

    Защото е тулуп ,като шефа си Боко .Тоя идиот е за затвора.
  • 233 ехааа

    2 4 Отговор
    Като си заминеш ти,и ковида ще си отиде !
  • 234 Прост Човек (Ogi Mitzov)

    2 1 Отговор
    Абе хора аз се считам за прост човек, ама като пета писанията на такива, които се считат за сведущи, почвам много да се съмнявам и започвам да се питам кошмари ли сънувам или съм попаднал в лудница в която не си пият лекарствата.
    Пише там некакъв илуминат нещо за бактериални токсини в умрели и нещо не мога да разбера що го пише. Па да прочете що е това SEB. Ама тоеа нема общо с другите простотии.
    Верно, вирус не се развъжда лесно, ама си има клетъчни линии. Е па това го знаят и децата, ама не лудите анацефали.
    Колко до доц. Мангъров, кво да говнориме.
    Па ората си пишат, изкарш ковидо и оглупееш. Е некои нищо им нема, они са си така и без ковидо.
    Е как нема да оглупеят, кога кръв им не стига достатъчно у мозъко (,не тоя под кръсто, а у главата, ако го има).
    Некои, оти са си глупави, си мислат ако сите изкарат ковидо и оглупеят, ние че сме връо.
    А сега малко ще пиша на сленг, но ако не разбират, нямам вина, че са неграмотни.
    Първо.
    Ако някой реши да се ваксинира, трябва да е здрав. За хора с хронични инфекции, те самите трябва да се чувстват добре. Много хора са с хронични инфекции и въпрода не е елементарен, но ако се заразят с ковид, вероятността за лоша прогноза не е малка.
    Моя позната която работи в реанимация, направо плаче.
    Каза, не искам повече да гледам безпомощно как умират. От белите им дробове нищо не остава. Това се отнася за тези които ще стигнат до реанимация.
    Да има хора които ковид няма да ги хване, вследствие генетични особено
  • 235 ЗАЩО

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "7272":

    Е, ПИЛЕ ИСТИНАТА ВИНАГИ Е ДОСАДНА!

    ЖИВЕЕМ В СВЯТ НА ЛЪЖИ, ХОЛИВУДСКИ СЦЕНАРИЙ И СВАЯТ НА ПРОДАЖНИ И АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ.
  • 236 Прост Човек (Ogi Mitzov)

    3 1 Отговор
    Да има хора които ковид няма да ги хване, вследствие генетични особености, но са малко на брой. За останалите, как ще се развие заболяването заеиси от много фактори. Много важно е първоначалния вирусен товар. Пояснявам за по-простите:
    Вируса подтиска в някаква степен един от механизмите на вродения имунитет и забавя задействането на натуралните килъри, което му позволява да се размножи в по-голяма степен.
    Това зависи много и от индивидуалния имунен статус, ако се задействат тези клетки (натуралните килъри) може да те предпазят от вирусната инфекция и може въобще да не се разболееш. Забави ли се имунният отговор може да стане лошо, защото се забавя разпознаването на вируса, съответно се забавя производството на антитела и продуцирането на Т лимфоцити разпознаващи и унищожаващи заразените с вируса клетки.
    Тогава става лошо.
    Вируса се размножава много, отива къде ли не, поразява капилярите и тъканите не може да се хранят. Мозъка съответно страда най-силно, но същото става и с другите органи. Да не говорим, че в един момент имунната система се задейства и започва силна възпалителна реакция от която белите дробове може да пострадат много тежко и може и кислород да !не помогне.
    Колкото до влошаването на кръвоснабдяването на органите в тежките случаи може да доведе до полиорганна недостатъчност, което на доц. Мангъров трябва да му е известно какво означава. Да ама той за тези случаи не говори.
    При грип може да се развие пневмония, ама такова развитие
  • 237 Прост Човек (Ogi Mitzov)

    2 1 Отговор
    При грип може да се развие пневмония, ама такова развитие не се наблюдава и то гарантира, че много хора ще станат инвалиди и никога няма да се възстановят.
    Поради това е важно какво е вирусното натоварване при заразяване. И поради това е важно да се използват качествени маски.
    И се питам, като знае как се развиват тежките случаи, защо доц. Мангъров счита, че не може да се противодейства на епидемията и защо е толкова черноглед, че ваксините може да не помогнат. Най-малкото да се спечели време, докато се появят ефективни лекарства.
    Интересното е че и сега ги има, известни са отдавна и са ефективни при предпазване
    Не мога да приема неговата позиция, въпреки, че това което се говори и прави от така наречените институции, всъщност като се замислиш, може със значителна вероятност да доведат до подобен резултат за който говори доц. Мангъров.
    Все пак ограничаването на епидемията намалява вероятността от мутации и спасява човешки животи. Нищо че ефекта не е завинаги. По тази логика, следва, че щом всички все някога ще умрат, няма какво да се вълнуваме, че някои ще умрат по-рано.
    Какво да си мисля за такъв "човек". Даже твърди, че е лекар.
    Та да се върнем на ваксините.
    Ако човек, който може да чете се поразрови (последните 10 г.) ще понаучи нещо за РНК ваксините. Те предизвикват производството само на един чужд белтък. (Т лимфоцитите също разпознавст само един антиген, така, че нищо ново няма, само че реакцията на организма е по-лека).
    Колкото до чуждата
  • 238 Прост Човек (Ogi Mitzov)

    2 1 Отговор
    Колкото до чуждата РНК - тя се разрушава в клетката след някакъв период (доколкото ми е известно около 2 седмици).
    Ако през този период тези клетки станат обект на атака от вече образувани Т лимфоцити, които разпознават клетки, които произвеждат чужди белтъци, тези клетки ще бъдат унищожени.
    Но вече ще е създадена имунната защита.
    Коронавирусите (които са известни отдавна) не създават устойчив имунитет, поради което се прилага втора доза.
    РНК ваксините се прилагат мускулно, защото клетките които ще произведат чуждия белтък (от РНК матрицата) може да бъдат унищожени, но лесно и бързо се възстановяват.
    И до втората ваксина много се пазете и ходете с маски.
    Бих препоръчал да се приема рутин (хранителна добавка известна като витамин P) от първата ваксина до две седмици след втората.
    Защо - дълго е за обяснение. Ако някой се интересува защо, ще трябва специално да се обърне към мен да му посоча публикациите или да ги издири сам.
    А като връх ще напиша, че има и мощен имуномодулатор, който може да спре много вируси: грип, ебола, вируса на заушката, херпес вирус (зостер и симплекс) и др. Имам ограничени данни, че действа като предпазно средство срещу развитие на ковид.
    Средството е старо - известно е повече от 100 г. И може да се пие месеци и години ама не е аспирина на доц. Мангъров.
    Посочил съм го на администрацията преди повече от година, ама реакцията беше глупави отговори и защита на простотията, бездействието и самодоволството на администрацият
  • 239 Прост Човек (Ogi Mitzov)

    2 1 Отговор
    Посочил съм го на администрацията преди повече от година, ама реакцията беше глупави отговори и защита на простотията, бездействието и самодоволството на администрацията, както и голословни твърдения, че в МЗ било имало експерти. Да ама нема такива. Има простотия и лакомия на управляващите тогава. Какво ще имаме сега - ще видим. Ако бяха се позаинтересували малко, някои от тях и някои от техните близки, вероятно нямаше да пострадат от ковид. Но трябваше да се отнесат отговорно към хората, а не да мислят как да имат келипир от епидемията.
    Колкото до мен, мога само да кажа: Не съм лекар и нямам морално право да предписвам лекарства, но който се е заинтересувал съм му дал информация.
    Ето такава неграмотност и незаинтересованост към това какво са направили и правят светли умове, ме ядосва и отвращава от казионните креатури с " научни" титли. Не че няма достойни и компетентни специалисти, ама малко хора се интересуват от тяхното мнение.
    Хора, напънете се и помислете малко и дано не получите мозъчно възпаление от мисленето.
    И Бог да ви пази, но не прехвърляйте вашите отговорности пред другите хора на Бог.
  • 240 Сульо

    0 0 Отговор
    При соца поне на лудите не даваха думата както сега....
  • 241 Сульо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от блока":

    А добър ден...надявам се не вярваш на всички луди от психиатрията?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове