Last news in Fakti

3 Август, 2021 10:40 3 427 49

Гарелов: ДБ вероятно ще играят „контра“

  • дб-
  • итн-
  • иван гарелов

Не вярвам ИТН да отстъпят за писмено споразумение, посочи журналистът

Гарелов: ДБ вероятно ще играят „контра“ - 1
Кадър бТВ

БСП вероятно ще подкрепи предложението на ИТН за правителство, а „Демократична България“ ще играят контра, прогнозира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ журналистът Иван Гарелов, който коментира предстоящите ключови срещи с трите политически сили, от които партията на Слави Трифонов очаква подкрепа.

„БСП вероятно ще подкрепи правителството, като те настояват да има писмено споразумение с ИТН, но това ще си остане като пожелание“, каза Иван Гарелов.

По думите му „Демократична България“ е много вероятно да играят контра и да не подкрепят правителството, защото не се страхуват от нови избори. „Те знаят, че тяхното влияние още ще се разшири. Така, че трябва да бъдат изключени от тези, които ще подкрепят правителството“, посочи Гарелов.

„Що се отнася до „Изправи се БГ!Ние идваме!“ там няма единно мнение, но мисля, че ще подкрепят предложението за правителство, с уговорката като при БСП, че е по-добре да има писмено споразумение“, смята още журналистът.

„ДПС направи няколко завоя, които се определят от отношението на протестните партии към движението. Те вероятно ще преминат към тактиката като при Орешарски. Няма изцяло и открито да подкрепят това правителство, което ще бъде предложено, но по отделни идеи и закони могат да вземат такава позиция, каквато смятат, че им е интересна и да проникнат в самото правителство“, отбеляза Иван Гарелов.

Според него дали ще има подкрепа за правителство, зависи и от поведението на партия ГЕРБ.

„Трите партии, които се наричат протестни, имат различни интереси и самочувствие, докато „Има такъв народ“ са със самочувствието, че са спечелили изборите и то два пъти под ред. „Демократична България“ имат самочувствието, че имат най- голям политически опит, което е вярно. Направиха много силна кампания и имат ясни и декларирани политически идеи за развитието на страната. Те са с амбицията постоянно тяхното влияние да нараства, да бъдат център около, който да се групира десницата в България. Третата група – Отровното трио, имат претенциите, че бяха най-активни по време на протеста“, посочи още Иван Гарелов.

Според него различия има и в представите за това към какво се стремим. „Дали да ликвидираме Бойковщината, дали борбата с корупцията трябва да стигне до някакъв пълен край или едно по-умерено развитие“, коментира той.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарелката

    11 4 Отговор
    Аз съм от друха епоха, друг свят.

    Коментиран от #25, #37

  • 2 Последния Софиянец

    22 5 Отговор
    Те не могат да подписват празен лист като Магарешки.
  • 3 Българка

    30 21 Отговор
    От ДБ не играят. Те са последователни, експертни, уравновесени. Очевидно е, че за разлика от ИТН ДБ няма да предаде и разочарова избирателите си и няма да подкрепи задкулисно правителство на подмяната. Очаквам същото поведение и от ИСБГНИ и БСП. Ако БСП се пришие към подмяната и ДПС, не само Нинова ще подава оставка

    Коментиран от #17, #21

  • 4 Пич

    21 14 Отговор
    Сещате ли се , защо тези на Мая си смениха името... Защото да се каниш да управляваш с мутрите , и да се казваш " Мутри вън " може да обиди Славчо ...

    Коментиран от #8, #18

  • 5 Пич

    12 8 Отговор
    ДБ да мутрите на Маджо и Черепа , а чалгарите на СИК , мутрите трудно се разбират , обикновено се изпозастрелват...

    Коментиран от #9

  • 6 Срам за Корни

    3 12 Отговор
    ХеХе Корни така е загоряла че само като види Тошко славният ерген и ще се подмокри. А Слави как се изгаври с нея като и каза, че Крил Петков и бил прекалено ляв :))) а БСП тогава каква е щом е лява партия. Сега няма и да и даде автограф на блузката смешна работа такава гавра с БСП а беше голяма партия всеки трепереше от нея а Корни я направи в ибрикчииска партия срам.
  • 7 dfu

    8 4 Отговор
    Контра колкото за показ, да има цирк за народа, а иначе всички са в едни и същи евроатлантически гащи и ще имат единодушие по политиките на Козяк и ЕС.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ядене

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Е да ама СИК и Мултигруб си имат мнозинство в парламента ГЕРБ+ИТН така че яденето ще продължи а Радев само ще се хване за главата.

    Коментиран от #15

  • 10 Петров

    5 7 Отговор
    Махнете го този некролог. Мръсна подлога .
  • 11 Стрелцов®

    6 8 Отговор
    Дали ще има правителство зависи от Прокопиев. Ако има "негови хора" в правителството на Слави има шанс за правителство. В противен случай, нови избори.
  • 12 Пич

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Е , и ??? С кой ще управлява мутренският продукт Галева...??? С мутрите на Славчо , мутрите на Прокопиев , или мутрите на всички мутри- БСП...
  • 13 Неграмотници

    10 6 Отговор
    Няма да се подписват щото ИТН са неграмотни:))) Видяхме вчера в два реда 10 грешки. Ако трябва да напишат документ 10 реда ще светне като светофар в червено.

    Коментиран от #23

  • 14 Ако ДБ

    7 3 Отговор
    не подкрепят ИТН правителство няма да има и какво по-добре от това. В последните дни изказванията на Слафчо бяха такива, че сякаш ДБ са им най-големият враг. Не вярвам да се затрият като БСП.
  • 15 Пич

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ядене":

    Ако може да ми покажеш поне едно от " новите " , ще ти благодаря , защото аз не се сещам... Мая , продукт на Галевите , Ристе , на Черепа , Прокопиев и Маджо , БСП - създателите на всички мутри... ДПС и ГЕРБ въобще няма смисъл да коментирам... Ако се сещаш за някой чист , подсказвай...

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чичо

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ДБ са ясни, ако баце им даде правосъдието есенес, Ристю ще каже ДА. Гледали сме го тоя филм със всички десебета по земните кълбета 2014 та
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Who you bol

    7 0 Отговор
    Еее, ДОБРЕ ЧЕ ИЗМИСЛИХА ИНТЕРНЕТ ТА ВСИЧКИ КИБИЦИ, ТРОЛОВЕ, ХЕЙТЪРИ ДА СИ НАМЕРЯТ ЗАБАВЛЕНИЕ, ИНАЧЕ ЩЯХА ДА СИ СТОЯТ В ПАНЕЛКАТА ДА ГЛЕДАТ НЯКОЙ ИНДИИСКИ СЕРИАЛИ
  • 20 реконтра

    4 3 Отговор
    Бат Слави ще ги надцака с подкрепа от ГЕРБ и ДПС
  • 21 Мдаааа....

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Наистина че в този водовъртеж на избори, лакардии, скечове, и политическа воня, като че най-адекватни и последователни са от ДБ, при положение че не подкрепят самодейната, комична улична трупа на ИТН която те ще предложат за кабинет...те печелят при нови избори, независимо кога ще са, сега им кацна птичето на рамото..и те трябва да използват уникалният си шанс да станат първа политическа сила, ти чакаш оставки в БСП ли??, никой да не им обръща внимание..те изчезват..Нинова ще забие последният пирон в ковчега.

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ето ти мафията

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Пич":

    Николай Василев скрита пионка на Доган и Пеевски.
    Петър Илиев пере парите на Пеевски.
    Любомир Дацов заедно с Ники Маус и Милен Велчев перачи на пари на мафията и на Доган.
    Красимир Ненов - Директор на Марица Изток 3 шеф на Американската марица дето ни крадът.
    Николай Радулов - От ДС свързан с Мултигруп.
    Радостин Василев - Свързан със Сашо Томов който които знаем какво направиха с ЦСКА заедно
  • 25 Бай той

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гарелката":

    Дъртият комунист се надява с подкрепата на ДБ, дрогарете да поуправляват.
  • 26 LOSHIA

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Мдаааа....":

    РИСТЬО ГЕРБЕРА ЛИ ЩЕ ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА??......ДБ ПЛЕВЕЛИТЕ НА ИВАН КОСТОВ...........СОФИЙСКАТА ПРЕБОЯДИСАНА ГРАДСКА ДЕСНИЦА......СМЯХ.........
  • 27 Скеч

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Мдаааа....":

    Последният скеч е че в една балканска държава министър председателя раздавал щнорхели на хората да не се удавят докато пуска водата в тоалетната да не се размирише от зулумите на един дебел чичко.
  • 28 Българка

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мдаааа....":

    Не, адекватни не са в никакъв случай. Просто в момента слушат старата лисица Черния кардинал Костов.

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Деси

    10 0 Отговор
    Те ДБ винаги играят контра, щото така си мислят, че са много интересни и народът ги харесва. Ама не е ок да си винаги контра на всичко.
  • 31 Пеевски наследника на Илия Павлов

    10 4 Отговор
    Слави Трифонов, четете ли коментарите? Ама не само на привържениците на ДБ, а и на Вашите привърженици, които излъгахте, защото аз бях един от тях. Политическо бъдеще за Вас няма. Нахвърлихте се на служебното правителство, което няма аналог в най-новата история по сила на подкрепа. Извъртяхте компромати на Асен Василев, защото той успя да спре кражбите. Бойко Рашков Ви разчисти терена, за да може да увеличите подкрепата за Вас. Кирил Петков показа как може да се прави икономика на иновативно ниво. Крехката Виолета Комитова се изправи сращу магистралната мафия. Янаки Стоилов имаше смелостта да внесе акт за разследване на главния прокурор. Министър-председател с достойнство и авторитет. Вие какво правителство ще предложите? Неизвестни персони, владеещи няколко езика, вероятно по-пригодни да работят в някоя фирма,отколкото да водят тежка битка срещу мафията в България. Не прехвърляйте собствената си неспособност да бъдете лидер на партия върху другите партии на протеста. За пропадането Ви вината ще бъде изцяло Ваша. Ние Ви чакаме на площада!
  • 32 Пурко

    5 3 Отговор
    Този не може да бъде обективен по отношение на ИТН, тъй като Славиту го хрантути няколко години с бездарното си водене на една глупава игра! Така че ако обича да не се изказва по отношение на чалгарите!
  • 33 Дали слушат Черният кардинал ли???

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Не знам, сигурно го слушат, адекватни са в смисъл че искат от ИТН ясни правила на играта, при евентуална подкрепа, това за сега не се получава. И сега настъпва техният момент...при гласуването на новият кабинет, ИТН направиха всичко възможно да няма избрано правителство, Никита, Илиевци, Шнорхели...и сега стои въпроса..Кой ще налапа голата кука...не става въпрос за някакво правителство което ще управлява година, най-много. Става въпрос как ДБ ще яхнат вълната на недоволство срещу Слави и ИТН, и как ще се позиционират в раздробеният политически спектър. Ако играят за в бъдеще време в по дългосрочен план, ще спечелят. Защото в момента циркаджийската трупа на Слави която си играе на политика предлага на всички останали полутически сили да седнат заедно в една пробита лодка и тръгнат на разходка из океана..образно казано, и всички да потънат вкупом. И при тази ситуация адекваните решения на всяка политическа сила ще бъде от значение за бъдещето им.
  • 34 Мнение на властови подръжник

    4 1 Отговор
    Гарелов винаги подържа силните на деня. Моментно конюктурно мнение. Кога Гарелов по някакъв начин е плащал за мненията си?
  • 35 АМОН

    3 2 Отговор
    Не е толкова фатално, че няма да има ново правителство.

    Така постепенно ще се избистрят нещата с това кой кой е.

    ПЪК И СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЛСТВО ЗАСЕГА СЕ ДЪРЖИ ДОБРЕ И УПРАВЛЯВА ПРАВИЛНО.
    Не е лошо да продължат да управляват.

    Коментиран от #45

  • 36 Искрен

    2 0 Отговор
    Подкрепата на Корнелия Нинова за предложеното правителство на Слави,което е правителство на новата/стара олигархия е подкрепа на самата себе си,защото нейният син работи в "Голдман Сакс",банката на Ротшилд и съпругът й работи в "Лукойл България",рафинерията на Ротшилд!
  • 37 Млад човек

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гарелката":

    А бе кое е това изкопаемо?? Прилича ми на плезиозавър!! Ха ха ха!!
  • 38 Дедо Помнещия от БСП

    2 0 Отговор
    Ако Курнелия подкрепи правителство на Цигулката,Тошко Тъпото и Шнорхела НЯМА ДА ГЛСУВАМ за БСП!! Да дойде Радев !!!
  • 39 Млад протестиращ

    3 0 Отговор
    Вижте депутатите на Цигулката!! Тошко Тъпото, френският кочияш Филип Станев,а във файтона- пътуващия цирков клоун Ивайло и Балабанката -с гуша и бузи като на попско дете на задушница!! Ха ха ха ха ха!! Това е " елитът" на първата " политическа сила"!! Хи хи хи!!
  • 40 ЕДИНСТВЕНИ

    2 0 Отговор
    ГАРЕЛОВ, хайде брато, стой си вкъщи по чехли и халат на фотьойла пред телевизора, пий си студената бира, замезвай с козя пастърма, както правеше навремето покойния вече "др." Луканов - да, но той замесваше отлежалото 10-сет годишно уиски, и тогава си прави своите политическите прогнози на вероятностите: "Вероятно БСП ще подкрепи ИТН, вероятно ДБ ще играе контра" - това го знаем, че едните са мазни и хитри, а другите ще се опитват да извиват ръце, от позицията в която се намират за да постигнат коварната си цел! Всичките са стари, печени комунистически играчи, играчи на които единствената цел е, не благоденствието на народа, а докопването до властта, личния престиж, спасение и оцеляване на партията! " Другарю" Гарелов, не ни казваш нищо ново, ние гражданите на България знаем, че слънцето изгрява от Изток - не сме всичките дебили, както ни нарече 80% един "умен" техен " другар" професор комунист! А бе, народа си го е казал - " Там където стъпи комунист, трева не никне!" - за това са забранени със закон! Подписване на " споразумение ", по точно пазарлък между играчите, а не " политиците ", дали ще се случи все ни е тая! Много по-важно е кога ще започне да се подписва ДОГОВОР между народа и партиите избрани и влезли в народния храм наречен ПАРЛАМЕНТ - партии които преди това са обещавали светло бъдеще на народа и дори полети в космоса, а после го забравят! Когато не спазят този договор - от народа един голям шут през задните части и всеки от където е дошъл!
  • 41 провал

    4 0 Отговор
    Ако има правителство , то ще е на чалгари, депесари и комунисти. "Хубава" коалиция, няма що, затова ли бяха протестите? Чалгарят от село Учин дол, Плевенско провали надеждите на хората, оказа се измамник.
  • 42 Американеца

    2 0 Отговор
    Гарелов , кажи нещо за най-богатите Българи - Цоло Вутов , Николай Вълканов , ОПГ-то около КЦМ Пловдив, Домусчиеви , Огнян Дойнови , Дънди Прешъс СаксКобурготови ........ Щом се позиционираш като техен Говорител не се срамувай да кажеш и тяхното мнение
  • 43 ЕДИНСТВЕНИ

    1 1 Отговор
    СЪБУДИ СЕ, БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, И ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЕ ГЛАСУВАЙ СЛЯПО ПО СИМПАТИИ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ЖЕНИ И ДА ЖИВЕЕ В ЕДНА СПАЛНА С ПОЛИТИЦИТЕ - ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ИСКАЙТЕ ПОДПИСАН ДОГОВОР, И ТОГАВА ОТИДЕТЕ ПРИ УРНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ ,ЗА ДА СМЕ СИГУРНИ , ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕМ ОТНОВО ИЗЛЪГАНИ , ЗА ДА СМЕ СИГУРНИ , ЧЕ ОБЕЩАНОТО ОТ ТЯХ ЩЕ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНО В СРОК - ЧАКАНОТО СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ , ЗАЩОТО ВРЕМЕТО ЛЕТИ И НИКОЙ ОТ НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА ЧАКА НЯКОЙ ДРУГ ДА СЕ УЧИ В ПАРЛАМЕНТА НА ГЪРБА НА НАРОДА ! ПОИСКАЙТЕ ДОГОВОР ,НАПРАВЕТЕ ГО И ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ , ЧЕ САМО ГЕРБ Е ДОСТОЕН И Е ГОТОВ ДА ГО ПОДПИШИ! ЕДИНСТВЕНО САМО ГЕРБ!!! Това е истината "другарю" Гарелов, всичко останало е ала-бала, прах в очите! Съсипване на България!
  • 44 Доносник

    1 0 Отговор
    агент Талев, скрий се и не се показвай!
  • 45 има ли правда

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "АМОН":

    ТОВА, СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО Е НАЙ-ГАДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЪСТАВЕНО ОТ КОМУНИСТИ, НЯКОЙ ОТ ТЯХ СЪС СЪМНИТЕЛНА РЕПУТАЦИЯ, ИМА ЕДИН С 19-СЕТ ИМОТА, ДРУГИТЕ ... КОЙ ЗНАЕ??? ЗАЩО СЕГА ВСИЧКИ СИ МЪЛЧАТ!? ЗАЩО, НА ВРЕМЕТО НИ ПРОГЛУШИХА УШИТЕ С ШКАФЧЕТА АПАРТАМЕНТИ, АСАНСЬОРИ И КИНЕФИ, А ДНЕС МЪЛЧИТЕ ВСИЧКИ КАТО ПЕПЕРУДКИ В НОВИ БАНСКИ. МЪЛЧАТ И МЕДИИТЕ. ВИНАГИ Е ИМАЛО НАШИ И ВАШИ - ЗА НАШИТЕ МОЖЕ, НО ЗА ДРУГИТЕ НЕ, С ПРЪЧКАТА ПРЕЗ РЪЦЕТЕ. КЪДЕ Е ПРАВДАТА?
  • 46 Боско

    0 0 Отговор
    Абе тоя е бил от ДС какво ни го пускате да ни дава акъл.Нали толкова години залъгва народа по панорама докато неговите господари ни ограбиха.А че има една прослойка градска която е по- умна образована и с добри професии която не могат да контролират щото не обича простотии и лъжи има.Когато такива станат поне 30 % от избирателите тогава България ще има шанс.Те се борят и за по- бедните и по- необразованите но последните не могат да го разберат щото акъла им стига само да мразят вишистите и софиянците.Та затова и всички тролове са инструктирани да пеят срещу ДБ.Но да му мислят глупаците-по- образованите докотори,учители,инженери и пр. дето им се подиграва Слави и народа се радва ще се оправят.
  • 47 Бобо

    1 1 Отговор
    ДБ ще играят контра, заради самовеличаенето на Христо. То не бе подмазване, то не бе отричане. Разиграват циркаджийски номера.
  • 48 Тиквун

    1 1 Отговор
    Ристю ще духа супата на следващи избори
  • 49 1122

    0 0 Отговор
    Да играят контра бе,ама другия път ще питат от къде се влиза в парламента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове