Last news in Fakti

19 Август, 2021 06:39 1 757 18

Зарков: Политическата криза ще свърши само с правителство

  • крум зарков-
  • бсп-
  • правителство-
  • политическа криза

Дали има проблем с гражданството на Кирил Петков или не ще каже Конституционният съд, заяви депутатът от БСП

Зарков: Политическата криза ще свърши само с правителство - 1
Снимка: БГНЕС

"Не знам дали са неизбежни предсрочните избори, но са много вероятни. Следим всеки ден изявленията на различните политически сили. Човек дори да ги следи дума по дума - може да се обърка, разнопосочни са посланията. Позициите се втвърдяват, когато си си помислил, че преговорите тръгват на другата страна", каза депутатът от БСП Крум Зарков в студиото на "Денят ON AIR".

БСП смята, че правителство е нужно и че при добра воля този парламент има капацитет.

"Нека да си дадем ясно сметка, че България се намира в политическа криза, която започна преди година с масови протести. След което гласувахме два пъти и стигаме винаги до един и същи момент - политическата криза ще свърши тогава, когато се създаде устойчиво правителство, без тези, които предизвикаха протестите. Въпрос на момент на узряване е да се стигне до това, до което политическата логика води. Ние трябва да проявим достатъчно съвест, чувство за отговорност, прозрачност, да поставим нещата ясно и да направим това, което е възможно", подчерта Зарков в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че държат на правителство без ГЕРБ и ДПС.

"Правителство, което да постави приоритети, които преговаряхме в няколко кръга, включително с представителите на ИТН. И които отново ще поставим на масата, ако има преговори. Ако няма - отиваме на избори. Голяма част от хората не желаят още веднъж избори, а по-скоро резултати и промяна", добави народният представител.

Зарков е категоричен, че партията му се бори да има кабинет, а не предсрочни избори.

"Да има актуализация на бюджета, която да ни позволи да посрещнем идващите кризи и да реализира качествена промяна в основни сектори. Спиралата в политическата криза не ни помага в решаването на тези проблеми. Още преди няколко седмици казахме, че ако се стигне до мандат на БСП, тя ще направи усилие да го реализира, а по-късно добавихме, че това кадрово усилие може да стъпи върху базата на служебния кабинет", коментира той.

"А дали има проблем с гражданството на Кирил Петков или не - аз не мога да кажа. Конституционният съд ще се произнесе по този казус. Всичкото фокусиране върху случая след това сезиране, е политическа атака. Върху Кирил Петков се фокусира атаката, но тя цели всички действия на служебния кабинет. А какви бяха те? Това бяха действия по предотвратяване на практики на източване на публичния ресурс, практика на купуване на гласове", добави Крум Зарков.

"От това счупване произтекоха немалко остри думи. Ние от БСП останахме встрани от този обиждащ се процес и се опитахме да бъдем фактор на разума, и да обясним на партиите, че това е, което трябва да се случи", посочи депутатът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХХАХА

    13 4 Отговор
    КЪДЕ И НАМИРАТЕ ТЕЗ СМЕШНИЧЕТА,НАРОДНА ВЛАСТ И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО ОТКРАДНАТО ВКАРВАНЕ В ЗАТВОРА НА ВСИЧКИ ПРОПАГАНДАТОРИ НА КОРОНА ЛЪЖАТА !РЗИ ДОКТОРЧЕТА ПОЛИТИЧЕТА ВСЕКИ КОЙТО Е НА КОРОНА ХРАНИЛКА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 3374и

    5 3 Отговор
    Давай Круме, и.. оправи я малко тази прическа.
  • 4 иванчо

    12 6 Отговор
    Ако ще се разглежда гражданството на Кирил да се разглежда и съдебното минало на екс вожда, от който, по думите му, по-подготвен нямало .....
    Да се разглежда и гражданството на 'царя' .... и на станишката .... и на онзи пълнеж на брутално противоконституционното 'движение' на трудно говорещите български ...
    И най-сетне да се 'разгледа' и шкафчето с пачките и златото ...
    Лицемери! Горко ви!!! Покайте се!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 5 иванчо

    2 1 Отговор
    И Крумчо, хайде стига с общи многословия!
    Кажи конкретно, имай куража да назоваваш с истински имена онова, за което мислиш, че говориш!
  • 6 Сатъра на Хана

    6 1 Отговор
    ААко проведа операцията на Шефа му Хан Крум с избиването на 200 Боилски семейства на предатели до 3то коляно, Правителството ще бъде формирано след 24 часа
  • 7 хаберих

    4 0 Отговор
    На съседите им се роди бебе и сега в спалнята имаме стена на плача.
  • 8 Правителство

    5 3 Отговор
    с конкретни цели, най важната е махането на. Гешев и тези дето го избират няколко пъти.
    Ама на чалгаря не му стиска, ако не е главатар. Чалгаря на практика подкрепя каскета
  • 9 Страничен

    4 4 Отговор
    На комундетата само кризи и хаос им се привижда! Много обичат да всяват паника и всячески да се опитват да се докопат до властта !
  • 10 ⚜️Илюминат⚜️

    8 1 Отговор
    Няма криза! Има си конституция , ред на действие и всичко е нормално! Суверена отсъжда да има служебен кабинет , тъй като сте несретна пасмина! Кризата е за вас , защото като има избори през няколко месеца и се налага да сте мили и да обещавате ! Криза няма !!!
  • 11 ....

    2 2 Отговор
    Защо така без ДПС?! Това е партия, с която БСП традиционно управляват! Близки са си, познават се добре... Пък сега подобно пренебрежение! 😱😂
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дочо

    2 1 Отговор
    Ако има още някой,който си мисли,че в тази държава нещата могат да се оправят,значи е голям наивник.
  • 14 Андро

    2 2 Отговор
    Газ пикаят, че няма да са във властта. Смешници. А това пионерче, нямам думи...
  • 15 Сър Пичук

    3 0 Отговор
    Ако престанете да игнорирате ГЕРБ и ДПС, които представляват близо 40% от избирателите в България, ще имате и правителство и всичко.
    Но понеже сте "национално отговорни" искате да елиминирате волята и представителството на тези граждани на България и да си управлявате.
    Ами дерзайте!
  • 16 Само казвам

    3 0 Отговор
    Е Зарков, за това си прав!
    Но слуша ли те някой в Парламента?
  • 17 Моряка

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "иванчо":

    Добре,Иванчо,ако добавиш и референдум за НАТО и съд за Костов,юпитата и Боко(отнемане на окраденото),ще бъдеш отличник.Може да добавиш и кметове,като Софиански,мамин Ванко(Пловдив),и тримата варненски апаши(кметове от последните 30 години).Само че как ще върнем спестеното от тях с честеИ
    н труд от офшорките,не знам.Може би с десант на офшорка след офшорка,но Ф16 са още на чертеж,новите патрулни кораби нямат и чертеж,а пък десантните кораби ги бракуваха преди 20 години,заплашвали братска Турция.Изобщо,пей сърце,докато нахлуят авганистанците,че на Боко оградата нещо се поразпадна от самосебе си.
  • 18 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Правилно! Политическата криза ще свърши, когато Българската Капиталистическа партия / БКП=БСП/ вземе властта.
    Искам Р.В.Гечев за министър на парсата - той ми направи заплатата 2.5 долара !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове