Last news in Fakti

31 Август, 2021 09:08 1 347 22

Проф. Бозуков към пострадалите земеделци: Обърнете се по-бързо към общинските земеделски служби

  • проф. христо бозуков-
  • христо бозуков-
  • градушка-
  • реколта-
  • пловдивско-
  • земеделци

Земеделският министър уточни, че при по-малко от 100% нанесени щети не се изплащат компенсации, а се дава протокол, а ако земеделците имат сключени застраховки, щети ще им бъдат изплатени от съответните застрахователни дружества

Проф. Бозуков към пострадалите земеделци: Обърнете се по-бързо към общинските земеделски служби - 1
Кадър: БНТ

Вчера служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков се срещна с пострадалите от градушка земеделци в Пловдивско. В сутрешния блок на БНТ той обясни, че министерството на земеделието може да използва всички допустими механизми, разрешени от европейското законодателство.

Една от мерките е помощ за компенсиране на щетите в резултат на неблагоприятни климатични условия. За случая са формирани групи от специалисти от общинските земеделски служби, за да може за започне обследване и регистрация на щетите - при 100% нанесени щети се полагат до 80% от извършените разходи.

Проф. Бозуков уточни, че при по-малко от 100% нанесени щети не се изплащат компенсации, а се дава протокол, а ако земеделците имат сключени застраховки, щети ще им бъдат изплатени от съответните застрахователни дружества.

"Искам обаче да подчертая, че за да могат да бъдат огледани и констатирани тези щети и да бъдат изплатени от разплащателната агенция, самите земеделски производители трябва да предоставят документи за форсмажорни обстоятелства, които се доказват именно с такива протоколи. Затова апелирам колкото се може по-бързо да се обърнат към общинските земеделски служби и да поискат такава проверка на площите", обясни проф. Бозуков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    13 4 Отговор
    По-скоро се обърнете към ЕС , НАТО и мамата на Борко Меркел да ни отпуснат пари, защото щетите са заради военен товарен самолет от Германия. Заради това не са разбили градоносния облак. И до кога българите ще плащаме за щетите от военни учения на територията на България?

    Коментиран от #7, #19

  • 2 Пешо Папура

    9 2 Отговор
    Този е дърта мошенгия, доказана. Как го търпи още Янев тоз калинчовец???
  • 3 Котарак

    7 1 Отговор
    Що никой не споменава за учениятя в пазарджишко?
  • 4 Бай Яни

    7 1 Отговор
    Ненужно министерство,още една бълха на държавна хранилка.100% само простотии бълват.
  • 5 Гад Заяви

    11 1 Отговор
    Пострадалите земеделци да се вдигнат и протестират в София на улица Козяк. Заради тях хвърчат безнаказано самолети над България. От факяните господари на бандустана ни да си искат милионите. Там е правилното място за протести и искане на обезщетения! После да идат в Банкя пред кауна, който ни разададе безплатно държавата на тия сатани, за да оцелява от безбройните си престъпления.
  • 6 не разбиращ

    4 0 Отговор
    И от кого се "пазим"???????????
  • 7 Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Надявам се скоро да прогледнете и за ДБ , защото сте борбен ,милеещ за Родината и българите човек

    Коментиран от #9

  • 8 Козяк

    1 1 Отговор
    "Обърнете" се към арменския поп.
  • 9 Българка

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Възмутена съм от решението на ДБ да не отидат днес на разговори с БСП! За мен това поведение е идиотизъм от страна на ДБ. ИОсвен това винаги съм била безпартийна, но с гражданска позиция!

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Перо

    11 1 Отговор
    Въпросният министър не знае ли,че даже да са застраховани насажденията,поради картела в банките и застрахователните дружества,никъде не се изплащат на 100% щетите и се измислят всевъзможни причини за неплащане или минимални компенсации. Да се каже кой лично е разпоредил забраната за използване на противоградни ракети и чия собственост е военнотранспортния самолет,на който не му е отказано прелитане в рисковия район и време. Да се разследва,дали тази паразитна държавна агенция измисля причини и оправдава пълна некомпетентност и бездействие и какво спешно е дало приоритет на военния самолет! Ако самолета е чужд и времето на полета е било неотложно,да се иска обезщетение за щетите,от държавата собственик на самолета. От къде на къде,някакъв чиновник-министър ще решава,че българския данъкоплатец ще плаща щети по некадърност на конкретно държавно лице?
  • 11 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Това решение на ДБ е поредната олигофрения на случайниците в законодателната власт!
  • 12 3333

    2 0 Отговор
    Интересно, а в Щатите плащат на земеделците да си унищожават продукцията, плана върви с пълна сила, очаквайте недостиг на храни и суровини съвсем скоро.

    Коментиран от #14

  • 13 Крум

    4 0 Отговор
    По всичките заобикалки и недомлъвки личи, че пак някой някъде е коленичил пред - я НАТО, я НЛО.
    Но да погубиш реколтата на хората които изхранват почти цялата южна част на страната и после да внесеш скапан внос си е за Законите на Крум!
  • 14 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "3333":

    Ами в момента, за да си купиш дървен материал, трябва да си факир. Скоро и за всичко останало.
  • 15 Хахаха

    2 2 Отговор
    Хора, някога комунистите да са помагали на народа. Те са само по обещанията и кражбите. А и клеветите. Успех с новите управляващи! Само бспидпс
  • 16 Ти май

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    забравяш какво пишеш. Нали уж си гласувала за ДБ, но сега си сменила намерението си и ще гласуваш за БСП. Безпартийна била!

    Коментиран от #17

  • 17 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ти май":

    Винаги съм била безпартийна и с гражданска позиция. За сега все още мисля отново да гласувам за ДБ, но това не значи, че няма да критикувам грешки, които допускат. И да , в момента БСП се държат последователно, приемливо и не трябва да бъдат заобикаляни
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Ужас! Афганистанци са докарали от Рамщайн! Дали греша?! Надали!
  • 20 7972

    1 0 Отговор
    Този министър въобще не е в час!!! Даже сигурно не знае защо е там???
  • 21 Petko Proinov

    0 0 Отговор
    Този/ баши/ Бозуков е пълен боклук.Почвам да си мисля.че нарочно е турян там,за да съсипе земеделието ни.
  • 22 ВИЖ КО

    0 0 Отговор
    .БАНИЯ СИ .БАН, но дайте да видим какво да се направи занапред по въпроса,.. градушка не може да се отклони, но самолет може,.. Сега и да лаем, ефект няма...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове