24 Август, 2021 16:19 1 766 19

Проф. Румен Гечев: Държавните и общински болници в България са губещи

  • румен гечев-
  • бюджет-
  • нзок

Парламентарната комисия по бюджет и финанси обсъжда актуализацията на бюджета

Проф. Румен Гечев: Държавните и общински болници в България са губещи - 1
Снимка: БГНЕС

България е в ситуация, в която държавните и общински болници са губещи. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев по време на дебата по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за 2021 г. в Комисията по бюджет и финанси, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Според него цялото общество е на мнение, че трябва да се промени механизмът за финансиране на болниците. "България е в ситуация, в която държавните и общинските болници са губещи, а доста от частните болници са печеливши. Единствено печеливши от държавните са повечето от техните ръководства", коментира проф. Румен Гечев.

Той отбеляза, че служебният кабинет няма как за два-три месеца да промени механизма.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan S

    6 0 Отговор
    Щото всички сме здрави!Да! Само психически малко така....Ку-ку!
  • 2 Специалист за един ден

    16 7 Отговор
    Гечев туй е доказано от науката..държавно здравеопазване и пътнически железопътен транспорт винаги са губещи отрасли..не знам не си ли го чел някъде от къде падаш

    Коментиран от #7

  • 3 гадно

    24 1 Отговор
    Болниците са на загуба, но шефовете им са милионери, ако това се случи в Китай по стадионите бая стрелби щеше да има.
  • 4 дерса

    11 4 Отговор
    Защото са гари разпределителни към частните кабинети на докторченцата мафиоти! А в повечето са морги!

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мут Лабен

    12 3 Отговор
    Ей тоз ако се докопа до властта- жална ни е райна! Всички българи ще станем губещи!
  • 7 Как откъде...

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Специалист за един ден":

    .. баща му бе преподавател по политикономия в СУ. Явно го е на научил на простотии .. а студентите късаше без да се замисля. Но този е по грозен и от баща си ... Като му гледам мутрата ме е страх да си помисля какво му се върти в главата ..
  • 8 А преди

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "0001":

    Радев държавните и общински болници печеливши ли бяха. Злобата е лош приятел за злобеещия.
  • 9 В България

    6 2 Отговор
    всички са губещи .... само мутрите са печеливши...ХАЙДЕ ДА СЕ ИЗНЕСЕМ....
  • 10 Специалист за един ден

    12 1 Отговор
    Не може да сравняваш болница в която по цял ден преглежда за 2 лева и поема спешната помощ на неограничен брои неосигурени със болница в която за да влезеш ти взимат 40 50 лева дори и да има манипулация по здравна каса ти я прави същият доктор само че в нормална обстановка..туй лято ходих на ортопед
    еми болницата е изглеждала по същия начин в годината в която е построена..да не говорим че мнозинството доктори са в пенсия или пред пенсия..за преглед чакаш 2 3 часа и тн..евентално може да се ограничат щетите с тия пътеки работи но те пак ще са на загуба
  • 11 Гандалф

    8 2 Отговор
    Според твоята логика, всички трябва да са частни...и които има пари...ти едва ли ходиш по държавните...така, че на приказки си загрижен за обикновения българин, а дефакто, това си е обикновен пиар...
  • 12 Петко

    11 1 Отговор
    Виж имотите на Балтов и Близнаков и си прави сметката защо дьржавните болници са губещи!
  • 13 аз съм Веска

    3 2 Отговор
    ТИ ВЯРВАШ ЛИ .
    ПРИ ТОЛКОЗ БОЛЕН НАРОД , ТОВА ТРЯБВА ДА Е ПЕЧЕЛИВШ СЕКТОР .
    АКО БЕШЕ ГУБУЩ , НЯМАШЕ ДА ИМА ЛЕКАРИ В БОЛНИЦИТЕ ,СТУДЕНТИ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ , ФАРМАЦЕВТИ В АПТЕКИТЕ .
    И НАРОДА ЩЕШЕ ДА Е ЗДРАВ .
  • 14 Госあ

    6 2 Отговор
    Евала ве румба ! С корнела сте истински социалисти. Заедно с плоския данък, треаше здравеопазването и образованието да го напраите 100% платено и частно, не знам как изпуснахте....
  • 15 Възмутен

    4 5 Отговор
    Ако е удачно всички болници да са търговски дружества то Маргарет Тачър не би пропуснала да го стори в Британия. Не спорете в полза на частни интереси! Не виждате ли, че народа се топи! Не оплювайте Гечев за директната истина, която изразява. Спрете се с оплюването на хора, които имат смелост да кажат тъжната истина за погубването на нацията ни.
  • 16 Паметлив

    5 2 Отговор
    Закрийте ги! Тогава всички ще сте на печалба! Май...ка Ви да е...а!!! Долни мръсн...ци! Какво ли не закрихте в бедната ни държавица!
  • 17 Варна

    5 1 Отговор
    Парите, които се точат от здравеопазването са колосални! Бюджетът е над 5 млрд. лева. - Отделно имаме дългове къч чужди здравни каси около 1 милиард. - На всичкото отгоре, болниците се финансират и от общините! - А отделно точат колкото могат от пациентите!
    Грубо сумата вероятно всяка година минава 8 милиарда лева! Сега вземете и разделете тези пари на общо 200 държавни и частни болници.
    Получава се по 40 милиона на болница!
    - Сложете средно по 100 души персонал и по 1500лв заплата и за година се получава 1,8 милиона лева. Сложете още толкова за лекарства и още толкова за ток и още толкова за ремонти.
    Полученото число е в рамките на 7,3 милиона. . - А Какво се случва с останалите пари до 40 милиона? А вие знаете, че една не малка част от персонала не взема по 1500лв заплата!
  • 18 Мътната Вода

    1 1 Отговор
    Та да ви преведа какво казва този: понеже държавните болници са непечеливши, вместо да ги подобрим, да вземем да ги приватизираме за без пари, както направихме с толкова фабрики и заводи навремето. Все пак още от нас искат да станат милиардери!
  • 19 Не,не е така.

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "дерса":

    Губещи са, защото политиците назначават ръководствата им от крадливи калинки с огромни заплати и оплетени в корупция. Частника няма как да окраде сам себе си и дава заплати само за добре свършената работа и не назначава огромна администрация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове