Last news in Fakti

14 Август, 2021 08:15 9 340 56

Politico: Как шоуменът Трифонов загуби изборите в България, месец след като ги спечели

  • politico-
  • слави трифонов-
  • итн-
  • има такъв народ

Певецът не успя да победи нарастващия кръг от скептици, поставящи под въпрос неговата искреност за справяне с корупцията на най-високо ниво

Politico: Как шоуменът Трифонов загуби изборите в България, месец след като ги спечели - 1

Тази седмица певецът и шоумен Слави Трифонов загуби изборите в България, месец след като ги спечели. Това пише Politico в материал, посветен на политическата обстановка у нас, предава "Фрог нюз".

В четири седмици на усилени опити да се съберат потенциални съюзници в мнозинство след гласуването на 11 юли, Трифонов не успя да победи нарастващия кръг от скептици, поставящи под въпрос неговата искреност за справяне с корупцията на най-високо ниво.

Това означава, че балканската държава сега е изправена пред перспективата за трети парламентарни избори от април насам.

Антисистемната партия на Трифонов беше първа през юли, но с едва 24% от гласовете на българските избиратели. Той трябваше да привлече съюзници за стабилно правителство, способно да оформи политиката на страната след управлението на бившия премиер Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ.

Своеволията на певеца и съмнителните избори на кандидат-министри обаче само разпалиха подозренията наонези, от чиято подкрепа се нуждаеше най-много, относно съмнителното му поведение.

Най-важното е, че партията на Трифонов „Има такъв народ“ не успя да спечели подкрепата на двете относително малки партии, но най-тясно свързани с големите протести срещу мафията миналото лято.

В остър словесно-политически сблъсък, Трифонов обвини тези партии в „предателство“.

„Направихме всичко по силите си и всички необходими компромиси, за да убедим така наречените протестни партии да подкрепят правителството на „Има такъв народ“, каза Трифонов, който комуникира почти изцяло чрез видео изявления и публикации във Facebook.

Проблеми от първия ден

Неволите на Трифонов започнаха само часове след гласуването през юли.

Ден след изборите и дори преди да бъдат оповестени официалните резултати, партията на Трифонов стъпи на криво, обявявайки кандидатите си за кабинет. Без да потърси изобщо самия премиер, Трифонов номинира Николай Василев – политик с опит в две предишни правителства – за министър-председател.

Без никакви консултации или разговори с коалиционни партньори, Трифонов се появи в предварително записано видео изявление, излъчено по собствената му телевизия, в което представи кабинет на малцинството, съставен предимно от политически новаци. Той използваше подход „вземи или остави“, без да се консултира с потенциални съюзници.

Ако това не беше достатъчно, за да раздразни потенциалните си съюзници, списъкът с първоначалните му приоритети включваше сюрреалистичната цел да изпрати няколко българи и македонец в космоса. Това даде повод за безброй мемове и шеги в социалните медии. „Представете си българин и северномакедонец заедно в космоса“, подиграва се бившият премиер Борисов. „Така избухнаха Междузвездни войни.“

Трифонов енергично защитаваше кандидатът си за министър-председател Николай Василев срещу внушенията, че е близък до страните от старото статукво, но в крайна сметка го отхвърли на 15 юли. Многократно отричайки каквито и да било задкулисни сделки с ДПС, Трифонов премина в настъпление срещу Иванов и Манолова, заявявайки, че те отказват подкрепа само с цинична маневра за спечелване на позиции в кабинета.

Неуспешни кандидати?

На 30 юли Трифонов избра втори кандидат за премиер: Пламен Николов, който работи като управител във фирма за плувни съоръжения.

Николов, един от депутатите на ИТН в настоящия парламент, е почти неизвестен за обществеността. Той беше един от кандидатите в конкурс на Трифонов за потенциални политици през 2018 г., по време на който подчертава необходимостта от реформи и подобряване на образованието в България.

Интервю от ада

Ситуацията се влоши още повече в понеделник, когато Петър Илиев, номинацията на партията за вътрешен министър и вицепремиер, даде интервю по Нова телевизия като първа и единствена медийна изява.

Илиев предпочете да опроверга някои от противоречията около номинацията си, конфронтирайки се с водещия. Той отрече каквито и да било нарушения, похвали се с академичните си и кариерни постижения и заяви, че се радва на „пълната подкрепа“ на Трифонов.

Интервюто на Илиев предизвика вълна от възмущение сред потенциалните коалиционни партньори на ИТН и политическите специалисти.

Играта на отчуждението

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, чиято партия се класира на трето място на изборите, заяви, че намира интервюто на Петър Илиев за „обезпокоително“ и че нейната партия няма да подкрепи правителството на ИТН, освен ако кандидатурата му отпадне. „Бихме искали носителят на мандата да преразгледа номинацията си за вътрешен министър“, каза тя пред репортери в София по-рано тази седмица.

Председателят на „Демократична България“ Христо Иванов отиде дори още по-далеч в критиките си, описвайки предложеното правителство като „най-слабото, което България е виждала“.

В началото на тази седмица и трите потенциални съюзници – социалистите, „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ – декларираха, че няма да подкрепят предложения от „Има такъв народ“ кабинет.

Във вторник Трифонов обяви оттеглянето на кабинета си. „Това означава, че предстоят нови избори“, каза той във видеоклип във Facebook.

Малко след изявлението на шоумена, кандидатът за премиер Пламен Николов оттегли номинацията си, като се позова на „лични причини“.

В публикация във Facebook Николов обвини потенциалните си коалиционни партньори за провала на предложения кабинет и прогнозира нов омагьосан от избори кръг.

Превод: Веселка Иванова, "Фрог нюз"


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    97 14 Отговор
    Чалгарчето засмърде повече от долната мутра. Нереални селяндури.

    Коментиран от #42

  • 2 Има такъв прост народ

    99 13 Отговор
    да избира такива недоразумения.
  • 3 Мислещ

    79 6 Отговор
    Какви усилени опити, бре? Освен хвърляне на помия към потенциалните партньори и заботаж в работата на парламента, друго нямаше.
  • 4 две лица на една нонета

    79 13 Отговор
    Каква искреност !?!? Трифонов не каза и една приказка против главния виновник за дъното Борисов нито, че ще му търси отговорност и пр.!?!? Всеки да си прави изводите, какви са му идеите на Трифонов! От чегъртането му стана ясно, че иска да изчегърта противниците на Борисов и явно не сме го разбрали правилно!

    Коментиран от #10

  • 5 истината

    61 8 Отговор
    Слави имаше съюзници, но си изпърдя патрона на халос, защото не им предостави нужните подписани гаранции.
  • 6 Последния Софиянец

    62 7 Отговор
    Партията на Слави се очертава като антисистемна партия от типа на Атака.Създава кризи ,а не ги решава.Няма на да им дадем властта.Като коректив в парламента ще са полезни.
  • 7 ГЕРБ

    31 53 Отговор
    Всички измислини партиики трябва да разберат че без ГЕРБ не могат да направят една крачка .Могат да се пътят колкото си поискат но истината е тази

    Коментиран от #15

  • 8 хахаха

    72 7 Отговор
    Слави не искаше да прави правителство, просто изигра един скеч, за да обслужи интересите на ДПС, но не му се получи. Разконспирираха го.
  • 9 мисира

    30 19 Отговор
    Не вярваме на "Политико",вярваме само на кушлуков,на помака плявналиев,на мишо бирата и боико евнуха.
  • 10 ГЕРБ

    8 16 Отговор

    До коментар #4 от "две лица на една нонета":

    Лошо си слушал
  • 11 малеее

    56 7 Отговор
    Трифонов си замина в космоса заедно с северно македонеца приоритетно
  • 12 йнин

    60 7 Отговор
    ИТН се оказаха въздух под налягане, жалко за някои излъгани свестни хора, които са в нея, ще съсипят авторитета си там.

    Коментиран от #29

  • 13 Наблюдателен

    33 15 Отговор
    наистина няма такава държава и такъв народ, само вижте кой се намърда пак в парламента, да започнем от татяна дончева, героинята от прехода, която переше кирливите ризи на мутрите, и да продължим с другите, Слави, забавляваше и слугуваше на мутрите, ПРОМЯНА ли, НИКОГА !!!
  • 14 Бамбука

    34 4 Отговор
    ИТН са продукт на силите финансирали проекта. Номинацията на провалилия се като министър Н.Василев показа едната зависимост, атаките срещу служебните министри, показаха другата зависимост. Прегледайте СВ-тата на избраните депутати и ще ви стане ясно кои са производителите на този слабо интелектуален продукт.
  • 15 Наистина

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ":

    това звучи "гордо" !
  • 16 Тръднал

    17 2 Отговор
    да надскача сянката си !
  • 17 РЕАЛИСТ

    27 10 Отговор
    Когато се опитвах да ви обясня, че ИТН ГЕРБ и други такива формации, не са партии и не могат да управляват, ми слагахте минуси, щото нямате политическа култура. Това са проекти около популярни личности. Нямат кадри и идеология. Бойко си намираше министрите по кръстовищата, а Слави на кастинг. Добре, че и Радев не направи партия, че щеше да е у кереча и той.
  • 18 КЪРЛЕЖ БОКО

    15 10 Отговор
    Талибаните превзеха още един ключов град
    Това е деветата регионална столица, която попада в ръцете на бунтовниците за по-малко от седмица ЕТО ТАКА И ТАЛИБАНИТЕ НА БОРИСОВ ЩЕ СЕ ЗАВЪРНАТ ЗА ДА НИ КРАДАТ ДО ДУПКА !
  • 19 МИУИ ВАНИУИ

    30 3 Отговор
    всички дружно да помогнем на новите резанки да фалира скапаната им телевизийка - ОТКАЖИ АБОНОМЕНТ ЗА ТАЛАВИЗИЯТА НА РЯЗАНИЯ ПЕС
  • 20 ДОРИ ЗАТОВА

    12 34 Отговор
    СЛАВИ ЛИ ? ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕМЕ , ЗА ДА ПУКНЕ ОТ ЯД МУТРАТА ОТ БАНКЯ !

    Коментиран от #27

  • 21 започваме

    21 7 Отговор
    започваме да чегъртаме чегъртащите
  • 22 предлагам

    16 30 Отговор
    Нека се организираме и отидем пред портите на Бойко Борисов, да му се помолим да поеме пак кормилото на България. Не знам за вас, но мен ме боли за България, откак Борисов остави кормилото на България всеки един момент ще се блъснем някъде. Надявам се всеки си е взел урока гласувайки за чалгар

    Коментиран от #23

  • 23 провинциалист от провинция Тракия

    10 4 Отговор

    До коментар #22 от "предлагам":

    Ти сигурно си ваксиниран.
  • 24 Голям Смях 😂

    21 5 Отговор
    Не ме разсмивайте!Спечелил изборите с 10% от имащите право на глас 6 578 716 българи.
    😂😂😂
  • 25 7878

    24 6 Отговор
    Слави ще загуби подкрепа и от чужбина. Заради бавене, протакане, отлагане, не може да се приеме актуализация на бюджета. Пенсионерите остават без 50 лв. или преизчисление на пенсиите. Децата на пенсионерите са в чужбина и ще узнаят от родителите си как Слави с врътки стопира всички процеси.

    Коментиран от #49

  • 26 ИВАН

    18 0 Отговор
    Кога ще се потърси сметка на всички мафиоти и национални предатели на най-високо и на наи-ниско ниво - тези които изсякоха гората, които вкарват боклуци и ги горят, които оставиха земята без вода, които си правят палати, а за хората нехаят ....
  • 27 провинциалист от провинция Тракия

    15 2 Отговор

    До коментар #20 от "ДОРИ ЗАТОВА":

    Първо, не е "избереме", а "изберем" (защото в ед.ч. е "аз ще избера", а не "я че изберем". Второ, Чалгун е в отбора на Тиквун и успешно разсейва и омаломощава енергията на протеста. Никой от нищо няма да пука. Ако Чалгун съвсем се омаже, са ни подготвили Пулев да поеме щафетата.
  • 28 ИВАН

    18 3 Отговор
    30 години промиване на мозъци - реклами, шоу програми, реалити и всякаква подобна поврътня - си дава резултата, вервайте, 800 дни ... чалгари, охранители ...
  • 29 5901

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "йнин":

    Авторитета си? Какъв авторитет имат тези хора? Тръгнали да избиват комплексите си, войнствена посредственост - Славчо, Тошко, Петърчо, Пламенчо, Трифончо, ...
  • 30 Васил

    7 12 Отговор
    Нищо не е изгубил просто си изигра картите добре на време разбра че Манолова и ДБ играха танца на ножовете. Вече не съм сигурен кой по добре забива нож в гърба ДБ или ДПС.
  • 31 Хахаха

    6 18 Отговор
    Добре де. Нищо не пишете за канадчето и другия далавераджия от правителството на мунчо. Защо ли? Да не би защото са от кръга на ДБ(прокопиев)?
  • 32 Нищо НЕЕ загубил нито ИТН нито Слави!!

    8 6 Отговор
    Така им се иска на, някой, да състави правителство без, подкрепа на 120+депотати,нее глупак и не го направи,!! За това беше и продължава този Рев, че, не, направи правителство на Малцинството!! Сега ГЕРБ да направи Такова!! И който друг получи мандат!! Да скача в Локвата!!
  • 33 тошо

    10 4 Отговор
    какаф певец е този смешко
  • 34 iwo

    13 4 Отговор
    Шоуменът загуби не само изборите но и много други неща щото си мисли че е велик.Или купен от някого.Ама величието това е благодарение на неговите талантливи колеги.Ако съм на тяхно място вече ще се преориентирам.Тоя вече е изветрял и само ще губи .
  • 35 пагане

    14 3 Отговор
    Депутатите да забравят личното местоимение от 1 лице, единствено число и да включат множественото число! Не сме ги избрали да ни показват величието си! Римската империя отдавна не съществува!
  • 36 ГДР-иеца кайто говори на ГДР-ииски!!

    6 3 Отговор
    Избирателя им даде възможност за нещо ново партиите не искат ново а по стара му ..??
    Кой са от статуквото?
  • 37 Този филм

    12 2 Отговор
    го гледахме през април - филм за победения победител. Двамцата спечелили са си лика-прилика във всичко, но има една съществена разлика - единият се изучи / с всякакви средства/ на политика, другият няма хал-хабер от политика. Това не отчетоха архитектите и създателите му. Толкова години го създаваха, да бяха поне го пообучили малко. СлаФчо не се отказа сам. ОТКАЗАХА го тези, които го инсталираха, защото разбраха, че са заложили на куция кон и е некадърен за управленец. Това пролича и от обясненията му защо се е "отказал". Един път му бяха виновни извънсистемните партии, втори път, че ако ГЕРБ и ДПС ги били подкрепили какво щяло да стане. Даже и опорки не му подадоха. Край -глътна вода и се удави. И качествен шнорхел не получи даже.
  • 38 Напротив

    5 3 Отговор
    излезна,че почти всички от депутати са известни с нещо,което ги прави неизбираеми за кабинет.Радулов е от ДС.Петър ИЛиев "уж" консул в Барбадос,а не е,само е плагиат,тази кандидат министър на околната среда-мъжа и осъден за кражби,този на земеделието-братовчет на Мирослав Найденов и винаги е бил набутват от него на различни длъжности.Тия ,дето предложи за министри на правосъдието не знаят българския правопис и правоговор.Каримански е бил шеф на банката на Гюлен -Демир банк и т.н.Каква промяна ще прави с недостойни хора,зад които застават и защитават,само защото те ги предлагат?
  • 39 КРАДЦИ ЗАТВОР

    2 1 Отговор
    НАКРАЯ ЩЕ ВИДИМ КОЙ Е ЗАГУБИЛ ИЗБОРИТЕ - В ЗАТВОРА !
  • 40 КЪРЛЕЖ БОКО

    7 4 Отговор
    БОЙКО ЩЕ ГО ДУХА ДОРИ И СПЕЧЕЛИЛ - НЯМА ДА УПРАВЛЯВА - ЩЕ ГО ИЗЧИБАМЕ ВЕДНАГА ! КРАДЕЦ И ПОМИЯР !
  • 41 асан

    5 3 Отговор
    Отностно темата.
    Политико казал нещо си , ФРОГНЮЗ чул, преписал и предал на ПИК, който от своя страна предал с енигма крипто-джаджата към ФЛАГМАН, а той го поднесал на дезинформациония отдел на 24часа, чийто служител на тайна среща дал на журналист от БЛИТЦ, а пък техния админ на сайта, чийто заплащане е малко, за да свърже двата края работи и като админ във ФРОГНЮЗ и ни я поднасят в този вид от ФАКТИ.
    За тези, които не знаят езици превеждам истинската новина от ПОЛИТИКО, както се казва от извора!
    ПОЛИТИКО заглавие:Вече цял месец Слави с прекасни финтове скри топката на всички!
    Новия любимец на народа Слави не допусна да се докоснат до топката противникови играчи, докато играеше на краченца.Озлобени от невъзможността да се докоснат до топката противници се нахвърлиха с резервите към Слави, наближаваше края на първото олувреме и я търкулна към съдията Радев.Публиката ръкопляскаше Слави!Слави!Слави!
    Политико завършва очаквайте брилятна игра и ПОБЕДА наСлави и отбора му през второто полувреме т.е избори

    Коментиран от #53

  • 42 Политико

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Изданието на Сорос.
  • 43 Някой

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Антисистемната партия на Трифонов беше първа през юли, но с едва 24% от гласовете на българските избиратели.

    Това са пълни глупости!Чалгара е спечелил само 10% от имащите право на глас 6 578 716 български избиратели.И това го е постигнал с гласовете от чужбина.В България губи!

    Българите във Великобритания са 3 групи. Първата група – нискообразовани берачи на ягоди, къпини, малини, портфейли и т.н. Втората група – деца и внуци на комунистическата номенклатура и новите богаташи на България. Носят гена на цървула, самочувствието на парвенюто и гнева на болшевика към нормалното в обществото. Трета група – най-малобройна. Млади хора достигнали Острова с много труд,усилия и вяра. Те са мислещи – от нормални семейства и повечето от тях – НЕ ГЛАСУВАТ!

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 асан

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Някой":

    Ало троле сега сметни правилно и за Боко

    имащи право на глас 6 578 716
    Слави има 10%
    ГЕРБ-СДС 9%
    БСП 5,9%
    ДА БЪЛГАРИЯ 5,7%
    ДПС 4,9%
    ИЗПРАВИ СЕ! 2,1%


    От общо 6 578 716 имащи право са гласували
    2 775 410 42.19%

    ИМА ТАКЪВ НАРОД 657 829 гласа 24.08% 65 мандата
    ГЕРБ-СДС 642 165 гласа 23.51% 63 мандата
    БСП 365 695 гласа 13.39% 36 мандата
    ДПС 292 514 гласа 10.71% 29 мандата
    ДА БЪЛГАРИЯ 345 331 гласа 12.64% 34 мандата
    ИЗПРАВИ СЕ! 136 885 гласа 5.01% 13 мандата

    Общ брой на действителните гласове 2 766 426

    Коментиран от #50

  • 47 марони

    1 5 Отговор
    Хубаво е,че чалгаря подкрепи комуниста-изчегъртвач Радев!Мечешка услуга му направи.Едното недоразумение в политиката подкрепи другото!
  • 48 Анджело

    2 2 Отговор
    Врагът на моя приятел е и мой враг. Протестните партийки врагове на ГЕРБ и ДПС. Врагове с ИТН

    Коментиран от #51

  • 49 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "7878":

    Ми нали тези 50 лева бяха подигравка с пенсионерите (или така поне говореше една мутреса ръководителка на протестите) ето сега Плешивеца спира тази подигравка значи пенсионерите трябва да са доволни и да кажат на впиянчените си деца в чужбина пак да гласуват за него(повечето от гласувалите за него в чужбина споделят че са гласували за него защото като седнат да пият го правят на неговата музика)
  • 50 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "асан":

    Това всичко много хубаво но 24% от 40% гласували (60% казаха че не искат никоя от групичките престъпници в парламента) пак си остават 10% от имащите право на глас. Разликата с вторите е 5000 гласа което в рамките на статистическата грешка. Така че изобщо не можем да говорим за победа на Плешивеца чалгар. Вярно за маргиналните партии като Изправи се нещо си на двете мутреси и ДБ е победа да са в парламента.

    Коментиран от #56

  • 51 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Анджело":

    Ми че и ДПС е протестна партия те винаги са били най - твърдата опозиция на ГЕРБ. Дори лидерчето на протеста юмрукчо беше избран за президент с гласовете на ДПС.
  • 52 Анонимен

    0 2 Отговор
    Има такъв прост народ.Да живее чалгата.
  • 53 Роко

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "асан":

    Асане ти май си гледал някой друг мач. Щото в този отбора на чалгарите се отказа и загуби служебно. А плешивото треньорче отново беше неадекватно. Публиката наистина скандираше името му но не само него "Слави, Слави пе....ст"
  • 54 ЛЕЖЕТЕ

    1 0 Отговор
    Фактор, лъжете!
    Уж цитирате Политико.

    Слави не загуби изборите,
    а загуби подкрепата за правителството си!
    Загуби защото всички леви и десни креатури на БКП в НС
    се обединиха срещу ИТН, нали?

    Доколкото за изборите.
    Колкото и да лъжете и да беснеете,
    отсега е ясно за изборите:
    -Предателите от ИТН няма да присъстват в следващото НС!
    -ГЕРБ ще имат значително по-малко депутати!
    -Гласувалите за ИТН са ще са много повече!

    Запомнете ми думите!
    Ще си говорим пак след изборите!

    Коментиран от #55

  • 55 ЛЕЖЕТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "ЛЕЖЕТЕ":

    Лапсус!
    -Предателите от Изправи се БГ няма да присъстват в следващото НС!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове