22 Август, 2021 09:25 4 154 30

Новите правила ще извадят на светло имитиращите продукти

  • богомил бонев-
  • сиерене-
  • продукти

Това обяви Богомил Николов

Новите правила ще извадят на светло имитиращите продукти - 1
Снимка: БГНЕС

С какво се храним и как новите правила ще променят това, което консумираме в бъдеще? Отговор на този въпрос даде в студиото на „Събуди се” Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители"..

Според експерта цената със сигурност говори много за качеството на един млечен продукт, какъвто е сиренето например. „Ако е много ниска, говорим за продукт, който е произведен по всяка друга технология, но не и традиционната. Около 8-9 лева е минималната цена, на която може да се продава едно сравнително качествено сирене, твърдят производителите”.

По думите му новите правила, въведени от властите, са добро решение и ще извадят на светло имитиращите продукти.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннн

    41 0 Отговор
    Имитациите на политици хващат ли ги новите правила?
  • 2 Истината

    43 0 Отговор
    Храним се с боклуците на Европа месо зеленчуци с инжектирана вода за повече грама и печалби.
  • 3 Доходите

    45 1 Отговор
    Пазар за имитиращи продукти има само там, където има бедност.
  • 4 123

    18 1 Отговор
    Това което казват по сатанинските медии е точно обратното. Ще ни тровят с храната!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ужасонн

    58 0 Отговор
    Димитър Маджаров е на цена 16лв.кг, а същия е най-големия вносител на палмово масло, та въпроса е цената ли е фактор или фалфивите проверки и анализи на дадения продукт? Подкупите, корупцията ни тровят и убиват :)

    Коментиран от #18

  • 7 селтак

    20 0 Отговор
    А дано,ма надали!
  • 8 мечо

    3 15 Отговор
    асоцяция активни протребители ако има хора от софия да ходат сас лопатите и да ги прибият протест му е маиктата или само като триябва да се сабаря законно избран примиер протестирвате утидете и му заврете главата на тос вав газат

    Коментиран от #12

  • 9 Киро Питоня

    37 1 Отговор
    Дрън дрън- ярина.Пак ще нагъваме отпадъците а мизерниците ще трупат пачки от вода. СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ТИЯ ОТРОВИ БЕ. Нормални ли сте да плащате за вода и палма/? Няма ли начин да си купите домашно сирене? Ами мръднете по селата и си купете две- три тенекии а мизерниците да гадугат. Ще ми разправят келемета че някога било по-зле. Е нема начин, след като някогашната ''кучешка радост'' е по-добра от който и да е днешен салам. Едно парче и половинка топъл хляб и изкарвахме деня сити. За ''телешкия'' или ''хамбургския'' даже не отварям дума. А киселото мляко в бурканчетата..с оня, дебелия каймак..спомени. Нагъвайте сега отровите и си мислете че живеете в демокрация. ''Кой не скача е черевен'', а..иди оти.

    Коментиран от #29

  • 10 Киро Питоня

    23 0 Отговор
    Мошенник до мошенника, мила моя майно льо..Така е, ще си разиграват коня както си искат. След като няма народ, а заспало племе...хак да ви е.
  • 11 Вера

    20 0 Отговор
    По времето на социализма храната беше истинска, и всичко останало, НРБ беше ДЕСЕТ МИЛОНА, и сега който не скача е предател на БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #21

  • 12 Историк

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "мечо":

    Какво ти пука какво ядеш,ти си ваксиниран-пътник си,готви се за Голямото пътуване и среща с дявола,вече си негова собственост!
  • 13 Имитиращите

    10 5 Отговор
    продукти се появиха в последните 12 години при управлението на Боко и станаха рай за "производителите", защото пълнеха И чекмеджето. Сега ще реват и скачат, защото някои ще отидат по дяволите.

    Коментиран от #14

  • 14 Пффф

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Имитиращите":

    Не пиши тъпотии,ментетата не са се появили при Тиквата,появиха се още след падането на комунизма като ни заляха с боклуци.Не съм гербераст да ги защитавам,ама айде малко истината а .. ?!

    Коментиран от #19

  • 15 Чиновници и Политици си пълнян сметките

    11 0 Отговор
    В Овшорките, за да може производители и търговци да продават Боклуци за храна!! Прокурори, спите ли, Спите явно, имате пари да си копувате, качествени храни!! А ЧИНОВНИЦИТЕ, Контролни Органи са за Затвор, и отнемане на имуществото!! Тотална Корупция, Цацаров?? ГЕШЕВ!!

    Коментиран от #17

  • 16 Кой68

    1 0 Отговор
    Поредната еквелибристика...
  • 17 Киро Питоня

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чиновници и Политици си пълнян сметките":

    Ти на прокурори ли се надяваш? Просто племе, еееий... докато не се развърти тоягата, няма оправия. Що не си набиете тази истина в кухите кратуни,а?
  • 18 Jeep

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ужасонн":

    Aбcолютно вярно. Едни от нaй-некaчеcтвените продукти, но c ценa кaто дa ca прaвени ръчно в някое чиcто и еко cело по технология от 18 век. Преди години взимaх cирене от еднa бaбa от ломcкия крaй, че имaх път нa тaм. Cобcтвено мляко от крaви нa пaшa, в дървени коритa...aбе чудо, зa ценa не cъм коментирaл, че и отгоре и дaвaх, aмa питaй имa ли нещо общо c товa нa щaндa в мaгaзинa.
  • 19 Маde in Bg

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пффф":

    Да така е ! Имитиращите продукти се появиха много отдавна,но тогава най-малкото имаха самосъзнание търговци и производители в БГ ,а днес за по-голяма печалба ще те лъжат,мажат,тровят без да им мигне окото! Лично съм продавал деветдесетте години стоки ,пък и производител съм бил донякъде и мога да се закълна ,че примерно при обезкостяване на пилета кокалите не ги слагахме в продукти за хора,а се меляха за храна за животни! Имахме ,респект ,уважение и достойнство!
  • 20 mi6osp

    4 0 Отговор
    Спомнете си Филип Димитров и какво направи той. След като сега имаме имитация на животновъдство, друго освен имитиращи продукти не може да има.
  • 21 дада

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Вера":

    Пропусна да кажеш че в магазините нямаше нищо но хората имаха всичко нищо че заплатата беше 120 лв на всеки му стигаше понеже нямаше какво да си купиш. А за храните съм съгласен че бяха истински ески в кочината си гледаше прасе и кокошки и имахме истинско месо и яйца от щастливи кокошки. И като получеха банани и портокали Оооо чудо редяхме се на километрични опашки понеже ни миришеше на Нова година!!! Ехххх спомени..... нали ?

    Коментиран от #24, #25

  • 22 глоги

    3 0 Отговор
    С какво се храним и как новите правила ще променят това, което ще консумираме в бъдеще? ХРАНИМ СЕ С ПАЛМОВО МАСЛО.С Е-ТА,С ОТГЛЕЖДАНИ ДОМАТИ В ПЛАСТМАСОВИ ВАНИ С ХИМИЧЕСКИ РАЗТВОРИ,С ИЗКУСТВЕНИ ХРАНИ И ПЛАСТМАСИ. НЕНАПРАЗНО ЖЕНИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В КУКЛИ-БАРБИТА И СИ ПРИЛИЧАТ ЕДНА С ДРУГА.
  • 23 консерва

    1 1 Отговор
    Права е Вера,така беше. Храните бяха истински,цените бяха ниски и заплатите стигаха и за почивки,за храна,дрехи,ток,вода и други. Ходехме по 20 дни на море,планина,езера и на ски. А не като сега-да четеш етикета.
  • 24 Талибан

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "дада":

    120 лева вземаха такива, дето ги мързеше да си отворят очите сутрин. Явно си бил(а) от тях. Аз съм бил на обикновенна работническа позиция и съм вземал от 500-600 лева и нагоре. Баща ми като железничар получаваше 480+класове, майка ми също като железничарка вземаше от 350 лв нагоре. Това, че тебе те е мързяло да гледаш, не означава че другите са били като тебе. Нали знаеш- всяко стадо си има и мрша. Колкото до магазините, в нашия заводски магазин имаше от пиле мляко, дето му се вика. Даже на ''Кореком'' се опираше. Идваха от 200км хора да пазаруват там. За тебе може да е изненада , но за мен това беше ФАКТ. А и не само за мен, сигурен съм.

    Коментиран от #26

  • 25 PATKANQI

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "дада":

    ПАТКАНЧИИИ КОМУНИЗМА И КАЧЕСТВОТО ЩЕ ГИ ТЪРСИТЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!КАПИТАЛИЗМА Е КЕНЕФ 32 ГОДИНИ ВИ ГЛЕДАМ ПРОСТОТИЯТА И КАК РУШИТЕ И УНИЩОЖАВАТЕ!А ВЕЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ПРАВИТЕ ФЕОДАЛИЗЪМ И КРЕПОСТНИЧЕСТВО!
  • 26 Талибан от Каспичан

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Талибан":

    Лъжеш..че къде си работил бе,да не е във ФРГкакто и да е,500лв.се взимаха като работник и то трудно в мините,никъде другаде.

    Коментиран от #27

  • 27 Талибан

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Талибан от Каспичан":

    Ако наистина си от Каспичан, това обяснява всичко. М/ду другото-баща ми е от онзи край, даже две години бе командирован на гара Каспичан. Но да си дойдем на думата- работил съм като изпитател бронетанкова техника, фирма ''Бета' Червен бряг.Да ти кажа и разценките по работна карта- 34лв за пробег на МТЛБ. 42 -за пробег на САУ-2С1 и изделие ''10''. Поне три-четири пъти месечно съм ''гонил'' и по 2 машини дневно. За 22 работни дни-смятай, мисля че поне до толкова си учил. Да, и моля трактористи и селскостопански работници да не се изказват неподготвени. Или си бил декоратор в ''Китка'' Нови Пазар. Това задоволява ли те като отговор. А магазинът бе известен в може би в цяла България по онова време. Само леки автомобили не се продаваха там.Минало-бешело. Сега нагъвайте боядисана водица и се правете на многознайковци. И..кой не скача е червен''..

    Коментиран от #28

  • 28 талибане

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Талибан":

    добре им го казваш, но с поне два чужди езика(това се смята за мерило за интелигентност, а го имат почти всички гастарбайтери) и три грама мозък, няма как да те разберат.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 защо

    1 0 Отговор
    триете коментар, в който няма нито дезинформация, нито обида към някого?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове