5 Август, 2021 16:01 1 864 23

Депутатите приеха новия правилник за дейността на НС

  • нс-
  • народно събрание-
  • депутати-
  • народни представители-
  • парламент

Народните представители решиха още да получават основно месечно възнаграждение, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор

Депутатите приеха новия правилник за дейността на НС - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, предаде "Фокус".

В правилника са разписани различните процедури в Народното събрание, като тези по начина на водене и други. В правилника е разписано и създаването на постоянните комисии към 46-ото Народно събрание, както и групите за приятелство и постоянните делегации.

С новия правилник вече резултатът по групи от гласуването ще излиза автоматично. Също така председателят на парламента ще може да назначава и освобождава главния секретар на парламента със срок до избирането на председател на следваща легислатура.

Народните представители решиха да получават основно месечно възнаграждение, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор, съобразно данни на НСИ. Основното месечно възнаграждение се преизчислява на всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз пак ще питам

    9 2 Отговор
    Колко е и има ли минимум % гласували на избори. И ако е 0 / нула / какво се случва.

    Коментиран от #9

  • 2 1618

    9 7 Отговор
    Нова лъжа и измама от Станислав Трифонов и протежетата от ИТН.Проучване сочело, че Станислав Трифонов бил най- одобряван политик! Лъжа достойна за Гинес!Всички хора са отвратени и разочаровани от Станислав Трифонов и протежетата му, мразят го и не искат да го виждат и чуват заради подмяната на вота и съглашателството с ДПС и ГЕРБ , дори цялото предложено правителство са зависими от тях, да не говорим за липсата на морал и достойнство те тръгнали да плащат, защото със сигурност е платено на агенция да изкарат седящия на дивана пръв сред първите! Смях в залата!

    Коментиран от #8, #14, #16, #18

  • 3 мечо

    1 10 Отговор
    бес герб всичко е загубена калза тос министар по ромските вапроси какво ште направи за хората никои не казва даи да гласуваме иначе за това само герб мислете на следваштите исбори

    Коментиран от #19

  • 4 депутатите

    7 1 Отговор
    да работят без пари
  • 5 Българин

    5 0 Отговор
    Какво е" легислатура"?
  • 6 Бай Шили

    5 2 Отговор
    Тези ни маски носят ни са разболяват. Само ДБ гледам носят маски. Добре че не спечелиха изборите с мнозинство депутати в парламента. Щяха ни разкажат играта
  • 7 Агент Полуинтелигент

    1 0 Отговор
    Е*аси неграмотниците дето имало тука!
  • 8 Бай Шили

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Майтап ти се струва ама народа не е прос. Щом аз съм решил да гласувам твърдо за ИТН ако има следващи предсрочни избори. И не само аз с и приятели и роднини. Твърд избирател бях на ДСБ но вече не.
  • 9 Бай Шили

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аз пак ще питам":

    Мълчанието означава съгласие, следователно остава същата власт с нов мандат.
  • 10 питам

    5 3 Отговор
    Може ли някой да бъде обявен за най- добър политик КОГАТО НИКОГА НЕ Е БИЛ И НЕ Е ПОЛИТИК?

    Коментиран от #20

  • 11 JEFF

    2 5 Отговор
    Не им трябва нов правилник. До края на август да ги няма. Нови избори. Никога ГЕРБ ! Никога ИТН !

    Коментиран от #15, #21

  • 12 БСП най крадливата партия

    3 3 Отговор
    ТИЯ НЕКЪДЪРНИЦИ ПОТОПИХА ДЪРЖАВАТА ВСИЧКИ ЦЕНИ СКОЧИХА ДВОЙНО ОТ КАКТО ДОЙДОХА ЕКСПЕРТИТЕ НА РАДЕВ, А ПЕНСИЯТА С 40 ЛВ НЕЩАСТНИЦИ ДОЛНИ. 340лв ДА ИМ ДАДЕМ ЗАПЛАТА НА НЕКАДЪРНИТЕ ПОЛИТИЦИ И МНОГО ИМ Е ДОРИ.

    Коментиран от #17

  • 13 хаберих

    2 1 Отговор
    В правилника са разписани различните процедури в Народното събрание, като тези по начина на водене и други,в които се казва,че депутатските заплати няма да се намаляват,а ще се увеличават ,и че депутатите ще се пенсионират като такива с максималната пенсия.
  • 14 Няма как

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    любимите ти джендъри от ДБ да получат нещо повече от изчегъртване. Те са антибългари.
  • 15 Никога

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "JEFF":

    Мая Галева , Дончева с Ванко 1, гейформацията ДБ!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Увеличаването

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "БСП най крадливата партия":

    на цените няма нищо общо с Президента - това - първо; второ - в момента това е световна тенденция , но в България щеше да бъде с по-благоприятен тренд, ако простащините по времето на Борисов бяха в по-приемливи мащаби - например по-рационално отношение към енергоизтичниците на ядрена основа / дали нов АЕЦ или разширяване на Козлодуй , е въпрос на експертност/; Южен поток ЩЕШЕ да носи преки и непреки позитиви - сравнете ги с Турски поток ,минаващ през България; като капак - шеф на КЕВР е Иван Иванов - от коалиционния партньор на ГЕРБ... А и може ли някой да изчисли колко губи България от овчедушното си лакейничене спрямо Русия - която едва ли забелязва, че България е участва в "санкциите " срещу нея, но ние си плащаме...

    Коментиран от #22

  • 18 LOSHIA

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Светослав Трифонов е,и ще бъде най одобряван политик!А Ристьо Гербера няма да е със сигурност! И това ще докажат следващите избори!!!!!!!!
  • 19 изрод от ГЕРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Гроб са в канала,мецане!
  • 20 LOSHIA

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "питам":

    НО ВЕЧЕ И ЩЕ БЪДЕ!ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ КОИТО СА БИЛИ,НО ВЕЧЕ НЯМАДА БЪДАТ!
  • 21 LOSHIA

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "JEFF":

    И никога повече ДБ И никога повече ИБНИ!Те са втория ешелон задкулисието!
  • 22 kkk

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Увеличаването":

    "А и може ли някой да изчисли колко губи България от овчедушното си лакейничене спрямо Русия"

    Ти кьорав или вдлъбнат си? Загубихме вече ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ и в близките 20г. ще ГУБИМ МИНИМУМ ПО €2млрд. ВСЯКА ГОДИНА заради близането на едни за.ници от ФАЩ и ЕС. Да видим:

    - ЕС ни ПРИНУДИ да затворим 3-ти и 4-ти блок на Козлодуй минимум 15г. ПО-РАНО от проектният им живот (който можеше да се удължи още с 2х10г.) и загробихме цялата си енергетика.
    - Блокове 1 и 2 затворихме "доброволно", но те и без друго бяха с изчерпан на 97% ресурс и не си заслужаваше поддържането им.
    - едни амер. ТЕЦ-ове си уредиха договор за продажба на ток на безбожно високи цени
    - онуй нещо Южен поток от ФАЩ ни ЗАБРАНИХА да минава през БГ- сега има Турски поток, дължим МИЛИАРДИ на руснаците + ги принудихме да забързат Северен поток 2
    - от 15г. насам ФАЩ ЗАБРАНЯВАТ дори да се говори за нов АЕЦ у нас без тяхно участие + дума не може да става за стоеж БЕЗ държавни гаранции за изкупуване на тока
    - ОК, ще построим АЕЦ по технология на ФАЩ- важното е да имаме ток... Проблемът е, че ФАЩ от 20г. насам НЕ МОГАТ ДА СТРОЯТ ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ И НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ЯДРЕНО ГОРИВО.
    - картинките на самолети за 2+млрд. да припомням ли?

    И още, и още- списъкът е ОГРОМЕН, ЩЕТИТЕ СА ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ. Дай да чуем какво конкретно сме загубили докато се подмазваме на Путин, че аз него не се сещам...
  • 23 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 0 Отговор
    Не ги ли е срам депутатите? Пенсиите се преизчияват само веднъж годишо, а техните заплати ги преизчисляват 4 пъти годишно на всеки 3 месеца. Хората са "равни", но други като депутатите "са 4 пъти по-равни". Аз не съм против тройният размер на заплатите им, против съм към другите допълнителни пари, които взимат. Към класа прослужено време, който им увеличава значително допълнително пари към към тройните заплати. Един 30 годишен депутат и един 60 годишен депутат работят едно и също, но 60 годишният депутат получава 30% по-високо възнаграждение, заради класа прослужено време. Това е несправедливо.

    Против съм и срещу прекалено многото служебни автомобили. На Народното събрания му трябват 3-5 луксозни автомобила и 3-5, 8-10 местни пътнически бусове. Дори е добре, една част от представтелните автомобили за чуждестранни гост на Народното събрание, президентството и министерски съвет да са общи за трите институции. Вместо всяка институция да има отделно по 5-7 прредставителни автомобила, което е общо 15-21 автомобили. могат заедно да имат общо 10-12 автомобила. Автомобилите, които са само за Нарродното събрание да са на пряко подчинение на председателя и замстник председателите, а не паламентарните групи. За представителни функции и посрещане на чуждестранни гости. Партиите в момента взимат доста високи партийни субсидии по 4-6 млн. вева всяка година. Т.е. имат достатъчно пари сами да си купуват и поддържат по 5-10 нови автомобила всяка година. Също смятам,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове