4 Август, 2021 17:49 5 019 39

БСП каза какво ще иска от ИТН в замяна на подкрепа

  • бсп-
  • подкрепа-
  • правителство-
  • кабинет-
  • итн

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов коментира, че условието им за подкрепа на правителство в този парламент е сключване на споразумение с ясни и конкретни ангажименти в определен срок

БСП каза какво ще иска от ИТН в замяна на подкрепа - 1

Сега влизам вътре да разбера каква е цената на това и кога точно ще я плати партията. Това каза Кирил Добрев преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП, на което партията трябва да реши дали ще подкрепи проектокабинет на "Има такъв народ", предаде БГНЕС.

"За около месец ръководството на партията извървя един дълъг път - от сериозни критики към ИТН до 90% съвпадение на програмите", заяви той.

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов коментира, че условието им за подкрепа на правителство в този парламент е сключване на споразумение с ясни и конкретни ангажименти в определен срок.

"Програмата им трябва да бъде конкретизирано, да залегне в официално споразумение, не просто с изявления", добави той.

Председателят на градската организация на БСП в София Калоян Паргов също каза, че се интересува от това каква е цената за бъдещата подкрепа на проектокабинет на ИТН.

"Първото нещо, което трябва да чуем днес е анализ на изпълнения мандат за разговори, който дадохме на ПГ на миналия НС.

Това, което чухме от медиите не е достатъчно", заяви той и добави, че другият важен момент е да се разбере дали ще има официално споразумение, на което ще стъпва подкрепата ни.

"Да видим дали има червени линии - за мажоритарния вот, АЕЦ "Белене", които ние ще поставим и които няма да се повдигат", коментира Паргов и уточни, че трябва да се разберат дали тези позиции на партията ще бъдат поставяни на този етап или не.

Той каза още, че нови предсрочни избори няма да са в полза на БСП, но подчерта, че е много важна цената на подкрепата на правителството, излъчено от ИТН.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    55 17 Отговор
    Нe caмo БCП,кoятo и дa e пaртия,aкo дoпуcнe грeшкa и влeзe в кaпaнa нa прeдaтeлcкaтa пaртия Имa тaкъв нaрoд cъc ceдящ нa дивaнa куклoвoд зaвиcим oт ДПС и ГEРБ щe пaднe нa дънoтo зaeднo c прeдaтeлcкaтa пaртия! Тoвa e прeдaтeлcтвoтo нa гoдинaтa! Нaрoдa щe линчувa ИТН и вcякa пaртия кoятo гo пoдкрeпи!

    Коментиран от #5

  • 2 КО ВИ ПИТА ВАС

    25 24 Отговор
    С ВАШИТЕ МИЗЕРНИ 36 ДЕПУТАТЧЕТА СТЕ БИТА КАРТА
  • 3 Пич

    30 19 Отговор
    Управлява им се на БСП , та им се плаче... Ама да управляваш , без да крадеш , е като да ядеш миризмата на гозбата... Не искат...
  • 4 666666

    33 4 Отговор
    Нещо за Гешев и МВР тишинааа в споразувението

    Коментиран от #28

  • 5 бико

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Бе да те................. в разбирача.
  • 6 гадно

    27 5 Отговор
    Тоя па нещастник до оня ден целуваше аспуха на Ниновица да не му бие шута, а сега седнал да се прави на мъж.
  • 7 .....

    18 7 Отговор
    Няма да видят и половината си % , ако подкрепят СТ и хората в правителството му.
  • 8 Сссс

    19 8 Отговор
    Вие за цената на нови избори не мислете, която БСП ще плати, а мислете какво ще платите ако ги подкрепяте. Направо се самлзаличавате, защото ясно ще стане, че въпросът е мандата в НС, а не мисълта за народа. Направо падате в очите на електората си.
  • 9 Допусне ли

    27 8 Отговор
    грешка БСП да подкрепи това правителство, отива в забвение. Апропо същото ще се случи и с останалите партии, които дадат подкрепа, защото зад целия сценарий стои ДПС. Освен това този народ вече не спи.

    Коментиран от #20

  • 10 Последния Софиянец

    14 7 Отговор
    Готвят Тройна коалиция,но няма да позволим!
  • 11 Този пък

    6 1 Отговор
    шушлек какво се изказва напоследък га чи лий някой фактор, а не

    станишева под лога на къса верижка и изпълнител на мокри поръчки..
  • 12 БСП каза

    9 11 Отговор
    Пичове от ИТН, искаме да кльопаме от баницата.
  • 13 121212

    11 8 Отговор
    чалгарите са спасение за разпадащата се БСП , от тях зависи оставката на Нинова ..

    Коментиран от #18

  • 14 Все Нинова

    16 9 Отговор
    ви е на прицел, защото не ви играе играта и иска да направи БСП истинска партия на народа, а това е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ кошмар за червените кхмери и вся астальная в политическото пространство.

    Коментиран от #27

  • 15 XAAXAAAXA

    9 9 Отговор
    На СлавчУ името му ще грее със златни букви на чинията на Бузлуджа
  • 16 Ще стане

    14 7 Отговор
    каквото ТРЯБВА ДА СТАНЕ - колкото и да вият псетата срещу Корнелия.

    Тя е единственият истински политик с ценности и кураж да работи за народа.
  • 17 Тата

    1 3 Отговор
    Все пак стигнахме до цената другото не е важно.Каква цена е платил народа за 30 години мръсни управления не е важно,нали?Това,че хората няма да видят върнати пари и престъпници в затворите пак не е важно.Слави,защо се занимаваш с това остави кочината да се разпадне видяхме колко е гнила.След години тук няма да има ни българи ни сигани,ще се заселят чужденци и ще си направят рай за който ние само ще сме мечтали.Гледайте си живота от ИТН развиите си телевизията и ги оставете да се изядат.Останалите в чужбина ще спрат да гласуват и мечтите им за връщане ще приключат
  • 18 И защо,

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "121212":

    ако смея да запитам, толкова е важно / за изританите гербостанишевци е ясно /, но за другите, които са цъфнали и вързали с авторитарните си партийки-еднодневки, все да дават акъл на социалистите.

    Айде, всеки да си гледа манджата - да не му загори...

    Коментиран от #19

  • 19 121212

    0 8 Отговор

    До коментар #18 от "И защо,":

    Другарю, тази година ходи ли на Бузлуджа ... май си прекалил с вкиснатото СОЦ пиво и говориш несвързано ... !!!

    Коментиран от #22

  • 20 Това е

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Допусне ли":

    терберски рефрен. Не подкрепяш алтернативата на ГЕРБ - подкрепяш ГЕРБ. Че ИТН не е най-доброто за България, е факт. Но най-лошото го видяхме - Борисов и съдружието. Пак те ли?
  • 21 червен маргинал

    7 4 Отговор
    Абе аз съм ляв човек, вече на години , ама отдавна не им вярвам на ТЕЗИ "ЧЕРВЕНИ" ...само като зърна мутрите на този Паргов, онзи Таско ,че и водещият трътлест ,загладен ,пухкав на предаването им в тяхната "Свободна ТВ" -"думата е ваша" (ама нанай) -Рошкев ...с тия буйни черни перчеми -ми става ясно ,че тия хора -нито потни вода са пили , нито зор видели а само ръсят шменти -капели на тия де им вадят хляба ... Едни търтеи са тези ... далавераджии... Никакви "леви" или "социални" ...Номенклатури долни ...За мангизи и оцеляване са готови дори на Слави умрялия "питонь" да засмучат ...на колене -така ,както предшественика им Станишев раздаваше целувки на Местаня на "Орлов мост" ...даже и с изгонения "цар" от тях се сдушиха ....
    Пълни боклуци !
    Отвратен съм от тях !
  • 22 Смяташ се

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "121212":

    за духовит? Ами смятай си се...

    Коментиран от #23

  • 23 121212

    4 7 Отговор

    До коментар #22 от "Смяташ се":

    Бсп - най-джендърската партия под прикритие, при червеноидите топките са там където никой не очаква да са, клуб на на артисти, джихадисти, конформисти, терористи, мафиоти- журналисти, набожни атеисти, крадливи филантрописти. И родоотстъпници.
  • 24 ШиШиШиШи

    9 1 Отговор
    Който влезе в капана на ЧАЛГАРИТЕ и ДПС си отива завинаги !!!!!!!!
  • 25 бсп

    3 0 Отговор
    в петък, ще има осезаем цъфтеж на златните пръстчета, код виолетаво
  • 26 Време е за Възраждане

    2 3 Отговор
    Струва ми се, че БСПарите се интересуват КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА ! Тези нормални ли са ???
  • 27 С тази

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Все Нинова":

    една шепа депутати, Стига, бе! Шегуваш се! И след Жан Виденов не бяха толкова малко.
  • 28 Аз не

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "666666":

    съм чувал нито дума от ИТН , БСП, ДПС и ГЕРБ нито дума срещу Гешев. За последните две партии е разбираемо, ама за първите две?!

    Коментиран от #30

  • 29 ммм

    3 0 Отговор
    Ако от БСП подкрепите Пламен-шнорхела ще си търсите нови избиратели...
  • 30 Arcadium

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Аз не":

    Кухите червенотиквеничковчета, като чуят за Гешев, получават направо ортикарии.
  • 31 СлаФчо Tunberg

    1 0 Отговор
    Мамини златни пръстчета!
  • 32 А дъртия Румен Гечев просъска

    2 2 Отговор
    Ей ИТняги, искаме и трябва да кльопаме от баницата. Айде да не ви пращаме Рашков и на вас. Дайте ни да плюскаме от държавната баница, ако обичате.
  • 33 оня с коня

    3 4 Отговор
    Всякакви Нафукани бесепари се готвят да ПРЕГОВАРЯТ и да се ПАЗАРЯТ със Слави за някаква Цена която щели да платят.Ама КАК ЩЕ ПЛАЩАТЕ като сте имате само ДЪЛГОВЕ и Касата ви е хванала паяджина?Ами вие дори НАДВЗЕТАТА СУБСИДИЯ от Предишни избори не сте Платили!!!А КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ на ИТН?Мизерна и хилава Подкрепа на 36-те си Нещастни Депутати,които дори ДПС ще елиминира без проблем с Гласовете си,а Борисов дори ще се въздържи да гласува срещу "Подкрепата" ви,щото на Умряло куче нож не се вади?
  • 34 БСП

    2 4 Отговор
    си искаха от ГЕРБ, а сега от ИТН. Те само искат да прибират. По стара традиция много обичат паричките, дори огризките. Видяха се на изборите каква трагедия са.
  • 35 българка

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "... нови предсрочни избори няма да са в полза на БСП..."
    Ето доказателството, че партиите не мислят за народа, а за себе си - разбирай върхушката. И каква е тяхната роля всъщност - определени инициативни хора да заграбят властта, за да се облагодетелстват по всички възможни начини!
    И какви хора всъщност влизат в Парламента - дали са най-достойните хора от нацията - някои са просто за посмешище !
    Пак ще напомня кога България е била най-просперираща!
  • 36 Обяснете ми

    1 1 Отговор
    След като Герб заяви, че няма да покрепи кабинет на ИТН и двете партии постоянно се заяждат защо продължава да се говори, че Слави е свързан с Бойко.. не го разбирам! Също така, какво общо има ДПС с ГЕРБ?

    Коментиран от #38

  • 37 Финансовата

    1 3 Отговор
    борса наречена БСП. Царете на корупцията, властлюбието и средновековните политически програми.
  • 38 ССсс

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Обяснете ми":

    ГЕРБ е американска креатура създадена с американски пари от немски фонд.След 12 години власт и 100% успеваемост за САЩ,поради времето(не е демократично да се управлява от една партия 12 години)и нарасналото недоволстъво на народа,се създаде следващата креатура,която се финансира директно от посолството и ще замени вече компрометиралатяа се ГЕРБ.Има 4 основни неща които САЩ искат да направят.Да вкарат изтеглящия се американски контингент от Авганистан в България.Да се приеме Македония без условия от страна на България,Да се приерме Истанбулската конвенция и да се премахне обръщението -Дами и Господа,за сметка на-Драги многополови.
  • 39 334849

    2 0 Отговор
    ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ДА ПОДКРЕПИТЕ ТОВА ТОКСИЧНО ПРОЕКТОКАБИНЕТЧЕ НА ЗАДКУЛИСИЕТО!!! ПАРГОВ, РАЗКАРАЙ СЕ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове