Last news in Fakti

31 Юли, 2021 07:05 10 427 19

Ето как ще влизаме в Гърция

  • гърция-
  • българи-
  • мерки-
  • пътуване-
  • тестове

Информация от пресслужбата на Министерството на външните работи

Ето как ще влизаме в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Пътуващите за Гърция вече могат да попълват Формуляра за влизане в страната - Passenger Locator Form (PLF), непосредствено преди пътуването, а не както досега - в рамките на не повече от 24 часа. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи. По информация на посолството на България в Атина всички останали действащи ограничителни мерки и разпоредби в страната остават в сила до 6.00 ч. на 5 август 2021 г.

Заради ограничителните мерки в Гърция всеки гражданин, който иска да влезе в страната, трябва да разполага с QR код, който се получава след попълване на Passenger Locator Form (PLF) - на https://travel.gov.gr/#/, припомниха от пресслужбата. Компаниите, предоставящи пътнически услуги (самолетни, морски, сухопътни), са длъжни да проверяват дали всеки от пътниците има QR преди качването му на борда.

Българските граждани могат да влизат в Гърция след представяне на негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция; на отрицателен бърз антигенен тест (до 48 часа); сертификат за ваксинация срещу COVID-19, четиринадесет дни след завършването на ваксинацията; уверение за преболедуване, което е издадено 30 дни след първия положителен PCR или бърз (rapid) тест, и важи до 180 дни от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването; цифров COVID-19 сертификат на ЕС, в който се съдържа информация за ваксинацията или отрицателен резултат от направени rapid test (до 48 часа), или PCR тест (до 72 часа), или информация за ---боледуване от COVID-19. Изисквания се отнасят и за деца след навършването на 12 години.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Атина на тел.: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected] ; [email protected] , [email protected] , [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    14 0 Отговор
    Сигурно през бариерата !
  • 2 Рошко

    22 3 Отговор
    От сега на море където и да е, с водолазен костюм и скафандър или ушна марка
  • 3 5ко

    66 12 Отговор
    Това означава, че докато е така, няма да ходя в гърция. А който иска да се инжектирва или да си навира клечки по всички отверстия. Няма да играя по свирката на сатанистите.
  • 4 Оня

    39 3 Отговор
    И тия копат дъното
  • 5 бушприт

    25 2 Отговор
    В София скоростта на звука е по-висока от тази на светлината, защото още преди да видиш зелената светлина на светофара, вече чуваш клаксоните зад теб.
  • 6 РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa

    35 1 Отговор
    "Българските граждани могат да влизат в Гърция след представяне на негативен резултат от тест по метода PCR..." - какво се разбрахме за РСR-ите? НЕ ги ползваме, защото стават ФАЛШИВО положителни от грип, настинка и... ПОРТОКАЛОВ сок. Сигурно и от стари вируси, прекарани преди време и оставили следи в носоглътката - ето какво са измислените БЕЗСИМПТОМНИ "случаи". Американският CDC го потвърди. Цялата "статистика" за "пандемията" се оказа ФАЛШИВА. Сега целият свят трябва да СЪДИ правителствата си.

    Коментиран от #16

  • 7 А пък

    22 6 Отговор
    Аз ще вляза в Поморие а който иска да попълва формуляри и да чака кодове. Ще ходя пак в Гърция като си махнат рестрикциите изцяло!
  • 8 Бай Ганю

    17 10 Отговор
    Как може някой да се подложи на този психически тормоз? Може! Ганьо Софиянски .Той готов на всяка жертва , онижениние, подигравка и гавра за почивка в гръцко.

    Коментиран от #15

  • 9 Бойкот

    20 4 Отговор
    Фашизоидно психопасккия режим изобщо няма намерение да отстъпва и за бебетата е ясно, че тия извращения нямат нищо общо със здравето и грижата за живота! Целта е боцкането и нищо друго! Толкова са жалки гръцките управляващи-сатанисти, че нямам думи! Всичките им т. Нар. мерки водят до повече заразявания. А вече започва да става все по-ясно, че фъксините не работят, но пък тежките странични реакции и смъртност след поставянето им са факт при много хора. Дългосрочните ефекти предстои да станат ясни. Затова никой не трябва да стъпва там, докато не се отмени всичкото безумие!

    Коментиран от #18

  • 10 еш па тоа

    5 3 Отговор
    Къв формуляр,кви пет лева?!И на Кулата и на Илинден се минава като на парад.Само размахаш сертификата за ваксинация и готово.Никой нищо не гледа.За летищата не знам.
  • 11 супер стар

    13 3 Отговор
    Чудовищна пропаганда.Ходете само на Созопол,да ви взимат по 20лв за паркинг,15 за чадър и 80 за паяк.Мазохисти.
  • 12 еш па тоа

    7 2 Отговор
    Много ми беше добре на Тасос,като нямаше българи,щото са повярвали на глупостите,дето ги пишат.Жалко,че румънците не са повярвали.
  • 13 Булгар

    4 4 Отговор
    20%от българите нямат работа в Гърция а за останалите няма значение как се влиза.Само да не се развалят кренвиршите докато чакат.

    Коментиран от #14

  • 14 врачанин

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Булгар":

    И на Приморско ще ти се развалят кремвиршите и сиреньето,докато чакаш да ти освободят колата от паяка или скобите.За щайгата с доматите не знам.Иначе тая година в гръцко и кръчмите са по-евтини.Ама ти от къде да знаеш?Важното е да се снимаш за фейсбук пред някой бетонен хотел с палми в саксий,докато отиваш към квартирата с общ кенеф.
  • 15 4646

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ганю":

    Честно казано почивката на Българското море е гавра и подигравка..
  • 16 АнтиФашист

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa":

    Съд обаче няма да има, защото масата няма общо самосъзнание и не си търси правата, а по методите на системата не можеш да я победиш, а трябва да я разрушиш. Обесваме ковид фашистите и другия път няма да има такива проблеми. Но без смърт, бой и размирици няма да стигнем НИ-КЪ-ДЕ... Веднъж вземат ли ти свободата няма оправяне докато не убиеш поробителя...
  • 17 QR Виза

    5 2 Отговор
    Днес гледам по ТВ-ти поредната малоумна гръцка чиновничка, която дрънка глупости, че туристите не ходели в Гърция, защото ги било страх от ковид !?!? А не си дава сметка, че не ходят, защото гърците се гаврят с туристите с всичките тези "мерки", кодове, тестиве, дебнене и пр. гръцки простотии! Не се подавайте на изкулешието да ви се гаврят, нека да си седят гладни и да не говори същата тази глупости, че имали повишение двойно на туристите спрямо миналата година!? Аре фиге!
  • 18 Ковидарите

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бойкот":

    Това безумие няма да престане поне докато не премахнат от власт слугите на Ковидарите т.е. Мицотакис и ко. !
  • 19 Голяма простотия

    4 0 Отговор
    Влизането е лесно, излизането от кулата към бг ми отне 20 мин на гишето, сякаш бях престъпник някакв не разбрах какво иска гръка, но от бг полицая маи искаше и тестове на влизане нищо че съм ваксиниран
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове