Last news in Fakti

1 Август, 2021 12:48 2 170 34

Явор Божанков: Надяваме се на писмени гаранции за подкрепа на кабинет

  • явор божанков-
  • бсп-
  • итн кабинет

БСП сближава позиции с ИТН

Явор Божанков: Надяваме се на писмени гаранции за подкрепа на кабинет - 1
Снимка: Архив

Това, което ние следваме като ясен план - първо разговаряме за политики и след това чакаме персоналният състав на Министерски съвет. Пред БНТ депутатът от БСП Явор Божанков обясни позицията на социалистическата партия в ситуацията, в която проведоха най-дълъг кръг от преговори с ИТН за подкрепа на кабинет, а другата седмица поканиха на разговор-изслушване и номинирания за премиер Пламен Николов.

Божанков се надява на писмени гаранции, че приоритетите ще бъдат спазени, тогава вече Националният съвет на БСП ще вземе решения. Той се надява, че номинираният за министър-председател ще положи всички усилия.

Впечатленията на Божанков от кандидата за премиер от ИТН за Пламен Николов са от един професионален дебат на тема образование, на който вторият се справил добре. Той е удовлетворен от дебатите с ИТН по политики, като на 90% постигнали съгласие и обединение. ИТН се солидизирали с приоритети на БСП, които от години не могли да наложат. Мандатоносителят видя отвътре как работим на практика, каза Божанков.

Според него ИТН се усетили притиснати и с извити ръце при ситуацията, в която ДБ поискали трима служебни министри да запазят мястото си в новото правителство.

По думите му не е най-добрата идея страната да бъде хвърляна в нови предсрочни избори. Всичко, в което участва ДПС е буламач, но Божанков е доволен, че не само ГЕРБ и моделът ГЕРБ са зад червената линия.

БСП не могат в зала в самия момент самички да решат подкрепата към състава на Министерски съвет. Според Божанков обаче БСП е приемлив партньор. БСП не биха подкрепили 100% мажоритарен вот.

Явор Божанков определи служебния кабинет като успешен.

По темата за вътрешната опозиция в партията и протестите пред "Позитано" 20, Божанков не е притеснен, че е видял негови колеги да протестират, тъй като БСП е демократична партия. Не е късно човек да открие протестите, но аз не ги видях в протестите срещу Гешев, посочи обаче Божанков. Според него, ако Весела Лечева, Калоян Паргов, Кирил Добрев и Георги Гергов искат оставката на Нинова, по-добре е тя да не я поддава.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 4 Отговор
    и съд за БОЙКО БОРИСОВ
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    всички мутри престъпници съд присъди затвор эээээээээээ

    Коментиран от #5

  • 3 Сър Пичук

    15 8 Отговор
    Още от сега кандидатът за Премиер изглежда сламен човек и това, че БСП, както и паважните партии не гледат на него критично, показва, че са готови на всичко, само и само да се докопат до властта, а всичко, което говорят е само прах в очите на избирателите им.

    Коментиран от #17

  • 4 Последния Софиянец

    15 4 Отговор
    Какви писмени гаранции?Че няма да се бута статуквото ли?

    Коментиран от #6, #7, #13

  • 5 Емил

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А бе, ти да не си евреин?! От къде ти е тая злоба и агресия за отмъщение?! Дядо Господ си знае работата - на всеки според делата! Не съди, за да не бъдеш съден!

    Коментиран от #9

  • 6 БСПто

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ами например гаранции, че единственият начин да се справим с Гешо Иванов е да се свика ВНС някога в не много близкото бъдеще.

    Коментиран от #8

  • 7 Емил

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Днес защо няма протести? Нещо сте се измързелявили!!! Няма копейки за вас - даже руснаците не плащат за лежане!

    Коментиран от #12

  • 8 Последния Софиянец

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "БСПто":

    Ако бяха ни подкрепили партиите пред ВСС вече да сме изпратили Гешеф в затвора.Ама всички партийци се скриха като мишки.Само ние от Орлов град и Боеца бяхме Партийците са силни само пред камерите,за работа не ги търси.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    БЪЛГАРИН съм а не ром като теб
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    троловете гербави се пържат на бавен огън
  • 11 Писмени

    3 0 Отговор
    гаранции за село в кебефа !
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    ти плащаш ли си сметките към ДЪРЖАВАТА
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ЕМИЛ е ром
  • 14 оня с коня

    3 3 Отговор
    И да каже Божанков:ПЛАН Б на БСП ВКЛЮЧВА ЛИ ПОДКРЕПА за ИТН ДОРИ и да не получат Писмени Гаранции за Ръководни постове?Ако е "НЕ",то БСП се разделя със всяка възможност ДОПЪЛНИТЕЛНО да си изпросят Ръководни Длъжности....което всъщност значи "ДА".И Слави много добре го знае това!

    Коментиран от #19

  • 15 А бе

    0 4 Отговор
    Надявайте се.
    С надеждата ще си останете.
  • 16 АМОН

    8 1 Отговор
    ГРИГОР ЛИЛОВ СВАЛИ МАСКИТЕ НЕ САМО НА ТОЗИ СЛАМЕН ЧОВЕК ПРЕДЛОЖЕН ЗА ПРЕМИЕР, НО И НА САМАТА "ПАРТИЯ" НА ИМА ТАКЪВ НАРОД.

    ОКАЗА СЕ , ЧЕ ПЛАМЕН НИКОЛОВ Е СЪЗДАДЕН ОТ ОНАЗИ ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА КОЯТО ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ НИ ТРОВИ И УНИЩОЖАВА.

    НЕ САМО ПЛАМЕН НИКОЛОВ , НО И ПАРТИЯТА ИМА ТАКЪВ НАРОД Е ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ НА ГЕННОТО ИНЖЕНЕРСТВО НА ДРУГАРИТЕ ОТ БИБЛИОТЕКАРСКИЯ ИНСТИТУТ.

    ДА ВИДИМ КОЯ ПАРТИЯ СЛЕД ПУБЛИКУВАНОТО ОТ ЛИЛОВ, ЩЕ ПОДКРЕПИ ТОЗИ СЛАМЕН СЪЗДАДЕН ОТ СЛУЖБИТЕ ЧОВЕК.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 kasket

    2 1 Отговор
    Ако Борисов днес прави скечове кажето му да си сложи шапка че ще слънчаса и да каже нещо лошо за Радев и Христо Иванов и да похвали Ердоган
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "АМОН":

    БМБ еслуга на ЕРДОГАН
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
  • 24 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    1 1 Отговор
    Без съмнение нови избори ще бъдат много по-евтини от УДОБЕН ЗА МАФИЯТА ОТ ГЕРБ, ДПС И ЗАДКУЛИСИЕТО
  • 25 Хайде честито

    1 1 Отговор
    Одобрявам, успех на БСП! ко нещо не върви както трябва, винаго може ад бъде прекъснато!

    Коментиран от #26

  • 26 Хайде честито

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хайде честито":

    Одобрявам, успех на БСП! Ако нещо не върви както трябва, винаги може да бъде прекъснато!
  • 27 НеБъдетеАлчни

    7 0 Отговор
    Ти да видиш.Вие от БСП алчните за власт, ще допуснете един измамник с фалшиво СВ за премиер,само срещу подпис а ние отново да ходиме по площадите и този път да гониме заедно с мутрите и чалгарите.Проверете му СВ-то на този измамник.Никога през живота си не е управлявал собствена фирма.Фирмата в която продава шнорхели е регистрирана на Американски гражданин в БГ регистъра.Докторската му степен не съществува нито в Клагенфуртския университет нито някъде другаде в Австрия.Вече съм склонен да му проверят и дипломата от СУ за богослов.Може и тя да излезне фалшива.Тозио е менте от всякъде а вие ми говорите за приоритети.
  • 28 гвдщквд

    3 0 Отговор
    бОЖАНКОВ-Толкова млад,а ТОЛКОВА заблуден-като стар номенклатурчик! КОЛКО СТРУВА ПОДПИСА НА ХОРА,КОИТО ПРОБУТВАТ ЗА пРЕМИЕР,ЧОВЕК С ФАЛШИВА ДИПЛОМА И ЗНАНИЯ НА СРЕДНИСТ!? И който върти бизнес на сергия!?
  • 29 По сериозно

    7 0 Отговор
    Абе вие от БСП, младото поколение,нещо да не сте повредени.Предлагат ви за премиер един психично болен нарцис.Вижте му кастинга за политик от 2018 и ще разберете за какво иде реч.Кой нормален човек, ще ходи да ръси измишльотини за себе си,ако нещо не му хлопа,а самия той е поканен там за да му се смеят хората и да стане шоу.Нищо от автобиографията му не е вярно.Никога не е имал собствена фирма.Работил е като продавач за няколко автоджамбази на коли..В мoмeнтa рaбoти в aмeрикaнcкaтa фирмa Финиc Юръп OOД c 8 cлужитeли (EИК 201011432) c прeдcтaвитeл зa Бългaрия-Джoн Aртър Микc,a caмия лъжльo e нa грaждaнcки дoгoвoр и продава шнорхели и бански.Докторската му степен не съществива в регистрите за научна степен в Австрия а накрая ще излезе че и дипломата му за богослов ще бъде фалшива(да се провери).Съвземете се малко.Досега ни управляваше 12 години еди неук пожарникар а сега да ни управлява някакъв психично болен нарцис,който след малко ще представи и диплома за космонавт.Това не е шоу.Проверете какво ви се предлага и после приоритетите.Това което ви предлагат от ИТН е кадър от сериала "Ало измамниците",където полковник от полицията е Ахмед от Столипиново а вас ви вземат за неуки бабички на по 85 години.
  • 30 ПК инк

    2 0 Отговор
    Този често го показват на преден план.
    Но, няма да го огрее жаркото слънце.
  • 31 Страх и памперс

    2 0 Отговор
    БСП+ДПС+ГЕРБ+ИТН=Статкво-мафия.
  • 32 БСП на Бунището

    2 2 Отговор
    БСП от Бунището на Историята искат Предбрачно Споазумение - писмено ,след което всички ръкопляскаме и викаме - Горчиво...Горчиво...Горчиво ..и Тошко награбва Нинова.....

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Документи

    0 0 Отговор
    Този млад юнак иска договор от неубоздан кон ИТН...... БСП няма да свика съвет и ще гласува по съвест против.Не защото им изнася а да правят с третият мандат медицина изява 7 дни,толкова е по Конституция.Законно е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове