24 Август, 2021 06:23 5 665 31

Диана Русинова: Едни хора забогатяха, а народът гине по пътищата

  • диана русинова-
  • пътища-
  • движение-
  • автомобили-
  • маркировка-
  • пари

На морето е безобразие, пътната маркировка е негодна, заяви представителката на Европейския център за транспортни политики

Диана Русинова: Едни хора забогатяха, а народът гине по пътищата - 1
Снимка: БГНЕС

"Голямото предизвикателство през 2021 г. беше, ако коронавирусът намалее, да запазим нивата на пътния травматизъм, какъвто беше през 2020 г. Уви, до този момент не се справяме", заяви в "Денят ON AIR" Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

"Изпаднем ли в ситуация на временен кабинет, няма кой да има да поеме отговорността. Някой да поеме ангажимент за пътната безопасност. На морето е безобразие, те не могат да спазят мерки да не се заразят, ще спазват мерки по пътищата", подчерта Русинова.

И разказа за един случай, докато пътувала по АМ "Тракия".

"Обадих на 122 за един гастарбайтер, който кара агресивно, обадих се 3 или 4 пъти, и познайте дали за 100 км някой му каза нещо. И дойдат ли тук гастарбайтерите, знаят, че могат да си правят всичко. МРРБ прикрива факта, че маркировката трябва да бъде наистина такава, каквато трябва да бъде. Похарчили 50 000 лв. на км, а шефът на АПИ казва: Аз нищо не знам. Ние плащаме много скъпа маркировка, но не се вижда нищо през нощта, некачествена е. Утре може да сме ние, но може да са и техните деца, а декларират там някакви глупости", категорична е тя.

Русинова още веднъж изтъкна, че маркировката е негодна.

"Те ми обясняват, че това не било шумна маркировка, ама като стъпиш на нея и шуми. И проверката казва - ок е. Къде са контролните органи? Скоростта не е единственият проблем, държавата отсъства. Ние даваме предложения, а някои наши колеги само критикуват", каза още тя.

Според нея големият проблем е, че ние нямаме анализ на риска.

"Хората по Северна България продължават да умират. Общо взето, има желание да се прикриват едни политически кръгове и държавните институции са впрегнати да ги прикриват. Едни хора са откраднали, забогатели са, но хората загиват по пътищата. Предвиждам, че жертвите ще се увеличават, но на българските политици не им пука за гражданите", настоя Диана Русинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама

    63 3 Отговор
    знаеш ли маркировката на едно чекмедже каква е прекрасна.

    Коментиран от #19, #30

  • 2 Някой

    41 5 Отговор
    По принцип е права. Само с уточнението, че народът гине от простотия. И хубав път да има, пак ще има жертви.

    Коментиран от #5

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    25 4 Отговор
    Дубрутру стрино‼️

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хммм

    47 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Тарикатлъка е заложен в човешкото поведение. Само че в другите държави има контрол. А у нас имаше забрана полицията да не пипа турските тирове, да не си разваляме отношенията
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    32 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Народа от година ви пее , че по морето е мазало ‼️ Ама вие все сте на цаца с бира‼️ Кой да види , че на Аспаруховия мост при четири ленти и мантинели има знак 30 ТРИДЕСЕТ км/ч ! А там ако караш под 70 или ти свирят или ще те блъсне някой отзад ‼️ А нови бул.Портних НЯМА знаци и там при ШЕСТ ленти без пешеходци, без светофари трябва да не надвишаваш 50км/ч ‼️ Така хората СЕ УЧАТ , ЧЕ ЗНАЦИТЕ ВИ СА ЗА ДЕКОРАЦИЯ ‼️
  • 7 Хайде

    10 5 Отговор
    Стига са сновали по Лайноморието, крайно време е да си седнат на гъ. @ !!!
  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    21 0 Отговор
    Може би не знаеш и как Портних прие , че кръговото е елипса , че дори ОСМИЦА ! А за кръговото тип Лунапарк с денивелация над ЧЕТИРИ метра явно между бирите не си вдянала ‼️
  • 9 Реалност

    33 0 Отговор
    То да беше само маркировката ,асвалта не отговаря на никакви покзатели магистрала "Тракия" е на вълни в бавната лента след "Стара Загора" хората се бутата в бързата за да не си трошат автомобилите и карат с километри така на тапи,имаше и репортажи че е пестено и от мантинелите,а мрежите за птиците около Ямбол се скъсаха още на първта година ,такава е картинката по родните пътища за наше нещастие някои "взима парите (от винетки и толтакси) и каза ще видим........
  • 10 Тарзан

    32 0 Отговор
    Едни забогатяха а повечето обедняха. И ще става все по голяма разликата. Това е процъфтяващия капитализъм.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Е и?

    38 1 Отговор
    Виновни няма. Бацо спи блаженно пиян и гол напряко на леглото
  • 13 Бойко Борисов

    20 6 Отговор
    Не ме интересуват хората , простолюдието и техните деца и внуци. За мен е важно да съм богат , децата и внуците ми от както са се родили са милиардери , важно е шкафа да е пълен , другите нека мрат.
  • 14 Тони

    22 2 Отговор
    Един пък напълно чекмеджета и гардероби с пачки и кюлчета.
  • 15 Кутиите

    26 0 Отговор
    В чекмеджето има доста спестени пари , от маркировка , асфалт , мантинели и бетон.
  • 16 Диана Русинова?? Колко Агенции, дирекции

    29 0 Отговор
    Центрове, Управления, се занимават с безопасността по пътищата, изобщо с Пътищата?? Трябва да са 11бр Хиляди Чиновници, Търтей и Калинки на Заплати, хора, които трупат стаж и вземат заплати!! Трябва да бъде изместена тази неграмотна паплач, който остане да се знае какви отговорности носи и какво трябва да работи!! Това е Проблема, хилядите, чиновници, които не работят нищо и не носят никаква отговорност!!
  • 17 Диана Русинова, обърни се директно към

    28 2 Отговор
    Борисов, той беше главния Инспектор По пътищата!! По негово време се строих а, и маркира ха, те са неговата Гордост!!! Към Борисов директно се Обърни, неговите Кадри са още на всякъде, не желаят да Работят, Съботират!!
  • 18 Истината е,

    13 2 Отговор
    че българите гинем по пътищата не от друго , а от тъпотията си !

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Даааа

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "Истината е,":

    Така е! При лоши пътища виновни бяха дупките, а сега пък са виновни хубавите, защото "Ганьо" няма акъл за две стотинки в главата и гледа ако може да "лети" с коша който си е купил от Европата... Смеееех, Българиооо....

    Коментиран от #24

  • 21 НАРОДА е излишен !

    16 0 Отговор
    Бяхме Народна Република а днес само Република ? Защо , какво им пречеше НАРОДНАТА та я махнаха ? Случайно ли ШИТНАХА Народа ?! Народа отново е " Господин за ЕДИН ДЕН" - Само докато траят изборите ! На другият ден - Ха здрасти !
  • 22 ИЗБИРА се Система а НЕ парцалени

    7 1 Отговор
    КЛОУНИ ! Нас Системата ни УБИВА а НОВА не ни се ПРЕДЛАГА ! Тогава Къде е ИЗБОРА ?
  • 23 ВСЕКИ ЗНАЕ .

    6 0 Отговор
    Системата ни Убива ! А къде е НОВОТА такава , че да ходим на ИЗБОРИ . Нова НЯМА ! ОТНОВО кравата ще е мъжка
  • 24 БАЙ Х@Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Даааа":

    И къде са тия хубавите пътища 🤔
  • 25 еко

    5 1 Отговор
    "Oбщo взeтo, имa жeлaниe дa ce прикривaт eдни пoлитичecки кръгoвe и държaвнитe инcтитуции ca впрeгнaти дa ги прикривaт. Eдни хoрa ca oткрaднaли, зaбoгaтeли ca, нo хoрaтa зaгивaт пo пътищaтa."

    Тези изречения казват всичко. И политическите кръгове са ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН - едни от проектите на мафията и задкулисието. Вземи си екостикер и хвани пътя към рая.
  • 26 Страп он

    5 1 Отговор
    Само да отбележа, че в основата на всичко са "гениалните" проектанти, които изобщо не се съобразяват със съвременните норми на проектиране. За тях проектирането е просто чертане на Аутокад и нищо повече. А, проектирането е творчески процес, който включва много компоненти, вкл. икономически и социален анализ. Не напразно ЕК иска и препоръчва да се прави оценка на риска, анали разходи - ползи и анализ на търсенето и предлагането. Това в България се прави от шепа руски възпитаници, които не знаят що е това транспортен пазар и какво е значението му за икономиката на България.
  • 27 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Г-жа Русинова до ги каже тия неща на великата европейска депутатка Лиляна Павлова, която търка брюкселските столове, а колите от Бургас за Варна и обратно са броня до броня. И ЗИМЕ- И ЛЕТЕ !!
    Но тя, гениалната министерка на регионалното развитие разви ни регионално и запраши в Брюксел !?
    Не разбирам все пак, защо г-жа Д.Русинова трябва да ги казва тия неща. Те са приоритет и задължение на Държавното пътно управление / сега му думат- АПИ/ . Тази Агенция няма ли агенти, които да ги констатират тези неща и в кратки срокове да ги отстраняват ?
    И ако се плаща на някой ПРЕДВАРИТЕЛНО И БЕЗКОНТРОЛНО да свърши някаква работа, какви резултати могат да се очакват !?
  • 28 Асан

    1 0 Отговор
    Що да не гине,като ние не им трябваше щом са захапали здраво кокало щото има още какво да се оглозка
  • 29 питащ

    2 0 Отговор
    Да те попитам, това не стана ли по време на управлението на самозабравилия се Бойко. Защо скачате срещу президента и служебното правителство повдига неименуемо един въпрос - в интерес на кого го правите. Естествено на бойко. Много сте лементарни. Този който се тупаше в гърдите, че ни бил построил магистрали е именно Бойко. Но то се видя качеството им и как са давани пари за нищо.

    Коментиран от #31

  • 30 Bai Nudals

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да ама":

    Ще бъде достоен министър на транспорта,дано са я забелязали.
  • 31 дядо

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "питащ":

    То да беше само при Бойко !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове