Last news in Fakti

25 Август, 2021 12:47 2 109 23

Любомир Дацов: Няма нужда от актуализация на бюджета

  • любомир дацов-
  • бюджет-
  • актуализация

В момента става по-скоро въпрос за поемане на политическа отговорност и политически решения

Любомир Дацов: Няма нужда от актуализация на бюджета - 1
Снимка: БГНЕС

Не виждам никаква икономическа нужда от актуализация на бюджета, защото в бюджета има доста спестявания. Дори да бъдат направени някакви разходи, пак ще останат значителни спестявания от порядъка между 2,2 и 2,5 млрд. лева. Това коментира пред "Нова телевизия" финансистът Любомир Дацов.

„Който е запознат със Закона за публичните финанси, много добре знае, че има гъвкавостта да се осигурява преструктуриране на бюджета с решение на Министерски съвет. В момента става по-скоро въпрос за поемане на политическа отговорност и политически решения. Според мен това се прави, защото сме на прага на избори. Ако се вгледате в предложената от правителството актуализация на бюджета, ще видите, че основното, което е заложено там, е актуализацията на пенсиите, а не толкова пари за подпомагане на бизнеса“, обясни той.

„Трябва да се започне антиинфлационна политика, а не да гасим огъня с бензин, за да го потушим. В момента икономическото развитие на страната е такова, че имаме 10% икономически ръст. Вместо това служебният кабинет продължи по пътя на старото правителство с надуване на разходите без никаква конкретна посока“, смята той.

Любомир Дацов предположи, че почти сигурно вървим към нови избори, което обаче определи за „базово за всяка демокрация“.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    42 13 Отговор
    Само трябва да изпразнят шкафа на Боко и ще напълнят бюджета хихи

    Коментиран от #7, #23

  • 2 Ето

    41 13 Отговор
    един услужкив "компетент" !
  • 3 GGG

    41 16 Отговор
    Поредния "разбирач" на тема бюджети :(
  • 4 ПЕЕВ

    18 45 Отговор
    КАК НЕ ВИЖДАШ,НАЛИ РАДЕВ И СИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЛАЖАТ.

    Коментиран от #12

  • 5 Тоест

    29 6 Отговор
    Каза НДСВ и ИТН :). Тоест ДПС :))
  • 6 XYZ

    29 14 Отговор
    Какъв и на кого е финансист този господин, защото прозират дългите ръце на ДПС и ГЕРБ!

    Коментиран от #18

  • 7 с маджун

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Да ти напълнят празната глава, ама не става.
  • 8 пешо

    11 7 Отговор
    боклук
  • 9 гондола

    15 4 Отговор
    Абре герберо дпс-ар вие до миналата година по колко пъти променяхте бюджета.Сега не.Миналата година шефа кат раздаваше пари като за последно и всички реваха ,че тази година ще е гърч си траехте.Само дето няма журналисти да разровят малко.

    Коментиран от #10

  • 10 стоян

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "гондола":

    До 9 ком -лъжеш бе кумунисче -спомням си че Станишев кумунягата се целуваше с Ахмет Дуган -никъде няма доказателство че Борисов работи с Дуган-но сто пъти казана лъжа от вас вие я правите истина

    Коментиран от #15

  • 11 Абе Дацов

    5 3 Отговор
    Туй т.нар. подпомагане на бизнеса не беше ли популярно по времето на социализЪма и комунизЪма наречено субсидиране на предприятията?Нал вече сме уж капитализъм?!?Аман от бизнеси цоцащи от държавния бюджет!А теб да те питам,моиш ли живееш с 500 лв на месец?!?Хем пенцията ми се "води" висока?!?
  • 12 Куку

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Не махай окончанието "ски", бре! Разбрахме че си ти!
  • 13 Такива "акъли"

    10 2 Отговор
    трябва принудително да бъдат заставени да живеят с минималната,та дори може и със средната пенсия 1 година,и после да ги чуем пак такива акъли ли ще дават.Ако да,още 5 години с минимална пенсия!!!!
  • 14 Експертъ

    11 2 Отговор
    Каква анти инфлационна политика като цялата храна е внос..тез съвсем ни правят на идиоти
  • 15 Доганя

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    Е как да няма то всичко се вижда.
    Нападат Кирил Петков съгласувано когато настъпи Доган, опитват се да назначат Ники Маус за МП човека на Пеевски, опитват се да назначат ковчежника на Доган за шеф на БНБ всичко това води до едно Доган дърпа конците на куклата Слави. И за капак не искат да работят с партиите на протеста за да не им видят далаверите то ясно като бял ден.
  • 16 Павел Пенев

    7 3 Отговор
    Според този тъпчо,нашият икономически растеж от 10% е равен на растежа на целия ЕС? Не е въпроса че има пари в бюджета,което е добре, но по важно е как да бъдат изразходвани. А не както при престъпника от Банкя–авансови плащания на близко стоящите бандити.
  • 17 още един тиквун

    4 2 Отговор
    .....че има гъвкавостта да се осигурява преструктуриране на бюджета с решение на Министерски съвет

    Знаим бъ , Баци ни го показа как става от прозореца на жипа.

    Коментиран от #22

  • 18 НашЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "XYZ":

    ИТН ..........
  • 19 ПатрЕотът

    4 3 Отговор
    Тоя е анти социален, про олигархичен лобист, да увеличиш пенсии и доходи било бензин в огъня, малей какъв идиот, ами да спрем да купуваме и да видим ко ше стане, за такива като теб и кукловодите ти - Прогресивен Данък, Това ще напълни бюджета и ще има за всички нуждаещи се !!!
  • 20 питащ

    1 3 Отговор
    В какво качество се изказваш, като депутат ли. Значи депутатите преценили,че има нужда от актуализация на бюджета, а ти се правиш на по-компетентен от всичките тях. Там има такива личности на които не можеш да се опреш и на малкия пръст. Поредната бокова калинка.
  • 21 ДолуРадев

    0 2 Отговор
    Абе не го ли разбрахте, че другарите са гладни и налитат на бюджета като партизанин на мандра. Какви аргументи, какви съобръжения ще представяте, от ХУНТАТА НА РАДЕВ СА ГЛАДНИ И ИСКАТ ДА ПЛЯЧКОСВАТ. После ние българите ще трябва да им платим сметката за пореден път и така докато не намерим начин да се отървем от тях веднъж завинаги.
  • 22 Ахъъъ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "още един тиквун":

    Ама имаше за всичко, а сега нъцки.
  • 23 20x20

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Като изпразнят шкафа ще получат оригинала на снимката минала през фотошопа, с което не виждам как ще напълнят бюджета ХиХиХи
    А ако имаше чекмедже пълно с кюлчета и банкноти, защо не е показано на видеото със спящия Борисов?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове