Last news in Fakti

24 Август, 2021 10:23 2 394 28

Говорителят на Спешна помощ: Имаме случаи на новородени с коронавирус

  • новородени-
  • коранавирус-
  • катя сунгарска

Мерките ги има и контролът също, но не може да се разчита само на тях, трябва и всеки сам да си пази живота и здравето

Говорителят на Спешна помощ: Имаме случаи на новородени с коронавирус - 1

Не сме излизали от готовност. Работим през последната година без почивка. Вчера сме имали 90 повиквания за ковид. Доста се подмладява болните от коронавирус, дори возихме и 3 новородени, които влизат в дихателна недостатъчност. Имаме всичко необходимо, за да ги транспортираме. Динамиката ни е много тежка и не можем да проследяваме лечението на пациентите си, но ги предадохме в ръцете на неонатолозите. Това заяви в ефира на btv говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите ѝ едно от децата е било на 4 дни.

Сунгарска заяви, че наблюдават обновяване на леглата за ковид болни. "Най-големите болници са застрашени от изчерпване на леглата", подчерта още тя.

При нас голям процент са ваксинирани, имаме и една част, които са с високи антитела, но това не пази от това да си заразоносител, категорична е още Сунгарска.

Надявам се тази вълна да я преминем по-леко. Все още има притеснение у хората и при най-малките показали те искат да влязат в болница, обясни тя.

Мерките ги има и контролът също, но не може да се разчита само на тях, трябва и всеки сам да си пази живота и здравето, подчерта говорителят на Спешна помощ.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    34 1 Отговор
    А стига бе!Това да не е СПИН!?

    Коментиран от #5, #13

  • 2 доктор Давид

    7 16 Отговор
    Всичко трябва да се ваксинира, още в утробата на майката.
  • 3 всички

    32 0 Отговор
    държавни институции имат говорители , пара бол
  • 4 ТаУмВзе

    31 0 Отговор
    Долняци! СПРЕТЕ ДА КЪЛНЕТЕ БЕ. Децата Български са светиня!
  • 5 Аз му вервам

    3 23 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Другаря Радеф каза вирус няма
  • 6 НаукатаЕслънце

    28 0 Отговор
    Ужас!
    Този вирОз е по-страшен от радиация, заразява - поразява де що види мало и старо. И не само хората - налази е яко и папая плодовете, козите и елените в САЩ... добре че те не викат бърза помощ, та ние да се справяме с пандемията...
  • 7 КОВИД20

    36 2 Отговор
    Като лъжете толкова много не ви ли е страх от възмездие?
    Наказанието не подминава негодника, а само му дава отсрочка -Сир

    Коментиран от #9, #15

  • 8 Пенсионер

    6 24 Отговор
    Няма никакви мерки , няма никакъв контрол от РЗИ и полиция. В магазини масово хора без маски и скупчени един до друг, същото е в обществения транспорт. Заведенията пращят по шевовете, по черноморието лудница и гъчканица без никакви предпазни мерки. Явно план и мерки против ковид има само на хартия- отбий номер.

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 9 ЕВРО НЮЗ

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "КОВИД20":

    Тия имат запазени места в АДА, номерирани
  • 10 ЕВРО НЮЗ

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    Айде влизай в чувала бе пенсио, къде щъкаш по моловете
  • 11 Емор

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    Този трол е под всяка статия, хвани пътя за пещерата и си стой там пенсио.
  • 12 Рошко

    18 1 Отговор
    Още една платена мисирка, да аз си го пазя от ходи и не съм пил антибиотик не съм се разболявал от грип и настинка, и сега искате здрави хора да ни ваксинирате, който иска да си бие аз докато съм здрав няма да се боцна, защото и без това си ги прекарвам на крак
  • 13 Нр е. Още през миналата година гледах

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    как транспортират бебе на 40 дни с ковид с въртолет в Дагестан. Как го обдишват и т. н. Слава Богу успяха да го спасят благодарение на навременната помощ. А ти продължавай да се правиш на интересен и да оригиналничиш. Дано тези малки и невинни душички да оцелеят. Те сами няма как да се пазят от заразяване, а дори родилният дом не е много сигурна среда, защото и ваксинирани могат да са преносители на заразата, а няма как лекари, акушерки и санитарки да се тестват ежедневно. Няма как и на бебе да му сложиш маска, дори да приемем, че тя в известна степен може и да предпазва.
  • 14 Абсолютно си прав. За съжаление

    5 12 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    и малки деца и бебета ще плащат цената на това пълно безхаберие. Никакви мерки няма или са абсолютно мижави, а контролът пък въобще го няма.
  • 15 Кой лъже и за какво ще те лъже

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "КОВИД20":

    лекар от Спешна помощ? Какъв и е интересът? Да те призовава да се ваксинираш случайно? Напротив - казва че и ваксинираните лекари могат да се заразят и да заразяват. Пак трябва да носят защитно облекло и да го сменят постоянно, защото като отиват на адрес няма как да знаят дали болният е с ковид или не, каквито и да са оплакванията му.

    Коментиран от #17, #25

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 1 Отговор
    Говорителката се е объркала,или СМЕ световни новатори!
  • 17 Катя Сунгарска е говорител на Спешна

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Кой лъже и за какво ще те лъже":

    помощ, а не лекар. Но информацията за тези случаи е подадена от екипи на Спешна помощ. Моето внуче е на 2 и кашля ужасно в момента. Ходеше на ясла и явно там много деца са болни. Дали от ковид, дали от нещо друго може да се разбере само ако някой ги тества. А това се случва само ако недай си Боже имат нужда от хоспитализация. Дано няма много тежкоболни бебета и деца.
  • 18 Доктор Майка

    12 1 Отговор
    Не разбирам защо плашат хората толкова нагло. Какъв процент са 3 бебета от всички на тяхната възраст в София?
    Всеизвестно е, че бебетата и малките деца често боледуват от инфекции на дихателните пътища, защото те срещат патогенния фон на новата за тях околна среда чрез носа, устата, гърлото и белите дробове.
    Но при децата до 6 годишна възраст лимфната тъкан, която е част от имунната система ( например сливиците) все още не е достатъчно добре развита и не елиминира толкова бързо патогените. А и имунната система не ги познава. Та нали и тя се обучава!
    Тези 3 бебета най-вероятно не се кърмят и не получават антитела от майките.
    Моят син беше на изкуствено мляко от самото си раждане и до 6 месечната си възраст през 2-3 седмици караше двустранни бронхопневмонии.
    С развитието на лимфата тези неща отшумяха.
    Без паника , мили родители!

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 19 Доктор Майка

    4 1 Отговор
    И още нещо: времето рязко се промени към по-големи температурни амплитуди. Сутрините вече са доста хладни : в 07:00 ч бяха 13-14 градуса през последните дни.
    Адаптирането към твърде отдалечени по стойност температури предразполага към сезонни инфекции на горните дихателни пътища.
    Нищо ново под слънцето-така е всяка есен и пролет.
    Нима вече не разбрахте как онези, които ви плашат го правят точно в тези транзитни сезони?

    Коментиран от #23

  • 20 Моята снаха още кърми въпреки, че

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Майка":

    внукът ми е на 2 години и 4 месеца. И не си мисли, че това го спасява по някакъв начин от болести и вируси. От 3 месеца ходи на ясла и вече 3 антибиотика е изпил, защото след вирусните прави и бактериални инфекции в гърло, уши и т. н. А знаем колко вредни пък са антибиотиците... Не си мислете че кърменето ще предпази детето ви от вируси. Не отричам, че децата е добре да бъдат кърмени ако е възможно поне до годинка. Дъщеря ми като беше малка постоянно боледуваше в детската градина и се наложи жената да не работи, за да гледа поне здраво дете в къщи, а не постоянно болно. Нормално кърмено дете е. До 6 месец само на кърма и после захранено по всички правила и кърмено почти до годинка.
  • 21 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Майка":

    Е как да не разбираш...ако ти дават 1000 лв месечно за да плашиш хората с кариес или косопад примерно ще го правиш нали. На спешната помощ им дават този бонус само ако се срещат със заразени с Ковид и те само на такива обаждания ходят, сигурен съм, че и говорителката взима хилядарката, а не е срещала пециент в живота си.
  • 22 Процентът ти се струва малък ако

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Майка":

    твоето дете не е сред хоспитализираните или болните. Няма нужда от паника, но някои родители имат нужда от освестяване. Защото масово се водят болни деца в градини и ясли. Познавам неработещи майки, които по цял ден обикалят кварталните заведения и молове, а децата им са в ясли, градина и т. н. И дори кашлящи и сополиви пак ги водят, а не си ги гледат у дома. Естествено е, че има и много работещи майки, които не могат да си позволят да останат в къщи и да си гледат детето поне до 3 годишна възраст, че поне яслените групи да пропуснат. Племенниците ми ходеха на ясла и по два пъти годишно влизаха в болници с пневмонии. Много преди да сме чували за ковид.
  • 23 Ами ти не забеляза ли, че точно през

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор Майка":

    само през юни и юли е относително спокойно по нашите географски ширини, откакто се е появил ковид и се регистрират по-малко случаи на тежко протичане на ковид. И има малко на брой хоспитализации и хора в интензивни отделения. Но през есента нещата се променят драматично. Това естествено се е случвало и при грипните вируси преди.
  • 24 точно така

    8 0 Отговор
    Точно боцнатите са най-големите вирусоносители и разпространители. Само тъп човек няма да направи съпоставка, че в държавите с висок процент ваксинирани и заболеваемостта е голяма. Според статистиката. А вие слушайте всякакви, като тази некадърна актриса, които ви бълват от телевизора "истината".
  • 25 БеНАТОбе

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кой лъже и за какво ще те лъже":

    Само ти ли не знаеш , че Катето НЕ е лекар, а е завършила ВИТИЗ? И ти и вярваш? Хахахахаха
  • 26 А Бре

    0 1 Отговор
    Няма страшно пийте си ракията и не му мислете ,той коронта ще ви оправи як го барнете.Ама има да ривете тогава
  • 27 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    1 0 Отговор
    НА ТАЗИ КОЙ И ДАДЕ ДИПЛОМА!?
  • 28 факт

    3 0 Отговор
    МЕДИКОФАШИЗЪМ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове