Last news in Fakti

30 Август, 2021 13:49 43 921 78

Важна новина за шофьорите - Август 2021

  • син талон-
  • екостикери-
  • шофьори

В мотивите за махане на шофьорския талон е посочено, че е ненужен, тъй като съществува централизиран регистър, достъпен от служителите на МВР

Важна новина за шофьорите - Август 2021 - 1
Снимка: бТВ

Синият талон да отпадне от шофьорската книжка като напълно ненужен, предлагат 19 депутати от “Демократична България”, които внесоха проект за изменение на Закона за движение по пътищата.

В него се предлага и отпадане на въведените наскоро екостикери, както и всички стикери за техническа изправност. Първи от вносителите се е подписал Ивайло Мирчев, който е шеф на новата парламентарна комисията по дигитализация и електронно управление.

В мотивите за махане на шофьорския талон е посочено, че е ненужен, тъй като съществува централизиран регистър, достъпен от служителите на МВР.

"Контролният талон и процесът по неговото отнемане и връщане правят невъзможна електронизацията на процеса по заплащане на глоба при издаден акт, съответно влязло в сила наказателно постановление. Процедурата създава сериозни неудобства на гражданите, особено когато талонът е отнет в друга част на страната от мястото по постоянен адрес на шофьора", пише още в мотивите.

Проект за махане на синия талон с близки аргументи внесоха и депутати от групата ИБГНИ. В проекта на „Демократична България” се предлага още и отпадане на екостикерите с чип, понеже са скъпи и излишни. Предлага се данните за екологичните категории на автомобилите да се въведат в централизирана база и да няма никакви лепенки за технически прегледи . Смята се, че информацията от чипа може да бъде четена дистанционно и от неоторизирани лица, с данните за автомобила да се злоупотребява.

Те смятат, че синият талон няма как да служи за мотивация за заплащането на пътните глоби.

"Лошата събираемост не може да се наказва допълнително, като се създават пречки за всички граждани в Република България, със съмнителен ефект от прилагането им. Създава се и допълнителен корупционен механизъм на проверяващите на пътя за "осигуряване" на прозорец и невписване на допълнително постановление", посочиха депутатите.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 119 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малоумници

    397 11 Отговор
    Махнете грозни и скъпи стикери за прегледа, идиоти.. Само знаете да смучите от бедния българин боклуци

    Коментиран от #4, #28

  • 2 Manhart

    237 5 Отговор
    Напълно излишно нещо.
    Аз разбирам да си го пазиш в вкъщи и ако си изгубиш книжката да може лесно да я възстановиш примерно!
  • 3 zeus

    357 15 Отговор
    Екостикерите са за да се пълни едно нощно шкафче, а не за екология ;)
  • 4 GTR

    57 189 Отговор

    До коментар #1 от "Малоумници":

    Тези стикери са да ви накарат да си купувате еко-коли!

    Коментиран от #6

  • 5 FEFE

    275 3 Отговор
    Тези стикери са пълна простащина в дигитална ера живеем бе?!

    Коментиран от #9

  • 6 Малоумници

    218 7 Отговор

    До коментар #4 от "GTR":

    С тия заплати не виждам как да стани, всеки иска да кара хубава и екологична кола...

    Коментиран от #22

  • 7 Гражданин

    26 149 Отговор
    Тия 19 депутати от “Демократична България са системни нарушители на ЗДвП.Искат да няма талона,че при съставен акт този талон се взима и след определен срок не може да си кара колата.На такива да им взимат и книжките при съставен акт за пътно нарушение.

    Коментиран от #10, #35

  • 8 КАТ ли закриват

    136 9 Отговор
    Хлябът ще им вземете на катаджиите. Ще им остане само да гледат размазани трупове и да мръзнат в колите като носачи на камера.
  • 9 От ханя

    188 2 Отговор

    До коментар #5 от "FEFE":

    Стикерите са хранилка за наши хора.
  • 10 Читател

    78 18 Отговор

    До коментар #7 от "Гражданин":

    Нищо не си разбрал. Колата може да се кара. Но шофьорът с отнет талон НЕ МОЖЕ да шофира каквато и да е кола...

    Коментиран от #17

  • 11 иван

    114 10 Отговор
    тези депутати да внесат предложение държавата да заплаща половината от цената на нов катализатор ,така ще се постигне по-голям ефект от всякакви стикери
  • 12 бизнес

    127 2 Отговор
    нов закон за бъркане от джоба! а кога ще дойде правителство, което ще пълни джоба на българина ?

    Коментиран от #25

  • 13 гост

    86 12 Отговор
    Защо не е предложено и отпадане на задължението за носене на СУМПС със същия мотив?След като има централизиран регистър какво значение има дали го носиш или не?
  • 14 Кинжал

    67 31 Отговор
    Значи ДБ искат екостикерите да се махнат, а не да се премахнат! Разликата е огромна. Ще загубят иначе голямата част от зелените си терористи избиратели. За едни неща се правят на много загрижени, а за съществените са удобни разсеяни. Стикерът и синият талон са по-важни от дискриминацията на мнозинството собственици на 10-20 годишни автомобили и този закон е най-спешното нещо, с което трябва сега да се занимава народното събрание точно сега! Лицемерието и популизмът са доста типични за тази партия!
  • 15 Мемфис

    58 51 Отговор
    Май единствените, които предлагат смислени неща са ДБ и хората на Мая!явно останалите са от един отбор!
  • 16 big

    106 2 Отговор
    Погледнато прагматично, това е чудесна идея. Вече живеем в свят на IT технологии, които са навсякъде, дори и имената на любовниците се знаят. Защо тогава трябва да пазим старите неща и "цапаме" стъклото на автомобила и пълним портмонетата с ненужни "хартийки"?
  • 17 123

    45 5 Отговор

    До коментар #10 от "Читател":

    И защо да не може, аз отдавна не нося синия талон, глобата е 10 лв, ако въобще я наложат.
  • 18 todorov

    93 7 Отговор
    Повечето производители - дават гаранция от порядъка на 7 години!
    Къде е логиката - гаранционни автомобили - да минават ТП?
    Защо всяка година, автомобилите трябва да минават ГТП - това са над 2 милиона автомобила х 50лв.= 100/сто/ милиона разходи за администрация + загубеното време на водачите! Предложение:
    ТП - да е на 2 години, както е в някои "бели Държави"!
    и на 3 години - за водачи без автопроизшествия и санкции!

    Коментиран от #21, #51

  • 19 Матей

    68 5 Отговор
    А старите талони и табелки кога ще им върнат валидността,защото мнозина си пазят старите МПС,И ПОРАДИ ТАЗИ причина не могат да ги ползват.не иде някак си да тръгнат с 30 годишна кола или 40 годишен мотор на 100 километрово пътешествие.А мнозина ,сигурно са стотици хиляди шофьори с опит си ги пазят по гаражите и си ги поддържат,регистрации се поддържат,данъци се плащат и накрая нищо.И всичко заради някакви алчни прок-лет-ници,гнус-ни-дол-ни -тва-ри.
  • 20 1520

    116 3 Отговор
    всяка кола си има екологична категория вталона я пише а тези стикери са единстено само за пари

    Коментиран от #29, #76

  • 21 Тоя па

    65 13 Отговор

    До коментар #18 от "todorov":

    Кво значение има колко си изряден като водач, ако караш някакъв скрапер, дето може да се разпадне всеки момент и да изтрепе половината трафик покрай теб? Колко от собствениците се завират поне веднъж в годината под колите си да проверят дали не е протекъл някой спирачен апарат? И тези в гаранция протичат, особено, ако е по-дълга. ГТП е необходим, въпросът е защо е толкова скъп. Трябва да му се сложи таван - примерно 35 лв. Може да има таван на пенсиите, а не може да има такъв на ГТП?!? Все пак не правят ремонт на колата, само я преглеждат.

    Коментиран от #56

  • 22 какво

    40 1 Отговор

    До коментар #6 от "Малоумници":

    е еко кола, дай пример
  • 23 8543 случаен

    23 7 Отговор
    Всичко належащо решеха и разрешиха.Остава ЗдВП и може да се разпуска парламента.
  • 24 НикогаСДСЧума

    62 13 Отговор
    България ще тръгне по пътя на възхода,само когато Драгалевският Ай дук и оцелелите от шайката му,изкормила държавицата ни бъдат вкарани в затворите,а имотите и авоарите им бъдат конфискувани.
    До тогава всичко ще е Пунта Мара, Лаборантът ще си реди пасиансите в Драгалевските сараи,а държавата ни ще продължава да върви по старому - да затъва надолу,към тинята на блатото,в което сме затънали.
  • 25 Два гроша

    14 17 Отговор

    До коментар #12 от "бизнес":

    Когато се преселим в небесното царство,след седемте ваксини,които предстоят с любезната помощ на червените щитове.

    Коментиран от #32

  • 26 МАЮР КОСТОФ ОТ ДАЙ НА ХР.ИВ. МИНИСТЕРСТВ

    27 9 Отговор
    ....ДЕМОНТИРАЙТЕ ПРЕДНОТО СТЪКЛО НА АВТОМОБИЛА ЗА ДА НЕМОЖЕ ДА СЕ ЛЕПЯТ ВСЯКАКВИ СТИКЕРИМИКЕРИ👏👏👏👏
  • 27 Бай 1️⃣8️⃣

    78 3 Отговор
    КОГА ЩЕ ОТПАДНАТ НОТАРИУСИТЕ И СКЪПАТА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ И РЕКЕТА ОТ КАМЕРИТЕ
  • 28 ЗЛАТЕН

    43 24 Отговор

    До коментар #1 от "Малоумници":

    А ЗЛАТНИЯ ТАЛОН КАВО ЩЕ ГО ПРАВИТЕ ТОЙ БЕШЕ СЪС СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ,ИСКАТЕ ДА ОТНЕМЕТЕ ПРИВЕЛЕГИЯТА НА СЪВЕСТНИТЕ ШОФЬОРИ И СТИМУЛА ДА НЕ НАРУШАВАТ ПРАВИЛАТА ЗА ДА ПОЛУЧАТ ЗЛАТЕН ТАЛОН Я СЕ СКРИЙТЕ ФАШИСТИ!!!!!!!!!!

    Коментиран от #72

  • 29 гост

    71 2 Отговор

    До коментар #20 от "1520":

    Абсолютно вярно ! Още от завода - производител , колата излиза със съответното ЕВРО .Дори при внос на стар автомобил се плаща ЕКОТАКСА , и съответно се регистрира и в данъчното . Кому са нужни още ....евро....пари ?

    Коментиран от #70

  • 30 nqkoi

    64 2 Отговор
    Вчера бях на турската граница почти половината от уж немците автомобилите им пушат като печки ,а иначе на нас ни говорят за еколкогия страшно.... и за еко стикери и еко изхождане .объркана страна сме от всякъде ..имало малка събераемост на глобите .ами направете справка за 4 години половин милиард събрани !!! и това е 45% къде отиват тези пари ?.Друго защо ако си в Германия и направиш нарушение ти идва писмо в Бг за глобата ,а кога уж немци с фериджета който са милиони свяка година ще заплатят една глоба в нашата страна !!!!!побъркана държава
  • 31 Запознат

    12 19 Отговор
    Контролният талон(КТ) към свидетелството за управление на МПС(СУМПС) е необходим за целите на административно-наказателното производство, като след съставен акт и иззет КТ, нарушителят следва в едномесечен срок да получи наказателното си постановление за да може същото да влезе сила(ако то не бъде обжалвано в срок) !
    Ако се премахне КТ нарушителите ще трябва да бъдат търсени(поне два пъти) на адрес от полицейските служители, и това ги отклонява от преките им задължения.
    За да се премахне КТ е необходимо да се промени Законът за административните нарушения и наказания, като в него се
    посочи, че ако нарушителят не потърси в определен срок наказателното си постановление същото да се счита за връчено !
  • 32 гост

    21 6 Отговор

    До коментар #25 от "Два гроша":

    Стига с тия ваксини бе,тролей.Като няма какво да кажеш по темата,по добре си затваряй човката.
  • 33 еко

    51 4 Отговор
    Екостикерите трябва да бъдат изцяло премахнати, и хартиено и дигитално. Изобщо всички текстове, които бяха въведени за еко категоризирането на мпс-тата и поставянето на датчици, както и проверката при технически преглед, трябва напълно да бъдат премахнати! МПС-ата си имат категории на замърсяемост!
  • 34 Бай Шили

    56 1 Отговор
    И стикера на гражданската отговорност трябва да се премахне
  • 35 Бай Шили

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гражданин":

    Че то нали се вземат книжките на тези които са с неплатени глоби.
  • 36 мечо

    5 20 Отговор
    зъ пиени и да плюштити пари имати а саму ривети
  • 37 Манолова

    33 14 Отговор
    Премахнете и задължителната застраховката гражданска отговорност,направете я по желание като вид Каско.
  • 38 Манолова

    27 13 Отговор
    Премахнете и задължителната застраховката гражданска отговорност,направете я по желание като вид Каско.
  • 39 Бкп

    24 12 Отговор
    Премахнете и задължителната застраховката гражданска отговорност,направете я по желание като вид Каско.
  • 40 Борисов

    24 11 Отговор
    Премахнете и задължителната застраховката гражданска отговорност,направете я по желание като вид Каско.
  • 41 Манолова

    20 12 Отговор
    Премахнете и задължителната застраховката гражданска отговорност,направете я по желание като вид Каско.
  • 42 Манолова и Мъри вън!

    24 10 Отговор
    Премахнете и задължителната застраховката гражданска отговорност,направете я по желание като вид Каско.
  • 43 Мъри вън!

    19 12 Отговор
    Премахнете и задължителната застраховката гражданска отговорност,направете я по желание като вид Каско.
  • 44 Ангел лудия

    40 7 Отговор
    вие политиците в България ,толкова сте прости и тъпи ,че нямам думи , само с глупости се занимавате ,, вижте и копирайте закони от развити Европейски държави , и ги прилагайте в България
    31 години демокрация , само крадете и смучте държавни пари
  • 45 Екологията

    6 54 Отговор
    Така е, никакви стикери. Забранява се кола над 15 г да влиза в градовете и точка.

    Коментиран от #48, #57, #60, #75

  • 46 1122

    28 4 Отговор
    Като стана въпрос за катализатор,хубаво е катализатора да има номер,който да е записан в талона на колата,за да не става обект за кражба.

    Коментиран от #54

  • 47 Стара чанта

    41 6 Отговор
    Колко века още са ви нужни - тъпоглави селтаци, за да вкарате нещата в ред ? А и друго - от каксе помня - опашките на гишетата за регистрации на колите, опашките за лични документи ... Колко десетилетия го влачим този проблем - при мен са вече 46 години ... И Законът за пътищата - все с поправки, изменения и допълнения... и все - пълна недомислица ! Направо закривайте тази жалка имитация на държава , внасяйте афганци, сирийци, турци, албанци , китайци - и да се почва от начало ! Стига с агонията, превръщаща се във ФАРС !

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дженев

    32 0 Отговор

    До коментар #47 от "Стара чанта":

    Българина е вечния виновник ,че живее в България
  • 50 абсолютно

    16 1 Отговор
    подкрепям!
  • 51 Пурко

    20 3 Отговор

    До коментар #18 от "todorov":

    Личи си че не си купувал нов автомобил! С него минаваш на трета и след това на петата година само технически преглед! След това вече всяка година!
  • 52 Ново 20

    30 3 Отговор
    Изъбщо не си виждам фаровете през деня, само се пуля. Голяма тъпня. Проверих на запад, само монористи карат на фарове денем.

    Коментиран от #63

  • 53 DrivingPleasure

    16 2 Отговор
    До синия талон опряхме... доколкото знам в тая партия е Нестимирчо, този колко простотии натвори в ЗДП никой друг не е!
  • 54 кико

    14 0 Отговор

    До коментар #46 от "1122":

    като ти го откраднат джендарите катализатора ,ще отидеш да си купиш друг и ще ти начукат друг номер
  • 55 Бунтата

    4 13 Отговор
    На този балон Мирчев,какво му пречат талоните????
    Или като депутат иска да прави каквото си иска по пътищата без да бъде обезпокояван,или не може да си вземе златен талон понеже е много "добър шофьор!!!!
    Не ни барайте талоните!!!!!
  • 56 старият рокер

    22 2 Отговор

    До коментар #21 от "Тоя па":

    Ти ходил ли си в чужбина на преглед на мпс ,е това е преглед, тук отиваш само за да си платиш!
  • 57 барета

    19 3 Отговор

    До коментар #45 от "Екологията":

    а кола под 15 год .в селата,а да ва вида сега, ка ша си одити по роднити сила да си зимати зимнинътъ.Аланкоолу,не разбра ли ,че софия ,без провинцията както обичате да казвате (с което доказвате колко сте неуки,защото провинций има в швейцария във франция, но не и в БЪЛГАРИЯ) сте загубени!
  • 58 БРЦК

    7 2 Отговор
    Има резон и е правилно
  • 59 Кольо

    20 2 Отговор
    Аз от балканското село " Х" нямам намерение да ходя в София ,Пловдив ,Варна и Бургас защото нямам там никаква работа ,но трябва да плащам ЕЖЕгодно допълнително за това ,че може да вляза ПРЕДполагаемо ЕВентуално в центъра на тези градове точно в най-замръсения им час. Това означава ли ,че някой трябва да ми плати от живущите там компенсация за това ,че съм принуден да им дишам смръднята и отровите при положение ,че съм там по пронуда примерно за документ наложен от същата тази държава. Или те като излязат на великите си походи в планината да плащат допълнително за това ,че джипове и други таралясници ми осмърдяват и плашат животните на село? Това е същото както и с Винетките - ползвал ,не ползвал плащай . Същия рекет е и със служебно сваляне от регистрация ако не си платил на застрахователските мутри . Човека една година в чужбина и автомобила стои в собствен имот далеч от града ,но НЕ - Плащай щото онея офиси и мацки поддържат. Само те имат търбуси и поколение . Направете всичко да се плаща ,но кой колкото и когато ползва. Направете и сравнение какво е път 2 категория в чужбина и на какво приличат нашите за които искате Винетни такси и ред други грешни пари . Спрете финансовата война срещу народа -няма да я спечелите защото НЯМА да имате събираемост . Чист въздух и гладни .
  • 60 Хасандро

    15 2 Отговор

    До коментар #45 от "Екологията":

    Забранява се на 10 год. Софийска кола да излиза и оаква чистите села ,планини,курорти и полето . От големия град ,живущите селяни в него ще си ходят на село за продукти само с електрички или с влака. Аланколоу , не разбрахте ли ,че всички тези спорове са единствено за да ни разделят по поредния признак докато си пълнят с наши пари долапите за неща които не ползваш . Стригане поредно за стадото без значение дали имаш вълна . Ако имаш -вземат ,ако нямаш -минал си процедурата по щавенето. Те са го прибрали и в двата случая. Управляващи политици добре знаят безсмислието на всичко това и несправедливостта ,но когато се качат на служебните автомобили и бързо забравят плащанията . Питай Царство Му на коя бензиностанция си е купил Винетка примерно през последните 20 години. Няма такива кадри във фотосесиите им на всичките изедници през годините. Такъв фотос ще е по-ценен даже и то " Гласуване пред урната в секция " .Същото е и със снимка като политик плаща данък имот нареден на гишето в данъчното или на някаква каса . Дори по електронен път за това си имат хора на заплати. А ти плати ли си всичките подстригвания и четири пъти по-високия "Такса смет " само от последните 3 години ?
  • 61 Жоро

    10 2 Отговор
    Всичко Мара постасала и талона премахнала. Депутатите да съставят правителство, пък талона все някък ще го преживеем.
  • 62 Ааааа

    10 2 Отговор
    Като става дума за категоризация, коя категория е автомобил на пропан-бутан, или метан! Гледам автобуси на метан с конвертирани двигатели, определено не са категория 3.
    Обективност и национална стратегия във въвеждането на алтернативни горива за двг - от това се нуждаем. Държавата ни все още не дотира покупката на нов автомобил, с добавка автопарка в страната, мерките със стикери са смешни!
  • 63 незнам какво си проверил

    5 4 Отговор

    До коментар #52 от "Ново 20":

    но на запад всичко живо кара на фарове ! знам го защото съм ги виждал с очите си имам 10г по пътищата в европа и никъде не съм видял да карат без светлини

    Коментиран от #77

  • 64 Стефан Петров

    8 2 Отговор
    В "изостанала"Русия вече шофьорските и трудовите книжки са електронни. Аз питам друго- защо съществува глоба ако не си носиш личната карта и защо бе отменен члена в Закона за личните документи,че шофьорската книжка е документ за самоличност на територията на страната? Тези данни са дигитализирани и могат да се проверят .

    Коментиран от #65

  • 65 Владик

    7 3 Отговор

    До коментар #64 от "Стефан Петров":

    Стига писа глупости бре. Няма все още електронни книжки в Русия. Те още си ходят даже с 2 паспорта с печати вътре, дали си женен, къде си регистриран, имената на децата и т.н.
  • 66 Гай Турий

    3 2 Отговор
    Правилно!
  • 67 Вида

    3 3 Отговор
    Всичкото Дъ. Бъ. втасала само "онуй" си не срязала!?!?
  • 68 Дедо

    6 3 Отговор
    категорията на МПС се определя от производителя и стикерите и екотаксите трябва да се плащат от официалните вносители и търговци ... а при наличие на централизиран регистър в МВР-КАТ и при застрахователите и банките, не са нужни никакви талони и при глоба , автоматично да се взима от задължително поддържана банкова сметка на собственика на МПС а той да се оправя с "ползвателя".. и няма да има прошка за нарушителите, корупция в КАТ и разходи за съда и мазни адвокати
  • 69 майк ПАТЪН

    3 2 Отговор
    Важна новина за шофьорите ли е , че Бойко вече не обикаля по асфалта с джипката си ?
  • 70 Хенри

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Прав си още от завода колата излиза с еко категория. Но в България кола евро6 е нормално след 4-5 година да е без дпф-филтър,катализатор..........
  • 71 Българин

    4 1 Отговор
    Имам Вартбург модел 1984г. Карарам си го 3 месеца в годината като ретро автомобил.Юли месец минах на технически преглед и като ми набиха един грозен стикер на предното стъко, ми се дорева. Че съм първа еко група е ясно като ден, ама що ми дамгосаха колата и то в 21век.
  • 72 Коментара

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "ЗЛАТЕН":

    А допускаш ли партизанино , че можеш да имаш "златен талон" без някой да ти го печата и връчва физически?!
  • 73 инженер

    3 1 Отговор
    Никъде по света няма задължителна застраховка. Застраховката по право е доброволна. Само в измислената република Бг набиват задължителна застраховка . Защо ??????
  • 74 Леле

    5 1 Отговор
    А сневните фарове за чии са? От солидарност с кремлин ли
  • 75 Фастер

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Екологията":

    Е що?Аз имам 18 годишна и е доста под горните граници на категорията си ,а е на 260 000!Другата е 28 годишна и тя в добра кондиция на 350 000!Няма стара кола ИМА НЕПОДЪРЖАНИ кочини ,дори и нови от оторизирани скапани сервизи!Има еко мотори ядящи масло по литър на 100!
  • 76 Странно е

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "1520":

    Странно е с тези екостикери, днес минах преглед, колата ми е с евро 4, но тъй като е произведена 2008,попада автоматично към екологичен стикер 3, така го издава системата, дори не видях да ми измерват газовете при запален автомобил... Пълен абсурд е всичко....
  • 77 На запад

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "незнам какво си проверил":

    В Гърция не карат със сигурност, ние сме южни държави, при нас е достатъчно светло през деня, излишно е, дори понякога пречи!
  • 78 Чики

    1 0 Отговор
    никой не попита за Еко таксите от 310 лв за регистрация на МПС или свикнахме и с нея това е истински пладнешки обир на б.б
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове