Last news in Fakti

24 Август, 2021 05:58 7 579 25

Доц. Киселова: Ще има дело за гражданството на Петков, решенията му остават

  • доцент наталия киселова-
  • кирил петков-
  • гражданство-
  • избори-
  • президент-
  • парламент-
  • мандат

Най-късно до 10 септември третият мандат трябва да бъде върнат, крайната дата за президентските избори е 14 ноември, каза преподавателят по конституционно право

Доц. Киселова: Ще има дело за гражданството на Петков, решенията му остават - 1
Снимка: БГНЕС

"Цялата информация, която получаваме, e през статуси на Фейсбук. Тя обаче е субективна. Конституционният съд казва, че през подобна информация не може да се правят заключения. От доста време Кирил Петков е обект на вицове и скечове и явно иска да се откачи от всичкото и да си върши работата. В началото на септември ще бъде образувано конституционно дело. Конституционният съд ще потърси официален отговор от Канада. Предполагам, че няма обаче да се отменят решенията му, тъй като по всеки отделен акт трябва да има съдебен процес".

Това заяви преподавател по конституционно право в СУ доц. Наталия Киселова пред Bulgaria ON Air.

"Аз съм изненадана, че опитни парламентаристи, които призовават за спокойствие, се опитват да влияят на държавния глава. Всяка парламентарна група обаче явно е в предизборна кампания и не трябва да поставят президента в ролята на арбитър. Предполагам, че от петък нататък партията, която вземе мандата, няма да злоупотреби с неопределения срок, в който да излъчи кандидат за премиер. 7 дни е разумен срок да бъде предложен министър-председател и състав за правителство. Най-късно до 10-и септември мандатът трябва да бъде върнат.

Хубаво би било в края на август и в началото на септември да бъдат насрочени президентските избори, за да не е всичко в последния момент. Най-късната дата за президентския вот е 14 ноември", каза още Киселова.

"Смесването на двете кампании може да се окаже пагубно или за президентските, или за парламентарните избори. Мажоритарният вот може да надделее над предложените партийни програми. Изборите, които са първи, ако приемем, че няма вот 2 в 1, ще имат най-голяма активност", коментира доц. Киселова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    29 62 Отговор
    А след това ще бъде ли подведен под отговорност за попълване на документ с невярно съдържание? За Кирчо става въпрос.

    Коментиран от #4

  • 2 PlimP

    26 11 Отговор
    чудо голям, всичко оправихме та стигнахме до тия битовизми
  • 3 Доц Кисельова Киселицата!! Герберка!

    48 11 Отговор
    Това е ясно!! Напиши Колко Милиарда заминаха по Овшорките сметки последните 12год!!заниваваш ни, не само ти с Разни частни случай за дребни правни казуси!! ОГЛОЗГАХА държавата до кокал, тези за, които работиш, ати ни занимаваш със спорни казуси!! Крадците от ГЕРБ и Патериците, за тях пиши Киселице!
  • 4 Ще плащаме

    22 53 Отговор

    До коментар #1 от "Буха ха":

    Кирил Петков уволни доста хора, всеки един от тях ще заведе дело и вероятно ще го спечели, а кой ще плаща масрафа то е ясно.

    Коментиран от #5

  • 5 Бае Въло

    32 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ще плащаме":

    Че Баце остави ли ти пари за плащане?

    Коментиран от #21

  • 6 Ахахх

    46 13 Отговор
    Кога ще спрете да подскачате по фалшивите новини на Пеевски и Борисов?! Не разбрахте ли, че тези две същества са готови на всичко, само и само да върнат на власт! Уви, няма да стане!

    Коментиран от #12

  • 7 Вълканов

    49 19 Отговор
    Късно е за Конституционния съд. Днес вторник, по официално изявление, в Букурещ, Кирил Петков ще може да си получи официалното съобщение от Канада, че не е Канадски гражданин.
    Целият процес за дискредетиране на Петков отива на вятъра и е едно политическо недоносче на Герб. "Надежда всяка оставете.

    Коментиран от #23

  • 8 33748ъ8

    27 7 Отговор
    Мърлата която си набляга парцалите при плагиатство, с какъв морал си показва прекрасната физиономия, лъжците от ИТН ще ги сурвака избирателят точно с 2 процента и вън от политиката
  • 9 До сега

    40 2 Отговор
    що никой не е потърсил "официален отговор" , както го наричаш , ма мнителна госпожа ? Кирил писал , на него отговарят ! Пиши сега , и Канада да види акъла на представители на най - корумпираната държава на ЕС !!!
  • 10 Анджело

    31 3 Отговор
    Кога ще има дела срещу служители на ББР? А срещу ББ?
  • 11 Лелки за Кирчо

    20 9 Отговор
    Стига сте говорили против Кирето, няма как такова хубаво момче, с такава приятна усмивка да лъже.
  • 12 нннн

    34 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ахахх":

    Ама атаката срещу Петков не тръгна от Пеевски и Борисов, а от Слави! Напомням само...

    Коментиран от #17

  • 13 Чичо Митко

    17 6 Отговор
    Много сте глупави.... Кирчо вече получи отговор на писмото на нашето МВнР, до канадското, че не, Кирил Петков не е канадски гражданин и няма канадско гражданство....
    Има още една вратички - да попитат към момента на назначението му за министър, бил ли е канадски гражданин. Но тъй като той е подал заявление за отказ от канадско гражданство много преди да бъде назначен за министър, а Канада е приятелска страна и щатите много харесват Кирчо, то отговора ще е същия, и се оттегляте като наакани, с наведени тикви !
  • 14 Слугите на Толупа са яко захранени...

    13 5 Отговор
    С паричките ,заграбени от държавната каса.То голямо крадене падна през тези дванадесет години.Касата на гербаджийте е пълна и сметките в чужбина са тлъсти в стотици милиони и милиарди.Има и злато в швейцарски гербави сметки.Всички трябва да се разследват,а това е много лесно...по замъците,колите,сметките,гащите ще ги познаете...После пълна конфискация и до стената на плача.....
  • 15 удри

    7 15 Отговор
    Оставка и съд за Петков.
  • 16 аз съм Веска

    2 1 Отговор
    ЧУДЕХ СЕ , ТА ЧАК ПИТАХ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ МУ ,НО ОТ АСТРАЛА СА ИМ ИЗМИСЛИЛИ РЕШЕНИЕ .ОСТАНАХ ДОВОЛНА .
  • 17 Е то...

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Славчо и той е там, но го раздава че не е....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Виктор браво

    5 2 Отговор
    Бандата далавераджии в парламента не искат Петков.От всички партии го ненавиждат.Пречи им.Няма червени,сини,рязани.Всички са едно!
  • 20 случаен

    5 0 Отговор
    а що никой професор и на вече кс не изчистят казуса дпс
  • 21 Консулещи

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бае Въло":

    Каквото остана, Шугар Фейс Асенов и Културиста(Прокопиеви) ги раздадоха.
  • 22 радиз

    0 0 Отговор
    То проблем голям!
    Всичкото политик, я зидар, я мазач , отдавна са концесионирани и бачкат за друг господар, те с дреболии се занимават.
    Не виждат, че държавата я няма и от ологарси се превърнахме в транзитна тиритория за куцо и съкато.
  • 23 Айде ,бе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вълканов":

    Не е късно ,с на теб ти е къс акъла
  • 24 На морето

    3 2 Отговор
    3000 собственици на земи търсят под дърво и камък кирчУ за да го направят Кирилка .Мазния крадец се кани да им национализира земите
  • 25 миш

    2 0 Отговор
    Само да попитам нещо всезнайковците,ако обвиня Баце ,че е гражданин на С.Корея и тия ви отсвират да ви пратят информация,значи ли че е само българин?Ако се откажа от българско гражданство 3 дена преди да ме направят президент и още не ми е отнето чрез съда ,мога ли да съм такъв докато ми пратят документ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове