2 Август, 2021 09:01 3 057 42

ДБ са готови да минат в опозиция, ако ДПС подкрепи правителството на ИТН

  • борислав сандов-
  • демократична българия-
  • има такъв народ-
  • 46-то народно събрание

"Разговорът не е дали харесваме Пламен Николов или не, а е разговор за управлението на държавата", каза Борислав Сандов

ДБ са готови да минат в опозиция, ако ДПС подкрепи правителството на ИТН - 1
Снимка: БГНЕС

"Пламен Николов ли ще взима решенията? Не ми изглежда, че той ще взима решенията".

Това каза по-рано днес депутатът от „Демократична България“ и съпредседател на "Зелено движение" Борислав Сандов пред БНТ.

"Кандидатът за премиер от ИТН е предложен в последния момент с технически финтове. По всичко изглежда, че Слави Трифонов взима решенията в ИТН", добави Сандов.

Той беше категоричен, че „Демократична България“ не искат министерски постове и кресла, а писмено споразумение за изпълнение на целите от бъдещото правителство.

"Разговорът не е дали харесваме Пламен Николов или не, а е разговор за управлението на държавата", допълни той.

Сандов поиска от Слави Трифонов нормални политически процеси. "Ние не искаме коалиция, обаче да нямаме думата дали Пламен Николов става за премиер или за министър – това не е сериозно", отбеляза Сандов.

„Това не е конно състезание. Уравнението за мнозинство в Народното събрание е до 121, но ние сме свидетели на друг сценарий, че ГЕРБ няма да участват в гласуването", уточни Сандов. По думите му това означава ли, че Бойко Борисов е помилван от ИТН, за да може да не участва в гласуване.

"ИТН, за да имат подкрепата на ДБ за съставянето на кабинет, трябва да имат споразумение, което е подробно разписано като политики и да не могат да завъртят обратен завой. Ако ИТН смятат в четвъртък да дойдат и да ни кажат „ето това е“, трудно можем да вземем решение", каза Сандов.

"Решенията в ИТН се взимат вместо от Банкя, Сараите или от джипката, от друго място", подчерта Сандов, който се надява на сериозен завой в политиката на ИТН, защото иска обединение и изолиране от досегашната власт. ДБ са готови да минат в опозиция, ако ДПС подкрепи правителството на ИТН.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FEFE

    34 25 Отговор
    Слави е прав като какви ще си редите кабинет, нали не искахте постове?

    Коментиран от #9

  • 2 ДБ трябва да подкрепят ИТН

    17 25 Отговор
    А не да се измъкват и клеветят!
  • 3 Севда

    27 23 Отговор
    Борисов предупреди Слави какви негодници са ДБ!
  • 4 Е.бти

    12 1 Отговор
    Театъра ни завъртяха тея пешки..

    Коментиран от #12

  • 5 Пич

    11 9 Отговор
    Да... първо ще минат в парламентарна опозиция а после ще се минат като извънпарламентарна опозиция... Ако я карат така , Маджо и Черепа ще ги санкционират най накрая...
  • 6 Слави

    25 12 Отговор
    Аз знам, какво искат. Те искат постове, въпреки че твърдят, че не искат! Мисля, че Христо Иванов си слага и той по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е отредил и определил суверенът. Отредил му е да бъде четвърта политическа сила. Не му е определил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде! Ако иска - да подкрепя, ако иска - да не подкрепя! Има ясни правила в момента! Първата политическа сила прави правителство на малцинството и г-н Христо Иванов има възможността или да го подкрепи с неговите колеги, или да не го подкрепи. И след това ще се случи това, което ще се случи
  • 7 некоректни

    16 19 Отговор
    ИТН излъгаха народа и особено тези, които участваха в протестите. Едно говореха, друго излезе. Просто едни мутри замениха други, но... не се знае дали правителството на Сламен Николов ще мине. Чалгарите са наистина освен прости, но и некоректни.

    Коментиран от #13

  • 8 Абе

    18 10 Отговор
    въпросът е защо Трифонов прие среща с хората на Пеевски?

    Коментиран от #17

  • 9 Сссс

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "FEFE":

    А мекотелите са добре дошли така ли? Да не мислиш, че този ще е примиер? Зад него в сянка ще е истинския.
  • 10 Българка

    15 14 Отговор
    Достойна и последователна позиция на ДБ, която приветствам. От ИТН се държат на принципа "ако не ме харесвате, значи нямате вкус", неглижират дори достойнството на депутатите от ДБ и ИСБГНИ. Не може без черно нма бяло разписани основни политически преоритети, с редене на тъмно и тихо незнайно от кого аматьорско правителство ИТН да имат искания за подкрепа от протестните партии.
    Във връзка с това питам Слави и лидерите на ИТН- какво обещаха на ГЕРБ, че Борисов ще даде подкрепа за правителство на ИТН като смъкне кворума с отсъствието на парламентарната им група при гласуване на кабинета? Дали това не е свързано с публично обявеното в "Панорама" от сламения търговец с фалшифицирана научна биография, че няма да чегърта, а ще надгражда постигнатото до сега? И при следващи срещи с Николов очаквам да го питат кое точно ще надгражда- прокурорския рекет и насили, корупцията на мафията?

    Коментиран от #20, #35, #36

  • 11 Последния Софиянец

    7 2 Отговор
    Партиите на протеста да се стягат защото ще ядат бой!

    Коментиран от #16

  • 12 6767

    13 11 Отговор

    До коментар #4 от "Е.бти":

    Театъра го завъртя Слави, с което потуши народния гняв и изтощи хората. На бавен огън ги пържи, както примера с жабата. Кукловодите му печелят от тази гавра с народа.
  • 13 незабравко

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "некоректни":

    Когато избираха пожарникар за министър председател, никой не роптаеше. Независимо, че и български говореше на диалект.
  • 14 Буха ха

    11 7 Отговор
    Чалгослав Трифонов щеше да изчегъртва, но пробута Пламен Плавника да изчегъртва чрез .... консенсус???
  • 15 Люси

    3 2 Отговор
    Това е най добрият вариант!
  • 16 Сссс

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Сам, себе си ли ще биеш?

    Коментиран от #19

  • 17 6767

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Щото е научен да стои с наведена глава пред силните. Не забравяй интервюто с ББ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Сссс":

    Казахме още зимата.Към своите предатели ще сме още по безпощадни.Питай Шивиков.

    Коментиран от #26

  • 20 Ender

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Напълно предателска позиция на ДБ! Предадоха промяната без никакви адекватни аргументи! Викат ти що си говириш с еди кой си, после що не си говириш с еди кой си?!?! Как ще забранят на другите партии да гласуват в парламента, като имат законно право да правят това!?!
  • 21 НахалноДБ

    5 6 Отговор
    ГЕРБ просто не иска да участва в целия този процес, а ДПС бяха по-крайни, като го нарекоха"буламач". Не може Сендов, да казва на Борисов, какво да прави и какво, не. ДБ /зелените, си заложиха проект за 2.600 млд в плана за възстановяване. От което следва, че играят нечестно, с Радев/БСП, искат да командват ИТН,като вземат финансите, икономиката и образованието в кабинета на Слави.
  • 22 Кххх

    5 0 Отговор
    За да има изчегъртване на модела трябва да има единство е такова няма но все пак може да се започне от някъде. За да се завърти колелото са нужни компромиси и втвърдяване то на позициите ще трябва да почака. За това са нужни опитни и отговорни политици, но такива липсват. За това се заредете с търпение нищо не става от днес за утре.
  • 23 Тола

    9 3 Отговор
    Представаш ли си тея наглеци накой ден да спечелят изборите? Един друг ще се самоизядат за постове. Типична партия на статуквото.
  • 24 КуКу Къш

    5 7 Отговор
    Порочната българска политическа система в действие - един човек (Ст. Трифонов), за когото никой прерсонално не е гласувал, еднолично казва кой да е Премиер и ще командва правителството, а чрез парламентарната група ще управлява и закодателната власт.
    Този модел позволи на Б. Борисов също да узурпира властта, а преди го правеха и Луканов, Станишев, Костов, С2, Доган (в коалициите).
    Това е "независимостта" на властите у нас...
  • 25 МОМЧИ

    4 3 Отговор
    Ами вече Бацо обеща подкрепа като изтегли депутатите от залата. БСП и ДПС ще подкрепят кабинет на ИТН. БСП се страхува от едни нови избори - хептем ще и намалеят депутатите, а ДПС иска кабинет за да раздава както винаги порциите.
  • 26 Сссс

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Какво да му питам? Всички са еднакви! Пяната е отгоре, а не виждам бързеи да я отнесат. Нито една партия не заслужава вота на българите, всички полегнали на чужди господари и то толкова явно, че лично в мене предизвикват отвращение.
  • 27 Хорж

    7 0 Отговор
    "Да минат в опозиция"... Значи тея в момента се изживяват, че са в управлението. Смятай, ако вчемат, че станат.
  • 28 Американеца

    9 2 Отговор
    Никоя медия не споменава Най-богатите Мутри и Бейове в България Цоло Вутов , Нйколай Вълканов , ОПГ КЦМ Пловдив , ОПГ СИК, Домусчиеви , Турчина от Лукойл , Огнян Дойнови , ... Което пък ми говори , че
    усилието на всички тия мръсници е да монтират някой олигофрен маниак като Боци Рапона или Слави Чалгата начело на България .....
    .............. Е няма как да стане !!!!! ... Българоия не е Украйна .......

    Коментиран от #29

  • 29 Слот

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Американеца":

    Да, това са лошите олигарси. Трябват ни мъпети на някой добър олигарх като Прокопи.

    Коментиран от #31

  • 30 Американецо

    4 2 Отговор
    ДПС имат Свинар , ГРОБ имат Зайчар ,а ИТН имат Чалгар ....
    ..........
    ........ И нито един от тия Аятоласи не е Народен Представител и не се е клел да пази Конситуцията на Република България
  • 31 Американеца

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Слот":

    Прокопиев и той е в спписъка за компостиране .... обаче назад - защото не е от най - богатите

    Коментиран от #34

  • 32 пешо

    9 1 Отговор
    ся, доколкото си сповням, "новите градски десни" (aka бивши костовисти) взеха десетина процента на изборите... но вече им се привижда управление на територията. да вземат да се кротнат малко. че мераците, техни и на "спонсорите" са едно, а реалността -друго.
  • 33 От Шумен

    11 3 Отговор
    Какво да му харесват на Пламен Шнорхела? Него го предлагат защото е безскруполен лъжец, който може да лъже в национален ефир без да трепне! Така както я каза гимназията в Шумен че я завършил през 1995 година е основана през 2000 г. За мултинационалните и чак мултиконтиненталните му успешни проекти е ясно, няма нищо подобно. Излъга че довел в България американската компания Финис, само дето тя е тук от 2010 година, а той е започнал работа в нея през 2012г като продавач. За езиците с които толкова се хвали ( немски и английски) ще стане ясно до колко ги владее още при първото интервю с чужд журналист.
  • 34 Слот

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Американеца":

    Те това е аргумент. Лошият педофил е изнасилил 20 деца, а добрият само 12, затова да не го закачаме за сега.
  • 35 Българке

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Умна жена си, макар че си дясноориентирана. С уважение чета коментариите ти,но често използваш думата прЕоритети,а лравилно е прИоритети
  • 36 Arcadium

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Ще имаме правителство в първите дни на август.Така отърва на Радев и партиите в парламента без ГЕРБ (които ще излязат от залата) ще гласуват протеството.дотук добре. Чудесно.да, ама....После стойте и гледайте как в началото на септември колелата ще проскърцат здраво.Правителството - добро или лошо, кще се озове на прага на четвъртата вълна и ще трябва да се оправя с болниците, Алибегов, учителите, РЗИ и всички които ще трябва да бъдат на първа линия.През това време Христо Иванов ще дудне за Гешев, Мая за ревизията си, БСП за пенсиите, а накрая ще дойдде горския -ДПС и ше ги вкара в пътя.И ще стане пределно ясно, че ИТН са изпуснали нещата от контрол.ГЕРБ?Ами стягат се за нови избори.
  • 37 Перо

    3 0 Отговор
    Това разпределение на депутатите и партиите,дава възможност,при еднолично задкулисие и анонимно управление от вън,водещо до нов,едноличен мутренски режим,да се бутне това правителство,чрез вот на недоверие! Стига да не се злоупотреби,вота на недоверие по определена политика е силно регулационно средство за добра политика!
  • 38 Павел пенев

    2 1 Отговор
    И ти ли се намърда в НС бе мухльо? Ужас и отврат.
  • 39 ДИОНИСИИ

    0 0 Отговор
    АМИ ГЕРБ ДА ПОДКРЕПИ БЕЗУСЛОВНО ИТН И ТОГАВА ДБ ВЕРОЯТНО ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ХАРАКИРИ

    Коментиран от #40

  • 40 Хей

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "ДИОНИСИИ":

    И после правителството да подаде оставка, но всички без ИТН, да не я приемат. И такива циркове очаквам в НС.
  • 41 Васил

    0 0 Отговор
    Ама то ДБ си е чисто ДПС
  • 42 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ОТ ПОЗИЦИЯТА : " ДАЙ БЕ " - ДО ПОЗИЦИЯТА -"ОПОЗИШЪН " !!!!!! ИЗМИКЯРИТЕ НА ЧЕРНОТО ВАНЕ -ЗАПЛАШВАТ --НЕПУКИСТИТЕ !!! АКО БЪЛГАРИЯ Е ТОАЛЕТНА - Д Б ИСКАТ ДА СА ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове