1 67153

Служебното правителство се събира за редовно заседание

 • правителствено заседание-
 • служебно правителство-
 • земеделски фондове-
 • лъчезар спасов

Предстои министрите да освободят директора на Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове” Лъчезар Спасов и да назначат друг на неговото място

Служебното правителство се събира за редовно заседание - 1
Снимка: БГНЕС

На днешното редовно правителствено заседание, по предложение на министъра на земеделието, се очаква да бъде освободен изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове” Лъчезар Спасов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предстои министрите да изберат нов директор на агенцията. Ще бъде разгледано и „проект на решение за одобряване на доклад относно дейността на съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на европейския съюз през 2020 г., и на отчет за изпълнение на плана за действие за 2020 г. за изпълнение на националната стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз за периода 2014 - 2020 г.“, внесен от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Очаква се кабинетът да одобри национална програма за развитие на образованието. Министрите ще предложат на президента да бъде награден Цочо Бояджиев с орден „Стара планина” първа степен.

Предстои да бъдат приети допълнителни разходи/трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Отново заедно”, както и допълнителни плащания от централния бюджет по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2021 г. за осигуряване на средства за инвестиционен проект „Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп участък Волуяк - Драгоман”.

Кабинетът ще одобри и допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Българка

  6 33 Отговор
  Служебните подлоги на фърчилото, с нов морал по старо му. См.ешници

  Коментиран от #3

 • 2 хаберих

  6 2 Отговор
  Тя: - Може да си лош, тъп и високомерен глупак, но аз си те обичам! Той: - То и ти си люта кобра, долна мърша, дива селянка... Тя: - Но? Той: - К’во „но?”
 • 3 БАЙ Х@Й ‼️

  18 3 Отговор

  До коментар #1 от "Българка":

  Ето ти новия морал, на новите::::: Когато стана въпрос за техните заплати..... НЯМА ЛЕВИ, НЯМА ДЕСНИ !!! ЕДИНОДУШНО ПРОТИВ НАМАЛЯВАНЕТО ИМ !!! 06:41 04.08.2021

  Коментиран от #16

 • 4 СЛУЖЕБНОТО

  10 14 Отговор
  Правителство много добре вдига цените на горивата електроенергията и газта а от там и цените в магазините отиват нагоре А ние нека си гледаме умно …….

  Коментиран от #7

 • 5 щаб за честни избори в България

  22 8 Отговор
  Пак казвам?! Служебното правителство да продължи дейността си като редовно

  Коментиран от #26

 • 6 Моля за помощ! Може ли някой да ми припо

  17 3 Отговор
  Моля за помощ! Може ли някой да ми припомни има ли погребение на убита знакова мутра, на която слави трифонов да не е ридал?

 • 7 Буров

  15 7 Отговор

  До коментар #4 от "СЛУЖЕБНОТО":

  Не правителството вдига цените, пазарна икономика сме и всяка година си има инфлация, независимо кое управление е. Информирай се преди да пишеш глупости и лъжи.

  Коментиран от #10, #17, #25, #27

 • 8 Трябва да се върви към предсрочни избори

  16 5 Отговор
  Слави, Ако имаш ДОСТОЙНСТВО пред хората, които са гласували за теб дай мандат на служебното правителство, което има одобрението на 80%от народа! Стига игрички и прах в очите на хората! Явно искаш мутрата да се върне, защото ти и сценаристите ти НЕ бяхте на протестите! Наистина ще се окажеш един ЛИЦЕМЕР и ЛЪЖЕЦ N2 след бб!⁉️

  Коментиран от #19

 • 9 БРАТЯ РАБОТЕТЕ СПОКОЙНО

  17 7 Отговор
  НАРОДЪТ ИСКА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА РЕДОВНО!!!

  Коментиран от #12

 • 10 Бай Х.Й....

  4 6 Отговор

  До коментар #7 от "Буров":

  Темпът на годишната инфлация в България продължава да се ускорява - нивото ѝ за юни спрямо същия месец на миналата година е 2,7%, съобщи Националният статистически институт (НСИ). За сравнение, през май инфлацията на годишна база беше 2,5%, април – 2%, а през март - само 0,6%. През първите два месеца на годината дори беше регистрирана дефлация - съответно от 0,1% през февруари и 0,6% през януари. На месечна база инфлацията през юни е минус 0,2%, отчете НСИ. През май тя беше 0,1%, забавяйки се спрямо април, когато беше 0,7%. През март равнището също беше 0,1%. Инфлацията от началото на годината (юни 2021 г. спрямо декември 2020 г.) е 1,5%, а годишната инфлация за юни 2021 г. спрямо юни 2020 г. е 2,7%. Средногодишната инфлация за периода юли 2020 - юни 2021 г. спрямо периода юли 2019 - юни 2020 г. е 1%.

  Коментиран от #18

 • 11 Гост

  6 13 Отговор
  Съберете се за последно сбогом и да не чуваме повече за вас служебните слугини.
 • 12 И д и о т

  5 9 Отговор

  До коментар #9 от "БРАТЯ РАБОТЕТЕ СПОКОЙНО":

  Да за да си остане рашката и всички останали конкундрели нали начело марионетката Радев

  Коментиран от #22

 • 13 Българин

  15 8 Отговор
  Отличен е служебния кабинет на Радев. Жалко, че ще бъде заместен от щатско-турски слуги на Славчо и други УЖ "протестни" партии.
 • 14 Ха ха ха

  8 11 Отговор
  кои бяха тези смешници - насадени мекерета !?
 • 15 ИТН се оказа голяма измама, защо не пока

  7 4 Отговор
  ИТН се оказа голяма измама, защо не поканиха кошмара на ГЕРБ - Бойко Рашков за МВР министър?
 • 16 Българка

  11 0 Отговор

  До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

  Това учудва ли те? Те драпат да си оправят техния живот, не нашия.
 • 17 Българка

  7 2 Отговор

  До коментар #7 от "Буров":

  Работа на правителството е да държи инфлацията в поносими норми т.е. покачването на цените да е успоредно с покачването на заплатите. Тука това нещо го няма, защото са сложени не да оправят икономиката, а да подсигурят преизбирането на фърчилото.
 • 18 Българка

  3 2 Отговор

  До коментар #10 от "Бай Х.Й....":

  Не знам защо ти поставят минуси. Прав си.
 • 19 На Слави не му трябва до

  4 3 Отговор

  До коментар #8 от "Трябва да се върви към предсрочни избори":

  На Слави не му трябва достойнство, трябват му пари, захапал е яко и само ръмжи през зъби.
 • 20 Кирливите ризи а Герб

  7 5 Отговор
  Събудете се БЪЛГАРИ... Служебното Правителство! За първи път усетих грижа и уважение към България и Народа! От можещи Министри!Дс.. иска да ги махне и Слави им помага
 • 21 121212

  8 4 Отговор
  Какво има да обсъжда! НИЩО НЕ НАПРАВИХА! Всичко си е същото, че и по-зле; виновни за 30-годишната разруха и кражба няма; плюс ценови увеличения.
 • 22 ТИ ПЪК

  5 1 Отговор

  До коментар #12 от "И д и о т":

  ВСЕ ЕДНО И СЪЩО ПИШЕШ. НЕ МОИ ЛИ ТЪЗ ТИКВА ИЗМИСЛИ НЕЩО ДРУГО ПО УМНО. ТИ ДО КОЙ КЛАС СИ СТИГНАЛ?!???.

  Коментиран от #29

 • 23 оня с коня

  6 6 Отговор
  Нормално е това Служебно Правителство ОТДАВНА до си е събрало Чукалата,те се събирали на "Заседание"...при това "Редовно"?!И най-фрапантното:ДО ПОСЛЕДНАТА СИ МИНУТА Живот,тия РАДЕВИ МЕКЕРЕТА ще Чегъртат,явно това им е единствената работа.Все пак Скандалтого Шоу предстои,когато само след няколко Дни Правителството на Слави започте СТАРАТЕЛНО И МЕТОДИЧНО да Изчегъртва ВСИЧКИ до една Калинки начзначени от Служ.Правителство,щото нормално е да има Топли и Стратегични места за Техните хора.
 • 24 XxxL

  4 4 Отговор
  Да обсъдят по-бързото си махане от власта ..тези-САМОЗВАНЦИ!!!!
 • 25 ПРОФЕСОРЕ

  7 0 Отговор

  До коментар #7 от "Буров":

  По високите сметки който ще плащаме тази зима не са никаква лъжа И това че в по -малките градове хората работят за 600 - 700 лева заплата тези сметки ще бъдат убииствени От там нататък твоето бръщолевене е смешно
 • 26 Леле

  6 7 Отговор

  До коментар #5 от "щаб за честни избори в България":

  Това служебно правителство откакто е на власт всичко поскъпна. Газ, парно, вода, ток, бензин и дизел, хляб и т.н. Оттук следва поскъпване и на всичко останало. А Радев и правителството се правят, че нищо не забелязват. Те са съсредоточени в изчегъртването - уволняват всички на ръководни постове и назначават свои хора без грам опит. Ако това служебно правителство остане още още 2-3 месеца и дизела ще стане 3.50 лв.

  Коментиран от #28

 • 27 оня с коня

  3 5 Отговор

  До коментар #7 от "Буров":

  Понеже твърдиш че НЕ Правителството а поради пазарната икономика си имало Инфлация която вдигала Цените,ще ти го обясня простичко и разбираемо:ВДИГА ЛИ Правителството Заплати и Пенсии?Вдига ги.Това нагнетява ли Инфлация УДАРНО поради увеличаващата се Парична маса у Населението?Очевидно Да.Сега ясно ли ти стана че точно Правителството вдига Цените?

  Коментиран от #30

 • 28 Един

  4 1 Отговор

  До коментар #26 от "Леле":

  Разумен човек
 • 29 И д и о т

  4 2 Отговор

  До коментар #22 от "ТИ ПЪК":

  Да за да си остане рашката и всички останали конкундрели нали начело марионетката Радев

  Коментиран от #33

 • 30 Коня те е...

  2 2 Отговор

  До коментар #27 от "оня с коня":

  Направо пенсионерите съсипаха икономиката и натрупаха Парична маса и отвързаха инфлацията. Дрънканици.

  Коментиран от #32

 • 31 Българка

  1 3 Отговор
  Нищо ,че при другарите портфейла ми изтъня наполовина.Важното е,че са на власт.Ще живея с идеите на социализЪма и комунизЪма. Венсеремос .И ще чакам светлото комунистическо бъдеще.
 • 32 оня с коня

  1 2 Отговор

  До коментар #30 от "Коня те е...":

  Ще ти обясня и на колко възлизат "Дрънканиците" както окачествяваш Думите ми:ТОЧНО 104 МИЛИОНА лв ЕЖЕМЕСЕЧНО струват на Хазната САМО 50-те лв добавка на Борисов.А имаш ли хабер на колко скочиха само през Последните месеци на Управление на ГЕРБ Учителските,Лекарските/+1000лв за Ковид ежемесечно си е отделно/на МВР,на МНО,на пожалната,в Съдебната Система...ами Депутатските заплати по 10хил. лв?А вдигането на Прага на Минималната Пенсия и Заплата А съвсем естествено тия повишения задължително повличат нагоре и Заплащането в Частния сектор .За теб това обаче са дрънканици...
 • 33 ТИ ОСВЕН

  3 1 Отговор

  До коментар #29 от "И д и о т":

  ДА ПИШЕШ ЕДНО И СЪЩО И ДА ДРАЗНИШ ДРУГО МОИШ ЛИ?!??? НА ПИШИ НЕЩО УМНО РАЗБИРАЕМО НЕЩО ДА ТИ СЛОЖА ЕДНО +.Или Предпочиташ друго.
 • 34 Чичо

  1 0 Отговор
  Стачкувайте бре.Ама не става ще вземат да ви кажат ,че сте комунисти.Ако не искаш да си наковалня ,трябва да си чук.
 • 35 Отлично

  1 1 Отговор
  информирани източници довериха, че на заседание в президентството е взето решение Румен Радев и Илияна Йотова да се издигнат за втори мандат чрез Инициативен комитет. За целта вече усилено се звъни из страната. Лично секретарят по вътрешна политика Николай Копринков се обаждал на хора да ги кани от името на Радев. Масово обаче хората отказвали заради конфликтите, в които постоянно влизал президента. Хора с авторитет бягали от неговата политика поради постоянното противопоставяне, което насаждал.

  Коментиран от #36

 • 36 Запознат

  1 1 Отговор

  До коментар #35 от "Отлично":

  Проамериканската му политика и „Три морета“ отблъснали интелектуалците от левицата. Лекарите не искали и да чуят за Радев и известни имена от тях, канени за участие, до един отказали да се занимават повече с него. Културните дейци се дръпнали заради мазалото, което направи Минеков в културата.

  Коментиран от #37

 • 37 Червенков

  1 1 Отговор

  До коментар #36 от "Запознат":

  От президентството започнали да канят представители на соросоидите, но и те не искали да се афишират публично с двойката. Така Радев-Йотова закъсали за подкрепа и се чудели от кол и въже да събират политически маргинали. Накрая май щели да останат само с няколко пенсионирани военни.
 • 38 Копринков

  1 1 Отговор
  със ЗМИЙските очи щял основе партия Р.Е.П.Т.И.Л: Реформаторско Емблематични Приложни Трудолюбиви Импресионистични Либерали
 • 39 Народен

  1 1 Отговор
  Освен че доказа раболепното си служене на САЩ Румен Радев показа, че няма качества на командир и ефективен административен организатор. Кара я типично по солдафонски: „Начальство все знает“ и „Солдат спит служба идет“. Накрая се орезили повече от Плевнелиев.

  Коментиран от #40

 • 40 Факт е,

  1 1 Отговор

  До коментар #39 от "Народен":

  че само плужеците от Мутрите на Маяма единствено са зад него. ДБ заявиха, че ще имат свой кандидат, ИТН показа, че му би дузпата, Корнелия е проумяла, че той е главният й враг, а не вътрешната опозиция, и няма да го подкрепи.
 • 41 Ако е останал

  1 1 Отговор
  още народ в тая държава, тоя Льотчик трябва да бъде изчегъртан на изборите. В последните 30 г. не е имало по долен предател. Предаде русофилите, които го избраха, ставайки американска подлога, предаде БСП, която го издигна, а той я съсипа. От началото на мандата му БСП изгуби 500 хиляди избиратели и сега е напълно разбита команда, предаде и избирателите си от другите партии освен БСП, защото нразедини нацията. П ро кля ти ето Радев.

  Коментиран от #43

 • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 43 Препоръка

  1 1 Отговор

  До коментар #41 от "Ако е останал":

  За Тримореца - от три ката….
 • 44 Ами льотчика

  1 1 Отговор
  ще глътне вода: Нито ДПС ще го подкрепят, нито ИТН, нито ГЕРБ. И то - заради корумпираният му съветник от Пловдив, ибрикчията на Гергов. И заради интригите, които върти библиотекарският му кръжец заедно с него. Така,че ще гледаме клепнслите му уши как се въртят в различни посоки в деня на провалът му.
 • 45 Не е леко

  1 1 Отговор
  да си американски лакей ! Може колониалната администрация на Козата да те подържа, ала народа с неговото шесто чувство знае и разбира, че чуждите ме керета са тотални предатели на българските национални интереси. Три морета, шест морета и четири океана – всичко води до новата американска робия !

  Коментиран от #47


 • 46 Вейронов

  1 1 Отговор
  Бъдещето на България, такова каквото някои го искат, а други въобще – не, е да е Основен Стратегически Съюзник / Партньор на САЩ в Европа! Място с минимализирана корупция, странен морал, стабилна политика, много бази и ,,рентиерска“ икономика. Нещо като мормони на Балканския полуостров, като Остров, ама не е остров… Какво е, предстои да видим. Колкото повече се дърпа рибката, толкова повече и се забива кукичката в устата …
 • 47 Ами…

  1 1 Отговор

  До коментар #45 от "Не е леко":

  Кой каквото си надроби, това ще сърба. “ Те ти булка Триморие“. От пренатягане пред чужди господари загуби доверието на хората, които му вярваха.
 • 48 кРадев

  2 1 Отговор
  ще свърши като Плевнелиев. Американски ястреб, който никой не иска да подкрепи за втори мандат!
 • 49 Повтарям се,

  1 1 Отговор
  но пак ще кажа: Рано или късно, всеки бг президент завършва като роско – жалка карикатура, русофоб, соросоид и натовски космонавт изгубил пътя!
 • 50 Копирайки

  1 1 Отговор
  Боко Тиквата, Льотчика овладя всички спецслужби, надявайки се, че така ще му гарантират втори мандат. Руменрадевото службашко правителство провежда последното си заседание. В неговата закрита част, буквално преди да се изметат от „Дондуков“ 1, службашите ще изпълнят поредна поръчка на началника си. Три месеца правителството не предлагаше на президента назначаването на нов главен секретар на МВР. Това сега ще се случи, но на поста няма да остане Стоян Темелакиев, определен за изпълняваш длъжността след уволнението на Ивайло Иванов.
 • 51 Не е ясно

  1 1 Отговор
  обаче как ще се възприеме този подход от бъдещия кабинет на Слави Тр., който сигурно още не е наясно, че когото и да сложи начело на МВР, то той ще е блокиран, защото службите се контролират от Радев. Дали има сделка по тази линия между Льотчика и Учиндолеца, скоро ще се разбере. А ако няма, то значи предстои остър сблъсък между Радев и Трифонов и по линия на спецслужбите и професионалното ръководство на МВР. Другият сблъсък ще стане известен до часове. Подкрепи ли Корнелия Нинова правителство на ИТН, то Льотчика няма да има друг избор, освен да стане джендър и да се гушне с „умнокрасивитета“ на Прокопитата. А Гребенаров да не пропусне да благодари за назначението и на едни видни бизнесмени пак от Пловдив… Той си знае, защо…
 • 52 Все по-ясно

  1 1 Отговор
  става,че Слави и Льотчика не са в комбина, а точно обратното - чалгарите се обърнаха срещу него и ударът срещу Киро Харварда е знак за това, както и тоя кабинет, който предлагат. Целта им е той да не мине, да се ходи на нови избори, да оставят Тримореца с хунтата му, което е кошмар за него и затова реве за кабинет на всяка цена. Генералната цел на Льотчика беше ИТН да предложат талибаните му за редовен кабинет, но го отрязаха за това и сега е бесен на Слави.
 • 53 КРОКОДИЛА

  0 0 Отговор
  НЕГРАМОТНИ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове