14 Август, 2021 18:48 2 795 73

Петър Витанов: ГЕРБ не уточниха, че свободата да протестираш върви с риска да бъдеш смазан от бой зад колоните на МС

  • петър витанов-
  • полицейско насилие-
  • комисия по правосъдие в еп

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент ще сезира Комисията по правосъдие в ЕП заради кадрите с полицейско насилие

Петър Витанов: ГЕРБ не уточниха, че свободата да протестираш върви с риска да бъдеш смазан от бой зад колоните на МС - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов направи коментар, след като вчера бяха показани нови кадри на полицейско насилие по време на протестите миналото лято, съобщиха от офиса му. Витанов отправи тежки критики към бившите управляващи от ГЕРБ и ръководството на МВР и ще сезира по темата европейските институции.

„В началото на новата парламентарна сесия на Европейския парламент смятам да запозная Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) за случилото се в България и отново ще поставя въпроса за нарушаване на човешките права“, коментира Витанов.

А в социалната мрежа Facebook Петър Витанов написа:

„Помните ли как миналото лято от ГЕРБ не спираха да повтарят мантрата, че всеки бил свободен да протестира колкото и за каквото пожелае? Без обаче да уточнят, че свободата върви с риска да бъдеш смазан от бой зад колоните на Министерски съвет.

Бруталните кадри, които станаха обществено достояние вчера, разкриват същността на диктаторски режим, криещ се зад фасадата на несъществуваща демокрация.

Там, където органите на реда се превръщат в средство за репресия и контрол, място за демокрация няма. Похватите на властимащите в България не се различават много от тези на режимите в банановите републики. А ако се съди по безпардонното насилие пред Министерски съвет, то ние живеем в по-голяма диктатура от Уганда, Руанда и Габон, взети заедно.“


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    27 2 Отговор
    На ГМ то в понеделник за разпит, кой е дал нареждане
  • 2 ТаУмВзе

    46 5 Отговор
    Нали лично долнат мутра е дал заповед на тия садисти да мачкат. Какво има да се обяснява. Защо мето илиенски не е арестуван?

    Коментиран от #11, #70

  • 3 герб изроди

    41 5 Отговор
    герберастките шишевисти обявиха война на народа си

    Коментиран от #43

  • 4 Жипко Бибиткоф

    48 6 Отговор
    Миналата седмица си помисли, че му се е разминало и почна да ланка. Не не му се е раминало. До изборите още колко неща ще изскочат. Под четри процента
  • 5 КОТарАК

    15 4 Отговор
    ЧАКАМ ШИШИ ПО МАГНИТСКИ И 1 ЧЕКМЕДЖЕ/МАЯ , РИСТЮ-ВИЕ СТЕ
  • 6 истината

    35 4 Отговор
    Това си е пълната истина. Герб плащаха командировъчни на полицаите от провинцията в размер на една минимална заплата за една седмица охрана на протестите .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Доню

    25 5 Отговор
    Абе то в Капитолия не ги пердасаха толкова

    Коментиран от #18

  • 9 Аноним

    8 6 Отговор
    На жълтите павета ще те блъскал като на стар кенеф вратата
  • 10 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    22 2 Отговор
    КВО ИМА ДА УТОЧНЯВАТ СЛЕД КАТО 12 ГОДИНИ ГО ДЕМОНСТРИРАХА!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сатана

    37 6 Отговор
    Всички ние помним "Кървавата сряда" когато жълтите павета станаха червени от кръвта на невинните младежи протестиращи срещу режима на ОПГ ГЕРБ и главатарят им Борисов.Трябва и е задължително да има възмездие на полицейският башибозук извършил жестокият садистичен побой над бъдещето на България-младите хора.
  • 13 Същия

    9 35 Отговор
    Това бой ли е, мръсните провокатори дето мятаха павета си го отнесоха остро. Навремето Народната милиция как биеше.... За едни итъркани дънки...

    Коментиран от #28, #53

  • 14 Юрист

    34 3 Отговор
    Престъпленията срещу деца са с двойна наказателна тежест.
  • 15 Рашков

    26 5 Отговор
    Да ги уволнява още в Понеделник. Да ходят да ралтят в Ипон
  • 16 ГЕРБ

    9 27 Отговор
    НЯМАШ ПРАВО ДА РИТАШ БУТАШ ЗАМЕРЯШ ПАЛИШ ПОЛОЦАЙ.В АМЕРИКА ЗА ТАКОВА НЕЩО ЩЕ БЪДЕШ ЗАСТРЕЛЯН

    Коментиран от #23, #30, #65

  • 17 99999

    7 28 Отговор
    В САЩ нападат сената, има насилие, има убити, отнасят го нападателите. В България озверели лумпени нападат институциите, отнасят го защитниците. България е по голяма демокрация от САЩ. Тези са способни и господ да го обвинят в насили.
  • 18 ГЕРБ

    3 20 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Доню":

    Бил ли си там че да приказваш глупости

    Коментиран от #48

  • 19 Витанов

    6 22 Отговор
    Защо Хаджигенов и Рашков не извадят записи за паленето на слама в краката на полицаите ?

    Коментиран от #32

  • 20 Я па тоА

    7 16 Отговор
    А за побоя над протестиращите през 2013? Или там е ок понеже тогава БСП беше на власт.... Тая народна къса памет никога не е полезна.
  • 21 Заптие

    24 2 Отговор
    Такива бяха указанията, най- активните се извличат на място без визуален достъп и се смазват от бой. На другия ден да разказват за ужаса с цел разколебаване и респект. Властта беше в ръцете на силоваци от ъндърграунда и въпросите се уреждаха по закона на улицата с бухалката.

    Коментиран от #27

  • 22 БОБА

    7 23 Отговор
    М МИЦАТА ВИ НЯМА НЕНЕКАЗАНО ДОБРО АКО БЯХА ВИ ПОМЕЛИ С ВОДНИТЕ ОРЪДИЯ БЯХА ВИ ИЗПОНАТИКАЛИ С ПРИСЪДИ ЗА ДРЕБНО ХУЛИГАНСТВО БЯХА ВИ ЗАВЕЛИ ДЕЛА ЗА КЛЕВЕТА И ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ЗА УКРИВАНЕ НА ДОХОДИ И ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ АКО ОХРАНАТА НА СЪДЕБНАТА ПАЛАТА БЕШЕ УПОТРЕБИЛА СТОП ПАТРОНИ ЗА ДА НЕ ВИ ДОПУСНЕ ВЪТРЕ КОЕТО И Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ ТОГАВА ЩЯХТЕ ДА МЪЛЧИТЕ НА РАНИ ОТ СТРАХ В ЪГЪЛА

    Коментиран от #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Xxx

    5 12 Отговор
    Това младо комунистче защо стига чак до африканските режими? Що не даде пример с някои по-близо? Така брутално бият и в рашата и в белорашата
  • 25 Милиционер

    16 3 Отговор
    Милиционерските тролове изпълзяха.
  • 26 Да брутално е

    26 3 Отговор
    "Само вижте злобата, с която милиционерите хвърлят телата на младежите едно върху друго като трупове…
    Или как дебело ченге гали по косата разголено момиче с вързани ръце…
    Или как ги издърпват зад колоните, където знаят, че няма да се вижда какво правят…
    „На кадрите се вижда как униформен служител с каска стъпва върху главата на едно от децата. Ако тези хора бяха военнопленници, подобно държание над тях би било нарушение на женевската конвенция“, заяви председателят на временната комисия Николай Хаджигенов.
    И да, герберските ченгета са знаели за това. 13 месеца са крили записите и са лъгали, че няма такива. Целенасочено.
    А продължават нагло да ни четат морал от трибуната на Парламента и от телевизионните екрани.
    Да си знаете. Че идват избори и ще извадят „нови лица“, които ще се правят на незнаещи. И ще се опитват да твърдят, че нищо не се е случило.
    Пак вижте кадрите. Искате ли и с вашите деца да се случи това?
    Гнус. Навсякъде. Колко ли време ще ни трябва да се отърсим от развалата, която ни оставиха?"
    Любомир Аламанов, Фейсбук
    Било нормално, крещят френетично други изроди по форумите. Кое му е нормалното?! Когато някой е виновен, арестуваш го откарваш го в полицията, започва разследване /невинен до доказване и противното/ и дотам. Установиш ли, че е виновен, дело, съд и присъда, но да скачаш върху вързани хора и да ги натрупаш като трупове зад колоните /нали не трябва да се вижда/ е и брутално, и садизъм.
    Къде са, къде са сега тези изроди! КОЙ

    Коментиран от #29, #31, #56

  • 27 ЧОБА

    7 16 Отговор

    До коментар #21 от "Заптие":

    ЕЙ ОММАЛОУМНИК ТИ УЧАСТВАЛ ЛИ СИ В ПРОТЕСТИ В ЕВРОПА АКО НЕ СИ КОРАВ НЕДЕЙ ДА ПРОБВАШ ЛИГЛЬО МАМИН / ГРЕШКА Е ЧЕ ГИ ПООПЕРДАШИХА ЗАКЛЮЧЕНИ ТРЯБВАШЕ ДА ГИ СЪДЯТ И ПО 10 000 ГЛОБА ТОГАВА КАКЪВ БОЙ ЩЯХА ДА ОТНЕСАТ ОТ БАЩИТЕ СИ НЕ МИ СЕ МИСЛИ
  • 28 Навремето

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Същия":

    нямаше протести и милиционерите не биеха по улиците беззащитни хора. Нищо не знаеш ти какво беше навремето. Ако теб са те дърмонили в милицията, значи си бил я крадец, я насилник.

    Коментиран от #36

  • 29 ЧОБА

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "Да брутално е":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ПОЛИЦАИ ТЪПАНАРИ СЪД ГЛОБА И ПОСЛЕ ДА СИ ГИ ПЕРДАШАТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ДЕТО ЩЕ ТРЯБВА ДА Я ПЛАТЯТ
  • 30 Къде го

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕРБ":

    видя това във видеото, герберски скот!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хайде де

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "Витанов":

    да ги извадят, за да се види как протестът гасеше пожара и пазеше полицаите, а онези духнаха необезпокоявани от никого, защото "Делта гард" ги изведе.
  • 33 ЕВРО НЮЗ

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "БОБА":

    😂😂😂😂Като ти чете човек словореда ми приличаш на някой от тия зад колоните.. Треперят ли ти гащите. Признай си, кой точно си. Пратен си и получаваш заплата за опазване на обществения ред. Не за раздаване на правосъдие.. Ако си неграмотен, ще се намери кой да те ограмоти
  • 34 Какво каза

    12 2 Отговор

    До коментар #31 от "Светослав":

    тези "хора" ли! Тези зверове са се прибирали в ДОМОВЕТЕ си , потривайки доволно ръце, че са свършили една работа за едни пари допълнително. Колко ти да ти казвам, че си най-тъпото парче в този форум. Разкарай се!

    Коментиран от #40

  • 35 българка

    10 2 Отговор
    Това, че всеки можел да протестира го повтаряше Борисов, даже и пред партньорите си от ЕНП! По този повод някой от лидерите им каза: "И все пак смятам, че той /ББ/ е демократ".
    Така че нека и в Брюксел да видят какво правят джандарите на техния "демократ"!
  • 36 Същия

    4 11 Отговор

    До коментар #28 от "Навремето":

    Явно ти нищо не знаеш. Не те знам на колко си години, че говориш. Мен не са ме били, но са стригали и били баща ми защото е носил дъга коса и чарлстон и са слушали Бийтълс и Ролинг Стоунс. А мен ме бяха вкарали в 8 клас в детска педаг. стая и цял ден едни ченгета ме убеждаваха да напиша някакви "самопрезнания" че съм чупил някакви лампи в някакво училище дето не съм стъпвал никога. Да ти кажа то бяха заплахи, то беше чудо, та за малко не успяха. Така че знам как смърдеше тогавашния режим
  • 37 Правен каламбур

    11 1 Отговор
    По закона за МВР е ясно указано, кога и как се използва физическа сила спрямо задържан/и ! Само по него досега е трябвало да се образуват досъдебни производства спрямо полицайте превишили пределите на служебните си задължения. И като се вземе предвид факта, че и прокуратурата досега не е предприела нужните разследвания, означава само по себе си, че и тя е съучастник.
  • 38 ЧОБА

    1 7 Отговор
    ВИНАГИ Е ТАКА УМНИКО ДОРИ ВЪРВИ С РИСКА ДА БЪДЕШ ЗАСТРЕЛЯН ПРЕД КАПИТОЛИЯ НИЩО ЧЕ СИ АРМЕЙСКИ ВЕТЕРАН СТИГА ДА НЕ СИ ЛИЛАВ
  • 39 Сър Пичук

    10 6 Отговор
    Точно пък бесепари да говорят за човешки права е върха на дебелоочието и цинизма. Партията, която изгради лагерите на смъртаа, стреляше на месо по границите, изселваше и пребиваше за един виц, която контролираше всичко - от това, какво да гледаме и слушаме, през това как да се обличаме и къде да живеем, та чак до имената на децата, която искаше да вика танковете срещу народа си, и която НИКОГА не са извини за това на народа, нито се отказа от историята си, говори днес за човешки права.
    Тия ми идват малко в повече.
  • 40 Светослав

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "Какво каза":

    От такива наркомани акъл неискам
  • 41 ЧАЛГАР

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Истината ти е същата като истината на мутрата Борисов.
    Правилно , че кукловодите го вкараха по принуда да спасява крадците от ГЕРБ и ДПС и е не видимо , а очевадно.
    Единствените му атаки след изборите са срещу ДБ, ИБГНИ и Правителството на Радев - иначе пуска димилка че щял да го подкрепи на президентските избори - от гнусен по-гнусен.
    Показа по отвратителено желание за диктатура и от Борисов - Аз съм ПРЪВ ( с мижави 65 депутата ) и всички сте длъжни да се съобразявате с мен дрогираното ВЕЛИЧИЕ.
  • 42 БоБо

    7 10 Отговор
    Полицията трябваше да смаже незааконните протести и блокиранията на градовете още в началото, но прояви толерантност. Тогава някои си помислиха, че всичко им е позволено и си позволиха да използват спрейове срещу полицията, да мятат павета по тях, да се опитват да ги палят, да мятат яйца, домати и какви ли не боклуци по обществени сгради, включително архитектурни паметници. А когато дойде момента да ги респектират, започнаха да реват. Имало било провокатори, но битите не били от тях. А защо най-кресливите днес в парламента, които бяха организаторите на всичко това, не си признаят, че организаторите на всяка масова проява носят отговорност за нея и като такива да си понесат отговорността.

    Коментиран от #57

  • 43 за диктатори

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "герб изроди":

    Всеки, който е обявил война на народа си, я е загубил!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 тхйт

    3 7 Отговор
    Браво на полицайката!! Нека рита комунисти!!
  • 46 БоБо

    4 9 Отговор

    До коментар #44 от "трудно вдяваш":

    Това ли е опорната точка, че това били платени от ГЕРБ провокатори. Ами ако беше така, ГЕРБ щяха да го използват за да смажат напълно протеста и да се разправят с главатарите му, не мислиш ли. Ат търпяха издавателствата на хулиганите и само няколко будали, които повярваха на вонящите, че ГЕРБ падал, се оказаха между шамарите.
    Аз пък мисля, че си бяха шпиц-команди на Черепа и паважните му слуги от вонящото трио, които искаха да окървавят протеста и да свалят по-бързо ГЕРБ и Гешев.
    И естествено ги представяха като платени от ГЕРБ провокатора.
    Стара фашистко-комуноидна тактика, която се прилага не за първи път.
  • 47 ЕМ123

    5 1 Отговор
    В сайта на Обществен Контрол във ФБ вече има изкарани доста от участниците със снимки, имена, длъжности и профили във ФБ!
  • 48 Бай доню

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ":

    Ми нали и там има камери бре гепажия пачков
  • 49 Провинцията

    3 5 Отговор
    И като протестирахте, какво постигнахте освен да изправите българин срещу българина? 8 месеца преди редовни избори които така и се състояха... Аз ще ви кажа: изрежисираха ви, брадатия козел заедно със фъркатия президент имаха нужда от реалити шоу за да се докопат да парламента, а вие бяхте безплатните им герои
  • 50 Гошо

    3 7 Отговор
    Малко ги биха тия То от тях не можеше да се мине из София
  • 51 Илхан

    9 0 Отговор
    Отиваме към Гр.аж.д.ан.с.к.а в..а. Народ....съд. Писна ни ей, цяла нощ не съм мигнал от тия извръщания.

    Коментиран от #55

  • 52 ЧОБА

    2 8 Отговор
    РАДЕВ РАДЕВ С РАШКОВ И СТОЙКА НА К РА СИ ДА НАПРАВИТЕ ВАШАТА НЯМА ДА СТАНЕ НЕ УСВОЯВЯТЕ НОВОСТИТЕ В МАНИПУЛАЦИИТЕ УЧЕТЕ СЕ БЕ ТЪПОГЛАВЦИ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТО ТОВА

    2 2 Отговор
    Е добре. НО там в EU ще го збият в някой шкаф и до там. Тука е истината
    В България. Да си хваним здраво
    И да ги отвеем ние народа. С избори
    НЕ става. Всички са маСкари.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ЕВРО НЮЗ

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "БоБо":

    Другарю Милиционер, научи си правата и задълженията за които получаваш заплата. Ти си правоохранителен орган не правораздавателен. Понеже цитираш как полицията действала в други държави, ще ти помогна да си увеличиш познанията. В Италия беше заклан карабинер с 12 прободни рани от 18-20 годишен келеш. След като го заловиха някой го снимал с белезници седнал на стол за разпит и качил снимката в мрежата.. Сега ти намери случая и се ограмоти какво получиха по веригата всички началници и снималият... Случаят е MARIO CERCELI

    Коментиран от #68

  • 58 8787

    11 1 Отговор
    Интересно ми как щяха да реагират тиквата льчо мозька, главчев и всички герберачи ,ако техните деца бяха на тяхно място? Бьлгари да хванем сопите и де що има гербер....!

    Коментиран от #60

  • 59 Българка

    4 8 Отговор
    Ако само протестираш,няма риск да бъдеш смазан.Но ако замеряш ,псуваш и рушиш, нормално е и да те посъветват малко.Така е Петре навсякъде.
  • 60 6743

    1 2 Отговор

    До коментар #58 от "8787":

    Като хванеш сопата и след овцете.То и без това освен овчар,за друго не ставаш.

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Възмездие

    4 1 Отговор
    Пoлицaитe нe ce бoрят c цигaнитe, джихaдиcтитe, мутритe, coрocoидитe и cърбoмaнитe oт ХOМO "Илиндeн", a тeрoризирaт бoрбeния Бългaрcки нaрoд! Тe ca глaвoрeзи в унифoрми, и пo тях трябвaшe дa ce хвърлят Кoктeйли Мoлoтoв и Кaмъни, и дa ce изпoлзвa вcякaквo дocтъпнo oръжиe прoтив тях! Трябвaшe дa ce търкaлят зaптийcки трупoвe пo улицитe нa Бългaрcкитe грaдoвe, a Плaмeн Гoрaнoв би трябвaлo дa ce бeшe caмoвзривил в Oблacтнaтa дирeкция нa пoлициятa, вмecтo дa ce caмoзaпaлвa прeд Oбщинa Вaрнa - и cмърттa му щeшe дa e пoчти мигнoвeннa и дaлeч пo - бeзбoлeзнeнa! Кaктo и пocлeдoвaтeлитe му! Зaптиeтaтa ca крacтaви пceтa, кoитo рaзмaхвaт oпaшкa прeд врaгoвeтe ни, cтъпили нa шиятa ни, и мaчкaт пoрoбeния ни нaрoд, и e нaлoжитeлнo дa ce oтнacямe c тях кaтo тaкивa!
  • 63 МЛАДЕЖА

    4 0 Отговор
    ЧАКАЛИТЕ НА САТАНА В ДЕЙСТВИЕ!!!
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ АНТИХРИСТА И НЕГОВИТЕ КУЧЕТА И ЧАКАЛИ!!!
  • 64 Поканете

    7 0 Отговор
    непременно Вебер,на Баце приятеля да види как се бият младежи,които вече имат белезници.И после диктаторът мутра и Младен Маринов мутрата как сами допуснаха агитката ултраси да ги замерват дълго време ,за да се правят на жертви.Намерете тарторите на ултрасите и ги питайте колко получиха за тази поръчка.Момчета ,които ги биха не направиха нищо предизвикателно,те ги изтръгнаха от тълпата и ги биха за назидание да спрат протестите със стресирана на участниците.Като нямат психика и подготовка да не стават полицаи.И най-важното друго нещо да се идентифицират тия полицаи с боксове,които биеха,със знаците на черепи и т.нТе полицаи ли са или ипон на Борисов и Делта гард на Митко Каратиста.Наети ли са ,същите ли са от Технопарка?????
  • 65 Pilot

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕРБ":

    А в америка, ако те хванат с чекмедже злато незаконно къде отиваш знаеш ли ?

    Коментиран от #72

  • 66 Pilot

    1 1 Отговор
    Ами , ако се окаже, че тези от клипчето са от делтагард, какво правим?
  • 67 Голям Смях 😂

    5 1 Отговор
    А бе витанов,неук човек,ти на този терор от тия т-ерористи "мирно протестиращи" ли им казваш?!

    Много си заблуден!
  • 68 БоБо

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "ЕВРО НЮЗ":

    Ти от много грамотност изобщо не можеш да разбереш за какво иде реч. Хайде да обясня пак, като за четвъртокласник.
    Законите трябва да се спазват ОТ ВСИЧКИ. Именно защото някой от полицията е решил, че има право да решава до каква степен закона може да се спазва, той вече става закононарушител. За да се стигне до там, обаче, вече има нарушение. От соц-време вече никой не е бил нападан, бит или арестуван от милиция, както си ходи спокойно по улицата. Ежедневно сме свидетели на такива нарушения - като се започне от такива на пътя, когато Пътна полиция великодушно пуска нарушители, та до сериозни престъпления. И тук проблемът не е личностен, а системен, защото това съществува наоколо от десетки години. Полицаите (а и не само) така се обучават, а и закона им го позволява ("По преценка на контролния орган"). Това са и вратички за корупция.
    Та на думата - ако първите прояви на нарушения при протестите не бяха толерирани и беше показано достатъчно твърдо в рамките на закона, че това не е позволено, нямаше да има ексцесии, ескалации и насилие и т.н.
    Така, че аз също обвинявам полицията, но не само за битите демонстранти, но и за това, че търпяха да бъдат замеряни с яйца, домати, павета и т.н., пръскани със спрей, позволиха да бъдат обругавани обществени сгради и да бъдат тероризирани 2 милиона жители и гости на София.
    Законът трябва да се прилага към всички, които са го нарушавали, а имаше достатъчно каддри, кой вадеше и хвърляше павета, кой носеше кашони с до

    Коментиран от #69

  • 69 БоБо

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "БоБо":

    Продължение от 68:

    Законът трябва да се прилага към всички, които са го нарушавали, а имаше достатъчно каддри, кой вадеше и хвърляше павета, кой носеше кашони с домати и яйца и ги хвърляше и т.н. и т.н. Някой сбърка протестите с призиви за анархия и смърт, разнасяше ковчези и т.н. и този някой, трябва също да си получи заслуженото, а не да се изживява като жертва и обвинител.
    Така е в правовите държави, а сегашното е дива отмъстителност и тя утре ще се обърне срещу днешните "отмъстители".
  • 70 Ужас

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    А Аз искам да протестирам срещу тези от БКП 30 год ограбват България Искам да протестирам срещу безчинствата на Радев служебните превратаджии които застрашават свободата демокрацията Срещу Рашков дъртият номенклатурчик Срещу Мая и Дончева Отявлени Комунистка Лицемери Срещу Отровите Платени от Божков Срещу Чалгарите Статукваджия от 90 год Срещу Радев И неговият партизански юмрук Кои Евродепутати ще защитят моите човешки права
  • 71 Ужас

    1 0 Отговор
    А ТОЗИ Хаджито и останалите платени от Божков какво наказание заслужават Но те тях ги величаят наградени Защо тези Анархисти са наградени Къде са законите тук За кого да се прилагат и кого да подминат Къде да отида да протестирам Моите права къде са Малко са думите с които да изкажа възмущението си от тези лицемерни представления днес от Новите Оправач
  • 72 Подкрепа за Борисов

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Pilot":

    Стига Вече Бе Троле Лъжлив Защо и ти не си напълни чекмеджето със злато Защото си Мързелив необразован Да имаш не е престъпление Завиждачо
  • 73 Зарко

    0 0 Отговор
    Мачкай каалтъ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове