Last news in Fakti

22 Август, 2021 10:09 5 588 87

Георги Пирински: Не трябва да вървим към твърдата ръка на президента

  • георги пирински-
  • гражданство-
  • правителство

Кирил Петков ясно заяви, че се е отказал от своето двойно гражданство

Георги Пирински: Не трябва да вървим към твърдата ръка на президента - 1
Снимка: БГНЕС

”При мен спорът не беше за двойно гражданство, а дали съм по рождение български гражданин. Кирил Петков ясно заяви, че се е отказал от своето двойно гражданство. Съмнението идва от там, дали няма да работи в полза и на другата държава. Въпросът вече е дали Конституционният съд ще се хване за буквата на закона”. Това заяви Георги Пирински от БСП пред BGonAir. Според бившия председател на парламента Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него.

"Конституцията е основата, на която живеем заедно, да бъдем обединени, за да има сила. 45-ият парламент възобнови интересът към НС, но така и депутатите не се разбраха. 46-ият ни връща крачка назад. В парламента идеята е да се срещнат различните интереси. Народните представители се кълнат, че ще спазват законите и ще се ръководят от интересите на народа. В момента те са свързани с това, да се направи правителство, а днес има състезание кой да бъде опозиция. Онова, което виждаме, е абсурдно, но това, което стои отзад, едва ли е толкова абсурдно... Има интерес НС само да вдига шум. Тезата за плаващо мнозинство е перфектното решение да освободите Министерския съвет от отговорност. Абсурдно е да си играем на избори през 3 месеца. Очевидно от ИТН зависи, дали третият мандат ще бъде реализиран. Немалка част от избирателите не търсят позитивното, а искат по-силно да изритат онова, което имаме в момента. ИТН нагло пренебрегва здравия разум. Измамното решение е да вървим към силната ръка на президента, парламентът е този, който трябва да взима решенията", каза още Пирински.

"Не е достатъчно добър вариантът, който предлага БСП - служебният кабинет да продължи работата си като редовен. Огорчаващото е, че още на изборите на 4-ти април хората не разпознават левицата като носител на промяната. БСП не доказа, че е категорична опозиция на ГЕРБ. Тя се трансформира от демократична в лидерска. Този въпрос трябва да се постави на конгреса на партията, който ще е до края на годината. Оставката на Корнелия Нинова е поискана от няколко месеца", допълни Георги Пирински.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    64 7 Отговор
    А този не беше ли с американско гражданство?

    Коментиран от #12, #52, #55, #60, #87

  • 2 Дърта комуняга

    56 12 Отговор
    аха, значи опозицията на корнела е и против радев, задава се нов резил на изборите !!

    Коментиран от #14

  • 3 Стига!

    27 26 Отговор
    Последното квадратче в бюлетината : Не подкрепям никого!

    Коментиран от #7, #24

  • 4 Моряка

    75 6 Отговор
    Цял живот говори умно умно,придпазливо,по съдържание- едно меко НИЩО.И пълзи нагоре НИЩОТО,не пуска кокъла на нищо неправенето.
  • 5 Тоя

    40 13 Отговор
    Е минал към герб
  • 6 Факт

    74 15 Отговор
    е че Кирил Петков е бил винаги български гражданин , а това че има двойно , канадско , е напълно законосъобразно по международно споразумение ! Проблем на грабителите на милиарди е страх от спиране на кранчето и последствия за заграбените милиарди , бизнеси и каквото се сетиш !

    Коментиран от #67, #77

  • 7 русенец

    51 3 Отговор

    До коментар #3 от "Стига!":

    Колега, бих гласувал с последното квадратче ако имаше някакъв смисъл в това. Системата по която се отчитат резултатите е такава, че и 60% да гласуват за никого, парламентът пак ще е от 240 души и ще са ги избрали останалите 40 % и по-точно тези от тях, които са гласували за партии, събрали над 4%.

    Коментиран от #16

  • 8 Радо

    37 3 Отговор
    Пиринча пък от коя дупка излезе???
  • 9 Sieg

    27 2 Отговор
    Еххх все вървим към меката китка.

    Коментиран от #20

  • 10 Моряка

    36 12 Отговор
    Корни,бий му шута на това мекотело,дръж се за здравата ръка на Президента.

    Коментиран от #51

  • 11 изчей

    24 2 Отговор
    те много ме кефи как ги активират от някъде
    да се изтропат по някой важен въпрос..и между другото да сурнат 2-3 опорки от актуалните за деня
  • 12 Написал е

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    още в първото изречение за какво става дума. Ама нали си тъп гербаджия, за теб е ужасно трудно да прочетеш статията. И не лъжи, че си русенец, а кажи русенското село, от което драскаш.

    Коментиран от #19

  • 13 ТаУмВзе

    17 5 Отговор
    Мдааа. Гошко, има много подчовеци за Затвора. И ти включително.
  • 14 Не опозицията

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дърта комуняга":

    на Корнела, а самата Корнела е против Президента. Не аз ходих да моля професор Илчев да се кандидатира за президент.
  • 15 Centyrion

    34 2 Отговор
    Те много хора само с българско гражданство работят за чужди държави.Затварянето на блоковете на Козлодуй, какво е,а договора за златото и Мариците,а строежа на този газопровод,а връщането на Турските дисиденти,а уж съвместните бази на САЩ??? Всичките тези са Национални предатели,поставили се в услуга чужди държави.
  • 16 Напротив

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "русенец":

    има смисъл, защото гласовете на негласувалите се разпределят между партиите. От негласувалите дългото получи още два гласа. Като не си наясно не коментирай. Като гласуваш с "не подкрепям никого" гласът ти не може да отиде, при когото и да било, защо е глас на гласувал и си положил подпис.

    Коментиран от #75

  • 17 оня с коня

    13 19 Отговор
    Ето каква Песен ни припява Приспивно и типично в стил "БКП" др.Пирински:"Кирил Петков ясно заяви че се е отказал от своето Двойно гражданство".КОГА СЕ Е ОТКАЗАЛ обаче - Предварително и преди да заеме Поста си,или Като видя Дебелия ?А КАК се е отказал- Писмено с Документ-молба до Канадското посолство,или ей-така- на Честна дума?А КАК ДА МУ СЕ ВЯРВА изобщо за нещо,след като веднъж е излъгал?И да каже пирински:Каква "Твърда Президентска Ръка" има предвид Пирински- ВДИГНАТИЯТ ЮМРУК ЛИ?Между другото Факт е,че в БСП все още спокойно си Битуват старите Кадри които отлично се знае от Народа какво представляват,като естествено има и Нови...които са още по-зле от Старите.Е с такъв "Персонал" ли се надява БСП да изплува от Дъното на което се е кротнала Трайно?!

    Коментиран от #26

  • 18 До г-н н Заяков( Пирински)

    14 5 Отговор
    Вие го до допуснахте с останалите партии . Вместо да се обедините срещу ГЕРБ и ДПС,вие започнахте да си делите баницата. Нещастници.
  • 19 русенец

    10 6 Отговор

    До коментар #12 от "Написал е":

    Определено не съм гербаджия и със сигурност не чета хора като Пирински. Не понасям комунистите, именно затова не понасям и гербаджиите, че те са уродливото копие на комунистите, викат им болшевики.:) А ти не се чувствай задължен да ми казваш какво пише в статията, определено не ме интересува.:) Бъди здрав! Ти си от Делиормана гледам.

    Коментиран от #25, #27

  • 20 Мммдааа

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Sieg":

    Като на Къдравата Сю!
  • 21 име

    17 5 Отговор
    Радев не каза "не давам кабинета си", а каза научете се да говорите и действате заедно. За Кирил Петков е прав, хормалто се е отказар от канадското гражданство, няма процедура, по която да си оттегли молбата за отказ от гражданство, а и най-важното е че няма съмнение че действа в интерес на друга държава. А е ясно като бял ден, чу атаките срещу него и другите министри идват защото са настъпуни кражби за милиарди. А Корнелия Нинова ще се опита да преговаря с ДБ, ИТН и ИБГ и и пожеравам успех. Има за какво да бъде критикувана, но БСП не беше демократична, а клиентелистка партия и все още по областните съвети е пълно с клиентелисти. Ако не бешу тя да държи здраво партията, тиквата щеше да я превземе и направи патериза, каквато я бяха превърнали първанов, съргей и мишо миков - беше патерица на ДПС. Ако тиквата я беше превзел, както в провдив са мекерета на ГЕРБ, в момента щеше все още да управляа ОПГ ГЕРБ-ДПС с подкрепата на БСП и щяхме да имаме правителство на тиквочев 4
  • 22 нико

    21 3 Отговор
    ТОЯ Е 30г. политик и такива като него от всички партии са виновни за сегашното ни дередже . Нямаме , промишленост , селско стопанство и какво ли не още , се разруши под тяхното управление .
  • 23 СВД

    16 5 Отговор
    Не съм гледал тази конституция буква по буква, но там, където пише кой може да е министър не се коментира двойно гражданство и изрично е записано, че кандидата за министър трябва да има българско гражданство. Където е изискванията за депутат, там пише, че не може да са с двойно гражданство. Гиньо Ганев каза, че не трябва да се гледа само буквата, но и духът на закона - интересите на народа!

    Коментиран от #35

  • 24 Хах

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стига!":

    И какво си мислиш,че ще постигнеш по тоя начин? Едно голямо нищо.

    Коментиран от #32

  • 25 Бабината

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "русенец":

    ти! От Делиормана си ти, защото си на границата с него. И аз не понасям гербаджии и комунисти. Иначе е добре да не коментираш само по заглавието, защото то в 99% е подвежащо или извадено от някакъв контекст. За разлика от теб аз не съм гласувал и за ИТН!
  • 26 Да си чел

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    и слушал кога се е отказал. Конят ти одъртя!
  • 27 добре де

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "русенец":

    Значе си на ДПС или ИТН гласоподавател. Фани едните, удри другите, ритни третите. Или не гласувашхза никой, щото вкички са маскари, а света започва от теб, преди теб нищо стойностно не е имало, нали?!
  • 28 Доротея

    7 12 Отговор
    Ето един подготвен и знаещ политик, но тълпата иска Бойко Едрата тиква, Слави, Дългата пъча и разни старшинки! Преди изборите за европарламент Пирински бе в една телевизия - точен, информиран, умерен в квалификациите, уверен в тезите сиЗнае всичко! Ганя отиде и прати там с намесата на Миш Константинов, Джамболина и Андрей Слабаков - Ръмжашия пушек!

    Коментиран от #53

  • 29 Давид

    10 6 Отговор
    Задкулисието изважда всички корумпирани играчи срещу президента. Този път няма да им се получи.
  • 30 303

    7 9 Отговор
    Пирински казва много неща, но в неговия стил на висш политик, който малко го разбират..
    С две думи,, БГ е парламентарна ,република ИТН е проект на ГЕРБ и ДПС , Радев няма пълномощия като Президент да решава въпросите,
    вървим към нестабилност, БСП не може поради Нинова да застане начело на промяната и т.н., Радев без партии зад него е нищо...

    Коментиран от #37

  • 31 АМОН

    5 7 Отговор
    ЗА КАКВО СИ СЕ ЗАКАХЪРИЛ ДРУГАРЮ ЗАЕКОВ,

    ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН.
    ОТ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА ВЪРВИМ КЪМ ПРЕЗИДЕНТСКА.

    ТИ КАКВО ПРОТИВ ИМАШ РАДЕВ И ХОРАТА МУ??
    ТОЙ И ТРИФОНОВ Е ЗА РАДЕВ , НО Е ПРОТИВ ХОРАТА МУ.

    ОБЩИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ ИМАТЕ С ТОЗИ "РЕФОРМАТОР".

    ТИ ЗАЕКОВ БЕШЕ ФЛАГМАНА НА СЪВЕТСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА.

    СЕГА РАЗБИРАШ, ЧЕ СМЕ В АМЕРИКАНСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА.
    ТЯ ЩЕ ДОНЕСЕ НОВО УПРАВЛЕНИЕ , НОВИ ХОРА КАТО ДЪЩЕРЯ ТИ ПИРИНСКА КОЕТО Е В РЪКОВОДСТВОТО ТА БСП.

    СПОКО ПИРИНСКИ,
    СПОКО.
    МОЖЕШ ДА СЕ ПОБОЛЕЕШ ОТ ПРИТЕСНЕНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАШАТА , А НЕ НА ВАШАТА ДЪРЖАВА.
  • 32 Много

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хах":

    се постига! Гласувал си, подписал си се и гласът ти не отива на вятъра, както на тези които не гласуват. Техните гласове пропорционално се разпределят между партиите и току-виж се окаже, че са отишли при ДПС!
  • 33 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Една от задължителните условия, за да бъдеш политик - или най-малкото - селски агитатор за коя да е партия - е: да можеш да казваш на черното -бяло и на бялото - черно !
    Нима умажаемия Г.Пирински не знае, че Конституцията ни се нарушава безогледно вече 30 и кусур години с доброто на "синодалните" прависти от т.н. Конституциоинен съд? Няма да изброявам нарушените членове и алинеи. Законодателите ни от Парламента спазват стриктно само и единствено чл.71 при, което няма партии, няма фракции, няма комисии, прения, реплики и дуплики ! Даже се изсилват/ позволяват си/ да коригират самата Конституция !?
    Да ме прощава гоподина, но точнс колегите му превърнаха Одновния Закон на държавата в парцал , и искат да има държава !?
  • 34 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    4 1 Отговор
    всички политици са мафия-политмафия!
  • 35 съгласен

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "СВД":

    съм , е законите са за да се защитава обществения интерес . ако например за да се спаси човешки живот но да се наруши закона бих нарушил един такъв закон.
  • 36 СУВЕРЕН

    5 14 Отговор
    Хора, разберете че най-голямото зло са БСП и техните производни , Мая ,Татяна, Хаджигенов,Бабекян, Христо Иванов....Тия са статукво и лапачи 30 години и нищо добро не са направили за майка България. В момента най-голямото ЗЛО е Радев. Не виждате ли че тези хора са долни, мръсни, зли...Само плюят, водят компроматна война и търсят скандали. Не се залавят да свършат нещо полезно а само дрънкат из медиите и ръсят мозъци...За тях , нормалните хора са глупаци които им осигуряват поредните супсидии, поредните депутатски заплати...това не им е достатъчно , създават комисии които им носят още пари. освен това имат командировъчни ,пътни,дневни, представителни и т.н. На първо място всичко е пари , а по дейните живеят с мисълта за обществена значимост.

    Коментиран от #42, #63

  • 37 АМОН

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "303":

    ТАКА ПРЕЗ 190 ГОДИНА ВЪРВЯХМЕ КЪМ НЕСТАБИЛНОСТ , КОЯТО СЕ ОКАЗА ПРОДЪЛЖИ В ТРИДЕСЕТ ГОДИШНА СЪВЕТСКА ПЕРЕСТРОЙКА.

    КАКВО СЕ СЛУЧИ С НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И САМО ТОВА, ЧЕ СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В РЕПУБЛИКА ЛИ Е СТАНАЛОТО ПРЕЗ ТЕЗИ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ.

    НЕ РАЗБИРА СЕ.
    СЕГА ВЪРВИМ КЪМ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА С ЦАР И ЦАРЕДВОРЦИ КАТО РАДЕВ И ГЕНЕРАЛ ДЕСИ.

    ПАРЛАМЕНТА СЕ ОКАЗА ЕДНА ГОВОРИЛНЯ НЕПРОИЗВЕЖДАЩА НИЩО ДРУГО ОСВЕН СЕЛСКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ.

    СЕГА ВЛАСТА ЩЕ СЕ КОНЦЕНТРИРА В ЕДНО ЛИЦЕ /МОНАРХА/ КОЕТО В ЗАДКУЛИСИЕТО НА РАДЕВ ЩЕ ЛИШИ ОТ ПАРИ И ВЛАСТ МНОГО ЗАХЛЕБИЛИ СЕ ЗДРАВО ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ.

    ЖАЛКО ЗА ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА НА ЛЕВСКИ , КОИТО МЕРЗАВЦИ КАТО ТОЗИ ОТ СНИМКАТА УНИЩОЖИХА С АЛЧНОСТТА СИ.
  • 38 ЗАТВОР КЪРЛЕЖ

    11 0 Отговор
    ТОЗИ КЪРЛЕЖ ДОЖИВОТНО ПАРАЗИТСТВА В БСП НО НЕ СЪМ ГО ЧУЛ КАКВО ТОЧНО ЗАЩИТАВА ОСВЕН СЕБЕ СИ И МРЪСНОТО МУ КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО !
  • 39 Доротея

    5 6 Отговор
    Който не иска твърда ръка, ще получи мека китка! След като не можете да се разберете, вземете, че се разделете! Който харесва тикви, ластуни, кратуни, пазара в Одрин и е фен на Левски - Спартак - в Хасково и Кържали! Който слуша руски романси и е фен на ЦСКА Септемврийско знаме - Северозапада Видин, Лом, Враца! Христо Иванов си е в София!
  • 40 Точно така

    10 1 Отговор
    Казусът с Георги Пирински беше за това, че той е роден в Ню Йорк, независимо, че се е отказал от американското си гражданство още през 74-та година. Защото чл. 93, ал. 2 от Конституцията посочва, че трябва да има българско гражданство по рождение. Кирил Петков е роден в Пловдив. Къде е трагедията тогава. Българското му гражданство е ПО РОЖДЕНИЕ! Затова и оня пухльо, Георги Марков, се изказа оня ден, че КС няма да гледа делото срещу него, защото "президентът щял да пострада много". Ах, каква "загриженост"!
  • 41 ПАРАЗИТИЩА

    6 3 Отговор
    ТОЛКОВА ХИТРИ МРЪСНИЦИ КАТО ЗАЯКОВ СА САМО БОРИСОВ ЦЕЦО И ЦЕЦА !
  • 42 Я преведи

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "СУВЕРЕН":

    "суверен", че СлаФчо нещо нещо не уточни в кой точно смисъл го употребява!
  • 43 българка

    7 3 Отговор
    По-добре твърда ръка с ясни намерения, отколкото много меки ръце с неясни намерения!
  • 44 УТАЙКА ОТ БКП

    6 0 Отговор
    Георги Георгиев Пирински е български политик от Българската комунистическа партия (БКП), а след 1990 от Българската социалистическа партия (БСП).

    Георги Пирински е народен представител в VII велико народно събрание (1990 – 1991) и в XXXVI (1991 – 1994), XXXVII (1994 – 1997), XXXVIII (1997 – 2001), XXXIX (2001 – 2005) и XL (2005 – 2009) обикновено народно събрание. Той е избран за председател на XL обикновено народно събрание на 11 юли 2005 г.



    Пирински е роден в Ню Йорк в семейството на българския комунистически функционер и виден македонист Георги Пирински Старши и Полина Пиринска, словенска еврейка, която до 1970-те години е преподавател по американска литература в Софийския университет. Семейството му е експулсирано от Съединените щати през 1953 г. баща му всъщност е с фамилия заяков и син му също носи тази гнъсна фамилия !

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 БЕЗ ВАКСИНА

    9 2 Отговор
    БСП С КУРНЕЛА НЯМАТ БЪДЕЩЕ С ТАКИВА ИЗКОПАЕМИ КАТО ПИРИНСКИ СТАНИШЕВ И ДОБРЕВ ! ТЯ НЕ ГИ ИЗГОНИ И ТЕ ЩЕ Я ИЗЯДАТ С КОКАЛИТЕ НАКРАЯ ДОКАТО НИЕ НЕ ЗАБРАНИМ БСП, ГЕРБ ДПС И ПАТРИОТИТЕ - КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ ЛЮСПИ НА БКП ! ЗАТВОР ЗА ТЯХ
  • 47 123

    8 3 Отговор
    Пирински е мазно лукаво човече. За пари е готов да следва сатанинския план.
  • 48 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    10 2 Отговор
    Г-н Пирински, БСП сте част от системите на статуквото. Вие заедно с ДПС създадохте тази система, а пък ГЕРБ+ДПС ви я откраднаха. Вие БСП+ДПС+ченгетата внедрени в СДС създадохте злото ГЛАВЕН ПРОКУРОР. Злото не е само Гешев, злото е позицията ГЛАВЕН ПРОКУРОР и властта му. Никой не ви обвинява, че сте част от ГЕРБ. Обвинявамеви, че БСП сте част от управлението на ДПС. БСП и ДПС се целунахте. БСП, сте част от ЗЛОТО и не се борите срещу системата на статуквото. Борите се да овладеете системата на ЗЛОТО.
  • 49 АМОН

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "УТАЙКА ОТ БКП":

    Този тип винаги ме е възхищавал с начина на говорене.
    Говори дълго , напоително и отекчително докато на слушаштите го започва да им се приспива.

    Този магьосник е пуснал коренче чрез дъщеря си която е ръководството на партията столетница БСП.

    В тази партия битката е както в държавата.
    Тя е в ликвидация с ликвидатор приватизаторката НИНОВА.

    ЖАЛКО ЗА ДОБРИТЕ ИДЕИ.
    Но за съжаление е така - ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ПОСЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ.
  • 50 БЕЗ ВАКСИНА

    5 3 Отговор
    Георги (Гео) Николов Зайков, известен като Пирински, е комунистически и профсъюзен деец от България, македонист[1]. РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗАЩО ПИРИНСКИ Е ВСЪЩНОСТ ЗАЯКОВ И ЗАЩО Е ПАРАЗИТ НА НРБ И РБ !
  • 51 Бай Стою касапина

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Моряка":

    Здравата ръка с мекото юмруче. 😂😂😂😂😂😂
  • 52 Лост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Просто е роден в Ню Йорк. И по интересно е дали може да се кандидатира за президент в Сащ? И Стъки и той да има предвид, че към датата на изборите трябва да има навършени 40години.
  • 53 LOSHIA

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Доротея":

    Но никой не иска и БКП мутантите от ДБ и ИБГНИ
  • 54 666

    8 8 Отговор
    Един комунист да каже нещо разумно. Радев е заплаха за сигурността на държавата. Никаква "здрава ръка" и еднолично управление няма да спаси България. Трябва силен парламент и правителство.
  • 55 Тото прогноза

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Тото пункт във Варна има до хотел Лондон. Тото пункт във Варна има до хотел Лондон.
  • 56 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    5 5 Отговор
    Тези, които са за президентска република представят ли си Банкянеца да е президент?
  • 57 цигу българско

    0 6 Отговор
    Ако ни управлянаха цигани щяхме да живеем по-добре. Българиге крадат прекалено много.
  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
    ИЛИЯНА ЙОТОВА ВИЦЕ ПРЕЗИДЕНТ
    ВТОРИ МАНДАТ
  • 59 Даа!

    5 3 Отговор
    Няма партия,още от далечната 1989,без значение от коя зона на политическия спектър,да не е втриса,само споменаването на Президентска форма на управление.Това е жив кошмар за тях.Те усетиха " Сладостта" на безконтролното управление през Партиен модел.Усетиха и ползата от Коалиционния модел.При Президентска форма на управление,това изчезва безвъзвратно.При Нея пак ще имаме Парламент,със конкурентни партии.Но Президента е мажоритарен кандидат.С огромни правомощия.С личен указ,назначава и уволнява.Включително Премиера.Но без да има правителствена криза.Днес е Борисов,утре е Иванов.Държава, институции си функционират.Когато знаеш- от обл.управител до Премиер,че над теб виси меча на Президентската институция,не можеш спокойно да си разиграваш коня.Независимо от коя Партия си! Защото Президента е избран от цялата Нация.И властта му,произлиза от цялата Затова към момента,всички без изключение,ще се съпротивляват яростно на такъв проект.Докато не се появи партия,която с огромна,смазваща подкрепа,през ВНС,не промени Конституцията,и преминем към този модел.За мен,това ще промени кардинално жквота на Нацията.Но е трудно,адски трудно.

    Коментиран от #62, #83

  • 60 ФАКТ Е

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Този комунист Пирински е Заяков!
    Баща му,
    за да изтъкне заслугите си за обезбългаряването на Пирин при
    помакедончването на българите,
    зе е преименумал от Заяков на Пирински!
  • 61 Уточнение

    9 5 Отговор
    Радев няма никаква власт, защото България не е президентска република.
    С цялата власт 12 години беше в ръцете на един полуграмотен злобен и крадлив мафиот.
  • 62 ИСТИНАТА

    4 8 Отговор

    До коментар #59 от "Даа!":

    Щом всички ляво десни креатури на БКП
    се нахвърлиха срещу Слави,
    значи на изборите правилният избор
    е ИТН!
  • 63 оня

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "СУВЕРЕН":

    Как да свършат нещо, като гешефт-каскетов е спирачката:))
  • 64 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 9 Отговор
    ВЪН ГЕСТАПОВЕЦА РЕЗИДЕНТ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО , КАФЯВО-ЧЕРВЕНИЯ ОЛИГОФРЕН !

    Коментиран от #69

  • 65 chi

    6 3 Отговор
    Това изкопаемо да не се обажда, знаем му номерата!
  • 66 ВРЕДНИ

    8 1 Отговор
    Пирински, Станишев и кръгът около тях бяха и си останаха ВРЕДНИ за БСП. Сега със своите нагли антипартиини действия само доказват това. Техните неверни оценки са грозно не морални, не реални и тенденциозни. Със новите си лица в колективните ръководни органи Партията трябва да намери сили да отстрани тези лица. Да не се прекалява с вътрешно партиината демокрация за сметка на партита дисциплина. Особено когато е на лице очевидна антипартиина дейност.
  • 67 Диоген

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Фактът си е факт!
    Кирил Петков показа,че и да имаш(или нямаш) Канадско гражданство,може да работиш за България,както и досегашните министри,които нямат канадско гражданство охотно работеха за Канада и ,, Дънди прешълс".
  • 68 Цанков

    8 2 Отговор
    Радев няма никаква власт, защото България не е президентска република.
    С цялата власт 12 години беше в ръцете на един полуграмотен злобен и крадлив мафиот.
  • 69 Алооо

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Марсианецо, изчезвай надалеч...
  • 70 Пложнек

    4 1 Отговор
    Айде ,още един плужек изпълзя
  • 71 Sonya

    6 1 Отговор
    Късно е Пиринчо! Сами си го изпросихте, българоубийци такива!
  • 72 xxl

    4 0 Отговор
    Шубе за партийната система нещо???
  • 73 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Добре че са ИТН та разтърсиха клона с изгнили ябълки!
  • 74 Петко

    2 0 Отговор
    Ти г-н Приемки, защо предаде Жан?
  • 75 И системата

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Напротив":

    те отчита като гласувал въобще и налива субсидии на партиите на пропорционален принцип.
    Трябва да направят гласуването платено - даваш 50 лева, упражнява си правото и парите ти отиват при партията, за която си гласувал. Аз лично храня търтеите достатъчно, за да им плащам още да ме жилят.
  • 76 Фърчило

    2 3 Отговор
    Твърда му е главата а Фатмака, но пък китката мекааа хахаха
  • 77 Менгеле

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Факт е че си поредния дебил, чието желание да се погази основния закон на България.
    Искаш ли да бъдеш съден без закон?
  • 78 ЦК на ГЕРБ

    3 0 Отговор
    ПИРИНКА с кюфте 🍀За Нинова ли да гласуваме ,бе комунистически динозавър🇷🇺
  • 79 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    РОДЕН В САЩ -С БАЩА ОТ ВЪРХА НА БКП - ЧЛЕН НА МАСОНСКАТА ЛОЖА - НИКОГА НИЩО НЕ Е РАБОТИЛ ---ПОЗНАЙ КОЙ .... ????????
  • 80 Радка пиратка

    3 0 Отговор
    По-добре е да остане Корнелия Нинова. Тя все пак прилича на жив човек, за разлика от каменния човек с метален глас Пирински.
    Партиите по начало имат добри идеи, но винаги се намират хищни рептилии като Пирински и други подобни, които ги овладяват и развалят всичко.
  • 81 Жоро

    2 0 Отговор
    занимавай се с вашата разпадаща и изчезваща партия БСП наследник на БКП - извършила национални и държавни предателства, геноцид на българския народ. Няма никакво право вашата партия БСП и нейните поддръжници да съществувате. Предали сте отечество и родина Вие сте безродници.
    Докато потомствени комунисти са мнозинство във властта и управлението на страната никога няма да се приеме закон за лустрацията, както това се е случило в другите бивши социлистически страни.
    Когаро комунистите изчезнат от властта, тогава народа може да очаква едно по-светло и проспериращо бъдеще.
  • 82 въпрос

    1 0 Отговор
    Само с оставка ли може да бъде сменена?
  • 83 123

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Даа!":

    Ти си много заблуден с тази президентска република. Президента по никакъв начин не може да го свалиш преди края на мандата освен с успешно въоръжено въстание.

    Коментиран от #84

  • 84 До 83

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "123":

    Ами това е задачата на Нацията! Да гледа,и анализира,кого ще избере.Всичките държави,със силна президентска институция,( Русия,Сащ,Франция) са доказали това.Дори и да се появи някое " недоразумение" ще бъде на власт само един мандат.И до там- завинаги! Докато при нашата " демократична " система, почти 30 години,се преситихме на Партиина диктатура,когато има пълен превес в Парламента,или още по предпочитаната от всички партии- Коалиция! Модел на обща безотговорност,и елегантен начин,да се оправдаваш със другия/ другите. Познаваме го нали?...Ние искахме да направим това,което обещахме,но коалиционния партньор има други виждания .Затова,към момента ще се въздържим,за да не счупим управлението и Държавата.!" И така, парламент след парламент.Минострески съвет след Министерски съвет. На принципа: Вие на нас,а Ние на вас! Те затова са коалиция.
  • 85 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Крайно време е да се разделим с парламентарната Република и да преминем към Президентска такава. Не е необходимо дори да се сочат аргументи. Достатъчно е да дадем обективна оценка на това какво представляваме.Отговора е, нищо не представляваме. Нямаме правов ред,липсва държавност,икономика,здравеопазване,социална защита, образование и култура. Скоро няма да имаме и население,но за сметка на това имаме Доган, Борисов,Пеевски,Гешев и много професори,експерти и социолози. Да ви плюя на демокрацията и на такива като Пирински и Станишев- македонски магарета.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Шабла

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Според пирински борисов е засегнал интересите на много хора и те рипнаха като опарини
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове