Last news in Fakti

24 Август, 2021 17:24 2 621 50

Доц. Кунчев: Трябва затягане на контрола

  • доц. ангел кунчев-
  • контрол-
  • мерки

Главният здравен инспектор смята, че действащите мерки са достатъчни, но не се спазват

Доц. Кунчев: Трябва затягане на контрола - 1
Снимка: БГНЕС

131 души са починали с коронавирусна инфекция от 17 до 23 август. Трима от тях са били имунизирани с две дози на ваксина срещу COVID-19, а петима с една. Т.е. под 2% са починалите ваксинирани, като са били с множество придружаващи заболявания. Това обяви в Бургас главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, цитиран от бТВ.

По думите на главният държавен здравен инспектор предложените и вече разпоредени в края на юли мерки са действащи, но неспазвани. Съгласно действащите сега разпоредби заведения и кина трябва да работят с 50% от капацитета си, ако приемат и неваксинирани клиенти.

Кунчев смята, че е необходимо засилване на контрола върху спазване на мерките и засилване на ваксинацията, както и задължителното носене на маски на открито при струпване на хора.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    43 2 Отговор
    товаа е дискриминация
  • 2 КОВИД 19 ХАХАХА

    59 4 Отговор
    доцент МУНЧЕВ така ли ти казаха от партия ГРОБ ,СМЕШНИККККККК
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    62 3 Отговор
    Затвор за НОЩ и Кунчев!

    Коментиран от #27

  • 5 Лъжепазители

    60 3 Отговор
    Въжето ти е за затягане....
  • 6 бистър ум

    58 3 Отговор
    чрез ваксините ни заразяват допълнително и ще е така, докато болшинството от хората не започнат бунтове като французите!
  • 7 кольо

    26 4 Отговор
    СТРАХУВАЙТЕ СЕ РОБИ , ЧЕ ИДВАТ ИЗБОРИ ..
  • 8 Ти до

    46 3 Отговор
    кога ще го търкаш тоя стол , бе пишман разбирачо ? Все си на хранилка !
  • 9 Верно ли

    47 2 Отговор
    Мммм, не се стигало до хоспитализиране, ама се умирало, а? Айде разберете се най-накрая какво да лъжете, че взе да писва!
  • 10 КУНЧИИИ

    32 1 Отговор
    УЖ МАХНАХТЕ БОРИСОВ ПЪК БОРИСОВ(РАДЕВ)НОМЕР 2 ДЕЙСТВА СЪС СЪЩИЯ АРШИН ,ЩЕ ВИ ЗАТРИЯТ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ С ЛЪЖАТА КОРОНА И НЕИЗОЛИРАНИЯ ИЗМИСЛЕН ВИРУС КОЙТО ГО ДАВАТ С КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА ВСЕ ОЩЕ НЯМА СНИМКА ОТ ЦИФРОВ МИКРОСКОП СЪБУЖДАЙТЕ СЕ!СЕКТА!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ангел

    27 1 Отговор
    Кунчев , Ангел Кънчев. Само една буква , а каква голяма разлика !
  • 13 Интересно

    48 3 Отговор
    Голям интерес преставлява ситуацията в Израел, защото там първи ваксинираха цялото население. Въпреки това в момента се наблюдава същото количество заболели дневно, като при преходните вълни, когато не бяха ваксинирани. За съжаление и смъртните случаи също растат.
    Прави впечатление, че упорито се избягва да се говори по-този въпрос, защото той ще постави под съмнение ползата от ваксинациите и това ще е края на ваксинационната кампания.

    Коментиран от #31, #34

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЕВРО НЮЗ

    28 1 Отговор
    Единствения контрол от който имаме нужда е специалните служби да имат списъка на търгашите, които от лекари станаха дистрибутори. Па един ден знае ли човек...????
  • 16 Коко

    37 2 Отговор
    Тоя тиквеник няма ли кой да го смени.Народа го не ще а той му е работодател.Тая длъжност доживот ли е.

    Коментиран от #49

  • 17 Въже с примка

    30 0 Отговор
    ДА ВИ ЗАТЕГНА АЗ ВАС!
  • 18 Българин

    34 3 Отговор
    Щом признава за 7 ваксинирани значи са минимум 50, като добавим, че боцнатите са 7 пъти по малко от трезвомислещите излиза, че смъртността при ваксинираните е в пъти по голяма и това без да отчетем починалите от странични ефекти.
  • 19 Абе...

    28 5 Отговор
    И да ги плюем министрите файда няма.Те изпълняват европейския план.Не може другите страни да са с мерки,а ние да си живеем все едно няма пандемия.Да ходим без маски и без ваксини ей така свободно.Всичко се движи от ЕС така ли не го разбрахте до сега.Те прилагат,а нашите министри налагат.

    Коментиран от #21

  • 20 Гражданин

    31 1 Отговор
    Главния държавен измамник Куньо първо да накара депутатите на носят маски в парламента пък тогава да дава акъл на другите!!!
  • 21 Последния Софиянец

    23 2 Отговор

    До коментар #19 от "Абе...":

    Кацаров засега се мъчи да саботира европейският план.

    Коментиран от #24

  • 22 Рошко

    28 1 Отговор
    Аз пък искам затягане на примки около вратовете ви за насаждането на страх на хората, и за престъпления срещу човечеството направо за геноцид,заради опитите ви да чипирате здрави хора против волята им
  • 23 ЕСЕНТА ТОТАЛНО

    5 2 Отговор
    КАТАНАЧО👏👏👏
  • 24 Не не

    24 1 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Опитва се да го наложи,но го е страх от народа да не скочи.Затова засега бара с мека ръкавица.Хората все още са озлобени.Малко им трябва и отново са скочили.
  • 25 БОРУНА ЛОМ

    15 1 Отговор
    ДА ТЕ ЗАТЕГНАТ НИКАКЪВ!
  • 26 гост

    17 2 Отговор
    Така е докторе и те призовавам.ЗАТЕГНИ СИ КОЖЕНИЯ КОЛАН ОКОЛО ШИЯТА СИ И ЩЕ ПОМОГНЕШ НА МНОГО БЪЛГАРИ !!!
  • 27 Беновска пита

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    А бе тоя плъх още ли не е " изчегъртан"???
  • 28 САНДОКАН

    12 2 Отговор
    Защо само държавни хрантутници ръсят акъл , толкова ли не могат да работят нещо полезно
  • 29 МОЙ

    8 1 Отговор
    Ще ти затегнем вратовръзката
  • 30 Др.хаус

    8 1 Отговор
    Трябва ти един ,,боц,, в задника на теб и ,,аверо,, ти ,,шефо,, на срзи и да изхвърчите от власта
  • 31 Ваксиниран1403

    3 14 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    Тай като антиваксърите в екстаз повтарят как ваксините въобще не предпазвали от заразяване е време за обективен поглед на наличните данни. Нека да започнем от най ваксинираните страни в света. Започваме с единствената страна в света ваксинирала цялото си население. Противно на опорната точка на антиваксъри това не е Изриел там ваксинираните напълно са едва 59.6%, а не 100%. Страна с напълно ваксинирано население е Гибралтар. Това е малка страна която е задморска територия на Великобритания, но тя е много интересна заради няколко неща. 1. Във Гибралтар всички са ваксинирани. 2. Там се използва само един тип РНК ваксина. 3. В Гибралтар делта вълната вече затихва и може да се анализира резултата. Трябва да се отбележи, че населението на Гибралтар е 33 680 човека. Направените тестове за корона вирус от началото на епидемията до сега там са 317 534 което означава, че средно по 9 пъти е тестван всеки един от жителите на страната това е второто най-високо ниво на тестване в целия свят така, че положителните случаи в Гибралтар със сигурност са най-обхванати в статистиката поради огромното ниво на тестване. В Гибралтар максимума на алфа вълната на епидемията беше в първите дни на тази година тогава при тях ваксинирани още нямаше. Максимума на средно дневните положителни случаи на база 7 дни тогава достигна 127 случая. Пиковата дневна стойност достигната тогава беше 180 човека заразили се за ден.

    Коментиран от #32

  • 32 Математико

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "Ваксиниран1403":

    Ако тава пространно ломотене е доказателство, скъсан си!
  • 33 Ваксиниран1403

    4 10 Отговор
    При сегашната делта в Гибралтар всички са ваксинирани и максимума на средно дневните положителни случаи на база 7 дни достигна едва 31 случая. Пиковата дневна стойност достигната сега е 40 човека заразили се за ден. Тоест след ваксинация на всички делта вълната при тях имаше само 24% от височината на алфа ако се сравняват средно дневните положителните тестове и само 22% ако се сравняват пиковите стойности на ново заразените за ден на двете вълни. Сега ако се направи аналогичното нещо със страни с ниска степен на ваксинация например Индия, Индонезия, Грузия, Япония и.н ще установим делта вълни в пъти по-високи от алфа вълните. За Индия делта вълната се оказа 4 пъти по висока от алфа. Това означава 400% срещу 24% ето това ефективността на ваксинацията на 100% с въпросните ваксини. Изриел не са достигнало още 85% от височината на алфа вълната си. До колко ще стигнат ще видим. Във Великобритания не можаха да достигнат височината на алфа вълната си по време на делта вълната. До сега няма нито една страна с голяма степен на ваксинация която да има много по-висока делта вълна спрямо предходната и, а има много страни с ниска степен на ваксинация в които много по-високите делта вълни са факт.

    Коментиран от #39, #48

  • 34 Ваксиниран1403

    3 10 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    Малко данни за размисли на антиваксърите.
    Разглеждам само страни които вече са преминали през делта вълната или в момента са в нея и се намират около максимума и.
    Данните са съответно:
    Име на страната, процент на ваксинирани към началото на делта вълната,височина делта вълната спрямо алфа и средно дневна ковид смъртност регистрирана при делта вълната спрямо алфа вълната.
    Гибралтар 100% 24% 20%
    Малта 80.7% 62% 25%
    Португалия 66.1% 6% 5%
    Испания 63.8% 91% 5%
    Великобритания 60% 79% 7%
    Изриел 59.9% 75%* 31%*
    Нидерландия 58% 121% 29%
    Кипър 56.8% 116% 45%
    Япония 18% 402%* 33%*
    Индонезия 4.3% 389% 575%
    Грузия 2.7% 413%* 285%*
    Индия 1% 420% 403%
    *- в тези страни делта вълната все още не е сигурно дали е достигнала своя максимум и съотношенията могат да претърпят промяна с напредването на развитието на епидемичната вълна.
  • 35 Значи

    2 3 Отговор
    Ако са 2% умрелите с ваксина, при наличието на 20% ваксинирано население, то ако населението се ваксинира на 100%, то умрелите с ваксина ще са 10% . Може и да греша ....
  • 36 селтак

    7 1 Отговор
    Кунчев, нещо много ти е отеснело сакото а корумпирано прасе такова! Айде трийте!
  • 37 Директно:

    7 1 Отговор
    Лъжеш за всичко, платен измамнико! Краят наближава!
  • 38 Делта ВАХХХ

    3 3 Отговор
    Отсега си пригответе чайчето и супичката. Легла за всички антиваксъри в болниците няма да има. Какво толкова ако 10% починат, каза негово светейшество на медицината Танас Мангъров.

    Коментиран от #40

  • 39 От морето

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ваксиниран1403":

    А тук на морето всяка вечер се събираме и кашляме един срещу друг, като няма нито един ваксиниран и нито един заразен от ковид, това е реалността иначе ако слушаме новините всички трябва да сме умрели от ковид. Само, че тук купонът тече и на никой не му се слушат новини.
  • 40 Ваксиниран1403

    3 6 Отговор

    До коментар #38 от "Делта ВАХХХ":

    По-лошото, че тъпите антиваксъри ще препълнят болниците и ще блокират достъпа на всички не ковид болни до болнична помощ. В нормалните стани гуруто на сектата щеше да бъде съден и щеше вече да лижи в затвора за геноцид и масово убийство.

    Коментиран от #43

  • 41 гост

    4 2 Отговор
    Ако факти не пиша за тоя , никой няма и да го знае ! Но защо пишат ?
  • 42 Варненец

    2 2 Отговор
    А не трябва ли да те осъдят, за насаждане на паника? Май е заложено в законите.
  • 43 Варненец

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ваксиниран1403":

    Като гледам статистиката, тъпите ваксъри пълнят болниците.
  • 44 Гост

    2 2 Отговор
    Ами затягай си самоконтрола бе, Кунчеффф - слагай трета и пета доза на теб, деца, внуци, допълнително се завирайте с памперси, маски и консерви под юргана за да сте "спокойни" за себе си! Кво си се "загрижил" за нас? Няма друга причина, освен комисионни!

    Коментиран от #45

  • 45 Ваксиниран1403

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Затова по време на делта вълната страните с висока степен на ваксинация нямаха особен проблем с препалени болници за разлика от тези с ниска степен на ваксинация. В страните с ниска степен умираха като мухи и нас това ни чака съвсем скоро. Алфа вълната която имаме полета на тази година ще е нищо сравнение с делта цунамито което ще ни помете. Тогава какви ли терори ще развивате оцелелите, които сте имали късмета и не са се оказа в онези 4.5%-5% които са “сухите съчки” на водача на сектата ви.
  • 46 КОРОНА

    9 1 Отговор
    ТОЗ КОГАО ПУКНЕ ОТ КОРОНА ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Човек от щаба

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ваксиниран1403":

    Алоо пич, ми те много гибралтарци излиза, че ги е повторило тогава, хем и ваксинирани? Я не ми ги разправяй тия чудесии. Зимата симптом беше хрема и гърло. Лятото - стомашно разстройство. Значи Ковид в БГ има от десетки години, защото от както се знам мене си, все така са си нещата - зимата респираторни вируси, лятото стомашно-чревни. За 10 дена на морето и гъчканица навсякъде само от медиите разбрах, че имало вълна. Върнах си се здрав и читав, както и всички слава богу около мене. Не слагал маска, а за ваксина и не помислям. Казвам "слава богу", защото по пътя се срещах с шофьори десетки пъти по-смъртоносни от Делта варианта....
  • 49 Предлагач

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Коко":

    Предлагам тоя тиквеник Кунката да го произведат " професор",че да млъкне най-сетне!!!
  • 50 Доц.Кунчев

    1 0 Отговор
    Ще млъкна,когато ме произведат " АКАДЕМИК"!! Притеснявам се само,че това ще стане когато гущерът пръдне!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове