Last news in Fakti

2 Август, 2021 05:36 12 151 77

Хаджигенов: Връчването на мандата беше нелегитимно

  • николай хаджигенов-
  • мандат-
  • правителство-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • пламен николов-
  • нелегитимно

Слави Трифонов няма право да предлага кандидат за премиер, заяви адвокатът

Хаджигенов: Връчването на мандата беше нелегитимно - 1
Снимка: БГНЕС

"Връчването на мандата на 30 юли е противоконституционно, нелегитимно и нищожно. То трябва да бъде извършено отново при спазване на конституцията и другите норми.

Защото Слави Трифонов няма право да предлага кандидат за премиер".

Това написа в личния си профил във Фейсбук адвокат Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!"

"Не познавам г-н Пламен Николов, от представянето му в Панорама ми се стори симпатичен, добронамерен, любезен човек, който би искал да се хареса на повече хора, а не да влиза в конфронтация. Е, да, вярно, че му липсва основното за премиер – политическото лидерство и визионерство, политическия, а дори и просто обществен опит, а дори и поне общата политическа култура. Ясно е, че не може политик да не знае кои са страните по Преспанския договор в разгара на кризата и обществения интерес към Македония. По-смущаващото е липсата на какъвто и да било опит в защита на обществени каузи, на принципи, на позиции. Смешен бе опитът му за измъкване, сравнявайки своите „битки“ с тези на министър Василев...

Така че, вероятно, човекът може да има бъдеще като мениджър, а защо не и в науката, но засега не е показал никакви данни за политик и държавник.

Впрочем, с основание в многобройни коментари бе отбелязано, че той не е „предприемач с много богат международен опит“, а мениджър на много ниско ниво. Смущава и претенцията за хуманитарист и учен, който, обаче, няма никакви изяви в тези области. И т.н. , и т.н.

Както и да е, дори и да не е подходяща кандидатурата, щом (ако) тя е предложена по съответния конституционен ред, ще следва гласуване в Народното събрание.

Но дали бе спазена Конституцията при посочването на кандидата и връчването на мандата?

Въпросът е:

Има ли право Слави Трифонов да предлага кандидат за премиер ?

Струва ми се, че отговорът е недвусмислен – не, няма право.

Ясно е, че ИТН има най-голямата парламентарна група и съгласно чл.99, ал.1 на Конституцията, Президентът връчва на излъчено от нея лице първия мандат. Но КОЕ Е ЛИЦЕТО, имащо право да получи мандата? Мисля, че Конституцията е ясна – това не е лице, определено от Председателя на съответната партия (в случая Ст.Т.), нито от ръководния и орган (Националния съвет). Това е лице, „посочено от най-голямата по численост парламентарна група“ (Конституцията, чл.99).

Посочен ли е Пламен Николов от Парламентарната група на ИТН ? Изглежда, че отговорът е: „НЕ“.

Изводът – връчването на мандат за премиер на Николов вероятно е нелегитимно, тъй като е в противоречие с Конституцията. Няма данни Парламентарната група ИТН да е гласувала г-н Николов да получи мандат за съставяне на правителство, представители на ИТН не знаят за такова гласуване.

Може би все пак партията-победител да има право и да е определила кандидата по съответния ред? Ако го е направил г-н Трифонов с най-близките си хора (т.нар.Изпълнително бюро), това би бил нищожен акт, тъй като ще е в нарушение Устава на партията (а Уставът е законно призната „конституция“ на всяка партия). Съгласно Устава, Националният съвет „утвърждава кандидатите за публични и изборни длъжности по предложение на общинските събрания“ – а НС на ИТН също не е бил свикван тези дни (в НС членуват над 100 човека).

Но, както посочихме по-горе, дори и легитимно решение на ПП ИТН не е достатъчно, ако няма решение на парламентарната група.

Изводът е ясен – мандатът е връчен неправомерно. Тук, очевидно, има пропуск и на Президента Радев и неговата администрация.

Какво следва тогава ? Имаме интересен конституционен казус. Струва ми се, че мандатът трябва да се върне и да се връчи отново на лице, излъчено легитимно от съответния орган. Този орган (Парламентарната група) може да определи пак Пламен Николов, ала може и друго лице. Става малко комично, ама като недоглеждат....

Впрочем, по-добре комично, отколкото трагикомично. За последеното ме насочва публичното заявление на г-н Николов в ПАНОРАМА – в отговор на въпроса защо и дали е склонен да остави такава висока мениджърска позиция, той отговори: „..- Аз съм все още само кандидат за позицията премиер на страната...(тоест, защо ме питате сега, не зная, рано е да Ви отговоря по същество ?!)... От друга страна, ако се наложи и се гласува от парламента този кабинет, тогава вече ще взема съответното решение как да продължа оттук нататък...“ . Моля ?? Значи г-н Николов „ще вземе съответното решение“ СЛЕД като парламентът го избере за министър-председател? Ами ако съответното решение не е очакваното (оставям фирмата си), а е другото – „Ами оставам във фирмата си, не ща да съм премиер?“ ? Щом тепърва ще се решава, значи за него има поне две опции (да остави едното или да остави другото). Но всички ние не възприемаме така нещата – кой отговорен човек не е наясно, че решението трябва ВЕЧЕ ДА Е ВЗЕТО и кандидатът за министър-председател може да даде само един отговор на водещия ПАНОРАМА – „Разбира се, че оставям фирмата си, защото държавата е много по-важна!“

Смях ...

Николай Близнаков

Юрист, екс-депутат от В Н С

съавтор на Конституцията

-- -- -- -- -- -- -- --- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Конституция, чл. 99, ал. (1): Президентът...... възлага на кандидат за министър-председател , посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.

Из Устава на ПП ИТН:

Чл.17, 4/ Изпълнителният съвет обобщава и предлага за утвърждаване от Националния

съвет кандидатите за публични и изборни длъжности по предложение на

общинските събрания" - пише още Хаджигенов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai Nudals

    80 114 Отговор
    Скочихте като попарени бе ей,какво ви стана изведнъж. А да разбрахте че няма да имате постове,съответно няма да можете и да крадете.

    Коментиран от #77

  • 2 Bai Nudals

    56 133 Отговор
    През годините дългия дето го наричате "чалгата" а трябва да си признаем че твори хубава музика която всеки един от вас клакьори си е пял. Но той има авторитет и го е доказал. Просто иска да направи нещата по неговият си начин,търпение трябва и чакане,това е.

    Коментиран от #18, #50, #60

  • 3 Душко

    94 27 Отговор
    Хайде сега бързо да гласувате поправка в Избирателния Кодекс:
    - Лидерите на политическите партии спечелили места в НС автоматично получават и представляват партиите си като "Кандидат МП"
    Що така бе Славчо - искаш да си политик, създаде си партия и спечели избори, а защо ни изпрати това мургаво момче като пушечно месо?
    Унижението е пълно, и много хора се чувстват излъгани от Вашите действия и бездействия!!!
  • 4 Слави Трифонов

    59 21 Отговор
    Тоя съвсем се сбърка вече
  • 5 Буха ха

    118 25 Отговор
    Чалгослав Трифонов е прекалено прост и прекалено самоуверен. Ако си беше назначил добър юрист за съветник щеше да избегне подобни гафове, с които партията му изглежда като групичка дилетанти, които залагат на метода проба - грешка.
  • 6 Гошо

    44 74 Отговор
    Хаджикуче иска кокал. Ама няма
  • 7 БАЙ КУРТИ

    41 69 Отговор
    Забелязвате ли кои реват най много .ХАДЖИГЕНЧО И ПИНОКИО . Като гледам няма да ги огрее / УДОБНО КРЕСЛО С ГОЛЯНО БЮРО / Трябва да се примирят че лапачка няма . Сега предполагам че ще почнат да се люспат и ще викат че демокрацията е в беда
  • 8 БОРУНА ЛОМ

    20 27 Отговор
    ГЕНЧО, ГЕНПОО И ВИЕ У ЛЕВО БАЦЕ!
  • 9 Хахаха

    72 19 Отговор
    Славуцата и ИТН са банда некадърници, с ниско възпитание плазмодии, и безхаберници ... след нас и потоп.
    Още с първото действие и предизвиква конституционна криза ....
    Славун и ИТН ако съставят правихелство ще бъдат гонени с камъни още през октомври тази година...
  • 10 86578569

    36 55 Отговор
    Абе Хаджигенов на теб ли да ти връчат мандат с жалките ти 5 %?

    Коментиран от #52

  • 11 Гошо

    43 10 Отговор
    Сега ли разбрахте, че всичко е лапаница... площади, протести, игра, театър. Богатият си е богат, бедния остава беден. ББ е супер герой. Купува ги, нагласят нужното, играят пиеса и пак наново. Задкулисие има и ще има, дори ББ да не се върне физически на власт. Те са се договорили с Доган и другите.Честито!
  • 12 mi6osp

    58 8 Отговор
    Абе каква конституция, какви закони, какви пет лева? Хората цял живот шоу са правили, това могат,това правят и сега, така и ще управляват.
  • 13 Българин

    16 38 Отговор
    Трябва много да си сляп за да не видиш,че парламентарната група на ИТН в лицето на Тошко Африкански предложиха Пламен Николов за Премиер.А ти се вече прокурорски човек за престъпленията които прави цяло лято и есен миналата година!

    Коментиран от #16

  • 14 Who you bol

    25 18 Отговор
    Изправи се да седна, падате надолу.
  • 15 Миро:

    14 55 Отговор
    За какво го имаме този президент???Тоя Радев за нищо не става! По-скоро да взема и да се махне!Защо не изрази мнение и да сплотим народа ни в тези тежки за нас времена!Да покаже правилния път на едно общество! Щом тук се крие като мишка,за какво му са тези 15000
    лева? Жалко за България и за нас българите!!!

    Коментиран от #19, #43, #45

  • 16 Курти Курдов

    20 8 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    С тези разсъждения можеш да впечатлиш само пияниците в селската кръчма

    Коментиран от #17

  • 17 Голям Смях 😂

    7 11 Отговор

    До коментар #16 от "Курти Курдов":

    Както виждам със сигурност си римлянин от Столипиново или от Факлутето!

    Коментиран от #59

  • 18 Бай чалга

    34 11 Отговор

    До коментар #2 от "Bai Nudals":

    Ко каза?Славуца прави музиката????Ако не е Ку Ку бенд да твори и пише музиката,той е кръгла нула!!!!

    Коментиран от #68

  • 19 123

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Миро:":

    Чакай ти друг да ти помага.Ако сам не си помогнеш,и господ не може!
  • 20 РЕалиста

    23 18 Отговор
    може и да е Вярно, но изказано от ХаджиМентов звучи като изнудване за Пост !!
  • 21 СМЕРШ

    28 4 Отговор
    Слави умело подмени исканията за реформи от страна на протестните партии с уж техни претенции за длъжности в правителството!
  • 22 Who you bol

    25 13 Отговор
    Абе, вижте колко са гласували за вас преди да се правите на ощипана булка. Не се наядохте
  • 23 Потърпевш

    21 3 Отговор
    НУЖНА е НОВА КОНСТИТУЦИЯ с нова държавна органиозация и система, с рязко намаляване ролята на партиите (все клонинги на БКПартията) и засилване на прякото участие на суверена (народа) в политическия процес и управлението!
    Хаджигенов изтъква още един недостатък на колективистичната конституция от 1991г., която е "демократично" фризиран вариант на БКП-татовата конституция от 1971г.: кандидата не се предлага от персона, индивид, а от група, колектив, катун! Както и е абсолютно запазена структурата, организацията, безотговорността и ненаказуемостта на прокуратурата, съда, МВР, военните, ДС-службите, силовите БКП-мутро-структури! Конституционният съд си е политически зависимо и назначаемо луксозно МЕШЕРЕ, което не се самосезира и разглежда само жалби от тези, които са гласували противоконституционите норми! Законите са пълни с рушветоносни адвокатски процесуални врътки и противоправни норми по моментна партийно-олигархична и адвокатско-масонска противоконституционна целесъобразност, и дейстават с десетилетия!?

    Коментиран от #36

  • 24 Атака

    14 14 Отговор
    МАЧКАЙ ИНТ, ТЕЗИ НЕ СА ДОРАСЛИ
  • 25 А защо канторите на адвокатите са..

    13 4 Отговор
    В жилищни сгради след като има закон че не може да има офиси в жилищни сгради или за купуване конспиративната дейност трябва да да се криеш в сгради с апартаменти собственост на нищо не подозиращи граждани и Мутри които вече искате да са Вън
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 4и58о58

    15 7 Отговор
    Абсолютно правилно, кандидатът на ИТН е незаконно излъчен, и президентът трябва незабавно да изтегли указа до гласуване на парламентарната група на ИТН за излъчване на кандидат за премиер. Да видим дали си познават кандидата и дали ще го изберат първо те самите, политическото харакири е групов акт.
  • 28 12345

    16 9 Отговор
    Този ми става все по неприятен. Явно яко си е повярвал и има огромно желание да бъде премиер. А дано ама надали.
  • 29 Абе

    15 15 Отговор
    Хаджигенчов брачед, ти върна ли пари от субсидиите,защото "чалгаря-металист"върна всичко над 1лв на глас.Ти адвокатче останалите лакомници с ДБ,колко върнахте?Едни нищо сте върнали и ламтите за още
  • 30 Миро

    11 19 Отговор
    Много жалко,че нямаме никакъв президент-обединител!!!Гонят го от всякакви форми! Турският президент се зае моментално и лично с ръководството на тяхните горски пожари, нашият-нищо!!!И за коронавируса не изказа отношение!!!
  • 31 Миризлив пор

    11 14 Отговор
    Всеки ден отровното трио прави глупости, на есен ако има избори няма да влязат в парламента.
  • 32 Миро:

    9 17 Отговор
    КАКТО ВСЯКО НЕЩО Е ВРЕМЕННО,ТАКА И РАДЕФ ЩЕ ФРЪКНЕ ЗАВИНАГИ КАТО БОЙКО!!!!
  • 33 Адвокате

    12 6 Отговор
    Викаш щеше да се жертваш да си премиер
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ръб

    11 9 Отговор
    Тъпанарски Генов тъпанар 5% се правите че спечелихте изборите
  • 36 6767

    12 3 Отговор

    До коментар #23 от "Потърпевш":

    Безотговорността и всевластието на силовите структури, позволеният им тормоз, репресии, потъпкване на човешки права и пр. са наследство от социалистическата система. НК не е реформиран и не е приведен съгласно европейските правила. Бг стана член на ЕС, но европейско право няма в Бг. Действа старият съветски модел- репресивен и антихуманен.
  • 37 Ташо

    9 13 Отговор
    Мъкааа,мъка.Цигуларя ги отсвири.Няма аванта.
  • 38 Ха ха ха

    9 14 Отговор
    кой беше тоя ..... хаджиГЕЙОВ !?
  • 39 Тулуп

    8 4 Отговор
    Еиии, как си променят походката, като влязат във властта 😅... За тези които знаят вица
  • 40 То ,защото

    14 11 Отговор
    Хаджигейчев беше много легитимен, като хвърляше яйца и носеше ковчези по площадите.На следващите избори 0,5 %Там ви е мястото.

    Коментиран от #55

  • 41 Нека бъде Бойко

    11 16 Отговор
    Най лошото нещо е адвокат да се докопа до публична длъжност. Хората очакват държава да се оправя, той тръгнал да си играе на думи. Не бил излъчен от ИТН, ами всички видяха кой го излъчи. Ако тези нещастници с 5% продължават да се правят на интересни по-добре да си остане Бойко, поне инфраструктурата ще се дозавърши .

    Коментиран от #42

  • 42 6767

    5 10 Отговор

    До коментар #41 от "Нека бъде Бойко":

    От рано налазихте платените на ГЕРБ.
  • 43 Тапиро

    3 12 Отговор

    До коментар #15 от "Миро:":

    Аз не искам президента Радев да ме сплотява с теб. Нито с герберопитеци примитиви.
  • 44 Милен

    8 10 Отговор
    Спри да се изказваш бе неуспял адвокат, партия-пародия с 5 % няма право на глас!!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кинжал

    11 7 Отговор
    Хаджигенов направо размаза Слафчо ! Не знам хората от парламентарната група на итн как не са се разбягали още. Явно те са още по-безгръбначни от събратята им от групата на герб, но онези донякъде ги разбирам, защото са вързани с дебела пъпна връв.
  • 47 Две димящи дула

    8 6 Отговор
    Герб и дпс ви наблюдават отстрани и самодоволно потриват ръце от раздора, който всяват. Естествено че Станислав е техен проект, до вчера играеха карти заедно и пируваха през ден, а всички вие сте идиоти. Бързо забравихте 12 години гавра. Истинските партии на промяната са БСП, ДБ и ИБГНИ! Само те водят и водиха истински битки с мафията. Трябва да намерят общ език и да забравят за ИТН. Ако трябва и чрез нови избори, на които Слафчо ще оттече в каналето.
  • 48 Angry Bird

    7 3 Отговор
    Някой хора разбраха как се получават по 10 000 месечно не мъчени, с крак върху крак, а и в същото време зърнаха полуотворена баш кацата с меда и сега йок - няма постове обслужващи кацата... И рев, рев, плюнки, лиги ти да видиш!
  • 49 Смех

    6 1 Отговор
    Румъ ия утепаха Чаушеску 1989 а ние още обсъждаме дали конституцията е на БКП.
  • 50 Кака Мара

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Bai Nudals":

    По неговия начин се прави в телевизията му. В държавата има закони, които трябва да се спазват.

    Коментиран от #57

  • 51 Начо

    2 4 Отговор
    Закривай тая държава
  • 52 Не разбра ли

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "86578569":

    Въпросът тук е не на кого, а как. И на теб акъла ти е като на чалгар
  • 53 КуКу Къш

    9 3 Отговор
    Аматьорщината и импровизациите в политиката са много, много опасни.
    Кукувците трябва да бъдат отсвирени възможно най-бързо и натикани обратно в скапаната си телевизийка преди да са взривили България и натворили чутовищни международни гафове.
    Простотията на народа, който ги избра, заплашва вече съществуването на самата държава.

    Коментиран от #56

  • 54 Олигофрен

    6 4 Отговор
    си беше хаджигенов,но явно взимаш и допълнителни уроци по комплексарщина.
  • 55 Кандидат Милионер

    5 8 Отговор

    До коментар #40 от "То ,защото":

    На Хаджигенов и останалите от Смрадливото Трио трябваше да им се повдигне Обвинение по член 95 от НПК,щом толкова държат за Законите в България...А той гласи " Който вдига БУНТ срещу Законно избрана Власт се наказва с 19 до 20 години ,Доживот или Доживот без право на замяна..". .Организиран Бунт срещу Законно избрана власт не са ли ТРИ Велики Народни Въстания от няколкостотин човека организирани от Хаджигенов????

    Коментиран от #58

  • 56 Киркор

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "КуКу Къш":

    Много умно изказване,конкурираш се с ПКП !!!
  • 57 Bai Nudals

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Кака Мара":

    Какво имаш предвид,не разбирам кой закон не е спазил. Или да се намираш само на приказки.
  • 58 Отговори

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Кандидат Милионер":

    Много ясно и точно написано но вместо това Хаджито е депутат и какво очаквате българи да се Промени Защо се заблуждавате незнам

    Коментиран от #64

  • 59 Буха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Голям Смях 😂":

    От IP адреЗа ми личи че живея в синя зона. За улица и номер питай сестра си.
  • 60 В такъв

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Bai Nudals":

    случай може би Ковид - 19 му е докарал психични отклонения? Неговите разсъждения не са на здравомислещ човек. Имат думата медицинските специалисти по темата.

    Коментиран от #69

  • 61 Анонимен

    4 0 Отговор
    Нека президентството публикува папката с номинацията на кандидат премиера и от там ще се види кога, как и от кой орган е номиниран. Дали от Слави или от парламентарната група. Трябва да има дата, място, присъстващи, гласували и т.н.
  • 62 6969

    5 2 Отговор
    Пълно е с кафяви адвокати надяващи се да станат министри на правосъдието;)?
  • 63 Перо

    3 1 Отговор
    Лошото на Николов е,че няма опит на високо ниво в управлението,защото си е един обикновен дистрибутор или продавач на стоки с американски произход, на която позиция битките са на ниво гише! Хубавото е,че си изкарва сам хляба,без да е затънал в мутренската мръсотия с обществени поръчки и всевъзможни кражби от хазната. Проблема ще му е не в изискванията и организацията на работа,а ще знае ли какво да иска,как да се извърши искането и кое е качествено изпълнение,което ще му пречи на оценката! Нека да му дадат шанс,плаващото мнозинство ще го контролира!
  • 64 Хаджиментов

    5 3 Отговор

    До коментар #58 от "Отговори":

    Нещо повече, той ще оглавява комисия за действията на държавата срещу него. И какво очаквате да намери.
    Нещо повече, за това ще получава и допълнително заплащане.
    Освен това е адвокат на олигарси, а ще предлага закони?!?!?
    Пълен конфликт на интереси отвсякъде.
    Каква прозрачност, каква справедливост, каква нова държава, какъв нов морал, какви 5 лева.
  • 65 Майнича

    3 2 Отговор
    Бойко Чекмеджиев с нетърпение очаква правителство на ИТН да смени служебния кабинет и да не го питат "мениджърите" на Славиту къде пласира 8 милиарда за 1година и 8мес.
  • 66 Перо

    4 2 Отговор
    ИТН е частна партия с еднолично управление,като ГЕРБ,независимо от формалностите за правно обезпечаване пред съда с определени,фиктивни лица. Винаги собственика,който си финансира сам партията,може да направи едно събрание и да гласуват,каквото им се каже! Това е един законодателен пропуск,който може да допусне един престъпник,вместо да рискува с обири на банки и магазини,да си направи партия и спечели изборите с престъпните механизми на мафията и да си пълни шкафчетата “законно”,от държавния бюджет! Установи се,че за това не се иска,нито образование,нито мозък,а престъпна обиграност и опит в престъпния свят с въвеждане на механизмите му като политика в държавната администрация с връх на пирамидата! Адвокат Хаджигенов е прав,но за страни със стара демокрация и не робски начин на мислене. Разчитам на мъдростта на плаващото мнозинство и възможността за контрол,чрез вот за недоверие!
  • 67 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Защо Радев прие да връчи мандат на човек, който е избран на кастинг, а не от парламентарната група,както е правилно в парламентарна държава?
  • 68 Bai Nudals

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай чалга":

    Тъп.
  • 69 Bai Nudals

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "В такъв":

    За тебе същото...
  • 70 протоколчик

    1 0 Отговор
    Не се хаби, Хаджигенов!
    Утре Тошко ще ти изтипоса едно протоколче със задна дата, от събрание на ПГ на ИТН, че е избрала със 101 % преквалифицирано мнозинство и с овации, шнорхела за кандидат- премиер!
    Проста работа!
  • 71 ъхъ

    1 0 Отговор
    Все избират обслужващи богатите и корпорациите кандидати. Защо ли? Нищо общо нямат тези кандидати със заявките на Слави, че е трябва да е някой родолюбив. те всички са чужди агенти.
  • 72 ЧОБА

    3 0 Отговор
    РАДЕВ КО ШИ КАЙШ ПАК ИЗДЪНКА САМО ГЛУПАЦИ ЛИ ИМА ОКОЛО ТЕБЕ
  • 73 Н Хаджи Генов?? Ти Стукач ли си по

    2 1 Отговор
    Природа или само сега около съставянето на нов кабинет??
  • 74 браво бе

    2 0 Отговор
    адвокате счупихте се от стойки и не ви ли писна да се правите на малко ощипани моми ама няма да вали нема лапачка за за такива адвокати като вас
  • 75 ДИПЛОМАТА

    5 1 Отговор
    ХАДЖИГЕНОВ, имаш напредък, от ден на ден ставаш по-умен! Така е, всеки който попадне зелен, случайно в парламента, след четири години излиза узрял и печен! " Ципльонок вареный, ципльонок жареный...!" Но как можа още от първия ден да се подхлъзнеш от трибуната на парламента с този тъп въпрос отправен към 19-сет имотния Рашков за отговор свързан с дипломата на г-н Гешев?! Ти не мислиш ли преди да започнеш да говориш - цяла България те чу?! Как можа да поставиш под съмнение легитимността на едно държавно учебно заведение от което са излезли стотици дипломирани?! Ти даваш ли си сметка, че поставяш под съмнение придобитите им знания и легитимността на дипломата която са защитили?! С тази диплома днес те работят, издържат своите семейства, те са твои колеги: адвокати, юрисконсулти, нотариуси - тази диплома им дава право да издават и подписват важни документи! Ти, Хаджигенов, с необмисления си брътвеж, с един раз подлагаш дори под съмнение легитимността на тези документи - изобщо даваш ли си сметка какво говориш?! Хаджигенов, ти се правиш на много умен, но нали знаеш поговорката - " И най-умния си е малко прост!", ама ти, излезе много прост! Твоята диплома от софийския университет ли е, или от тези частните навъдили се днес с лопата да ги ринеш?!
  • 76 Дани Митов

    1 0 Отговор
    През април аз по заместване бях,Боко разтегна коленни връзки..... конституцията не е предвидила много случайни събития.Дани Кирилов беше подготвил много по добър вариант ,но стигнахме до 127 депутата...... Не ни стигна кворум
  • 77 Пепи

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bai Nudals":

    Абсолютно съм съгласен с теб. Имам само една забележка: никога не пиши преди Последния софиянец. Първия коментар винаги е негов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове