Last news in Fakti

2 Септември, 2021 21:21 3 513 35

Проф. Радулов: Мигрантската вълна е неизбежна, нелегалните минават с помощта на полицаи

  • проф. николай радулов-
  • николай радулов-
  • ганица-
  • граница-
  • бежанци-
  • бежанска криза-
  • мигранти-
  • мигрантска криза

В малък прозорец от време трябва да се оправят проблемите по границата, отбеляза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента от "Има такъв народ"

Проф. Радулов: Мигрантската вълна е неизбежна, нелегалните минават с помощта на полицаи - 1
Кадър: БНТ

Мигрантската вълна е неизбежна, тя не е непосредствено предстояща, независимо от това, което се говори в медиите. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ проф. Николай Радулов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента от "Има такъв народ".

По думите му в този малък прозорец от време трябва да се оправят проблемите по границата, да се подготвим за тези, които успяват да минат границата и какво ще се случи по-нататък с тях. И смята, че не сме закъснели. От проверките, които са направени по границата, се е установило, че има нужда от сериозни мерки.

Проф. Радулов беше категоричен, че оградата по границата не е компрометирана, но има проблеми по начина, по който е създадена. Те трябва да се оправят, но се изисква ресурс и време.

Николай Радулов поясни, че оградата е съоръжение от 200 км. Поддържането му е било работа на областните управители, а сега МВР се захваща да го стопанисва.

"Тази ограда не е направена да спира когото и да било, тази ограда е направена да забавя преминаването, за да могат патрулите и силите, които са разположени на границата, да действат адекватно", поясни проф. Радулов.

И каза, че за момента силите на МВР са достатъчни по границата, има командировани служители от вътрешността на страната. Подчерта, че непрекъснато се работи по софтуера и хардуера, които отговарят за ранното разкриване на нарушители да работят.

"Има дефекти и те са несъотносими по отношение на средствата. През 2013, 2014, 2015 около 300 милиона отидоха за повишаване на граничния капацитет - това включва всички тези съоръжения. Две години по-късно се дадоха още 200 млн. за това съоръжение, което всъщност е една телена ограда със серпантин", припомни председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.

Според него това не е достатъчно, това е чисто физическа мярка, която няма да ни предпази, но ще ни даде време и възможности заловените по време на преминаването да не допуснем да преминат.

По думите му заловените в страната мигранти са преминали границата със съдействието на местни хора, които познават пътеките, познават режима на действие на "Гранична полиция".

"И за съжаление, не може да мине без съдействие на служители на полицията", отбеляза Николай Радулов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И до ден

    32 1 Отговор
    днешен не съм наясно какво всъщност върши Гранична полиция,освен да взема заплати.

    Коментиран от #3

  • 2 Е нали

    29 0 Отговор
    Шкембе войвода и Валерчо се хвалеха, че тази ограда може да спре всекиго. Като гледам снимките в нета никого не може да спре - само прекрачваш и си в нашенско. Иначе дали има някой , който да си мисли, че това не става с помощта на полицаи. Как се изтърва такъв богат "урожай".
  • 3 Би трябвало

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "И до ден":

    да пази границата, но се вижда, че помага да я прекрачват.
  • 4 Изкарайте

    18 1 Отговор
    оня шушляк далавери симеонов, който обра милиони, за ограда за кокошарник! Да стои сега там и да пази овчаря нещастен!
  • 5 Ловец

    21 0 Отговор
    Само ловците ще ви спасим от талибаните, командировъчни нещем само боеприпасите да ни платят.

    Коментиран от #7

  • 6 ХА ХА ХА

    8 13 Отговор
    КАКВО СТАНА БЕ ФАТМАК ?? И ОТ ТАМ ЛИ ТИ НОСЯТ ПЛИКОВЕ СЪС МАНГИЗИ ? КАК ЩЕ СПИРАШ МИГРАНТИТЕ ПИНГВИН ??

    Коментиран от #33

  • 7 Само срещу

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ловец":

    отстрелян дивеч.
  • 8 Валерко от НеФСБ-ту

    12 1 Отговор
    Абе аз нали си направих пачките от служебни нощувки в хотела ми в Малко Търново,оградата била паднала?!?Ами да я оправят,и да заповядат в хотела ми да нощуват пак на раздути цени,please.
  • 9 ОСТАВКА бе ФАТМАК !!!

    6 13 Отговор
    И на цялото незаконно , фатмашко правителство !!
  • 10 Истината за

    5 8 Отговор
    Видя ли се рашков,че нищо не правиш,а мързелуваш!

    Публикувано във факти.бг: "И за съжаление, не може да мине без съдействие на служители на полицията", отбеляза Николай Радулов.

    Тия камъни рашков са в твоята градина!

    Коментиран от #12

  • 11 Местнияттт

    4 2 Отговор
    МАЛЕИИИ КОЛКО ПАРИ И ТРУД СА ХВЪРЛИЛИ БУЛГАРИШ УПРАВАТА И ПОСЛЕ СИ ПРИЗНАВАТ ЧЕ БЕЗ ГОЛЯМ ЕФЕКТ Е ТАЯ ОГРАДА. ИНАЧЕ СИ ВЗИМАТ РЕДОВНО ПАЧКИТЕ С ПАРИ ЗАПЛАТИ. ЗА БРАК ФАЛШ РАБОТА. САМО РЕФЕРЕНДУМИ Е СПАСЕНИЕТО И МОЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. ИЗЧЕГЪРТВАНЕ.
  • 12 Няма време

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Истината за":

    да смени всичките бандитюги - полицаи, които се натикаха в полицията с помощта на онуй. Ако има поне две години на разположение, нещата ще са съвсем други.
  • 13 оня с коня

    5 3 Отговор
    Рашков направи ПЪЛНА ЧИСТКА в БВР и свали Едри и Дребни Началници от горе до долу,заменяйки ги със Свои Доверени хора.И изведнъж - полицаите пускали мигрантите за Пари...Това ли са ЧЕСТНИТЕ И НЕОПЕТНЕНИ Служители на Рашков и можеше ли да подменя така БЕЗСКРУПОЛНО стари доказали се Служители ако РАДЕВ не беше зад Гърба му?
  • 14 Истината

    6 1 Отговор
    Дали разбрах правилно... ? Значи ние не ги спираме да влязат в България, а просто ги спираме да продължат към богатия запад? Няма такива майкопродавци!

    Коментиран от #16

  • 15 БКП=герп+сдс

    2 0 Отговор
    +дпс.

    Закривай милицията заедно с нищо неправещите корумпирани милиционери от граничната!
  • 16 Би трябвало

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    като им вземат парите ченгетата,поне да ги прекарат транзит през България...но на практика гепат кеша и после ги заебават и ги ловим във вътрешността.
    Все пак подлежат на ужасни наказания - порицание,отнемане на повишение....
  • 17 123

    4 2 Отговор
    Слугите на Сатанистите ще вкарат рязаните в България.
  • 18 УжасРадев импийчмънт Радев оставка

    2 7 Отговор
    Оставка Служебни некадърници Оставка Разследване Дамаджана с 12 клозета разследване Гешев виж ги тези За нищо не стават Освен да крадат Язък да България

    Коментиран от #23

  • 19 Сатана

    2 3 Отговор
    Първо помислете и не подскачайте.Преди 1350 год.Аспарух е довлякъл Българските орди тук на тази територия.Славянските племена също са мислели,че Булгарите само минават и няма да останат ама на,останали.Сега ще е същото.

    Коментиран от #21

  • 20 Сатъра на Хана

    3 0 Отговор
    Напалм за Свиленград и след това ръчна зачистка на оцелелите . Мечтата на всеки Свиленградски Зайчар - да стане КПП-ец или Митничар.
  • 21 Сатъра на Хана

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана":

    Ако са боклуци като Алгафари , да си стоят зад Афганските дувари
  • 22 пенсионер

    5 0 Отговор
    Досега Гранична полиция които си заработват от мигранти имаха полза ОГРАДАТА да има срутвания Навярно трябва да са стопани и не само да я охраняват но ида се грижат за нейното поддържане .Както навремето ГВ се грижеха за КЛЬОНА -К55.

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 12345

    7 2 Отговор
    В ИТН всички сте лъжци и патерици на Боко Тиквата, на вас нито може да се вярва, а да не говоримм да се разчита! Срам и позор сте ИТН вие държите с вашия инат Боко Тиквата на влст и неовите калинки в администрацията! Празни и кухи приказки като самите вас от ИТН, вие нямате капацитет на управлявате пълен провал сте, да ви няма!
  • 25 !!!?

    4 4 Отговор
    Фигуранта и неговия Фигурант действат като Лукашенко - каналджии на талибани към ЕС !!!?
  • 26 ЧАПАЕВ

    4 0 Отговор
    КАТО ТИ ПЛАТЯТ ПО 1000 НА ЧОВЕК ЗАЩО ДА НЕ ПУСНЕШ ДНЕС 20 ТАРАМБУКИ? ВЧЕРА ХВАНАЛИ 70 МИГРАНТИ, А КОЛКО НЕ СА ХВАНАЛИ, ТРИ ПЪТИ ПО ТОЛКОВА? ТРЯБВА ДА СЕ ЯДЕ, ЧЕ ХЛЯБА ПОСКЪПНА.

    Коментиран от #35

  • 27 ЧАПАЕВ

    1 0 Отговор
    ТОА НИЩО НЕ РАЗБИРА, ИЛИ РАЗБИРА НО ГОВОРИ ОБРАТНОТО НА ТОВА КОЕТО Е - ПЛАКНЕ НИ!
  • 28 гражданин

    2 2 Отговор
    Напълно се солидаризирам с професора защото зам директора на Гранична полиция е осъждан за трафик на хора .
  • 29 1944

    1 2 Отговор
    дядка , минават по вашите канали на държавна сигурност.
  • 30 Шофьор

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "пенсионер":

    Само простотии се пишат по коментарите! И кльона по турската граница е общо взето изправен, а новата ограда върви в големи участъци заедно със старата! Полосата е изчистена с добра видимост. Ако има решение за твърда охрана и пиле няма да премине - хора има достатъчно, както наблюдателна и подходяща транспортна техника! Но всичко е въпроси на договорки, човешки права, мониторинг от какви ли не джендърясали организации, разбира се сигурно има и доза недобри практики сред личния състав. Миналото лято (не уточнявам къде) спрях да се изпикая на кльона. Само като го нагазих на 10 метра веднага наш граничен изникна от храстите, така че - стига простотии!
  • 31 полицай

    2 0 Отговор
    Когато комисията приемаше оградата имаше представители на МВР респективно от Гранична полиция директора на РДГП Елхово който впоследствие влезе в ръководството на ГДГП но не предявиха претенции за възпрепятстващите ивъзможности .
  • 32 Лъвов мост

    0 0 Отговор
    Проститутките на Лъвов мост са им ятаци.
  • 33 Boл

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХА ХА ХА":

    Не от там бяха евраците за твоя гуру тикву
  • 34 Знаещ

    3 0 Отговор
    Ми защото се плащат много кинти бе Радулов ,затова е така. Нищо ново под слънцето.
  • 35 фРУНЗЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "ЧАПАЕВ":

    ТАКА ЛИ ЩЕ Я КАРАМЕ И ДОКОГА?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове