Last news in Fakti

5 Август, 2021 10:16 3 207 33

Курумбашев: Представете си премиер да се избира с есемеси по телевизията

  • петър курумбашев-
  • премиер-
  • избор

Той предупреди, че правителство на малцинството няма да бъде устойчиво

Курумбашев: Представете си премиер да се избира с есемеси по телевизията - 1
Снимка: БГНЕС

Вотът на народа ясно каза, че няма ясен победител на тези избори. Ако народът искаше да даде еднопартийно управление, щеше да има 121 депутата. Това заяви бившият депутат и евродепутат Петър Курумбашев, който е и един от създателите на предаването "Ку-Ку". Той коментира отказът на „Има такъв народ“ (ИТН) да прави коалиция.

„Идеята е да се търси по-широко съгласие – 3 или 4 партии. Ако някой знае как може да се управлява с 25% от гласовете – чудесно. Но аз не знам как това би било успешно. Ние имаме нужда от редовно управление, да осигури спокойствие“, каза Курумбашев.

И напомни, че след първия кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ, в парламента не е имало партия с мнозинство. Той предупреди, че правителство на малцинството няма да бъде устойчиво.

Курумбашев определи като "огромен риск" предложението за премиер без никакъв политически опит. Той каза, че номинацията на Николай Василев "изиграла шега" на ИТН. Имало е реакции и партията на Трифонов е решила да заложи на нов кандидат, непознат за широката публика. Според бившия евродепутат трябва обаче да има предвидимост. Той даде за пример Сингапур, където се знаело кой ще е следващият премиер няколко години по-рано. Така било и в Германия, където предварително се посочва името на канцлера.

"Всички решиха, че абсолютно всичко може да си избереш през телевизията - жена, работа или работодател. Представете си министър-председател да избираме със смс-и. От гледна точка на рейтинг е супер, но разберете... за да станеш хирург те подготвят 6-9 години, после има практика, и изведнъж ти казваш, че можеш да изкараш някой, когото никой не познава, за премиер. Това е опасно", коментира Курумбашев във връзка с кандидатурата на Пламен Николов, който преди да влезе в политиката е участвал в кастинг за успели българи в "Шоуто на Слави".


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що не

    15 1 Отговор
    Не бих се учудил.

    Коментиран от #30

  • 2 говорете си но

    19 12 Отговор
    всичко е сцете в сравнение с изверга с джипката и уросливите му калинки събрани от улицата
  • 3 Биг Брадър

    18 7 Отговор
    Супер нека да направим референдум. Да избираме ли президента чрез Биг Брадър?
  • 4 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    10 1 Отговор
    НЕ СИ ПРЕДСТАВЯМЕ,НЕ НЯМА ДА СЕ УЧУДИМ!!!
  • 5 СУПЕР

    15 2 Отговор
    ДОСЕГА ДА ИМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО И ДА СМЕ ГО ЗАБРАВИЛИ....А НЕ КАТО СЕГА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ.......
  • 6 Безотговорен

    9 5 Отговор
    Да избираш "по телевизора" е безотговорно и "инкогнито". А комплексиран ГанЮ си умре да е "инкогнито" : да излее всичките си низки страсти и чувства без да поеме отговорност. Българите и за това не се ваксинират-не искат да подпишат , че носят отговорност за здравето си.
  • 7 ПОЛИТИЦИТЕ СЛУЖАТ НА НАРОДА

    8 1 Отговор
    А НЕ ОБРАТНОТО...КОЛКО ОЩЕ ДА ГИ ЧАКАМЕ ТИЯ ДА СЕ НАТУТКАТ.....И КОЛКО МИЛИОНИ ОЩЕ ДА ДАВАМЕ ЗАРАДИ КАПРИЗИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ
  • 8 пешо

    17 1 Отговор
    кастинг за политици , проведен от славуца , тошко и годжи , наистина няма такава държава .

    Коментиран от #10

  • 9 браво

    16 1 Отговор
    Много точно казано. Но чалгарите са си чалгари. Участието му в Ку-ку е най -високото постижение на Славчу и от там нататък с тъпите си сценаристи бръщолевеше само тъпотии в шоуто си, но естествено е, комплексираните българи да се възхищават на плюенето му по далъч по качествени хора от него.
  • 10 КАК БЕЗ НИНОВА, ДОНЧЕВА

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "пешо":

    И БОЙКИКИН......КАКЪВ КАСТИНГ ЩЕ Е ТОВА

    Коментиран от #16

  • 11 Българка

    17 1 Отговор
    Слави и ИТН откровено и надменно по абсолютно циничен и авторитарен маниер се подиграват с българското общество. Те приватизираха изборите и явно са си самодостатъчни. Не искат да подписват писмено никакви споразумения за политики, не позволяват никой нищо да предлага. Държат се така все едно те са откриватели на политическите правила.
    НЕ НА СЛАМЕНИЯ СБИРТАК -КАБИНЕТ НЕ САМО С НЕОПИТНИ, НО И СПОРНИ, СКАНДАЛНИ ХОРА В НЕГО!

    Коментиран от #15

  • 12 КОНСЕРВАТОРЪТ

    9 0 Отговор
    Политиците са много жалки хора. Защо да се учуди?
  • 13 Отговори

    1 10 Отговор
    Слави направи правителство Действай
  • 14 Отговори

    4 9 Отговор
    Курумбата Дърт Комуняга Безсрамно Слави направи правителство Действай Напред
  • 15 СЛАВЧО ПРЕДЛАГА

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    ПАРЛАМЕНТА РЕШАВА....КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА....СЛЕД СЛАВУЦА ИДВАТ ДРУГИ ДВЕ ПАРТИИ...
  • 16 Пеяме

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "КАК БЕЗ НИНОВА, ДОНЧЕВА":

    Пешо, тъп си ти!
  • 17 6969

    0 0 Отговор
    представям си всичко
    определено имам развинтена фантазия
  • 18 Димитър

    2 2 Отговор
    Много ми е интересно Тома Биков как са си го избрали от ГЕРБ?! Дали пък не е било подобно интервю-среща? Разликата е, че едното е достъпно за обществото, а другото е с една кора яйца и потупване по рамото>
  • 19 Диего Симеоне

    2 1 Отговор
    Професионални политици, докарали една европейска държава до демографски и икономически срив, до дъното на всички класации, са ИСКРЕНО ЗАГРИЖЕНИ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯТА И ПОЛИТИЧЕСКИЯ ОПИТ НА НОВИЯ КАНДИДАТ. плача, чесно......
  • 20 ха-ха

    6 1 Отговор
    Никой не би пуснал смс за Пачо-шнорхела. Това е подигравка с хората!!
  • 21 ККК

    3 0 Отговор
    ИТН има такава наглост
  • 22 1618

    4 0 Отговор
    Кoятo и дa e пaртия,aкo дoпуcнe грeшкa и влeзe в кaпaнa нa прeдaтeлcкaтa пaртия Имa тaкъв нaрoд cъc ceдящ нa дивaнa куклoвoд зaвиcим oт ДПС и ГEРБ щe пaднe нa дънoтo зaeднo c прeдaтeлcкaтa пaртия! Тoвa e прeдaтeлcтвoтo нa гoдинaтa! Нaрoдa щe линчувa ИТН и вcякa пaртия кoятo гo пoдкрeпи!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 пратих 100 смс-а

    1 0 Отговор
    кажи къде са
  • 25 Е не

    1 0 Отговор
    А защо не, как у другите държави избират президент по пощата? Само времето ще покаже. След 10 години да не протестирате за точно такива избори
  • 26 Behemoth

    0 0 Отговор
    Аз съм обиден на културно и естетическо ниво от хората с които се разминавам по улиците...това е тяхна продукция...тяхната представа за нормалност и модерност...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ю.кортес

    0 0 Отговор
    Трябва да се избира с смс на кастинги с фон разголени танцьорки и ромски ритми.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бичето

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Що не":

    Точно така! По този начин гласовете на милиарди българи в чужбина ще бъдат чути и ние ще управляваме останалите българи в територията. Така трябва да бъде
  • 31 А защо не

    0 2 Отговор
    В БСП в коя школа ги подготвяте за премиери? Да не би да ги пращате на курс в Сорбоната или като някой ваши кадри е достатъчно да са имали офис на СИК в близкото минало, за да са несменяеми представители от БСП във всяко НС. Питам само, защото критикувате без вие да го правите, а не защото не е вярно.
  • 32 Васил

    0 1 Отговор
    А как ги избираше диктатора по полета и разклони айде стига кога е имало конкурс за държавни длъжности всички сте парашутисти.
  • 33 Анонимен

    0 0 Отговор
    Представете си Курумбашев собственик на ВЕЦ!? Факт е, че беше собственик на компанията собственик на ВЕЦ-Жребчево/ужас - такава тавтология/ и продаде компанията с ВЕЦ-а преди време! Безспорно след като изпразни язовира до мъртъв обем като оня прословут язовир Перник! Някой изпразни и яз.Цонево по същото време или греша!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове