Last news in Fakti

3 Август, 2021 20:39 15 516 47

Правосъдният министър, предложен от ИТН, пише скандални статуси?

  • момчил иванов-
  • министър на правосъдието-
  • съдебна реформа-
  • има такъв народ-
  • итн

Скандални и по правопис, и по съдържание

Правосъдният министър, предложен от ИТН, пише скандални статуси? - 1
Момчил Иванов; Снимка: Parliament.bg

Момчил Иванов е предложението на "Има такъв народ" за министър на правосъдието, стана ясно по-рано днес.

Иванов е адвокат и е депутат в 45-тото и 46-тото Народно събрание от ИТН. Избран е от 4 МИР във Велико Търново. През 2019 година е избран за координатор на ИТН в областта. Преподавал е в Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", в катедра "Частноправни науки". През 2019 година става доктор по гражданско и семейно право.

През 2021 година пък в пространството на социалните мрежи започват да циркулират снимки на публикации на Момчил Иванов, които са меко казано скандални, ако приемем, че идват от човека, който най-пряко ще отговаря за провеждането на съдебна реформа в България. За съжаление достоверността на публикациите не е проверяема, тъй като профилът на Иванов не е публичен.

В една от снимките виждаме публикация с текст: "Прибиваме комунистите в Благоевград с 57% на 42%!Време е за ДРУГО!".

Правосъдният министър, предложен от ИТН, пише скандални статуси?

Без да коментираме съдържанието, ясно виждаме две грешки в тези две изречения - вместо пребиваме, прибиваме; другата грешка е липсата на разстояние между удивителния знак и думата "време". Припомняме, че Момчил Иванов е доктор по право.

Припомняме също, че след като поканата от ИТН за срещата с ИБГНИ вчера беше публикувана от адв. Николай Хаджигенов във Фейсбук, много потребители в социалната мрежа се възмутиха от неграмотното изписване на въпросната покана.

В другата снимка виждаме публикация, в която Момчил Иванов определя дадени политически фигури (от коментарите съдим, че става дума за "Демократична България") като "соросоидни платени политици-майкопродавци". Явно в "Има такъв народ" квалификациите са неприемливи само в една посока. Припомняме, че в своето включване на живо от неделя Слави Трифонов отдели особено внимание да обясни, че квалификацията "чалгар" е неприемлива и че трябва да се гледат действията, а не да се слагат етикети. Предложеният от ИТН министър на правосъдието Момчил Иванов обаче вероятно не мисли така (ако приемем публикациите от снимките за автентични, което нямаме причина да не правим).

В същата снимка виждаме и определението "гнусна паплач", като вероятно това са всички хора, несъгласни с действията на ИТН, които го заявяват публично.

Правосъдният министър, предложен от ИТН, пише скандални статуси?

И в този пост изобилстват пропуски в граматиката, пунктуацията и правописа.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    162 14 Отговор
    Това е правителство на подмяната като се започне от кандидат премиера и се стигне до предложените министри!В него влизат лица, които имат езика и методите на Гешев и Цацаров , хора, които са зависими и нямат нищо общо с политиката за демокрация! Това правителство изобщо не трябва да бъде подкрепяно! То е в пълен контраст със министрите от Служебното правителство! А Тошко протежето на Станислав Трифонов , който се изживява като жалък лидер на партия типично в стила на Борисов си позволи да заплашва журналистите писали за плагиатството на Петър Илиев! Драги ми Тошко, това , че колежката на Петър Илиев не го е съдила не означава , че плагиатството не съществува !Журналистите го доказаха с факти! А, ти ги заплашваш също като Борисов! Колкото си дребен , толкова си и вреден!

    Коментиран от #41

  • 2 Последния Софиянец

    50 33 Отговор
    Айде ПИК се развихри!

    Коментиран от #21

  • 3 АМИ ТО СИ Е ИСТИНА

    44 28 Отговор
    НЯМА НИЩО СКАНДАЛНО
  • 4 1618

    96 18 Отговор
    ИТН ,ДПС и БСП –пълна подмяна на вота и предателство ръка за ръка! Дори и бабичките вече няма да гласуват за БСП! Главен кукловод и проводник на лъжата и подмяната- Станислав Трифонов от дивана по домашна тениска и анцунг! Честито на избирателите на ИТН!

    Коментиран от #13, #15

  • 5 АМИ БСП КОМУНЯГИТЕ

    13 54 Отговор
    ГИ МАЧКАХА НАВСЯКЪДЕ......НЯМАТ СПЕЧЕЛЕН ЕДИН ОБЛАСТЕН ГРАД....ЩО ТАКА БЕ ДРУГАРЕ
  • 6 Интелектуалец

    119 3 Отговор
    Може да е бивш гербаджия. Аз лично познавам един който беше в ДПС после стана върл Гербаджия и наричаше Борисов "Генерал" сега на изборите го видях като кандидат за общински съветник от ИТН. Калинките прелитат от партия в партия. Спасение няма.

    Коментиран от #17

  • 7 Сссс

    74 6 Отговор
    Ама какво искате? Сменихте една мутра за друга да не смятате, че ще назначи новата мутра образовани? Я си спомнете кой беше мин на правосъдието при Толупа?
  • 8 НАПРАВО БАЦО И СЛАВУЦА

    9 45 Отговор
    ОРАСКАХА БСП КОМУНДЕТАТА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ......ТОЯ ПЪТ И...МАШИННО

    Коментиран от #34

  • 9 Шопо

    8 40 Отговор
    Фекалометите се включиха💩🎃😍

    Коментиран от #24

  • 10 И ТЕ ТАКА

    89 5 Отговор
    А НЯКОЙ ДА Е ОЧАКВАЛ ЧЕ ЧАЛГАРА ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НЕЩО РАЗУМНО , ОСВЕН ....ПЛЯВА, СИТНА ПЛЯВА.....???????
  • 11 dfu

    67 2 Отговор
    Трябва тест за грамотност и честност на управляващите. Не искам прости и престъпни тикви да ме управляват. А тоя само като видиш как е написал "Има Такъв народ", "Народ" с малка буква в името на партията, ти ставя ясно колко му дреме за народа.
  • 12 СелфЛайк

    43 2 Отговор
    Единственото скандално тук е, че тоя си лайква сам постовете. Хахааххаха смятай

    Коментиран от #39

  • 13 Дб = герб 2

    16 30 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Проводниците на лъжите ги виждаме! Ти си един от тези, които ни го показват! Подлеците от Дб, новото герб! Разликата е единствено в бащицата! По лъжи и простотии, трудно може да се намери превес! Честито на излъганите!

    Коментиран от #18

  • 14 Хахахаааа

    53 4 Отговор
    Илитерати безпросветници! Марш в първи клас и не помисляйте за управление! Кой ви написа поканата за разговор с останалите партии. Какви пет грешки, какви пет лева! Грешките са 20 в две изречения!
  • 15 Корни

    42 15 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Днес Георги Свиленски от БСП каза че Курнелия вярва безрезервни на Тошко след две седмици общуване и нямала нужда от подпис, щяла да го обслужи орално. Тази партия БСП става все по отвратителна.
  • 16 Нинова

    34 4 Отговор
    Ниноваааа, те ви прИбиват , а ти лазиш на колене! Гнус!

    Коментиран от #25

  • 17 Въпрос

    42 3 Отговор

    До коментар #6 от "Интелектуалец":

    Този беше от СДС после ГЕРБ и сега ИТН. Пълен простак и нагаждач ще отгиваря за правосъдието. Малеее малее господин Христо Иванов ще ни оредадете ли и вие?
  • 18 Гербер

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Дб = герб 2":

    Алоооо я се исъьнай, този човек беше от ГЕРБ вземи оровери преди да говориш.

    Коментиран от #19

  • 19 Дб = герб 2

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гербер":

    Що? Нещо си ни в клин, ни в ръкав! Ама ко ти пука!
  • 20 гнусотия

    13 0 Отговор
    И поздрави на братиньо кат го видиш. Ае улево.
  • 21 Никос

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Обикновено хората плащат на онези, които ги покваряват или ги лъжат, а не на онези, които им служат. Пет хиляди на дърдоркото и дребни подаяния за копачите и мислителите. Такова е общоприетото правило. Джон Ръскин
  • 22 А нещо да кажете за...

    21 8 Отговор
    ...12 годишното ,,ШЕ"-кане , ,,БЕ"-кане и ,,Дет сЪ викЪ" на полуграмотният Борисов...?!?!Или тогава бяхте на неговата хранилка и нямахте интерес...?!?!
  • 23 БСП на Бунището

    12 17 Отговор
    Те тва е Правосъден министър Най- накрая...Айдее Олигарси и Приватизатори изгореха....
  • 24 Шматката

    29 2 Отговор

    До коментар #9 от "Шопо":

    Не е нужно да се включват. Щото идола ти, учиндолския чалгар, така яко о..ра тавана, че сега ти капе на главата под действието на гравитацията !!!!!!!!!!!!
  • 25 Айде бе

    34 3 Отговор

    До коментар #16 от "Нинова":

    Да, ама пласирали зетя на кадровика й за правосъден министър! Що да не е доволна? И ръка ще целува! А новото нещо... премиера- видяхте ли как си вее дипломите? Голямо чудо- завършил философия ( имам съвсем лични наблюдения- синът ми беше една година в чужбина, дойде си януари и си взе всички изпити с отличие, и летните също, почти без да погледне учебник, и не защото е гениален, ами толкова им е ученето). Та този си показва дипломната работа така триумфално, сякаш Нобелова награда са му дали! И голямото чудо- взел стипендия в Австрия. Преди това доста йезуитски се претендираше, че правил докторат в Клагенфурт, но като се видя, че всичко е проверим, тази хвалба отпадна. Това момче е опасно- кабинет редил, ти да видиш! И с жена си ни занимава, селяндур.ът, и тя вече велика! С този по лудост може да се мери само една кукувица лекарка, дето Бойко я беше тропнал (за кратко) за министър на здравеопазването.
  • 26 еее интеуигенцията

    13 1 Отговор
    Всеки ден пишете статии с правописни грешки
  • 27 Излъган

    23 5 Отговор
    Няма да ма прошка за Слави и компания, както и за Тулупа.

    Коментиран от #31

  • 28 ТОВА са

    32 1 Отговор
    крещяши чакали в тона на толупа.ЗАЩО ,БЕ ЧАЛГАРИ НЕ КРЕЩИТЕ СРЕЩУ ДПС И ОПГ ГЕРБ,а само и само срещу ДБ.ПОКАЗАХТЕ СЕ АМАтьорски колко струвате.И тоя селяк министър на правосъдието -СМЯХ,СМЯХ.СЛАВЕ ТИ СИ БУДАЛА,НИКОГА НЕ СЪМ СИ МИСЛИЛА ,ЧЕ СИ ТОЛКОВА ОГРАНИЧЕН.ЗАМОТАВАТ те НЯКАКВИ МЕНТОРИ ПО МЕНТОРСКИ И ВЕЧЕ СИ АУТ.
  • 29 протестиращ

    32 0 Отговор
    Затова ли ходехме на протестите, за да дойдат такива като Момчил Мазния да управляват?
  • 30 Воденичаров

    24 0 Отговор
    Доктор по право сега всеки може да стане, стига да е завършил Право. Намира пет човека за жури, почерпи ги по 1000 лева или банкет, или мацки, и готово.
  • 31 една мафия

    14 0 Отговор

    До коментар #27 от "Излъган":

    Те са от една мафия- Толупа и Чалгаря от село Учин дол.
  • 32 Учиндолски

    39 0 Отговор
    Чалгарите сложиха крайно прости хора за кандидат-министри. Но най-главното-излъгаха народа. Подмениха вота, оказаха се мошеници.

    Коментиран от #35

  • 33 911

    34 0 Отговор
    Ако се разровите за успехите му като адвокат, а после в колко партии и местни коалиции си е пробвал късмета въпросният г-н, ще придобиете представа за това какви успели и морални хора за високите постове предлагат от ИТН. :)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Селски

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Учиндолски":

    да ти напомня, че 60% от говедата не гласуваха! Преди да пишеш, мисли, освен ако не са ти платили, но и тогава не си за уважение!
    Никой не ти е виновен, че си гламав!
  • 36 33333

    1 13 Отговор
    Кое му е скандалното - прав е човека, ставам му фен отсега
  • 37 Сатъра на Хана

    19 1 Отговор
    Тоя е от изселените в Велико-Търновско през 1970-те години от района Чеч в Родопите Вискокопланински Джентълмени , които се опитват да правят мюслиманска република. ......................... Малко подвеждащо е когато прочетеш Велико-Търновски Адвокат :))) ...... Аз съм Доктор по Антропология на Високо-планинските Кози :)))

    Коментиран от #43

  • 38 Буха ха

    19 0 Отговор
    Още един ЙОрист влязъл в политиката
  • 39 Мечо

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "СелфЛайк":

    Аз съм единствен който пише коментари и си цъка миноси
  • 40 Биби Еврокюлчев

    17 0 Отговор
    Е доживехме неграмодите да се издигнеме в очите на слепите деа! Вече че си имаме министер од нашата чарда! Горт сме!
  • 41 То сякаш соросоида

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Христо Иванов ,също правосъден министър е по-грамотен? Основната цел му са еднополовите бракове и унищожаване на традиционното българско семейство! Хора,освестете се.
  • 42 падение

    18 0 Отговор
    И този ще бъде правосъден министър, ще прави съдебна реформа?! На куково лято.България какви министри на правосъдието е имала: професорите Любен Диков, Александър Сталийски ,Венелин Ганев, както и Константин Партов, известни съдии, адвокати от София и др., а сега опряха до Мазния Момчил от Търново. Какво падение!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ле ле

    1 4 Отговор
    плюенето по ИТН продължава..
  • 45 Точният човек е това!

    9 0 Отговор
    Гешев ще го хареса този убавец, гаранция! Ще го играе яко пудел във ВСС, а за реформи в правосъдието ще се приеме удължаване на мандата на Каскета и възможност за втори!Все пак на спонсорите от ДПС трябва да се осигури спокойствие и конфорт защото парите, даже и крадените от Европа и тези които тепърва ще се крадат искат сигурност!
  • 46 абг

    5 3 Отговор
    Това, че ДБ са соросоиди е чиста истина.
  • 47 Байгън Ганьо

    2 0 Отговор
    Има и трета грешка, името на аватара му е изписано като - Momtchil Ivanov. Транслитерацията на буквата "ч", в името му Момчил", по стандарта BGN/PCGN 2013, не е "tch", a "ch". Този, даже не знае, как да си напише името по правилата, ужас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове