Last news in Fakti

3 Септември, 2021 06:57 2 479 29

Филип Попов обясни защо БСП не предложи премиер

  • филип попов-
  • бсп-
  • мандат-
  • премиер-
  • разговори

Подадохме ръка. Защо не искат редовен кабинет - нека те отговарят, заяви левият депутат

Филип Попов обясни защо БСП не предложи премиер - 1
Снимка: БГНЕС

"Не предложихме състав на МС или министър-председател, защото искахме да се стигне до консенсус. Това е трети мандат, така нареченият спасителен мандат. Нямаме конституционно право да задържаме повече този мандат. Поканихме останалите парламентарни сили да излъчим експертни групи за бюджета, те и това отказаха", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Филип Попов.

Според него нищо съществено не се прави в този парламент.

"Аз също не разбрах дали поправките в закона за НСО са приети или не. Съдебната реформа не е само охраната на главния прокурор. Тя е система на съдебната власт, защо не се говори за конфликта на интереси?", попита събеседникът.

По думите му има всички възможности да се направи цялостна съдебна реформа.

"Нужно е време, опитахме да го дадем в рамките на един редовен кабинет. Постигнахме консенсус именно по тези политики. Ако искаха реална съдебна реформа, каквато и ние, трябваше да се излъчи редовен кабинет. Не може да я направиш за месец, два, пет. 20 дни нищо не се направи по отношение на съдебната реформа и по отношение на бюджета", обясни още депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Попов изтъкна, че по важните за страната проблеми от БСП са искали да разговарят.

"Защо не дойдоха, когато ги поканихме на разговори за актуализацията на бюджета? Подадохме ръка. Защо не искат редовен кабинет - нека те отговарят", подчерта той.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП е умрела мишка

    19 26 Отговор
    в собствения си капан.Предадоха си "идеалите" и само Парата и Властта ги вълнува.Шматки.И мазни.Уж обещаваха референдум за НАТО и ЕС,лъжльовци..

    Коментиран от #16

  • 2 Когато

    12 25 Отговор
    предадеш, не може да очакваш да те обичат! Не вини други, затова, че се подведохте по нечия задкулисна заповед! С това задкулисие, ИТН са абсолютно прави да не искат да участват в коалиции с вас и останалите продажници! На България задкулисия н и трябват!!!

    Коментиран от #9, #17

  • 3 среднощен

    17 12 Отговор
    Хората са отвратени от всички вас - това е отговорът... Все по-трудно ще бъде да се възстанови доверието в политическата система. Ако не направите нещо, за да се почувства "обикновения човек " по-добре - няма да има "договор" в обществото, а вие няма да имате властта да управлявате... БСП е заложник на своето дебелоочие, лицемерие и самодоволство.... Нека Нинова да обясни на хората - защо децата и са в САЩ? Това ще бъде - "добро начало"...!!

    Коментиран от #18

  • 4 хаберих

    21 1 Отговор
    Посред нощ в една аптека влиза леко разголена жена, застава пред младия фармацевт и казва предизвикателно:
    - От месеци не съм виждала мъж!
    Фармацевтът се усмихва с разбиране и ведро отговаря:
    - Тук имам едни много добри капки за очи!
  • 5 БСП ...ЗЛО КОМУНДЕ

    12 15 Отговор
    ЧЕ КОЙ ВИ БРЪСНЕ ВАС ЗА СЛИ....
  • 6 Псевдоним

    12 9 Отговор
    Просто няма кой да предложат.
  • 7 Светлина

    9 11 Отговор
    Излагат се БСП. Последните месеци се специализират в игра тип селска вечеринка. Симулираха разбирателство с ИТН, нямаха почтеността да посочат лошия състав на правителството им и после се чудеха как да напуснат кораба. Преди и след като взеха мандата съвсем го подкараха през просото. Жалка картинка наистина.
  • 8 Един Българин

    11 12 Отговор
    БСП ПРОГОНИХА 2 мил.БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ,ТЕ СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ И ФАЛИРАХА 5пъти БЪЛГАРИЯ!СРАМ И ПОЗОР Е ЧЕ ИМА БЪЛГАРИ НЕЗНАЕЩИ ТОВА

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЧЕЗ

    9 2 Отговор
    Уважаеми коментатори, май са ви пуснали високо напрежение днес. БСП е виновно за всички цели в държавата? Единствената вина е , че приказките срещу социалистите вкарват в парламента безброй безидейни формирования. Но в крайна сметка всички ние избираме "демократи" с идея за закони за интернета, като проблемът в тази сфера е ползването му. Давайте смело избирайте, парламента става весел театър
  • 11 пешо

    7 2 Отговор
    като гледам коментарите по-долу, чудя се защо г-н депутатът се чуди. ония, с които бсп се опитва да се договаря, са излъчени от тия 80% които пишат дивотии тук. нищо странно няма.

    Коментиран от #15

  • 12 Анти

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Един Българин":

    Срам и позор е че я има още тази партия.

    Коментиран от #13

  • 13 зрител

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Анти":

    агов, ти ли си?
  • 14 чичо

    7 4 Отговор
    Фелипе,децата в детската друго казаха.Казаха,че всяко правителство,освен на ГЕРБ ще се провали.И вие за това искахте да направите нещо като ТКЗС правителство,че отговорността при сигурния провал да се размие на широко.Народеее...

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Поредната

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "БСП е умрела мишка":

    простащина от гербеджийската гмеж. Кое от казаното от теб е вярно - и за какви референдуми дрънкаш, като точно по време на управление на БСП бяхме включени в ЕС , /ЕС - управлява тройна коалициа с БСП, президент - Г.Първанов, а за НАТО БСП винаги е заемала обтекаема позиция, но не е декларирала против? / А квалификациите нещо не съответстват на опитите за съставяне на правителство.

    Коментиран от #25

  • 17 А не ти ли

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Когато":

    се струва, че е по-добре без редовно правителство , отколкото редовно правителство от хора без опит и качества, подброни от най-великия компетентник на шоу кастинг и поставено по волята на един чалгаджия?

    Коментиран от #20, #28

  • 18 Май като няма

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    какво да кажете, си плюете просто така - по инерция. Защо да не са в щатите? Ако започнем да се плюем на лична основа, току-виж и за едни суджуци сме се сетили, и за едни шкафчета, за мис с или без гащи - неща, подлежащи и на съдебни санкции. Сега обаче ситуацията е по-различна и дневният ред е друг.
  • 19 Не знам каква

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "чичо":

    представа имаш за ТКЗС , но правителство, съставено от различни партии се нарича "коалиционно" И е практика в Европа. Впрочем - и предходните гербаджийски бяха такива .

    Коментиран от #24

  • 20 Та кога

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "А не ти ли":

    до сега се е обсъждало качества на някой! Просто ти се представя един кабинет и той се е приемал, забележи, АКО устройва тези които управляват България задкулисно! През 30 годишната ни история, са се приемали и кадърни хора, но и такива които хал хабер си нямат! Общото между всички разбиращи и не разбиращи през тези 30 г. е било единствено, че са удобни! Щетите които би нанесъл някой не разбиращ, са нищожни, в сравнение с тези които ще направи като обслужи някой! Още повече, че зад един министър, стоят екипи от специалисти! Та за един разсъждаващ човек, това са просто едни много много глупави опорки, целящи да заблудят не мислещата част от населението! И не на последно място, жълтите медии и платените мисири и мисирки, не са тези, които казват, дали някой е компетентен или не! Но масираната атака говори единствено, че задкулисието се брани! И един умен човек, би се огледал, кой участва в платената пропаганда и лъжи! Е това съм направил аз! И грам не ме вълнува кой какво говори, а гледам единствено какво прави и защо го прави!
  • 21 Боклуци

    4 5 Отговор
    Да дадеш мандат на партия, която е фалирала над четири пъти България, означава само едно, че си враг на народа!
  • 22 Пенсионер 007

    3 6 Отговор
    Колкото и да се плюе по БСП, от фактите е ясно - тя остана единственета нормална и позитивна партия в България. Не Нинова, а самата БСП е за добруването на хората.

    Коментиран от #23, #27

  • 23 Историк

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пенсионер 007":

    Бсп е продажна партия създадена от Кремъл, а Русия е враг на България.
  • 24 чичо

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Не знам каква":

    Ами пенсионер съм.Ти как мислиш,имам ли представа?Чичовото,че по-голяма коалиция от ТКЗСтата има ли?Всички крадяха и все нямаше виновни,тъй де,отговорноста са размиваше.
  • 25 Лъжеш

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Поредната":

    като дрът ц...нин! БСП само подписаха влизането в ЕС, всичко друго беше свършено от хората преди тях.Така че там заслуги не си приписвайте. За НАТО - много добре помня,как когато още Паси го предложи, всичкото БСП дружно освиркваше и дюдюкаше. Чисто ваша заслуга са фалитите на банките,празните магазини и още куп "добрини" за България. А позицията ви и в момента продължава да е толкова"обтекаема", че не знам как и вие сами си я разбирате.
  • 26 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 0 Отговор
    Ръката, не я подадохте, при първият мандат, когато ви я искаха. Подавате я, когато вече не ви я искат. И когато са казали, че ще я отхрърлят, ако вие откажете да подаде ръка при първият мандат.

    Лично аз смятам, че "подавате" ръка, не за редовно правителство, а за министерски постове, власт и "парчета от пицата/баницата/".

    Лично аз смятам БСП за СТАТУКВО и не искам да участвате или да подкрепяте промяната. Говоря от опит на база на последните 30 години, на база на правителствата на Луканов, Виденов, Станиишев, Орешарски, на президента Гоце ... Но избирателите решиха така, че без вас да не може да има промяна и отстраняване на ГЕРБ.

    В инререс на истината може да се окаже, че в БСП има и читави хора, например президента Радев. Но ако наистина са читави, според мен трявбава да се махнат от БСП. Защото в БСП преобладават некадърници, мошеници и рубладжии, които дърпат Българи и народа надолу. Които ще ги завлекат в калта.
  • 27 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пенсионер 007":

    Сергей Станишев, Таско Ерменков, ирил Добрев ...

    Не са нужни други думи.

    А пък от Европата, са същите мошеници и лицемери. Щом ПЕС прие комунистите БСП. И щом Народната европейска партия прие комунистите ГЕРБ/ченгетата Георги Марков, Бойко Борисов .../
  • 28 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "А не ти ли":

    По-добре без редовно правителство, от хора без опит в краденето и качества на мошеник и лицемер.

    По-добре правителство от неопитни хора, но с морал и базови познания и умения. Откокото правителство от ОПИТНИ МОШЕНИЦИ, ЛИЦЕМЕРИ, ЛЪЖЦИ ... от средите на ГЕРБ, ДПС или БСП.
  • 29 Сосиалист

    0 0 Отговор
    Не помня откога БСП не са предложили за отговорен пост свой член!! Може би нямат кадри?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове