Last news in Fakti

31 Юли, 2021 23:42 3 058 49

Нинова от Бузлуджа: След четири години битки за политики, сме на прага да ги осъществим

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • бузлуджа

БСП трябва да е партия, стъпила на опита на възрастните, но и партия на младите, които виждат в нея своето бъдеще, заяви лидерът на БСП

Нинова от Бузлуджа: След четири години битки за политики, сме на прага да ги осъществим - 1
Снимка: БГНЕС

„Преди 130 години тук, двадесетина основоположници, водени от Дядото, поставят началото на 130 години богата, съдържателна и трудна история на партията. Минали сме през всичко – през изпитания, през възходи и падения, през раздели и събирания, но винаги сме оставали. Защото това, което ни е събирало през тези години, е идеалът. Тук сме, защото той днес е непреходен. Днес е все така актуално да искаш свобода, солидарност и равенство. Длъжни сме да продължим битката за този идеал.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на Булзлуджа по повод 130 години организирано социалистическо движение в България.

Пред социалистите, събрали се пред паметника на Първооснователите, тя каза още: „След четири години усилия и битки за политики, на които държим, сме на прага да ги осъществим. Нашите политики най-накрая се припознати, признати и ще се изпълняват. Най-накрая ще има преизчисляване на пенсиите. Най-накрая младите семейства ще получат данъчни облекчения. Майчинството за втората година ще се заплаща по-високо. Младите хора ще имат помощ за второ и трето дете. Дано най-накрая болниците да не са търговски дружества и децата ни да не учат по 10 учебника, в които пише лъжи за България и за нашето национално достойнство. Това е напът да се осъществи. И само от нашите усилия и нашия труд зависи това да стане. Но това изисква в този момент да бъдем на висотата на отговорността, която имаме. Днес имаме отговорност пред България.”

По-рано народни представители, социалисти, симпатизанти и последователи на лявата идея поднесоха цветя и венци и отдадоха почит пред паметниците на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите.

Тържествената част откри Катя Георгиева, член на Изпълнителното бюро на БСП, с думите: „Днес е щастлив юбилей за нас, социалистите. Това е и респектиращ факт за нашите идейни и политически противници. 130 години е рядко явление за една политическа партия, не само за България, а и за Европа и света.Нашата история минава през 19-и, 20-и и 21-и век. И тази история, понякога трънлива, понякога славна, не е товар, който ни притиска. Тя е опит, заряд, понякога болка, но най-вече – надежда и вяра. В дългия си път имаме победи и постижения. Имаме и загуби, носим ги. Но носим и ценностите, заради които ни има. Не се отказваме от мечтите си, нямаме право. Защото сме част от историческата памет на нацията.”

Последваха слова на три поколения социалисти.

Асен Гьошев от Движението на ветераните в БСП заяви: „Нашата партия ще я има и за в бъдеще, защото тя през всичките тези 130 години беше партия не само на днешния ден, а партия на утрешния ден. На светлото бъдеще не само за партията, а за България.”

Членът на Младежкото обединение в БСП-Севлиево Румен Гатев се обърна към присъстващите социалисти: „Бъдете идеалисти, а не кариеристи.Работете за нашата идея с отдаденост и търпение. Трупайте опит. Борете всяка несправедливост. Търсете онези ценности, с които народът ни ще бъде. На младите пожелавам вдъхновение, нестихващ устрем и вяра в бъдните дни, а на партийните водачи, хванали кормилото, ще кажа – важна е България.”

„За мен всеки път качването на Бузлуджа е много духовно и емоционално събитие, защото не познавам друга партия, която редовно да се събира, водена от идеи и идеали. Водена от убеждението, че нас ни събира нещо много повече, нещо, което е свързвало хората далеч назад в историята. И ние сме тези, които ще принесат тези идеали в бъдещето”, сподели и Александър Симов, народен представител от „БСП за България”.

На официалната церемония председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов обяви новите носители на наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора” – Георги Георгиев, заместник главен редактор на в. „Дума” и проф. Светлана Шаренкова, издател на в. „Земя”.

След тържествената част на Бузлуджа, в Казанлък се проведе конференция „130 години БСП – настояще и перспективи пред лявата идея”, организирана от Национален политически институт „Димитър Благоев” към НС на БСП и Фондация „Дума”. В конференцията взеха участие председателят на БСП Корнелия Нинова, народни представители, политолози, социолози, историци, международници, коалиционни партньори на БСП, членове на обединенията на младежите, жените и ветераните в БСП, както и симпатизанти на лявата идея. Модератор на конференцията беше Александър Симов, а доклади изнесоха проф. Искра Баева – историк, проф. Димитър Денков – ръководител на Центъра за стратегически, исторически и политологически изследвания към НПИ „Димитър Благоев” и Пламен Владимиров – политолог, член на НС на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    8 14 Отговор
    А дано.

    Коментиран от #23

  • 2 Мачкай Мая

    19 17 Отговор
    Браво како Кури. Долу ГЕРБ
  • 3 Бойко

    12 13 Отговор
    Браво ,дерзайте юнаци
  • 4 Мачкай Мая

    14 15 Отговор
    Браво како Кури. Долу ГЕРБ
  • 5 Ще изядете всичко

    20 19 Отговор
    Ще влезете през задния вход и зимата ще ви изгоним.
  • 6 Реалиста

    33 6 Отговор
    Ако карате в същия дух, като на последните избори, след 5-6години ви виждам към 4% на избори.Вижте вота в чужбина на последното 6 то място е БКП.Събудете се червени велможи, скоро ще трябва да работите !!! Няма да има червени бабички, да ви крепят!!!

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Klark Kent

    13 7 Отговор
    Кайзер Созе от Банкя закопа държавата!
  • 10 Бойко

    11 7 Отговор
    Браво ,все така !
  • 11 Ивъх, маймуна

    7 5 Отговор
    че и хортува.! А не, то то било кукурузка наша.
  • 12 Може би

    16 9 Отговор

    До коментар #6 от "Реалиста":

    За БСП-може би...
    За ГЕРБ е сигурно, че ще са при НДСВ!

    Коментиран от #18, #40

  • 13 Хахахахаа

    15 10 Отговор
    Паткооооо ,на следващите избори ще сте с пет процента.
  • 14 Мдаааа

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Нане":

    Между другото ,дядото е бил един стар п...л.
  • 15 оня с коня

    8 3 Отговор
    Нинова си прави тънката сметка сметка да Управлява поне Частично чрез Правителство на Слави,получавайки Постове в Правителството му- ЗАМ. МИНИСТРИ например.Ето я и простата Аритметика:ИТН - 65 депутати.БСП- 36.Мая - 13.АКО..ДБ НЕ ПОДКРЕПИ Правителството/в момента Тя е абс. несъгласна с Предложения Кабинет/,то общата Бройка е 114,т.е. далеч под необходимите 121 Депутати.Та какво ще стане в такъв случай с Изцепката на Симов "Ние сме тези,които ще пренесат Тези идеали/за "идеалите на БСП става дума/ в Бъдещето"?

    Коментиран от #24, #37

  • 16 Бойко

    8 2 Отговор
    Браво ,по същия път ,до край !
  • 17 тез червени голтаци

    13 5 Отговор
    още ги пускат да праят Бузлуджа на дърмон ,кой чисти слад тях ?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бойко

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "БКП":

    Браво ,все тъй умни и прогресивни !
  • 20 Крушовица

    16 6 Отговор
    Тая си живее в някакъв измислен свят. Нинова, не разбра ли, че тоалетната на двора дава отпечатък за цял живот? Прагът не ще го преодолеете, ама никога! За нищо не ставате!
  • 21 Бойко

    8 2 Отговор
    Браво ,догодина ,тоалетни в прЕстройката !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 мдда

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    ама надали...
  • 24 Гечко

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Не бой те са,бат Бойко обеща че ще намалят кворума. Властта е във вашите ръце оправяйте се и да се приключва за винаги! Глупаци!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бойко

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сесесере":

    Браво ,догодина и в КосмосЪТ !
  • 27 Townboy

    8 6 Отговор
    Аз откога казвам че Славчо е червено мекере ама никой не слуша. Протестърите срещу статуквото вкараха БСП във властта и сега ще ни разплачат фамилията. Не съм фен на ГЕРБ, но този цирк в момента е абсурд, който не мога да допусна и очаквам на третите избори вече да сложим ред в хаоса и да махнем тия случайни хора от парламента. Нека си се изявяват на малкия екран.
  • 28 Много е

    5 0 Отговор
    трудна битката със себе си, когато става въпрос за финансови облаги, а плебса се надява да получи коричка хляб!
  • 29 Битката

    6 2 Отговор
    беше бой със сянка! Парата, парата гледахме! И за нас имаше, ГЕРБ са щедри за разлика от ИТН.
  • 30 Шумкарев ДС

    9 1 Отговор
    130 Години геноцид над българския народ - не трябваше да се хвалите с народния съд и атентата в църквата Света Неделя, както и конц. лагерите - замислете се защо в Германия не се хвалят с Хитлер и ще се сетите защо трябва да сведем глави и да се молим да не се повтаря никога!!!
  • 31 КосмическаЧиния

    11 3 Отговор
    Гaдни руски пoдлoги, на султана ибрикчия!!! Да ви видим колко сте социални време е да премахнете плоския данък за заплати до 2000 лева 10% за заплати между 2000 и 5000 20 % за заплати над 5000 30% данък, че на бедните им се ебa макята. Е това е социализъм а не измишльотините дето ни ги пробутвате досега никой не повдигна тази тема всички си траят. А това е начина да сме по справедлива и социална държава с приказки не става само - гадни комуняги.
  • 32 ККК

    12 2 Отговор
    Като ти е толкова свидна Бузлуджа, отдели някоя стотинка и поне боядисай тоя кенеф ! Ама нали сте авантаджий не давате нищо ,обаче ако е да откраднете сте спецове....! Да четири години интриги и началото на съсипването започна, добре, че си признаваш!
  • 33 Разбрасе

    3 3 Отговор
    ДБ е новата патерица на герб и дпс
  • 34 Гръч

    5 9 Отговор
    Искам да се върне обръщението "другарю",за да има уважение.Това "господине"е супер лицемерно и лигаво и всикчи българи в чужбина са го разбрали,какви лицемери са капиталистите и колко изкуствено са ухилени навсякъде
  • 35 Дядото

    2 3 Отговор
    Помня подземията на Партийния дом и изгорените от водна пара 300° С човешки тела! Искам още такива тела! Хи-хи-хи!
  • 36 Лапнишаран

    6 2 Отговор
    Жената ви казва в прав текст, че взема властта по втория начин бе другаре. Комунделите пак литнаха народа. У власта през заднио вход. Те това е майсторлък.
  • 37 Правилно

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Си разиграл нещата. Но имаш малка грешка. Като извадиш ГЕРБ от уравнението както Боко обеща, и стават 178 кворум. А сега смятай. ИТН, Мутрите и БСП ще врътнат кабинет под фасадата на Славчо. И чакай промяна.
  • 38 До кончето

    4 0 Отговор
    ИТН + БСП имат 101 депутата кворума е 178. И Майчето става излишна. А ДБ духат супата.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 00000

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Може би":

    Другарю на Бузлуджа ... май си прекалил с вкиснатото СОЦ пиво и говориш несвързано ... !!!
  • 41 Бай Х.Й....

    5 0 Отговор
    Скоро пак белите автобуси.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 смешници

    8 0 Отговор
    Уж комунисти а са крупни чорбаджии милионери приватизатори Само дебилите им вярват за светлото бъдеще равенството братството и свободата
  • 44 Бай Кольо

    2 0 Отговор
    Ceгa рaзбрaхтe ли гocпoдa прoтecтъри кaквa бeшe цeлтa нa Рaдeв? Чрeз прoтecтитe дa дoкaрa БCП нa влacт.A cлeд тoвa БCП щe му ocигури втoри мaндaт.Вcички други пaртии и пaртийки ca пaрaвaн зa ocнoвнoтa цeл нa БCП - влacтa,a ИТН ca тaрaнa,кoйтo прoпрaвя пътя нa БCП.A ИТН cи миcлят,чe тe вoдят игрaтa - нaивници!
  • 45 НИНОВА, СПУКАХА ВИ ОТ БОЙ

    3 0 Отговор
    ПОДАВАЙ Я ОСТАВКАТА ДОКАТО Е ВРЕМЕ
  • 46 И ВЗЕМЕТЕ СИ ОПРАВЕТЕ

    2 0 Отговор
    ЧИНИЯТА, ЧЕ СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ....
  • 47 Млад приватизатор

    1 0 Отговор
    Нинова,писна ми от кухата ти риторика,която дрънчи като тенеке,завързано за опашката на куче! Познаваш ли изобщо хората,които бяха в листите на БСП за изборите?!
  • 48 Млад приватизатор

    2 0 Отговор
    Чиновниците и бюрократите единствено могат да заблуждават ,истинските лидери водят и се наричат ВОДАЧИ! Такива в България няма,тук са политикани,които са откъснати от народа! Орбан е истински водач,всички вие бг.политици сте кариеристи и малки душици!
  • 49 Млад приватизатор

    2 0 Отговор
    Не заслужавате нито времето,нито енергията на българите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове