Last news in Fakti

1 Септември, 2021 18:50 2 946 37

Свиленски: Подкрепя ли Радев партия на министрите си срещу БСП?

  • георги свиленски-
  • румен радев-
  • кирил петков-
  • партия

По думите му през годините са се правили много политически проекти - едни на гърба на БСП, други покрай БСП, но всички те са били неуспешни

Свиленски: Подкрепя ли Радев партия на министрите си срещу БСП? - 1

"С изявлението на премиера Стефан Янев е факт, че се готви политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев. Тук е много интересна позицията на президента Радев, защото премиерът и двамата министри са назначени от него. Той подкрепя ли този проект и действията на премиера, който казва, че би гласувал за него? Това коментира пред БСТВ зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски, цитиран от пресцентъра на БСП.

"Преди няколко дни чухме, че е благодарен на българските социалисти, които са го подкрепяли и работили за избора му. Сега едно такова изявление от неговия служебен премиер не вярвам, че радва българските социалисти", припомни Свиленски.

По думите му през годините са се правили много политически проекти - едни на гърба на БСП, други покрай БСП, но всички те са били неуспешни. Според Свиленски е по-добре парламентарните и президентските избори да се проведат заедно.

"Ако са разделени, ще трябва три недели да пращаме българските граждани на избори, за които те нямат вина, че политиците не могат да се разберат. Имам чувството, че в даден момент те просто ще накажат българските политици и няма да излязат да гласуват", смята той.

"Стана ясно, че "Демократична България" никога не са били за това България да има правителство и моделът да бъде променен. С всякакви червени линии явно те от самото начало са залагали на това хората на ГЕРБ във второто и третото ниво на властта да продължат да управляват и при едни нови избори ГЕРБ отново да са първа политическа сила, както дават вече социологическите агенции", каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България".

Нападките към БСП, че си прави предизборен пиар със срещите по третия мандат, Свиленски коментира така: "Ако БСП си правеше пиар, защо тогава на този пиар дойдоха най-големите работодателски и синдикални организации, защо дойде целият туристически бранш и синдикатите на МВР? Не. Напротив, от всичките тези хора получихме подкрепа и казаха - това, което правите е правилно, жалко, че не го правят повече партии. Всички те бяха на едно мнение, че трябва да има актуализация на бюджета и че трябва да има правителство. Президентът на КТ "Подкрепа" беше гневен, че толкова време не може да се направи кабинет."


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    17 7 Отговор
    Аз си знаех да гласувам навремето за Митьо Пищова, май той беше надеждата…
  • 2 ИЖ-27ЕМ

    24 4 Отговор
    Не държава, а мърша.

    Коментиран от #23

  • 3 мдда

    25 19 Отговор
    Подкрепя, не подкрепя... каква е разликата?? Всичките сте едни д0лни комунисти.
  • 4 Айде

    27 15 Отговор
    Давай Свиленски! Изпокарайте се всички, сега и с президента, а после може и с жена си да се скараш. Нищо не става от вас, сегашните политици
  • 5 Неможници

    23 12 Отговор
    Тази мисъл не им дава покой на всички професионални политици в НС. Дали няма някой да ги измести, да им грабне коматчето. За това стрелбата срещу служебните министри и Радев е като срещу най-голям враг. Кражбите на герберастите и кърджилъкът на ДПС не им пречат, те са ясни като възможности. С дребни душици е пълна българската политика, дребни и вредни.
  • 6 Димитров

    11 7 Отговор
    И нтелигентен човек говори глупости!
    Вие винаги пренавивате нещата!
  • 7 Сатъра на Хана

    22 16 Отговор
    Свиленски , Много си глупав Байчо, много ! С такива хора като теб, БСП е обречена ... Защо ???? Ами , ДБ ще вземе гласове от Чалгата на 3-те избори, и тогава ще имаме Гроб номер 1, Чалгарите номер 2, ДБ номер 3, БСП и ДПС номер 4 и номер 5 ...... И НАРОДА ще види промяна на Куково лято, и дясно фашистко правителство .....Докато ако Киро Петков направи Партия, тя ще обере гласове само от десните - ДБ, Чалгата, дори Гроб-СДС...... Което пък дава ШАНС на БСП да бъде Парламентарна Сила номер 2 в следващия парламент и пак да се опита да направи ЛЯВО -Центристко Правителство на ПРОМЯНАТА
  • 8 Иван

    20 22 Отговор
    БСП за нищо не ставате. В пъти по-добро е партия на Петков и Василев.
  • 9 Мале

    20 14 Отговор
    Партия в която Румен Гечев е икономически експерт е трудна за описание..
  • 10 Сатъра на Хана

    15 13 Отговор
    Играта на Гроб - ДПС-ДБ-СДС-ИТН е да няма ЛЯВО , социално ориентирано правителство на БСП .... Ляво -Центристко правителството може да стане само от БСП + Мутри вън + Партия на Кирил Петков ..... Ако не стане, Рапона и Доган се връщат с 200 и пак ще има да мрете раята

    Коментиран от #14, #18

  • 11 Като не

    10 10 Отговор
    знаеш да говориш научи се да мълчиш. С това изказване дръпна с още 5% надолу БСП. Покрай вас били създадени много партии! Хайде, бе! Нароиха се партии, отцепили се от вас. АБВ какво е? Колкото до изказването ти за новия проект, дано Президентът схване що за подкрепа има от вас. Всъщност той знае, както и знае, че вашите симпатизанти ще гласуват за него. Рибата в морето, а той слага тигана. Питам защо го прави! Нима не знае, че такъв проект не може да има, докато тези хора са служебни министри. Иначе се налага изводът. Страх! При един такъв проект ще бъдат пълнеж в парламента всички останали.
  • 12 Съдбата на динозавъра

    12 9 Отговор
    Добре ви беше 4 години заплатите в парламента
    Бсп се превърна буквално в клубче на депутати в бг парламента и Европа и разни местни велможи..благодарение на бсп герб управляват 12 години нищо фатално няма да ги замести някой друг с по малко скелети в гардероба
  • 13 Мдаа

    17 4 Отговор
    ИТН са същите като ДБ и ГЕРБ.
    Таткото на ГЕРБ НДСВ-синчето Борисов.
    Майката на ГЕРБ ДС.
    Кой издигна крадецът Николай Василев за министър-ИТН, от коя партия беше Василев НДСВ.
    Усещате ли нежният полъх на Библиотекарите, ДС, и създаделят на Борисов и ИТН.
    В началото мислехте, че ББ е спасителят, сега мислите че Чалгарят е спасителят.
    А създателите им са едни същи, малко късно, но ще го разберете.
    Кой искаше да приватизира ББР и прикрие далаверите на Борисов-ИТН.
    Пийте една чаша студена вода и мислете повече на изборите.

    Коментиран от #15

  • 14 Не точно

    15 6 Отговор

    До коментар #10 от "Сатъра на Хана":

    Какво ляво в БСП-подкрепата за НАТО, фотоволтаиците, перките и вецовете им. Подкрепата за еврото.
    Няма ляво и дясно в България.
    Една наистина социална идея издигна Мая-мораториум върху цените на вода, ток, парно.
    БСП не въведе прогресивен данък.
    В кризата всяко едно семейство трябваше да получи еднократна помощ Хиляда лева, а не да пълнят джобовете на фирмите, лекарите, и др.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Сатъра на Хана

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мдаа":

    Таткото на ГЕРБ е Замфир Яшаров Сакскобурготс Живков, Майката е племенника му Симеон Сакскобурготс ... Рапона и Сиганина Ахмед Исмаилов Ахмедов Доган са от обслужващия персонал, заедно със Живковистите Станишев и Гоце ... Агента на БКП Луканов беше Иван Костов, но тях БКП Живковистите, бързо ги ликвидираха ..... Хе-хе ТИ направи от Ратайчето Бойко, лидер :)
  • 16 БСП

    12 5 Отговор

    До коментар #14 от "Не точно":

    е партия на милионери, които мимикрират под социални лозунги-шаблони.
  • 17 Сатърана Хана

    12 5 Отговор

    До коментар #14 от "Не точно":

    Не Забравяй, че 4 години БСП Нинова трябваше да се бори не се само с Рапона и Живковистите от ГРОБ-ДПС , ами и със Живковистите на Станишев и Георги Гергов ,Вътре в БСП

    Коментиран от #20

  • 18 Тц няма

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Сатъра на Хана":

    да стане такава коалиция. Да не забравяме, че партия на Кирил Петков и Асен Василев няма още. Не знам кой измисли това. Ще повярвам като го чуя лично от тях.
  • 19 Свиленски, до кога ще, разстегате тази

    10 5 Отговор
    Дъвка за Партия, на министрите??? Измислете некоя нова лъжа, Тази нее интересна вече,!! Повторих тее 100пъти,и си остана пак Лъжа!! Няма да правят нова партия, министрите!!! Една лъжа тиражирана 100пъти,пак си устава Лъжа!! Свиленски, Лъжата сие винаги Лъжа, Свиленски!!
  • 20 Прав сте

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Сатърана Хана":

    Прав сте, но Нинова трябваше категорично да се обяви срещу еврото и НАТО, и да настоява за прогресивен данък.
    Сиреч да го даде малко по-патриотично, ходът срещу Инстанбулската Конвенция беше добър.
    Наследството от Станишев Тройната е тежко, не виждам кой може да спаси БСП.
    Не може Добрев, който го махнаха да притежава фотоволтаик и БСП да е лява.
    Не може хем да твърдиш, че си ляв, хем да си милионер.
    Не може хем ляв, хем неолиберал.

    Коментиран от #22

  • 21 Сатъра на Хана

    7 6 Отговор
    Лист на Хората които искам да умрат от инфаркт за да се оправи България 1 Симеон Сакскобургота, 2 Ахмед Доган, 3 Цоло Вутов, Николсй Вълканов, 5 6 Младен Михалев Маджо, 7 Братя Маргини, 8 Пашата, 9 Бойко Борисов, 10 ТИМ, 11 Делян Пеевски, 12 Братя Домусчиеви .... Бойко Борисов е чак номер 9 :)
  • 22 Сатъра на Хана

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Прав сте":

    Когато свалиха Виденов, БКП Луканкивци - Иван Костов и БКП Сакскобургота - Живков ( ДПС саЖивковисти) сключиха премирие ... подписано от Американския посланик, Костов, Доган, Добрев баща, и Гоце .СРЕЩУ Българския Народ ... Станишев и Добрев син са втората вълна Живковисти в БСП , а Племенника на Бай Замфир Живков, - Симо мастиката го докараха чак когато Народа се отврати от Костов.
  • 23 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИЖ-27ЕМ":

    До 2 ком -ИЖ 27 не е ли в Русия -за нея ли говориш другарю
  • 24 !!!?

    11 11 Отговор
    И БСПто разбра най-сетне, че Радев върти интриги за перманентна парализа на държавното управление на България в интерес на Кремъл - вътрешна дестабилизация на държавата и външна изолация заради блокирането на Македония към ЕС !!!?

    Коментиран от #26

  • 25 8833

    9 10 Отговор
    Най-добре гледайте себе си и не коментирайте министрите на Радев!
  • 26 Аре спри

    8 11 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    се, гербаджия впрегнат!
  • 27 БСП на Бунището

    6 7 Отговор
    Всички Работодатели( Приватизатори и Олигарси от БСП ) отишли на срещата с БСП и казали - Браво....Хахахаха....Лустрация на Комунистите ще ви оправи вас....Само Лустрация ви Оправя!!!!
  • 28 UYU EU

    5 4 Отговор
    БКПто не е свикнало да губи и плаща за провалите си , винаги услужливо някой друг е правил това.Сега са в почуда - техния президент им изневерява. Може да се появил новия Горбачов бе друзя?!
  • 29 Петър Жеков

    13 4 Отговор
    Почва да става интересно м/у двамата баджанаци!
  • 30 Arcadium

    4 6 Отговор
    БСП винаги са били гола вода. Просто вече голяма част от електората им се пресели вече в Големите ловни полета....От тук насетне-пързалката ви чака. Дупе да ви е яко....
  • 31 провокатори

    2 6 Отговор
    Подкрепял ли Радев нам си кво си. ама вие под вола теле търсите. Радев си има други важни задължения, не да ви отговаря на провокациите и фантазиите. Чудите се само как да създадете конфликт на Радев с министрите му.
  • 32 кой

    4 5 Отговор
    Брутално нагъл и злобен популист. Изчезвай да повтаряш че сте на 130 години и никой няма право да ви променя. Крайно време е да ви занулят, партия на статуквото и олигарсите.
  • 33 Хухиху

    1 1 Отговор
    Баджанак Свиненски.
  • 34 Otoplitel

    0 0 Отговор
    Имам чувство ,че всички в НС се задоволяват като правят цял народ на маймуни.Затова всичките вън от НС и на трудовата борса.
  • 35 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    СВИЛЕНСКИ , ВИЖ БАДЖАНАЩИНАТА В ПОЛИТИКАТА КАК ПОМРАЧАВА СЪЗНАНИЕТО . ТИ ЗА КАКВО СЕ БОРИШ ...
    ЗА БСП , ИЛИ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА НАЦИЯТА КОЯТО ТЕ Е ИЗБРАЛА .
    АКО ДА РЕЧЕМ В ПАРТИЯТА НА ПЕТКОВАСЕНОВЦИ ИМА ПОЛЕЗНИ НАЦИОНАЛНИ ПОЛИТИКИ , ЗА КАКВО БИ ГЛАСУВАЛ.
    ШАХ И МАТ ЗА СВИЛЕНСКИ ПРИ ВСЕКИ ОТ ДВАТА ОТГОВОРИ .
  • 36 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    РЕЗИДЕНТА СМАЧКА ВСИЧКИ КОМУНЯГИ , ТЕ СЕ УСЕТИХА НО КЪСНО........ ПЪРВО ЗАПОВЯДА НА ШКЕМБЕТО И ТО РАЗЦЕПИ ПАТРИОТИТЕ........ СЛЕД ТОВА ПРИНУДИ ВЛАШКАТА ЦИГАНКА ДА ГО ПОДКРПИ ЗА ВТОРИ Я МАНДАТ ...... ПДГОНИ ПИНОКИО ЗА ПОДМЯНА С ХАРВАРДСКИЯ МОШЕНИК..... МУТРИТЕ НА СЕСТРА ГАЛЕВА , САМИ СИ ПАДАТ.... АЛГАРА Е ПЛАТЕНА ПОДЛОГА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП , ДНИТЕ МУ СА ПРЕБРОЕНИ И НЯМА НИКАКВИ АМБИЦИИ НЕГО ГО Е ОБЗЕЛА ЗЛОБАТА ЗАЩОТО КРАЯ МУ НАБЛИЖАВА ( ТАНЯ ДОНЧЕВА МУ НАПРАВИ МНОГО ДОБРА ДИАГНОЗА ! ! !
  • 37 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА. МАЙ. Е. НАБЛИЖИЛО. БАДЖАНАЦИТЕ ДА СИ ПОСРИТАТ. ШАПКИТЕ ! ! !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове