Last news in Fakti

27 Август, 2021 16:25 2 794 35

Министърът на околната среда: Инвеститорът на „Алепу” е градил курортен комплекс, а не подпорно съоръжение

  • асен личев-
  • мосв-
  • министерство на околната среда и водите

Цялата документация по случая сега е в прокуратурата, чакаме решение на съда, обясни в парламента Асен Личев

Министърът на околната среда: Инвеститорът на „Алепу” е градил курортен комплекс, а не подпорно съоръжение - 1
Снимка: БГНЕС

Инвеститорът на „Алепу” е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а не подпорно съоръжение. Това стана ясно от отговора на служебния министър на околната среда и водите Асен Личев в рамките на парламентарния контрол.

„Не мога да се съглася, че инвеститорът, който е подал инвестиционното намерение за първоначалната преценка на ОВОС, е написал, че ще прави подпорно съоръжение. Нищо подобно. В ръцете ми е решението на директорката на РИОСВ-Бургас от 29. 12. 2017 г. Инвеститорът иска да му съгласуват инвестиционно предложение за изграждане на курортен комплекс, включващ „Алепу вилидж” и „Алепу бриз вилидж”. С инвестиционното предложение се предвижда изграждането на курортен комплекс със сборна площ 20 858 кв. м. По-нататък са разписани стаи, тоалетни, бани. Някъде надолу се пише, че то ще играе ролята на подпорно съоръжение, но това са пилоните в пясъка и скалите, които след това служат като по-здрава основа на сградата”, разясни министърът, цитиран от NOVA.

Личев припомни, че е сменил директорката на РИОСВ – Бургас, която е подписала това решение. „Цялата документация сега е в прокуратурата, чакаме решение на съда”, посочи министърът.

По думите му от 2017 г. до 2020 г. МОСВ не е свършило нищо по казуса. Личев добави, че проверка е правена от предишния редовен министър, но едва след като прокуратурата му задава въпроса за „Алепу”. „Той тогава се усеща, че работата не е била чиста вероятно от 2017 до 2019 - 2020 година и назначава работна група от юристи, които му казват, че решението на директора на РИОСВ е влязло в сила и не може да бъде отменено от министъра, нито може да бъде обжалвано, и затова най-добре да го оставят в прокуратурата, тя да го протестира и да го отмени съдът”, коментира Личев.

„Подкрепяме становището на прокуратурата, че на проекта не е проведен задължителния по закон ОВОС”, каза още министърът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    53 1 Отговор
    Това и децата го виждат.

    Коментиран от #27

  • 2 Ангелкова

    51 4 Отговор
    Стена е бе!Мъжа ми я проектира.С двойно предназначение.

    Коментиран от #6, #13, #26

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    45 2 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬 Не може да бъде! Аз вярвам , че са къщички за птички! Аз и в Дядо Коледа вярвам ! Ама тати каза , че вече съм голям и да чакам Снежанка😉😉😉
  • 4 Рошко

    27 1 Отговор
    Открихте и вие топлата вода, аман
  • 5 ГОСТ

    36 2 Отговор
    В ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЗА МОШЕНИЦИТЕ ЩЕ ИМА СЪД И ЗАТВОР.
  • 6 Захариева

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелкова":

    Аааааа, НЕ! Моят мъж е проектантът! Нещо си объркала мъжете,бе колежке.

    Коментиран от #8

  • 7 SDEЧЕВ

    7 30 Отговор
    ЗА ДА ИЗГРАДИШ КУРОРТЕН КОМПЛЕКС,МНОГО ЯСНО ,ЧЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ ПОДПОРНА СТЕНА.Инврстирора е построил подпорната стена и сега всичкиМЪРШОЯДИ СИ СМУЧА ДОВОДИ ОТ АНУСИТТЕСИ

    Коментиран от #10

  • 8 Бат Бойко дъртия комунист

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Захариева":

    При нас всичко е общо.Само чекмеджето не .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Румен

    18 3 Отговор
    Кой ще съдите? Зградата ли? Пишете кой е собственика, за да ви повярваме. След няколко години май там ще летувам , и ще разбера кой е той
  • 12 Българка

    34 3 Отговор
    Събаряйте незаконния хотел на Алепу, който е уж подпорна стена. Какво още се чака? И виновниците за това безобразие да бъдат наказани!

    Коментиран от #16

  • 13 Захариева съм

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелкова":

    и не е твоят мъж а моят

    Коментиран от #15

  • 14 Сух

    3 2 Отговор
    А стига е, честно ли?
  • 15 Ангелкова

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Захариева съм":

    Сигурна ли си?ха ха ха ха
  • 16 стоян

    3 20 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    До 12 ком -Какво ще и стане на природата ако има там хотел -ще мачкат тревата ли -или ще конкурира вас с другите хотели -Аз пък искам много хотели с голям избор за да ми е евтино на морето

    Коментиран от #29

  • 17 Пенди

    18 2 Отговор
    Ама какво чакате? Багерите, изриване и приключване!
  • 18 SDEЧЕВ

    4 17 Отговор
    Аре някой трол да обясни,какво незаконно има да си построиш къща в часте урегулиран имот

    Коментиран от #30

  • 19 Сега направете музей на....

    10 2 Отговор
    За идиотизма на българина,който е готов на всякакви далавери в полза на личното си облагодетелстване...Добре е да има и един ,двама отстреляни на това място.За достоверност на събитието...
  • 20 Кински

    5 1 Отговор
    Верно ли? Колко време гледаме този цирк. И сега новия инвеститор ще я завърши ли тази подпорна стена хайхахаха
  • 21 Остап Бендер

    7 0 Отговор
    Подобен хотел е на Св.Влас Парадайс бий строен от Мултигруп2002г.подпорна стена с опора на плажа в която има асансьори.Там очевидно знаят какво и как да строят и затова е подпорна стена.След това става хотел с над 100 стаи.Архитехта на Захариева да си каже откъде му е дошла идеята
  • 22 гост

    4 0 Отговор
    Брата на Здравко изгоре!
  • 23 Валентин

    6 2 Отговор
    ГРОБ-арите обаче нямат срам и ще продължат да лъжат и мажат понеже ни имат за абсолютни дсбили
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГЕРБ мръсниците

    6 2 Отговор
    Го криха от обществото
  • 26 Бъркаш драги...!

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелкова":

    Проектанта на ,,подпорната стена" е пак мъжа,но на друга калинка-Захариева...!!!Няма да забравя как по тв,той отговори,че това били просто ...,,едни празни...,кухи пространства..."...!!!
  • 27 ТтТ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Тези комунисти могат само да претоплят манджата!!!
  • 28 мдда

    3 5 Отговор
    E ти откри Америка бе Личев... Дайте му орден стара планина.. иначе как комунист ще изпъкне в тълпата.. Нали преди това медиите усложливо трябваше да са набили в главите на хората че това било подпорно съоръжение... После да пляскаме на един неадекват като Личев.. Ми защо тогава вчера имаше протести против МОСВ???
  • 29 Антитрол

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    Това герберчетата сте много нагли - ако аз си построя незаконен кенеф на село ще дойдете да ми го бутнете обаче щом става въпрос за вашите далавери не може.

    Закона ясно казва - сградата е незаконна и трябва да се събори. Значи някой гербер е взел народни пари ужким да прави подпорна стена обаче що да не си направи и хотелче с наши пари и то в защитена територия на държавен терен. Горките герберчата пресъхна ви краденето че искат и вече откраднатото да ви вземат че и даже и да ви съдят - ама много лошо.
  • 30 Антитрол

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "SDEЧЕВ":

    Нито е частен нито урегулиран имот - то заради такива като теб никой вече не иска да ходи по нашето лай..морие. Ами да вземем да бетонираме цялото крайбрежие и който да доближи плажа да му искаме такса - как пък изведнъж цялото крайбрежие стана частно. Купил 10 декара гори някъде в балкана и защото е гербер ги заменя за 10 декара плажна ивица в защитена територия.

    Хайде скрийте се - далаверата секна.

    Коментиран от #32

  • 31 друг въпрос

    0 2 Отговор
    Това не интересно.
    Заровете как земята на Алепу е станала частна.
    Чрез апортна вноска със общинска земя на Рейзито и после излиза от съвместното дружество.

    Там МИРИШЕ.
    Но вече няма начин да се върне.
  • 32 частично

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Антитрол":

    частично не си прав.
    Последните такива заменки ги правиха спешно през 2009 г. в края на мандата на триглавата ламя
  • 33 Бойко

    0 0 Отговор
    Е и?!
    И ти като министър какво правиш за да не е така?
    Ако си мислиш, че съобщаваш някаква новина, лъжеш се.
  • 34 майк ПАТЪН

    0 0 Отговор
    То гова нещо е очевидно и е ясно за всеки НОРМАЛЕН човек. Само тези от ГЕРБ -шайка не го разбраха. Защо ли ? Имат си своята изгода. И своите хора , срещу които УЖ се борят !
  • 35 БОКОКРАДЕЦ

    0 0 Отговор
    ОТ НАЧАЛОТО БЕШЕ ЯСНО ЧЕ ХОТЕЛА Е ЗАКОНЕН И ЕТО ВЕЧЕ ГО НАТЪМАНИХА И НЯМА ДА ГО СЪБОРЯТ ДОРИ МОЖЕ И ДА ГО ОБЯВЯТ КАТО ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТО СТИГА ВЕЖДЮ ДА ПОЛУЧИ НЯКОЯ ПАЧКА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове