6 72836

Политолог за Слави Трифонов: Опитът да се говори на зрителя по телевизора е откровена рецепта за провал

 • слави трифонов-
 • христо панчугов

Виждането на "Има такъв народ" дълбоко не отговаря на това, коeто ние знаем като демокрацията, заяви Панчугов

Политолог за Слави Трифонов: Опитът да се говори на зрителя по телевизора е откровена рецепта за провал - 1

Във все по-неразбираемо положение сме. Това каза в сутрешния блок на БНТ политологът Христо Панчугов по повод преговорите за съставяне на правителство.

В изказването на Слави Трифонов вчера ме притесни плоското отношение към политиката. Виждането на "Има такъв народ" дълбоко не отговаря на това, коeто ние знаем като демокрацията. Процесите са свързани с комуникация и съгласие, процесът изисква и политическо лидерство. Вчера видях човек, който не иска да говори с никого, дори с избирателите. Той иска да управлява едно шоу, да излезе от ситуацията без да се носи отговорност, заяви Панчугов.

Не е нормално партия, която е номинирала премиера си чрез публичен кастинг, да не може да организира публични разговори. Най-големият проблем е, че не се търси подкрепата на българските граждани. Тя ще дойде само има ясен политически ред. В тази ситуация отговорността е изцяло на политиците, посочи политическият анализатор.

Слави Трифонов не дава ясен разказ за това как изглежда политическа програма на "Има такъв народ". Опитът да се говори на зрителя по телевизора в стил "Ще видите, като му дойде времето" е откровена рецепта на провал в ситуация, когато очевидно не може да се събере стабилно мнозинство. Претенцията да създадеш нов модел, докато участваш в стар модел на правене на политика няма да събере подкрепата на българските граждани, коментира Христо Панчугов.

Слави Трифонов гледа обидено българските граждани, защото не са харесали кандидата му за премиер, отбеляза той.

Наивността на "Има такъв народ" е неразбираема. Или се търси провал на преговорите, или те не знаят какво правят, каза още политологът.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 46 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Последния Софиянец

  51 8 Отговор
  Както сме му дали властта, така и ще си я вземем,ако продължава да имитира Борисов.

  Коментиран от #8, #16

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 4 Симо - зидаромазач в Германия

  51 6 Отговор
  Славчо е нашто момче, ние си го избрахме, българите от чужбина - зидаромазачи и бабогледачки.
 • 5 Пепи

  13 37 Отговор
  Това, което 30 год. ни го представяхте за демокрация не е баш такава, да знаете. И сега всички мишки дето 30 год. папахте сте ревнали. Абе оставете човекът да опита. Нали искаме промяна. Кой друг да я направи?
 • 6 Todor

  13 19 Отговор
  Христо Панчугов - как са париците от Прокопиев?

  Коментиран от #15


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 Деян

  44 4 Отговор

  До коментар #1 от "Последния Софиянец":

  Той е по-зле и то Бойко. Славун чете само то Ауто Кю. Не случайно не е излязал пред журналист или някъде на публичен дебат. Едно чучело дето всички чалгари млади и стари се припознаха в него.

  Коментиран от #11, #13

 • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 10 67778

  10 39 Отговор
  Фактите са ясни и прости - ИТН премахна от властта ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО, Воля и НФСБ - какви рецепта Влечугов, какви пет лв? На малкия пръст не моете стъпи на ЧАЛГАРЯ

  Коментиран от #14

 • 11 Пепи

  7 7 Отговор

  До коментар #8 от "Деян":

  Отлично отговаряш. БЕгай за хонорара. С ТРОЛейбуса.
 • 12 Гражданин към Политолог

  20 14 Отговор
  А фактът, че пожарникар ръководеше държавата от джипка и постави нея и гражданите и на последно място по стандарт в цяла Европа? Да имаш нещо да кажеш?
 • 13 овцъта

  11 19 Отговор

  До коментар #8 от "Деян":

  Ако не беше Слави сега Буци щеше да ви клати с 200 щото сте много умни

  Коментиран от #31

 • 14 Така наречения от теб “чалгар”

  8 20 Отговор

  До коментар #10 от "67778":

  Иска да помогне на обикновенния българин и да елеминира групите които си изброил, които имат единствена цел. Да грабят!
 • 15 Пепи

  5 11 Отговор

  До коментар #6 от "Todor":

  Забелязваш ли дежурните мисирки как ти праскат минусите.
 • 16 ИСТИНАТА

  14 25 Отговор

  До коментар #1 от "Последния Софиянец":

  Панчугов е помияр! Слави постъпи честно! Не излъга избирателите! Още преди изборите каза, че няма да се кандидатира нито за депутат, нито за премиер. И въпреки това, пак най-много от българите гласуваха за ИТН! Факт е, нали? За разлика от Слави, Борисов излъга симпатизантите на ГЕРБ, като се кандидатира от цели два избирателни района , а после избяга от подигравките в парламента! Но иначе във Фейсбука си, Борисов се прави на голям мъжкар! Но факт е, че ГЕРБ са се запътили при НДСВ, нали? Нa cлeдвaщитe избoри , най-вероятно е клиентелистката ГЕРБ дa нe прecкoчaт 4%.

  Коментиран от #18, #29

 • 17 Българка

  23 6 Отговор
  Публикувано във факти.бг: Наивността на "Има такъв народ" е неразбираема. Или се търси провал на преговорите, или те не знаят какво правят, каза още политологът." А дали не са троянски кон , дар от сарайския модел. Следете реакциите на ГЕРБ и ДПС- ГЕРБ открито подкрепят кабинета на ИТН . С декларираното си отсъствие от НС смъкват кворума, за да може да се приеме сламения задкулисен кабинет. ДПС сигурно вече разпределят порциите и дружно с ИТН атакуват не ГЕРБ, а ДБ

  Коментиран от #19

 • 18 Последния Софиянец

  27 3 Отговор

  До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

  Слави трябва да разбере че сега не е шеф на фирма,а служител на народа.И трябва да дава отчет на площада.
 • 19 Последния Софиянец

  27 3 Отговор

  До коментар #17 от "Българка":

  Вчера Слави отново защити Ники Василев.Ама ние го помним все още какви кражби и приватизации правеха НДСВ.Онзи ден върнаха двореца Врана на царя Това ли е сделката?

  Коментиран от #25, #33

 • 20 vvvvv

  23 4 Отговор
  ДПС са си платили за шоуто на чалгарите. Лошо за България.
 • 21 АМОН

  23 3 Отговор
  ТОЗИ ЩЕ Е ИНТЕРЕСЕН ОЩЕ НЯКОЛКО ДЕНА, ДОКАТО ПРЕДЛОЖИ И ОСТАНАЛИТЕ СЛАМЕНИ ЧОВЕЧЕТА ЗА МИНИСТРИ. ИНТЕРЕСНО Е КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ СЕ ВЪРЖЕ НА НЕГОВОТЕ БЕЗУМНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ. ВСИЧКИ ПОДКРЕПИЛИ ТОВА БЕЗУМИЕ СА ПАРТИИ УЧАСТВАЩИ В ЗАДКУЛИСНОТО ДОГОВАРЯНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА. ВСИЧКИ ДОРИ ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ С ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ ПОДКРЕПЯТ БЕЗУМИЕТО. НЕКА ИЗЧАКАМЕ И ВИДИМ КОЙ СТОИ ЗАД ПРОЕКТА СЛАВИ ТРИФОНОВ , въпреки, че и сега е ясно кой доведе мадритския тарикат , спретна му партия НДСВ а сега чрез ТРИФОНОВ ни предлага подменения вот. Събитията се развиват бързо, ПРЕДАТЕЛИТЕ от партията на ТРИФОНОВ се гърчат в опита си да обяснят на избирателите си ИЗВЪРШЕНОТО ОТ ТЯХ ПРЕДАТЕЛСТВО. ТЕЗИ СА ПО ЗЛЕ ОТ ЮДА ИСКАРИОТСКА. ЩЕ НАМЕРЯТ ЛИ СИЛИ ДА СЕ ЗАКАЧАТ НА НЯКОЙ ПО ВИСОК КЛОН ИЛИ ЩЕ ПАДНАТА ПО НИСКО И ОТ ЮДА ИСКАРИОТСКА ОБЯСНЯВАЙКИ НИ КОЛКО СА НЕРАЗБРАНИ.
 • 22 АМОН

  5 17 Отговор

  До коментар #7 от "ВИС2":

  ТЕ ПОНЕ БЯХА ХОРА С ЧЕСТ. ИЗБИХА ГИ ВСИЧКИ ЗАЩОТО МОРАЛЪТ ИМ СТОЕШЕ ПО НА ВИСОКО ОТ ТОЗИ НА ПОЛИТИЦИТЕ.
 • 23 горски

  24 2 Отговор
  Това е демокрацията.Изглежда несправедлива понякога.... Не се сърдете на ИТН ,че се държат просташки.. Всеки избира това в което се припознава сам.Така че се сърдете на комшиите,на баба си и на дъщеря си ,че са избрали да подкрепят тези хора.Невежите хора ,редовно правят грешки... Единственния изход е просветлението,другото са вариации на тема ад./в кой кръг да отседнем/
 • 24 Абе

  13 5 Отговор
  само учители, само врачки, поучаващи ИТН в правилно и не правилно! А къде бяхте всички толкова "знаещи и можещи" през всичките 30г.? Къде бяхте, че допуснахте толкова грабене и накрая и овладяване на цялата държава! Затова нямате право, да блещите глупости, кой за някоя монета, кой заради дребната душица която господ му е отредил!
 • 25 Не вярвам един имот

  3 0 Отговор

  До коментар #19 от "Последния Софиянец":

  Да е форма на сделка.
 • 26 Има само

  6 8 Отговор
  Една партия която е горе-долу нормална. И ТЯ Е БСП
 • 27 как може

  23 2 Отговор
  Стои си на диванчето и ръси само глупотевини. Един умен човек, за какъвто се има Слави, би трябвало да знае, че като се заемаш с нещо ново, трябва малко да понаучиш нещата. Един магазин да откриеш, ако си съвсем неподготвен, много бързо ще фалираш и ще загубиш парите си. А какво остава да искаш да управляваш държава ? Най- малкото трябва да си развалиш комфорта и да излезеш на светло , сред хората, да отговаряш на неочаквани въпроси на журналисти, да проявяваш уважение към другите. Така ли ще се държи тази партия и с представителите на други страни. Така ли ще се "ежи" в Брюксел. Политиката е умение, гъвкавост, а не ултиматуми. Как пък вече не ги е срам. Пролича колко им е умственият багаж. Всъщност , съвсем достатъчен, за създаване на глупави скечове и подигравки с обществени личности. Е, сега да сърбат от същата супа.
 • 28 СТЪРШЕЛ

  16 0 Отговор
  СЛАВИ ЩЕ ИГРАЕ СКРИТО С ДПС... ЗАТОВА ИСКА ДА ЕЛЕМИНИРА -ДА БЪЛГАРИЯ И ИЗПРАВИ СЕ НИЕ ИДВАМЕ... ТОВА Е ТОЛКОВА ПРОСТО И ЯСТНО... СПОНСОРА ЗА ПАРТИЯТА МУ Е ДПС СЛЕД КАТО БОЖКОВ МУ Е ОТКАЗАЛ... ТОЙ Е ВЗЕЛ ПАРИТЕ И Е ОЧАКВАЛ, ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ МУ СЕ ВЪРЖАТ, ЩЕ ИМА МНОЗИНСТВО НАД 121 ГЛАСА И НИКОЙ НЯМА ДА МУ СЕ МОТАЕ В КРАКАТА... НО, УВИ - АЛЕНА САМО МУ Е ПРЕДСКАЗАЛА ЗА КОСМОСА, НО НЕ И ЗА ЗЕМЯТА...

 • 29 шамандура

  12 3 Отговор

  До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

  Тая песен ми втръсна-колко бил лош Бойко, колко бил хубав Слави! Аз все чакам, според ваште обещания, да ми стане по-добре, след като махнете ББ! Досега още нищо добро не се е случило и няма изгледи това да се промени! Даже и по-лошо очаквам! Шнорхели със шнорхели такива!
 • 30 предвидлив

  15 0 Отговор
  Тая година може и да не ида на море, но ще си купя шнорхел за всеки случай! Или пък да изчакам, може да раздават шнорхели вместо партийни значки!
 • 31 Ти защо

  6 1 Отговор

  До коментар #13 от "овцъта":

  си пишеш и си отговаряш сам?! Това ли е електоратът на чалгаря?
 • 32 Като си

  8 0 Отговор

  До коментар #3 от "ВИС2":

  заревал върви, запали свещ, занеси китка на гроба му в жегата и не досаждай на форума.
 • 33 Остави двореца

  4 6 Отговор

  До коментар #19 от "Последния Софиянец":

  Той си е негов по наследство и никога не е бил собственост на държавата. Въпросът не е в двореца, а в съвсем друго нещо. Спечели ли Славуца, очаквам да издигнат Царя за Президент - голямата Славчова мечта от много години. Че е и с акъла си. Не е сенилен като Байдън.
 • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 35 факти

  10 1 Отговор
  От 100% имащи право на глас, ИТН имат 11% Помнете това!
 • 36 Елементарно

  8 2 Отговор
  Положението си е напълно ясно. Нямате алтернативен истински лидер като Бойко и няма кой да се избере на изборите, колкото и пъти да ги повтаряте като забуксувала кола в калчища. Затова, малката част от народа която гласува, избра водещ на чалга шоу който е напълно некомпетентен в управлението. Каква изненада!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове