Last news in Fakti

24 Август, 2021 13:51 2 241 10

И Пловдив влезе в "червената зона"

  • пловдив-
  • червена зона-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • заболеваемост

252-ма заболели на 100 хиляди души население в областта

И Пловдив влезе в "червената зона" - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдивска област от днес вече е в "червената зона" по заболеваемост от коронавирус. На 14-дневна база данните показват, че има 252-ма заболели на 100 хиляди души население.

Засега няма притеснения относно недостиг на легла за COVID пациенти в болниците. На този етап има разкрити 450 легла и още 68 за интензивно лечение. Капацитетът в момента е запълнен на 70%. Затова в схемата на ковид отделенията днес и утре ще се включат още 4 болници.

Днес следобед отново е насрочена среща на областния кризисен щаб, на която ще се обсъди актуалната обстановка. Проверките на здравните инспектори са ежедневни, но от Регионалната здравна инспекция казват, че най-елементарните мерки като носене на маски и спазване на дистанция не се спазват.

На фона на растящия брой заболели от РЗИ – Пловдив отчитат много слаб интерес към ваксинирането. В областта малко над 18% са имунизирани, а в някои от общините като Брезово, Калояново, Лъки, Сопот и Стамболийски процентът едва надвишава 11 на сто.

Пловдив е един от четирите големи града, в които доброволци на Българския червен кръст ще информират гражданите за ползите от имунизацията срещу коронавирус. Акцията е предвидена за четвъртък.

В "червената зона" вече са Русе и Търговище, съответно с 264 и 290 случая на 100 хиляди души. Обстановката в болниците там е спокойна, но ръководствата активно работят по зареждане с необходимите консумативи и лекарства за лечение на тежкоболните.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧИЧО ДОКТОР

    11 3 Отговор
    КАТО СИ ЗАМИНАТ ГАСТЕРБАИТАРИТЕ И ВСИЧКО ША СЕ ОПРАВИ.
  • 2 Бегето територия гробище

    0 6 Отговор
    А гробове има ли като нема легла у болницата

    Коментиран от #4

  • 3 Да бе

    4 0 Отговор
    Нямам намерение нито вакси да си слагам, нито скафандър.Ще изчакам да видя дали ЕС ще промени регламента ЕС 2021/953 и направи задължителна вакцината...Андонис Георгиадис в едно от изявленията си казва,че няма да има контрационни лагери за нас Европейските граждани,просто за не фаКнирани,няма да има какво да ядат...Така,че ще чакам.
  • 4 Да аха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бегето територия гробище":

    Има на рогошко шосе.Разшириха го.
  • 5 Майна

    11 0 Отговор
    Стига, бе..В Източна ,бивша, Германия съм и тука има вирус със висока температура и повръщане ама има и нормални семейни лекари, които го отчитат като сезонен вирус..АЙДЕ СТИГА, ЧЕ НАКРАЯ ЩЕ ИМА...

    Коментиран от #6

  • 6 Да бе

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    А ма тука в Бе-Ге то вече сезоният грип изчезна.Не бил на мода.
  • 7 SH BG

    6 0 Отговор
    Пловдивското РЗИ пее в такт: - Наш'та схема/система - две, пет, две... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 8 Пунта Канна

    5 3 Отговор
    Стига сте ни занимавали с глупости. Министър Стойчо Кацаров каза, че вируса ще изчезне лятото като се затопли времето.

    Коментиран от #10

  • 9 Николов

    5 0 Отговор
    Каква е тази игра "на100.000" души??? Правилното е еди-колко си наброй проби!! Ама големи лъжи бе, манипулации! Всичко за пари!
  • 10 Факт - изчезна!

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пунта Канна":

    Ама напоследък малко захладня ...