Last news in Fakti

2 Август, 2021 05:27 6 426 16

ВМРО: Номинираният за премиер прави очевидни грешки по темата "Северна Македония"

  • юлиян ангелов-
  • вмро-
  • северна македония-
  • пламен николов-
  • премиер-
  • правителство

Трябва да има правителство, независимо дали ни харесват тези партии, заяви секретарят на организацията Юлиан Ангелов

ВМРО: Номинираният за премиер прави очевидни грешки по темата "Северна Македония" - 1
Снимка: БГНЕС

ВМРО има притеснения за номонирания от ИТН за премиер Пламен Николов по темата "Северна Македония". Това каза за Националното радио в Кюстендил Юлиан Ангелов, секретар на организацията.

От партията са за съставяне на правителство и за това да се спре безвластието в Българаия.

Във ВМРО отчитат, че номинираният за премиер Пламен Николов в първите си изявления прави някои фактологични грешки по темата Северна Македония, отбеляза Ангелов.

"Трябва да бъде съставено правителство в България, защото не може да продължава това безвластие - не е добре за страната. Без значение дали харесваме тези политически партии, които са в парламента и ще формират това правителство, или хората, които са в него. Това, обаче, което ни притеснява е, че номинираният за премиер Николов по темата, която ВМВРО държи най-много, а именно - да защитим българските националлни интереси, по темата "Македония", прави в интервюто очевидни грешки, надявам се случайни, като обърква Преспанското споразумение с Договора за добросъседство и приятелство с България. Което за нас показва, че хората, които ще бъдат в това правителство, може би ще имат някаква друга позиция спрямо Македония, която, за съжаление, не отговаря на това, което българското общество настоява да се случи. А знаете, че близо 90% от българите, във всички социлогически проучвания, казват, че България трябва да има твърда позиция за Македония и да си отстоява българския национален интерес", заяви секретарят на ВМРО.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai Nudals

    33 15 Отговор
    А вашият премиер Боко беше и е грешка на природата.
  • 2 Bai Nudals

    14 39 Отговор
    Доверете се на Слави,нито съм гласувал за него,нито го харесвам. Но той знае какво прави,просто другите искат да лапат и крадът,той не би го допуснал.
  • 3 мислещ

    21 4 Отговор
    Последно като проверих, правителство си имаше и то с рекордна обществена подкрепа.
  • 4 Учиндол Нюз

    25 2 Отговор
    Поредния Космонафт който няма да види космоса

    Коментиран от #9

  • 5 Буха ха

    20 14 Отговор
    По времето на Тулупа, ГЕРБ и ВМРО забравиха как трябва да функционират парламента и правителството, така че този човечец се е объркал, правителство има, дълго време нямаше парламент. Както е тръгнало, с номинацията на оня мазен шнорхел май пак ще се ходи на избори, дано льотчика назначи същото служебно правителство, защото то се справя много добре с изчегъртването
  • 6 боил

    28 7 Отговор
    ИТН да внимават с “Македония“, на народа му писна от преговори , на които сев. македонците открито се подиграват с България. Скопие не може да определя за какво ще се преговаря, докато не махнат червените линии , бълг. правителство не трябва да подновяват преговорите .Слави да внимава с евроатлантическата си устременост , защото САЩ работят за интересите на сърбоманите в Скопие , а не за българските интереси .

    Коментиран от #13

  • 7 БОРУНА ЛОМ

    15 13 Отговор
    ВМРОТО ВЕЧЕ СТЕ БИТА КАРТА! РАЗБРА ЛИ?
  • 8 В МРО ви бяхте една от Патериците на

    7 13 Отговор
    ГЕРБ! Видя се кои сте и колко струва те!! Новия Премиер, като встъпи в длъжност ще има време да се запознае с договорите, които е подписала държавата!! Никой извън власта, няма достъп до тях, и Несе учат никъде, нито е задължително всеки да знае подробности за тях!! А вие "" Патриоти" къде сте???
  • 9 Джамболина

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Учиндол Нюз":

    Номенклатурен ДС-МВРо-вски кандидат-космонавт, на когото няма повече да му се отвори парашута за парламетарния космос, че дори няма да получи държавно закупен шнорхел, с който да диша от дълбините на смръдливата ДС-септична БКП+БЗНС-яма!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 И тримата сте гооведа

    5 4 Отговор
    А БЕ БАЙ ХУУЙ, ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО ОТИВАХТЕ НА РАБОТА ЧЕТЯХТЕ НАД ПОРТАЛА ЧЕ ЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА. ЗАЩО НЕ ЗАРЯЗАХТЕ ВСИЧКО В ИМЕТО НА ЕДИНЕНИЕТО? ЗАЩО Е СЪБРАХТЕ ЦЯЛАТА ЕЛЕКТОРАЛНА МАСА ОТ ПАТРИОТИ, А РЪКОВОДСТВОТО НА КОАЛИЦИЯТА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА НА РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП? АКО ГО БЯХТЕ НАПРАВИЛИ, СЕГА НЯМАШЕ ДА ПИТАШ ДАЛИ ПРЕМИЕРА С ШНОРХЕЛ
    В ЗАДНИКА ЗНАЕ НЕЩО ЗА ПРЕСПАНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ!
  • 12 Крум

    15 0 Отговор
    Първо, този шнорхел Пламен Незнамкойси, е неподготвен не само политически, но и исторически. Второ, явно тази позиция не е негова, а на Трифонов и кръговете, които стоят зад него. Явно УСА. Трето, той не може да си изхвърля позицията без Народното събрание и политическите партии са излязат с позиция, а той трябва да я изпълни. Въобще ще берем ядове с неграмотният Трифонов и неговото неграмотно протеже.
  • 13 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "боил":

    Точно така е!
  • 14 Перо

    6 2 Отговор
    Заиграването с тиквата им изяде главата на ВМРО. За Марешки не съжалявам,защото той се впусна в политиката с електората от своите работници,да си защити бизнеса и да не го сполети съдбата на Божков. За това винаги е бил патерица на тиквата,от страх! Мишка!
  • 15 Пригответе се за нова серия предателства

    3 0 Отговор
    След изказването му отпреди няколко дни стана сигурно, че той е готов да пусне Скопие на преговори за Еврооейския съюз без те да са съгласят с нито едно наше условие. Щом подготвя предателствата още отпреди да е встъпил в длъжност не ми са мисли каквя чудесия ше настане като тия от ИТН ни го натресат.
  • 16 Хйла хил

    0 0 Отговор
    Вмро колко казармени района продаде за жълти стотинки
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове