5 Август, 2021 06:08 2 210 25

Забраняват вноса на боклук, който не е предназначен за гориво

  • боклук-
  • внос-
  • асен личев-
  • заповед-
  • забрана

Заповедта ще бъде внесена до дни в Министерския съвет

Забраняват вноса на боклук, който не е предназначен за гориво - 1
Снимка: БГНЕС

Вносът на боклук, който не е предназначен за гориво ще бъде забранен. Това обяви служебният екоминистър Асен Личев, който е подготвил заповед и ще я внесе до дни в Министерския съвет, предаде БНТ. Целта е да се спре незаконното изгаряне в централи на съответния отпадък. Министърът присъства на заседание на парламентарната комисия за ревизия на управлението от последните пет години.

България продължава да има сериозен проблем с италианския боклук внесен в страната като гориво за централи. Това обяви в комисията по ревизия екоминистърът, който обясни, че вносът е станал благодарение на разрешение на самото екоминистерство и сега боклукът не може да бъде върнат в Италия, защото е внесен легално.

"След това пропукване България става площадка за италианския боклук, който още не е ликвидиран, 230 тона в момента се намират на площадката на Бобов дол, а 8000 тона в Плевен и ние не може да го ликвидираме. Това е отпадък, който по предназначение може да се третира само по два начина или да се изгори или да се депонира, защото той не е рециклиран отпадък за гориво", заяви Асен Личев, служебен министър на околната среда и водите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    24 3 Отговор
    Как може германци и австрийци да преработват всичко,че и да печелят а тука само да ни тровят и само някои да печелят

    Коментиран от #2, #3, #14, #21

  • 2 324

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Ти пук откъде си сигурен, че и там не тровят? Или пропагандата си върши работата? Видяхме ги немците какви пари струват сега при наводненията. Била Германия някога!

    Коментиран от #6, #17

  • 3 Когато имаш собствена печатница

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    За пари МОЖЕШ ДА СТИМУЛИРАШ ВСИЧКО И ВДИЧКИ ЗА ДА СТАНАТ НЕЩАТА КАКТО ТРЯБВА А ГЕРБ ПРОДАДАХО ДЪРЖАВНАТА ни ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ НА ФРАЦУЗИ ... ..ЕТО ЗА ТОВА ПАРИ ЬА НИИИИИЩО НЯМСМЕ И ЗА СЕКИ ЛЕВ СЕ МОЛИМ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ И ЗАЕМИ ТЕГЛИМ...........

    Коментиран от #4

  • 4 Boxer EZ 3.0

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Когато имаш собствена печатница":

    Всички помним 1996-97г. когато печатницата работеше, какво се случи с нашите пари!

    Коментиран от #9, #16

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 0 Отговор
    След дъжд качулка.колко години горите боклука и говорите за сахарски дъжд!
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "324":

    В Германия е много чист въздуха!

    Коментиран от #10, #19

  • 7 Сатъра на Хана

    10 2 Отговор
    Отпадъците могат да се изгарят ефективно (Не казвам как , защото в света има много умни хора и даже засега единсвено Руснаците са близко да патентоват нещо което и на мен ми дойде на ума ) . Обаче докато ти дойде на ума нещо се искат 20-30 години учене и четене :)) ..... НО какъв е стимула да дойда в Мутристан и някоя мутра или бей да ми откраднат патентитите и да ми платят с един чувал фастъци ????? ..... Ето за това Киро Харварда иска да стимулира старт-ъп-ите и образованието
  • 8 смехоран

    17 1 Отговор
    Значи на балата с боклук , ще залепят един етикет Био-гориво , някой ще оформи изрядните документи , и отново чужд боклук ще се гори в пещите на тецовете . Тоест нищо няма да се промени , само се сменя схемата
  • 9 Което

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer EZ 3.0":

    Беше провокирано отвън.!!!!
  • 10 Сссс

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    В Алпите ли?

    Коментиран от #11

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сссс":

    В Потсдам,Фрейбург!Дори Берлин!
  • 12 Gowo

    11 0 Отговор
    Тогава стоп на ромската миграция.Който излезнал , излезнал.Да си стои там при Меркел
  • 13 Ако Разрешат внос, на Боклук за горене??

    18 0 Отговор
    Това е Пунта Мара, през митниците ще си влиза Всякакъв Боклук, оформен, като Боклук за горене!!! Някой съмнява ли се че няма да бъде така!!! Спиране вноса на Всякакъв Боклук, всичко друго е една Узаконе на измама!!

    Коментиран от #23

  • 14 456

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Германия изнася боклука си в Полша. Нищо не са решили немците. Полша е залята с немски боклук и не могат да решат този проблем.
  • 15 Хъхмък

    5 3 Отговор
    Германия внася боклук, но не всякакъв. Германия изнася боклук, но само такъв какъвто не може да се гори или рециклира
  • 16 някой

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer EZ 3.0":

    Уж имаш силна памет, а помниш избирателно и по неправилния начин. Странна работа.
  • 17 Тра ла ла

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "324":

    Във Виена е така и няма никакво замърсяване. Извършват рециклиране на отпадъци, горене, производство на ток, парното е на символични цени, правят даже и подобрители за почвата, нещо като компост. За другите държави не знам как е.
  • 18 Верно ли

    5 0 Отговор
    "Внос на боклук"! Толкова налудничаво звучи, а ние ще го "обсъждаме" и "регулираме"! Никакъв "внос", продажници мръсни!
  • 19 Тра ла ла

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не е навсякъде така. В Манхайм и Лудвигсхафен, и района е съсредоточена промишлеността на Германия. Много често вечер се появява неприятна, дразнеща миризма. Тежко е за дишане.
  • 20 еко бой

    5 0 Отговор
    Превърнаха родината ни в Клоаката на Европа - тук се влачат какви ли не боклуци и помии уж за рециклиране... а там им е чисто и подредено... Продажни и алчни рециклатори - без съвест и срам!
  • 21 гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    поизсилил си се. има инфо в мрежата. не всичко подлежи на рециклиране. изгарят също. но там я няма тая истерия. причината е, че техният "национално отговорен бизнес" не е като териториалния. тук с тия дейности са се захванали все хубави хора, като започнем с момчето от трети картофен пояс. които всичко правят по техните си разбирания за опазване на околната среда, за норми на печалба и пр.
    територия е това, не е шега работа!
  • 22 чекмедже 2

    0 1 Отговор
    Гроб внасяше всякакви ла-на..вземаше комисонните..парите не миришат..

    Коментиран от #24

  • 23 Служебното правителство

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ако Разрешат внос, на Боклук за горене??":

    са по-големи боклуци от всички останали. Сега официално разрешават и Европа да ни зарине с боклуци!
  • 24 А сега

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "чекмедже 2":

    защо пак внасят, нали Радев управлява? Значи и той пълни чекмеджета ! Че и узаконява това престъпление .
  • 25 НАЛИ ТАКА

    0 0 Отговор
    РАДЕВ НЕ МОЖЕ ДА ПЪЛНИ ЧЕКМЕЖЕТА ЩОТО БОЙКО НЯМА КНИЖКА ДА УПРАВЛЯВА ДРОН !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове