Last news in Fakti

5 Август, 2021 18:20 1 346 35

Манолова: Да се отделят достатъчно средства за потърпевшите от пожарите

  • мая манолова-
  • потърпевши от пожари-
  • домакинства

Най-непрежалима е загубата на семействата на двамата горски служители от Петрич и Кресна, които загинаха при потушаването на пожарите, допълни тя

Манолова: Да се отделят достатъчно средства за потърпевшите от пожарите - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Призоваваме правителството да отдели достатъчно средства за компенсиране на потърпевшите от пожарите домакинства и населени места. Бяхме свидетели как няколко мандата се раздаваха пари от прозореца на джипката и с решения и постановления на Министерския съвет се харчеха милиарди левове, предоставени на удобни фирми, общини и сектори, в зависимост от приятелствата на предишния премиер.
Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова във въпрос към служебния социален министър Гълъб Донев по време на блиц контрола днес.

Подкрепата, която е регламентирана и която се очаква да предоставят Агенцията по социалното подпомагане и Комисията по бедствия и аварии, е крайно недостатъчна. Особено тежка е ситуацията в Благоевградско, Кюстендилско, Пернишко, Пловдивско. Изпепелени са къщи, стопански постройки, имущество, обществени сгради в десетки населени места. Най-непрежалима е загубата на семействата на двамата горски служители от Петрич и Кресна, които загинаха при потушаването на пожарите, допълни тя.

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще се обърнем към колегите от другите парламентарни групи да започнем национална кампания, в която да бъдат събрани средства и друга подкрепа за потърпевшите от горските пожари семейства и населени места, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 5 Отговор
    Чух от близък до Мая че няма да подкрепи кабинет на Слави.

    Коментиран от #8

  • 2 Гюлчатай

    3 6 Отговор
    А за жертвите на Режима Борисов няма ли да има възмездие?За един приятел питам?

    Коментиран от #5

  • 3 Само мая

    4 2 Отговор
    Старата пръскачка може да угаси пожарите
  • 4 Да търсят средства за гасене

    1 3 Отговор
    Толко ли не могат да вдигнат всички кугъри и ми-8 да гасят, ама няма пари за керосин жалка работа, а вие след пожар търсите по 50лв да бутнете на хората с изгорели къщи.

    Коментиран от #6

  • 5 Въпросче

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гюлчатай":

    Ти от тях ли си ?
  • 6 Илитерате

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да търсят средства за гасене":

    Тези летателни машини не работят с керосин .

    Коментиран от #15

  • 7 славяни

    1 2 Отговор
    И ХЕЛИКОПТЕРИ ДА СЕ ВЗЕМАТ НАЙ ВАЖНО

    Коментиран от #10

  • 8 хххх

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е то оставаше и да го подкрепят. Пачо-шнорхела е абсолютното дъно в българската политика.
    Мая би била 10 пъти по-подходяща за министър-председател.
  • 9 Ти разбираш ли в какъв Кирпич БЕТОН сме

    1 3 Отговор
    Четири къщи са изгорели и не са в състояние на хората да им вдигнат за месец нови домове ! Бабка на 90-сет години остава без нищо под небето ! И днес КУХАРУТЕ се ПЛЮНЧАТ в Парламента за печелене на популярност и гласове ! Вместо да назначат комисия, средства , срок и изпълнител. И до три месеца принтерът хората !
  • 10 Селяни

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "славяни":

    ПОВЕЧЕ ФАФЛИ И ЛИМОНАДА ЗА НАРОДА !
  • 11 Безпомощни хора са под небето !

    2 1 Отговор
    Стари и бедни ! Ограбени от ДЪРЖАВНАТА система ! Ще ги спасите ли ?
  • 12 Баба ви

    4 1 Отговор
    То добре за средствата за пострадалите– Бог да прости загиналите, съболезнования към близките им и искрено съпричастие към хората, които загубиха домовете си!...Но както разбрах, на 240 бройки от глутницата няма да се намалят заплатите и страничните доходи(комисии, и др.под). Откажете се един месец от парите си и ги дайте БЕЗВЪЗМЕЗДНО на нуждаещите се!
  • 13 Нужен е ТОН за песен !

    1 0 Отговор
    " Стани , Стани юнак БАЛКАНСКИ ! " От сън дълбок се събуди ! И срещу администратора душмански ВОЛАТА СИ ИЗКАЖИ !
  • 14 1618

    4 2 Отговор
    Двете протестни партии Демократична България и Изправи се трябва да се обединят и да не подкрепят предложеното правителство , защото това е правителство на подмяната. Пламен Николов идва на власт с измама, с фалшифицирана, променяна, допълвана автобиография и всичко което е свързано с него, Петър Илиев-масон свързан с Цацаров ? На всичко отгоре плагиатствал! В Софийския университет вече са подадени три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев ! Другия пък министър е свързан роднински като братовчед на бивш министър от ГЕРБ, третия– предложен за правосъден министър има скандални недопустими във всяко едно отношение изказвания и също е свързан с ГЕРБ и в приятелски връзки с Гешев! На всичкото отгоре с нисък интелект и морал и ниски пошли страсти! Предложената за екоминистър Силвия Бакърджиева е съпруга и съдружник във фирмата на Живомир Тодоров Бакърджиев , който е член на престъпната група "Гастрольорите" осъден през февруари 2020 г. от Върховния касационен съд (ВКС) на четири години затвор ефективно за опит за обир в къща на бизнесмен в Св. Влас през 2012г. Срам и позор Трифонов и ИТН какви министри побутвате да управляват България! 60% от хората в България не подкрепят кандидатурата за министър- председател на Пламен Николов, също толкова хора вече мразят и са отвратени от Станислав Трифонов и Има такъв народ!
  • 15 Образовай се

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Илитерате":

    Това не ти е побългарения Опел с гъзова.
  • 16 Чичо

    2 3 Отговор
    Защо Боко с джипката не е на пожарите? Може би си пази магистралите.

    Коментиран от #22

  • 17 Гост s3

    3 1 Отговор
    Продавай чантичките и даряваи парите. Ще има за всички.
  • 18 Киро Жарта

    3 4 Отговор
    Че и изпапкам поничката на Майчето ❤️
  • 19 Един

    3 3 Отговор
    Чувам,че Мая била фен на Squirt може да гаси!
  • 20 Jacques Yves Moineau

    4 0 Отговор
    Ивет Горанова- златен медал за България в каратето. Пет победи в пет мача.
  • 21 Аааахахахаха

    0 1 Отговор
    Извън темата, но не мога да се сдържа. Прочетено в 19 мин : Седем заместник-министри е желаната от БСП цена за подкрепа на кабинет, излъчен от Има такъв народ. Това твърдят източници на 19 минути от преговорите. Така и тълкуват вчерашното послание на Нинова към Слави, че ако нещата не станат, при третия мандат ще предложи служебното правителство за редовно, което е крадена от Мая Манолова идея.
    Интересно е, че точно за 7 министерски поста се гласяха червените преди изборите и онези, на които бяха обещани си го разказваха. Интересно е как БСП тълкува декларирания от кандидата за финансов министър пред БНТ отказ на ИТН за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, предложено от служебния Асен Василев, което значи среден ръст от 12,5% на парите за всеки български възрастен човек.
    Че тя иска половината кабинет да е нейн. Нямам идея как се сменят министри по желание на Нинова и кога ще се гласува такова правителство. Тези шебеци споразумение не искат да подписват, Нинова иска половината министерства. Ако им се подиграва, ще я поздравя, ако наистина иска такова нещо, няма как да стане. Има полезен ход - "Не подкрепяме" и толкова.
  • 22 Там е

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо":

    Чака с маркуча, за да се включи в борбата отличникът :)
  • 23 Точно

    1 5 Отговор
    Само Мая мисли за народа. Искаме да стане председател на КЕВР.

    Коментиран от #25

  • 24 !!!?

    3 0 Отговор
    Като Премиер Боко раздаваше пари от джипката, но беше Примиер, а Манолова раздава парите на данъкоплатеца като обикновен дипутат от трибуната на Парламента...и това било "промяната" !!!?
  • 25 Как

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Точно":

    депутат става председател на КЕВР. Много екзотична идея.
  • 26 sbs no КОМУНИСТ

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Манолова: Да се отделят достатъчно средства за потърпевшите от пожарите
    ГЕРБ ДАДЕ---100 000-ОТ ТЯХНАТА КАСА
    ТВОИТЕ ГЛАДНИ МУТРИ КАКВО ДАДОХА -
    СКРИЙ СЕ БАБЧЕ -УСТАТА СИ Я ОТВАРЯШ ЕДИНСТВЕНО ДА СИ ПРАВИШ ОХЛАЖДАНЕ ПРЕЗ ТРИТЕ ОТВОРА
  • 27 анализ

    1 0 Отговор
    Тази персона, М. Манолова, изобщо не се интересува от съдбата на пострадалите. Завършен манипулатор, който се интересува само от участието във властта. Добре би било четящите (включително и тези които са гласували за нея) да проследят еквилибристиките в дъгогодишната и политическа кариера. "Ново лице на промяната" - смешно, жалко и невярно!
  • 28 Отговори

    2 1 Отговор
    Дъртата Мая Вече се чуди как да привлече внимание Да върви да се търкаля по жълтите павета Комуняжки свършиха ти номерата Аут си Направи Ревизия на Гадевата хунта
  • 29 ККК

    0 0 Отговор
    Кой ти плати за операцията в Хайделберг
  • 30 МАНОЛОВА, ТИ

    1 1 Отговор
    ЩЕ СИ ДАРИШ ЛИ....ЗАПЛАТАТА??????????

    Коментиран от #31

  • 31 sbs no КОМУНИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "МАНОЛОВА, ТИ":

    КОЛКО ЛИ ПАРИ ЩЕ ДАРИ ---ПО ДВА ЛЕВА -ПО ДВА ЛЕВА -НА МАГИСТРАЛАТА ---КОЛКО ЩЕ -СЪБЕРЕ ---НО ПРАВ ВСЕ Е НЕЩО
  • 32 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    Два месеца депутатите да си дарят заплатити.240по10000=? Ще стигнат да направят нови къщи.Не да се правят на герои от трибуната.
  • 33 А сега накъде

    1 0 Отговор
    Общата тема Герб -вън е постигната. Даите да дадем..... е новата тема.
  • 34 КРОКОДИЛА

    0 1 Отговор
    УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 35 хммм

    1 0 Отговор
    Мая е истинска държавничка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове