20 Август, 2021 14:41 1 106 15

Гълъб Донев отчете най-ниска безработица пред НС

  • гълъб донев-
  • безработица

Министър Донев обясни, че новият дизайн на мярката 60/40 за бизнеса ще доведе до по-ефективна целенасоченост за подмогане на фирмите

Гълъб Донев отчете най-ниска безработица пред НС - 1
Снимка: БГНЕС

Данните на Агенцията по заетостта показват, че регистрираната безработица е достигнала своята най-ниска стойност от 4.96 процента към 19 август. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в служебния кабинет Гълъб Донев по време на парламентарния контрол.

Той отговори на въпрос за ефективността на новия дизайн на мярката 60/40, която, по думите му, също е допринесла за намаляването на безработицата до сегашните рекордни ниски стойности.

Министър Донев обясни, че новият дизайн на мярката 60/40 за бизнеса ще доведе до по-ефективна целенасоченост за подмогане на фирмите с цел запазване на персонала. Той обърна внимание, че промените са повлияли на достъпа до подкрепа от държавата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    7 1 Отговор
    Значи сега е моментът за голямата метла за хищни нищоправещи, но с големи заплати в държавната администрация. По време на криза трябва да се намаляват разходите!

    Коментиран от #12

  • 2 безработен

    10 0 Отговор
    "Гълъб Донев отчете най-ниска безработица пред НС"
    Да бе да. Аз още съм безработен.
  • 3 Пич

    11 0 Отговор
    Този ни взема за боядисани врабчета... На всички ни е ясно , че безработицата през летния сезон намалява... Да дойде да се хвали , като затворят държавата с техните изкуствени мерки... Тогава ще му признаем заслугите...
  • 4 МАФИЯ

    10 1 Отговор
    лъжеш а повечето хора са на ръба на оеляването

    Коментиран от #9

  • 5 ХА ХА ХА

    7 0 Отговор
    ТИЯ МИНИСТРИ ДИЗАЙНЕРИ , КАК ТЪЙ НАПРАВИХА ТАЯ МЯРКА 60 НА 40 ДИЗАЙНЕРСКА ???? ХА ХА ХА ....ТИЯ ФАТМАЦИ ОТ ДЕН НА ДЕН СТАВАТ ЗА СМЯХ .....АМА НАРОДА ИМ СЕ РАДВА И СЕ СМЕЕЕ ОТ СЪРЦЕ !!!! ОТ КЪДЕ ФАТМАКА ДА СЪБЕРЕ ТАКИВА КЛОУНИ ДА НИ РАЗСМИВАТ !!!!!
  • 6 Ай стига бе

    6 1 Отговор
    Още по-ниска ще е безработицата. Щото 18500 вече умряха от ковид-19, а сигурно много повече заради това, че не отидоха на лекар от страх да не се заразят там. Други 2 милиона избягаха на запад. Че то не останаха тук хора годни за работа. И сега има много обяви на фирми, че търсят работници пък никой не ще да им работи, да си работят сами мутрите.
  • 7 А бройш ли жена ми от три месеца е безра

    8 0 Отговор
    В бюрото вдигат рамене и казват .....работа няма !!! Лъжец и измамник си МУТРО ФАТМАШКА !!!!
  • 8 И какъв

    3 0 Отговор
    е точно новият дизайн, та стопи безработицата?
  • 9 Повечето

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "МАФИЯ":

    хора си живеят живота.
  • 10 Тия мои ще отварят кабинети за дизайнери

    2 1 Отговор
    То вече стана кой как се уреди .......като го няма БОЙКО ....НЯМА РЕД !
  • 11 Йо Несбьо

    6 0 Отговор
    Пълни глупости са това! 2009 ме удари голямата безработица и цяла година стоях без работа„ а съм квалифициран човек. 2010 се обадих на познат в Чехия и той ме взе на работа. Като мен постъпиха много хора и в един момент близо 2„5-3 милиона български граждани бяхме някъде из Европа. В България пък пишеха„ че безработицата намалява. Намалява„ защото се изнесохме. И това беше при първото правителство на ГЕРБ. Няма безработни„ бе и толкова! От една фирма пък просто ми отказваха да ми издадат документ за стажа при тях с аргумента„ че не знаели как става„ имало промяна в ръководството и т.н. Един милион причини„ а аз нямах пари да отида лично и да се посъветвам с адвокат как да действам. Така и обезщетение не можах да ползвам.

    В интерес на истината и днес да се върна в България пак ще ми дрънкат„ че не съм квалифициран„ че нищо не разбирам„ нищо не знам„ образованието ми е остаряло и т.н.„ а всъщност “Човешки ресурси“ ще имат готов вътрешен човек за там. Знаете как става - всичко е с връзки. Неприятно„ но факт. Миналата година даже имаше статия защо хората заминават в чужбина„ а не работят по специалността си. Ами„ можело да се работи по специалността„ но бил нужен 5 години опит. Кой ще те вземе без опит?! И това е огромната разлика с Европа. В Чехия за продавачка в “Билла“ не търсят голяма автобиография„ в България все едно кандидатстваш за космонавт.
  • 12 ВЕРНО БЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ПЪРВО ОТ ОНАЯ ХАЙМАНА .....АЙЛЯКЧИЯТА - БЕЗДЕЛНИК ! ЩЕ МУ НАМАЛИМ ЗАПЛАТАТА НА 1500 лв . ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ НАТИСКА ЗА ВТОРИ МАНДАТ ....?????
  • 13 Osman

    4 0 Отговор
    Вервайте....
  • 14 Причината за което е, че хората

    1 0 Отговор
    избягаха към Запад. България превърна българите в легални бежанци на запада и им тури етикета Емигрант! Пффф
  • 15 ееееееее

    0 0 Отговор
    https://fakti.bg/biznes/605930-nsi-otnovo-poveche-bezrabotni-otkolkoto-novonaznacheni
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове