Last news in Fakti

5 Август, 2021 12:50 2 727 33

МОН издаде първите свидетелства за 70% ваксиниран персонал в училище

  • мон-
  • свидетелства-
  • ваксиниран персонал

Вече са в сила двата дни допълнителен отпуск за имунизираните работещи в сектора

МОН издаде първите свидетелства за 70% ваксиниран персонал в училище - 1
Снимка: МОН

Десет образователни институции получават първите свидетелства от Министерството на образованието и науката (МОН) за достигнати поне 70% ваксинирани учители и непедагогически персонал. Те са отличени за отговорно отношение към опазване на живота и здравето и проявена гражданска позиция.

Всички работещи са имунизирани в центровете за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) в Ямбол и в Кубрат. В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в ловешкото село Бежаново процентът на ваксинираните е 95, а в детска градина "Пролет" в русенското село Малко Враново - 90, съобщават от МОН.

Останалите шест образователни институции са достигнали между 70% и 80% имунизирани. Това са ОУ "Реджеб Кюпчю" в село Топчийско, ОУ "Свети княз Борис I" и ОУ "Христо Ботев" в Бургас, ОУ "Васил Левски" в село Сушево, ОУ "Васил Левски" в село Тодорово в Разградско и Центърът за подкрепа на личностното развитие в Разград.

Учредяването на това свидетелство е част от информационната кампания на МОН за повишаване на процента ваксинирани преподаватели и непедагогически персонал в училищата, детските градини и ЦПЛР. Така ще се осигури максимално присъствено обучение за децата и учениците през новата 2021/2022 учебна година. В същото време ще се гарантира здравето на работещите в системата на образованието.

Вече са в сила двата дни допълнителен платен отпуск за работещите в образователните институции, които се имунизират. Те ще могат да бъдат ползвани по желание наведнъж или поотделно след поставяне на първа или втора доза ваксина.

Двата дни са записани в анекс към действащия Колективен трудов договор в системата на предучилищното и училищното образование. При обсъждането на предложението от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образователната система против гласуваха Съюзът на работодателите в системата на народната просвета и Българската асоциация на частните училища, а от Независимия учителски синдикат се въздържаха. Впоследствие анексът беше подписан от всички социални партньори, включително от тези, които първоначално не подкрепиха идеята.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде

    6 9 Отговор
    да удариме иглите и да вземем кетапа !
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    50 0 Отговор
    Каква точно е ОТГОВОРНОСТТА към хората на ваксинираните , след като те пренасят вируса и заразяват хората ??????????????????????????????????

    Коментиран от #18

  • 3 Грульо

    36 0 Отговор
    Вируса да проверява кой има свидетелство за 70% и да не ходи там. :D
  • 4 А за тези

    17 3 Отговор
    Които вече са ваксинирани и с две дози ще получат ли със задна дата тези дни?
  • 5 нннн

    35 0 Отговор
    Явно директорите са заплашили и натиснали здраво учителите да се ваксинират.

    Коментиран от #10

  • 6 Плюс-минус

    36 0 Отговор
    Що за ваксини за тези, след като трябва за разписваме декларация, че си носим сами отговорността при лоши последствия от тях????????
  • 7 Име

    37 0 Отговор
    ТОТАЛНА ПЕРВЕРЗИЯ! СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ИНЖЕКТИРАНЕ С ОТРОВА.
  • 8 Последните дни

    11 5 Отговор
    Учителите са най омрaзните на Твореца-понеже лъжат и ограбват ония които Той най много обича-децата! От тук натам за учителите ЩЕ Е ИМА САМО ПЛАЧ И СКЪРЦАНЕ СЪС ЗЪБИ !
  • 9 Иссус

    21 1 Отговор
    Никак не е лесно да си тъп и да работиш в системата на МОН! Не чакайте децата ви да научат нещо - ще са като коне с капаци!
  • 10 азз

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "нннн":

    Директно отиват на съд, ако съм аз и ме уволнят заради това!

    Коментиран от #21

  • 11 BGBG

    23 0 Отговор
    Това да ти предлагат изкуствен имунитет чрез ваксина е същото като да предлагат на здрав човек изкуствен крак или ръка! Че за какво са ми аз си имам естествен имунитет !
  • 12 yordan

    20 0 Отговор
    ДА ЗНАЕМ КОЙ СА ЗАРАЗЕНИ ПОНЕ ТОВА КАЖЕТЕ.ВАКСИНИРАН-ЗАРАЗЕН
  • 13 Наркос

    14 0 Отговор
    Като стигнат 100% лично ще им издам диплома
  • 14 Нацо

    23 1 Отговор
    Къде са жълтите звезди, конлагерите... вие се гаврите с нас искаме както преди си беше..
  • 15 велзевулва

    9 0 Отговор
    Е, сега щи ми ядете хурката!!!
  • 16 Простотия

    23 0 Отговор
    Що за простотия...?
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 0 Отговор
    Намериха само десет от над 2 000 училища...Като 3 от тях са центрове за подпомагане на бавно развиващи се...(ЦПЛР)
  • 18 А сега де

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Каква е отговорността на производителя?
  • 19 8237

    17 0 Отговор
    ИДИОТИЯ
  • 20 ПФУ

    15 0 Отговор
    То бива простотия, ама да даваш диплома за глупости...
    Я тогава дайте им диплома, че са си измили зъбите
  • 21 нннн

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "азз":

    Заплашването не е явно и доказуемо за пред съда, но е реално и действа. Преживял съм го по друг повод и в друга област...
  • 22 За завършено

    10 0 Отговор
    средно и висше образование. Ха, ха! Който е с две ваксини ще стане доцент, а с три, бити в мозъка, професор.
  • 23 Жалка работа

    16 0 Отговор
    ОТ ТОВА ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ВИЖДАЛ.ЖАЛКО ЗА ТИЯ ХОРА.
  • 24 киро

    14 0 Отговор
    А свидетелства за малоумност и олигофрения,ще им дават ли? И тези ще учат децата на България!
  • 25 2339

    9 0 Отговор
    Да живее соца! Издайте и емайлирани табели с надпис "Ваксинирано училище!"
  • 26 Ivan

    10 0 Отговор
    Мои познати които се ваксинираха гледам вече не приличат на човешки същества! Злобни погледи ,студено и агресивно поведние,и нещо много странно-командват и държат всичко което кажат да се изпълнява !

    Коментиран от #28

  • 27 Лудница

    3 0 Отговор
    Издайте на преболедувалите всички да знаят и да се пазят не заразените, а не да искате да трещите всички с отрова.

    Коментиран от #29

  • 28 8754

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ivan":

    Те даскалите кака си гледат!
  • 29 Time

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Лудница":

    НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ТИ ИЗДАВАТ СВОБОДАТА ТИ Е ДАР ОТ ТВОРЕЦА А НЕ ОТ РАЗНИ "ЛЕКАРИ" ! ВСЕКИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е СВОБОДЕН ПО РОЖДЕНИЕ А НЕ ОТ НЯКАКВО РАЗРЕШЕНИЕ НА НЯКОИ СИ !
  • 30 Анонимен

    3 4 Отговор
    Във всички частни училища, да бъде въведено ОЕСР, както е в повечето държавни училища!! Уеднаквете заповедта за всички училища: и държавни и частни, а не за едни да има, за други деца-да няма. Сега, лятото още действайте и решете този огромен проблем, който имахме миналата година!!
  • 31 детеродител

    5 0 Отговор
    Какво ми носиш днеска в бележника? Я-я-я, ковид!
    Да ви е честита 4, 5, 6, и т.н. вълна!!! Ваксинираните не са защитени, само е малко по-малко вероятно да се заразят. Но за сметка на това, водени от фалшивата си самоувереност и убедени, че това вече няма как да е ковид, разпространяват вируса повече от неваксинираните.
    Направо е удивително как всички са се хванали за тия ваксини, като удавник за сламка, при положение, че освен вредните ефекти които едвам крият, и работа срещуи вируса не вършат.
  • 32 Човек

    8 2 Отговор
    На родителските срещи преди или към началото на учебната година трябва остро да бъде поставен въпроса за отпадане на маските в училище, без значение дали е и по коридорите или в клас! Особено при учители, които са преболедували и така са бетонирани! Долу маските!
  • 33 Митю

    5 0 Отговор
    Грамота за най-тъп даскал 🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове