Last news in Fakti

24 Август, 2021 05:54 5 956 36

Проф. Карасимеонов: ИТН заблуди стотици хиляди, че ще осъществи промени с другите протестни партии

  • прфесор георги карасимеонов-
  • има такъв народ-
  • кирил петков-
  • избори-
  • мандат-
  • правителство

Политологът прогнозира създаване на политическо движение около министър Кирил Петков

Проф. Карасимеонов: ИТН заблуди стотици хиляди, че ще осъществи промени с другите протестни партии - 1
Снимка: БГНЕС

"По-вероятно е да се провали третият мандат за съставяне на правителство. "Има такъв народ" като сдружение за лична употреба, а не партия, затова не е предвидима и не може да се прогнозира какво ще направи".

Това заяви пред БНР политологът проф. Георги Карасимеонов:

"Основният виновник е ИТН, която заблуди стотици хиляди българи, че ще осъществи промени заедно с другите протестни партии, а не положи усилие да направят мнозинство. Вероятно някой не им позволи, но основното е, че нямат желание да действат конструктивно. Те целенасочено вървят към деструкция на този модел на парламентарна демокрация, вървят против правилата", допълни той.

Според него трябва да се спасява демокрацията в България.

Политологът прогнозира създаване на политическо движение около министър Кирил Петков, което има потенциал да разбие на едни следващи избори конфигурацията, която се възпроизвежда вече в два поредни парламента.

"България никога не е изпадала в ситуация, в която партиите да не си говорят", каза проф. Карасимеонов.

Той подчерта, че избори 2 в1 - парламентарни и президентски - ще обърка хората и не е правилно да се проведат.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Давид

    40 53 Отговор
    Няма други протестни партии и итн не е такава партия. Това са партии на подмяната, създадени от същите хора създали старите партии. И като паразити си преписаха протеста като своя заслуга. Решението е президентска република с Румен Радев или парламентарна с начело Жан виденов и пак президент Радев

    Коментиран от #4, #17

  • 3 Слави Трифонов

    35 38 Отговор
    Младите ако не знаете през соца беше пълно с такива атрепки като този. Нищо не правещи, но цуцащи пари от държавата.

    Коментиран от #5, #35

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БСП на Бунището

    30 28 Отговор

    До коментар #3 от "Слави Трифонов":

    Този е бившия шеф на Българска Асоциация по Политически Науки БАПН.Създадена 70 те години по време на Комунизма, която създава едно огромно Котило от Професори Политолози и анализатори в Университетите за Промиване на Мозъци.В случая, ИТН не влиза в рамките Представата им за Партия и са силно Озадачени,защо Игнорират Комунистическата Мафия от БСП,ИБГНИ ,Партията на Олигарсите ДБ и противоконституционната ДПС.....По- интересно е явно да четем Изследване на тема " Външнополитическите отношения на Френската Комунистическа Партия"
  • 6 Бля

    33 55 Отговор
    Всички скочиха срещу ИТН защото са нова партия която работи по съвременни правила.Старите муцуни от бардака не искат нови правила защото бедноста у хората им осигурява комфорта

    Коментиран от #9, #26

  • 7 Професор Трол

    23 4 Отговор
    Няма повече какво да добавя.!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МнениЕ

    35 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бля":

    В България, иновативното мислене не е приоритет. МИСЛЕНЕТО “Обещай и не го изпълнявай” Е. Жалко..
  • 10 Николай

    41 9 Отговор
    Ако Кирил Петков направи политическо движение има един сигурен глас от мен!

    Коментиран от #12, #22

  • 11 Пчеличката Мая

    18 8 Отговор
    Каква актриса съм. Всики ви заблудих. Б.дали такива.. :)
  • 12 Продай България

    17 9 Отговор

    До коментар #10 от "Николай":

    Той вече участва с Ристо и Гаргамел съучредител на ДБ
  • 13 Иван1

    27 20 Отговор
    Христо Иванов съсипа ИТН, след като предложи служебните министри да станат действащи! Ако се бяха съгласили, после щеше да каже: Вие нямате политическа отговорност и щеше да спечели дивиденти, и след като не приеха, отново извлече дивиденти...И имал усещане, че ДПС дърпа ИТН, ако беше така нали нямаше всички медии на Шиши и Доган да се мъчат да ги дискредитират. Просто на Христо Иванов като му видя физиономията и имам усещане за Несериозност... Ние сме малък, но много прост народ!

    Коментиран от #16

  • 14 Продай България

    12 11 Отговор
    Професран разбирател платен от дългата ръка на Серос
  • 15 Бамбука

    37 11 Отговор
    Интересно, колко от гласувалите за ИТН се отказаха от абонамента си в телевизията му след като партията направи салто мортале ?

    Коментиран от #18

  • 16 Аз мисля

    17 40 Отговор

    До коментар #13 от "Иван1":

    По същия начин. Иванов, Мая са образец на дефиницията за Предателството. Трябва да помогнем на ИТН да вземат 52% от НС, за да няма зависимост и тръгнат нещата социално и икономически ДОБРЕ...да няма разделение на “масите” при хората, което се усеща вече доста силно!
  • 17 Жоро

    19 12 Отговор

    До коментар #2 от "Давид":

    И като дойде Жан Виденов какво ? Искаш ли пак ли да работиш за 5 долара на месец ?
  • 18 Според мен

    13 14 Отговор

    До коментар #15 от "Бамбука":

    Никой не се е отказал, а напротив са се увеличили.!
  • 19 Българка

    19 15 Отговор
    Факти откъде ги копате тези червени динозаври ,бе.Ами сърпа и петолъчката са изписани на челото му.Какво друго може да роди мухлясълия му мозък.
  • 20 Фрут

    28 12 Отговор
    ИТН са дпс боклуци, точка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дрънчо

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Николай":

    И с какви фигуранти и откъде ще ги набере?
  • 23 аз съм Веска

    2 13 Отговор
    ИТН СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА БРИЛЯНТНО .
    РАЗБУТАХА ЗАДКУЛИСИЕТО .КОЕТО ИДЕ ДА РЕЧЕ , ЧЕ ЩЕ ИМА СМЯНА НА ДЕКОРИТЕ .
    ВЛАСТТА ЩЕ СЕ ИЗНЕСЕ В ПАРТИЙНИЯТ ДОМ , КЪДЕТО ПАРТИИТЕ ЩЕ СА В СЛАВНОТО НИ МИНАЛО .
    А СА ИМАЛИ ДУХОВНАТА СИЛА ДА И СЛОЖАТ ЕТИКЕТ ОТ АСТРАЛА .
    ЧЕТИ ЕТИКЕТА : " ЦАР Е ВИЦА " . ШУТА , ЖОКЕРА ...

    Коментиран от #31

  • 24 аз съм Веска

    3 4 Отговор
    ЗАБРАВИХ ДА НАПИША , ЧЕ ЦАРЕВИЦАТА СИ ИМА И КОЧАН .
    КОЧ НЯМАЧМ ПРЕДСТАВА КАКСВО Е , НО ....КОРЕСПОНДИРА С ПО БИТИТЕ КАМЪНИ ... И МИНАРЕТО С ДЖАМИЯТА . КОЕТО ,ЩЕ РЕЧЕ , ЧЕ НЯМА САМО КОЧАНЪТ ДА Е МАЛКО КАТО НАДУПЧЕН ....
  • 25 Да се чуди

    4 13 Отговор
    човек, как си станал професор! ИТН, не само не са излъгали стотици хиляди, ами им показаха, че са верни на принципите си и морала! И що за глупости ръсиш, че не можело да се предвиди, какво щели да направят! Може пишман професоре! Гледаш кое е морално и това ще направят! В случая няма да подкрепят правителство на задкулисието, което да продължи да лъже Българският народ! За да пишеш подобни глупости и да се излагаш, може да има само две причини! Или си много глупав или продажник!

    Коментиран от #27

  • 26 истината

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бля":

    Какви съвременни правила бре, що за глупости пишеш, ти чуваш ли се изопщо. ИТН изопщо не е наясно с правилата в политиката. Движи се като неорентиран електрон, ту наляво, ту надясно, ту към партиите на промяната (уж заедно щяха да "чегъртат" статуквото на ГЕРБ), ту към ГЕРБ и ДПС (в опозиция да гледали сеира на партиите на промяната), ту ще ни вкарват в Еврозоната, ту няма, и те не знаят какво искат. Лицемери и лъжци са от ИТН. Излъгаха електората, че са промяната, пък те били измамата.
  • 27 реш

    9 4 Отговор

    До коментар #25 от "Да се чуди":

    Къде ги видя тез принципи и морал, да не си извратен. Нито принципи, нито морал имат, по-скоро като мазмантии се въртят и разиграват цяла България.

    Коментиран от #29

  • 28 хахаха

    10 4 Отговор
    Така е ИТН излъга избирателите, че ще осъществи промени с другите протестни партии, се оказа, че искали егоистично и безпардонно цялата власт. И се правят на сърдити, че не им я дали. Как ще ви я дадат, та вие сте непостоянни и подвластни на на задкулисието, затова и ежеднево мените позицията си. Вие подлежите на контрол както и всички други, народът не ви е дал еднолична власт, партиите на протеста ще подведат своите избиратели, ако ви дадат цялата власт. Кои сте вие ИТН, при по-малко от 50% гласували имате едва 25%, т.е. с едва 12% реален вот искате цялата власт - какво нахалство само! Наглеци! Само широка коалиция като в Германия е спасението
  • 29 За да

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "реш":

    Видиш принципи и морал, трябва ти самият да ги притежаваш! А за да не притежаваш ценности, питай родителите си! Аз няма как да ти отговоря, поради каква причина са ти спестили най важният урок?

    Коментиран от #30

  • 30 Шойна

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "За да":

    Иди ти питай твоите родители, моето момче, какво е морал и принципи или най-добре учителката си по морал и право, ако си ходил на училище изобщо. Защото и аз не мога да ти преподавам Морал и право, щом си изтървал уроците в училище. Защото изобщо не е морално да се лъже, да си алчен, да си високомерен, да говориш клевети за другите, да си коварен зад гърба на хората. Виж глупостта не е порок, но пречи на хората да виждат реалността. Лошото говорене работи срещу този, който го използва. Ако не можеш да кажеш нещо умно, по-добре не казвай нищо.

    Коментиран от #33

  • 31 ИТН са използвачи

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "аз съм Веска":

    Нито бяха на протеста,нито са вярни на протеста!Служебното правителство започна да разбутва задкулисието!И министрите,които започнаха да човъркат задкулисието станаха обект на яко плюване!А от кого?От Слави и Тошко Африкански!!ГЕРБ и ДПС подхванаха и подкрепиха ИТН с това плюване!Ха сега логически стигни до правилния извод!!!!!!!
  • 32 ИТН-ти не си това,което си!

    5 1 Отговор
    Време за реклама
  • 33 Ами хубаво

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Шойна":

    ми изреди всичко! Сега остава да си зададеш и въпроса, защо ги правиш! Морала не е теория! :))
  • 34 гост

    2 0 Отговор
    Страни хора пишат и плюят тук. Вие как си го представяте, че за един ден ИТН ще свали Гешев, ще затвори Борисов, Пеевски, Доган и др., ще намали цени, ще конфискува сметки ....... В кой век живеем? Като талибаните ли искате да бъдем? Хей така като фокус ще има промяна, като почти всички в парламента не я искат. Те искат власт и всичко да си продължи както е било до сега.
  • 35 Годжи

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Слави Трифонов":

    Младите видяхме един некъдърен президент и едни фалшиви нови/стари/ политици водени за нос от стари олигарси Нямат смелост за политици а за лаладжии стават
  • 36 Има такива наивници

    3 1 Отговор
    ИТН си присвоиха заслугата на хората, които излизаха по площадите и бяха бити за това. Да сте видели някой от ИТН там? Спечелиха поради наивността на тези, които повярваха, че Слави е боец и има някаква много специална стратегия, затова мълчи. А той, или се уплаши, или е много зависим от определени сили. Не може да му се вярва! Хората край него, които са почтени, трябва да преценят по-нататъшните си действия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове