Last news in Fakti

24 Август, 2021 14:34 4 982 36

Елена Гунчева: Държавата не е селска сватба

  • елена гунчева-
  • политици

Адв. Елена Гунчева, фейсбук:

Елена Гунчева: Държавата не е селска сватба - 1

Държавата не е селска сватба. Призовавам политиците за малко сериозност. Напоследък всички ми изглеждат като балони с хелий - лековати, несериозни и при най-малкото съпротивление се пукат.

На първо място, считам, че трябва бон тона да влезе в употреба. Или поне първоначалното възпитание до седем години, защото и то ми се губи при някои. Не може сериозен политик, който е в Народното събрание, в правителството или в опозиция, да си позволява да говори като на селска сватба и да прави сравнения, които са по-подходящи за кръчма, отколкото примерно за парламента. А и не забравяйте, че стилът в социалните мрежи може да е по-свободен, но пред медиите и пред институциите доброто възпитание и стилът на изразяване са задължителни. Заради самите Вас, не толкова от уважение към нас.

На второ място, припомнете си, че вие сте представители на народа, а не някои, докопали се до властта заради лични заслуги и смятащи да векуват там. Във всяко едно свое действие и изказване, Вие представлявате хората, които са гласували за Вас. Не ги забравяйте. Вселената не се върти само около Вас.

На трето място, обърнете внимание върху важните държавни въпроси, вместо да се ритате по кокалчетата помежду си. Споровете за третия мандат и кой го заслужава започнаха да приличат на кални женски борби. Актуализацията на бюджета е най-важният държавен въпрос в момента, а вече две седмици се правите на нечули и неразбрали. Заемете позиция и то националноотговорна за ограничаване на правата на неваксинираните, отношенията ни с Русия и издънката според мен на Министъра на външните работи, вземете отношение по преждевременното въвеждане на еврото, без обществен дебат. Коментирайте как да се повишат доходите, защото това е слонът в стаята, който винаги се правите, че не виждате. Обсъдете цените на тока, които убиват бизнеса в момента.

И спазвайте законите и Конституцията. Уважението към закона е в основата на правовата държава и демокрацията. Не ни правете на малоумни, като ни обяснявате глупости и мислите, че номерата минават. Политик, който иска да има бъдеще, трябва да мисли в перспектива и да не разчита, че тези зад него ще прикриват всичките му гафове. Преди извършване на всяко действие се премисля по три пъти и се прави по правилния начин. Нямате право на грешки, защото ние Ви плащаме цената.

И си спомняйте от време навреме, че не сте в цирка и не сте на селска сватба, където си мерите подаръците и обещавате. И където се надявате, че в общото напиване, никой няма да забележи какво правите. Държавата е сериозна работа. Май е време някой да Ви го напомни!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    41 12 Отговор
    Скъпа ми девойко, държавите не са селска сватба, но България е защото от десетилетия не е държава. Да не ти пука! Потъваме нормално и водата ще стигне за всички!

    Коментиран от #18

  • 2 Айде и ти сега

    20 11 Отговор
    А така - сега ще ревнат дружно евала на женицата... ама и тя е активна къде - у ФБ :)
  • 3 Бойко в затвора

    46 6 Отговор
    Ама защо сте скрили очите на герберските сватбари? То и без това цяла България ги видя преди дни.
  • 4 ПЕЕВ

    13 57 Отговор
    ДЪРЖАВАТА НЕ Е СЕЛСКА СВАТБА ,НО ХОРАТА ГО ОБИЧАТ ЗАЩОТО Е СРЕД ТЯХ И ЗАТОВА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПАК.

    Коментиран от #8, #12

  • 5 Чалгооборландия

    35 3 Отговор
    Кауза пердута, да вкараш говедото в оперна зала, особено ако говедата са мнозинство, както показва класирането от изборите.
  • 6 др Гей Билтс

    34 8 Отговор
    Държавата е селски куптор, гарантирано от 500 семейства ГЕРБ народните изедници и крадци на съдби за поколения напред.
  • 7 Майна

    36 11 Отговор
    Респект към теб, Елена!Беше на протестите всеки ден!Дано българите прозрат, че май единствените , които не участват в този Сатанински проект за ликвидиране на човечеството е ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 8 Бай Илчо

    14 20 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Хората го обичат, защото е селска мутра и хвърга от джипката с две шепи народна пара.
  • 9 Честито

    26 3 Отговор
    Булката буквално се е "разляла" встрани от тлъстина. Даже засенчва тулупа в обиколката. И с този червен колан тя каква го играе: патрон или пехливанин някакъв? 😏
  • 10 Гошо

    8 5 Отговор
    Така се трупат дивиденти човек от народа, от работническата класа, са на 15 ще е с първолачетата а преди това ще се запознае отблизо с миньори, стругари, гиризчии.....
  • 11 jorj

    5 26 Отговор
    А да нарушаващ Конституцията на Република България все ден е градска, та дори и канадска работа!!!! Борисов поне нито един път не наруши Конституцията!!!!! Стига градска престъпна простащина, градска госпожо!!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българка

    24 4 Отговор
    Да Баце обикаля села, сватби, кръщенета и прави пиар панаири. Явно се цели в президентско място. Непрекъснато се хвали в Аз форма , типично за диктаторите.
    ИТН действат аналогично, колко са велики, незаменими първенци! Трите партии ГЕРБ, ДПС, ИТН действат като един отбор против служебния кабинет, президента и реформите. Дори бавят гласуване актуализация на бюджета, приемане на плана за възстановяване и внасянето му в ЕС. Така искат да предизвикат разпускане на НС и всякакви кризи като обвинят за това Румен Радев, ДБ, ИСБГНИ ,които са им най-опасните врагове. Но сметката няма да я платят трите мутренски партии, а всички българи!
  • 14 грабарските

    14 1 Отговор
    номера не вървят...
  • 15 kkk

    11 1 Отговор
    точно така не е селска сватба за това не трябва да избираме един селски музикант от сватбарски оркестър
  • 16 Българка

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "jorj":

    На какво си- на алкохол или бЕло? Та Борисов извърши престъпления по всички глави на НК и е най-големият национален предател

    Коментиран от #33

  • 17 Otoplitel

    7 1 Отговор
    Участниците в селската сватба да не забравят,че август е месец на отпуски.Няма да се изненадам с това идиотско поведение през септември да съберат сватбарите пред парламента.Ще им изкажат благодарности за свършената работа.
  • 18 Политкабаре

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    След като обединените ляво десни креатури на БКП в НС,
    саботираха постоянно предлаганите правителства на ИТН,
    абсурдно е сега да искат подкрепата им !
    Перверзно е в един глас
    обединените ляво десни креатури на БКП в НС,
    да обвиняват ИТН в провала на третия мандат!
  • 19 нннн

    9 0 Отговор
    Стил"цървул". И да го наречеш за по- стилно "българска мокасина", пак цървул си остава.
  • 20 Толупа,

    9 3 Отговор
    ли се жени на дърти години или го играе турска шаферка?

    Коментиран от #23

  • 21 ее нее

    9 3 Отговор
    Няма по-голям тиняк, и смешник от тоя тупан.
  • 22 4865

    8 1 Отговор
    Ели, тези неща, които описваш в статията, се учат през първите 7 години. Наша е грешката, че отново и отново ги избираме, като знаем що за стока са. От подобен плач те не се трогват, виж от тояга ... знам ли?
  • 23 4269

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Толупа,":

    Не, той е първиьОт мъж на булката.
  • 24 Какъв адвокат

    5 5 Отговор
    Може да бъде ,тази червена ми сир ка!?
  • 25 не е ама

    9 3 Отговор
    Но е тулупски PR . Буци обикаля на шир и длъж и ръси небивалици , а около него се навъртат тлъсти шoпари и грухтят одобрително. Свинско племе.
  • 26 сватбар

    4 5 Отговор
    БОЙКО КАЗА --ПО 100лв НА ПЕНСИОНЕР !!!ИЗЕДНИЦИ!!!
  • 27 анализ

    6 6 Отговор
    Гунчева
    Твоите писания сме ги чели многократно. Ти си един от най-крайните и субективни драскачи. "Храченето" ти по предходните управляващи може да конкурира ядосан каруцар. Злоба, лъжа, манипулации и внушения.
    Странно, какви очаквания демонстрираш към субектите, които сега претендират за властта, след като същите са резултат от твоите и подобни на теб "активисти".
    Завършен бок.лук...,пардон - адвокат на посредствеността.
  • 28 Го4о

    7 2 Отговор
    А бе не се карайте бе! Дайте мандата на Армен Бабикян и всичко ще си дойде на място! Всички ще са доволни: протеста, Мая, Ристю, Нинова, даже и опозицията ще се наслаждава на ЦИРКА!
  • 29 НЯКОЙ

    4 4 Отговор
    Жалкото поведение на Бай Ганьо Борисов е обида за българите, ако го осъзнават!
  • 30 Бойко

    6 1 Отговор
    След петък Радев ще е влязал в капана сам! "Каквото си надробил - това ще сърбаш"!
  • 31 хатче

    2 0 Отговор
    ТОВА СИЕ ЗАУЧЕНО ОТ ДОГАН АГА ПРЕДИ ГОДИНИ ТАКА ПРАВИШИ СВАДБИ ПО СТАДИОНИТЕ
  • 32 Иванов

    5 1 Отговор
    Гунчева, ако си излезеш от кантората и се разходиш из селата и градовете на България- ще видиш истинската картина на това , какво представлява България. Вие , разните там позабогатяли столичани , сте изгубили връзка с реалността и не знаете на коя планета сте. Ай сик.ир от тука
  • 33 jorj

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Това го казваш ти, комунисте и твоята глутница!!!! Така след 44 та, избихте цвета на нацията, десетки хиляди,без съд и присъда, защото глутницата лае така!!!!
  • 34 Боко

    0 2 Отговор
    Е ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ БАРбар със няколко министри доста крадливи депутати
  • 35 Кандидат Милионер

    2 0 Отговор
    Елена Гунчева ...съвсем сериозно и отговорно си задавам въпроса Гълташ или то плюеш....Много е важен отговора за едни добри и конструктивни взаимоотношения....
  • 36 Маугли

    0 0 Отговор
    На свадба се ка и човек който е роднина или когото обичат и уважават. Слаи може да пее по циганските сватби но е там за пари а не от обич. Що бео не канят Хаджи Генчо и тайфата, Ристю Маджото, Гнома, Мая, старата мома и най вече КАУНА Щото хората не ги аресват. Кпшкото да хулоте и плюете платени тролчета зад Бойко е мнпго повече от половин България ХОРАТА ГО О БИЧАТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове