Last news in Fakti

5 Септември, 2021 19:10 2 255 47

Нинова: Едва ли е работа на служебен кабинет да се занимава с политически проекти

  • корнелия нинова-
  • кабинет-
  • правителство-
  • министри

Партиите на протеста се занимават с това кой къде ходил, какво правил какво пазарувал, служебни министри вместо да отговарят адекватно на тези проблеми, се занимават с партийно строителство

Нинова: Едва ли е работа на служебен кабинет да се занимава с политически проекти - 1
Снимка: БГНЕС

Всеки е свободен да прави политически проекти, едва ли е работа на служебен кабинет да се занимава с това, но ще изчакаме още малко, за да видим дали ще стане факт, тъй като до момента това е само неофициална информация. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в отговор на въпрос относно евентуалните бъдещи политически проекти с участието на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков, съобщи БНТ.

Единствената сериозна информация беше позицията на премиера Янев, че би подкрепил такъв проект и би гласувал за двамата министри. Но нека да изчакаме - сигурно до седмица, две ще стане ясно. Разбира се, много е важна позицията на президента, допълни Нинова.

На въпрос дали БСП би подкрепила кандидатурата на Румен Радев за втори мандат, Нинова заяви:

Ние вече сме изразили такава позиция, така че въпросът в момента не стои, но да видим как ще се развият нещата следващите седмици.

Партиите на протеста се занимават с това кой къде ходил, какво правил какво пазарувал, служебни министри вместо да отговарят адекватно на тези проблеми, се занимават с партийно строителство, коментира още Нинова по време на посещението си в Сопот днес.

Недоумявам от тази политическа лудост, която обхвана държавата. Най-важният въпрос за нас е социалният, при положение, че много хора са на улиците - ето земеделци протестират справедливо за обезщетения, хора, които са построили пътища, изработили са си заплатите и не са ги получили, и протестират справедливо за тях, ресторантьори, хотелиери протестират, искат мерки и обезщетения при затваряне... Доста напрежение социално в цялата държава - цените растат нагоре, доходите стоят, тоест инфлацията вече ги изяде, за нас това е реалният проблем в държавата, обясни Нинова.

Според нея, решенията са лесни, стига да има разум и отговорност:

- Първо - с всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник, в което вече сме сигурни, да се изплатят заплатите на работниците, обезщетенията на земеделците и да се преизчислят пенсиите
- Второ - с тези ресурси да се осигурят лекарства за болниците и нова методика за оценка на труда на медиците в ковид ситуация
- Трето - нова методика за ценообразуване на енергоносителите, така че да доведат до падане на цената на тока и на газ, парно

Следващо - мярката 60 на 40 да се превърна в 80 на 20 или 80 на 0 в зависимост от това какви и доколко бизнеси се затварят

Драконовски мерки за борба със спекулата - дано да не се появи такава, но ако ще има, да има подготовка

По една заплата на самоосигуряващите се - това са над 215 000 души и на родители, които ще останат да си гледат децата, ако се затворят училищата

Това са 6-7 конкретни неща, които са работещи, абсолютно възможни и изпълними, това не е просто популизъм, стига да има разум, малко спокойствие, стабилни и мъдри решения, допълни Корнелия Нинова.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИНОВА В ШОК

    30 12 Отговор
    РАДЕВ ПРАВИ ПАРТИЯ ЧРЕЗ АСЕНЧО И КИРЧО....АМИ СЕГА

    Коментиран от #10, #29

  • 2 ЧОРБАДЖИЯ изедник

    29 16 Отговор
    Паднаха ви % за следващите избори с това изказване!🖕
  • 3 BARISTA

    31 8 Отговор
    Държавата на неограничени възможности. Щом еднокнижник и учиндолски селянин си направиха партии всеки може да си направи от тук нататък!
  • 4 нито едно

    27 2 Отговор
    предложение ка да се повишат приходите в бюджета или да се оптимизират разходите за да има повече за разпределяне. нито дума за съкращания на администрацията.нищо за промяна на плоския данък. нищо за дупките в енергийната система ....защо аец козлодуй работи за ИЗНОС а плащаме скъпия зелен ток и на американските марици,концесиите,тец варна и т.н нито дума за работещи съд и прокуратура които ще намалят значително кражбите

    Коментиран от #17

  • 5 кой

    22 15 Отговор
    Поведението на БСП от последните няколко дни е срамно и цинично.
  • 6 НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

    17 20 Отговор
    НИНОВА, И РАДЕВ ШЕ ВИ ЗАГЪРБИ.....И С ПРАВО.....НИКАКВО РАЗВИТИЕ НЯМАТЕ.....
  • 7 Сатъра на Хана

    17 4 Отговор
    Нинова, скритите Живковисти и Станишевци в БСП ти копаят гроба, като позиционират БСП като ляво-центристка Партия, докато БСП трябвало традиционното си е Лява Партия. Оставете Киро Петков да хване Центъра и да изсмуче гласове от ДБ , ..,... Иначе ще трябва Аз да се връщам от Абу Канал USA И да създавам БКП Георги Димитров
  • 8 яя дуду

    20 3 Отговор
    Другарко Нинова, всички партии в този Парламент са минало... затворено!
    Няма да ги има на изборите през пролетта. Зимата ще бъде служебна!
  • 9 Сатъра на Хана

    20 2 Отговор
    Баце е буден Баце не спи, с Гергов и Добрев, плана коварен крои
  • 10 Никой

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "НИНОВА В ШОК":

    не е изненадан от подмолните конспирации на националния предател Радев.

    Най-малко пък е изненаданата Нинова, която е атакувана от американския агент години наред с цел елиминиране от поста и разбиване на БСП.

    Тя единствено беше въздържана за подкрепа на наглата самоинициатива на фатмака за втори мандат. Тогава пак и скочиха масонските чудовища и вътрешната станишевска опозиция.

    Не берете грижа точно за Нинова, от стара коза яре е...
  • 11 ХАН КРУМ

    7 10 Отговор
    ГЛЕДАЙ СИ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ПАРТИЯТА .НЕ ТИ Е РАБОТА КАКВО ПРАВИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, А И ОТ 2009 Г В ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СТЕ БИЛИ, А И КАКТО СЕ ВИЖДА СКОРО НЯМА ДА БЪДЕТЕ.ОНОВА НА ОРЕШАКА СИ БЕШЕ НА ДПС.ТАКА ,ЧЕ СИ ГЛЕДАЙ НА ПОЗИТАНО И СИ ПЛАЩАЙ НАЕМА РЕДОВНО.
  • 12 Последния Софиянец

    10 10 Отговор
    С Кирчо ще направим една истинска партия на протеста и ще съберем 140 депутати.

    Коментиран от #25, #30

  • 13 Фатмакът

    7 9 Отговор
    работи да просперитета на БСП, като обере гергостанишевата банда и дегенератите от останалите партии.

    Такъв политически проект е манджа с грозде.

    Като всички пръкнали се партии-еднодневки през последните години, чиято цел е да се налапат с каквото може и да водят битка "кой да води бащина дружина".
  • 14 Жоро

    5 10 Отговор
    Нинова , много си жалкя. БСП нв ти е по м1рка
  • 15 нннн

    11 3 Отговор
    Партиите в България са над сто. Една повече или по- малко няма значение. За 32 години никоя не бе особено полезна, меко казано.

    Коментиран от #23

  • 16 Госあ

    8 9 Отговор
    Корнело, много проамерикански капиталисти станахте в БСП, отменяй подкрепата за фатмака и подавай оставка !

    Коментиран от #46

  • 17 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "нито едно":

    Когато Овчаров работеше за големите енергийни проекти с Русия, заведохте дела срещу него, са скимтите ! То Верея не мое да издържи на тия цени на тока, вие за Фолксваген говорите хахахаха
  • 18 Пролетарий

    6 12 Отговор
    Курнелке, защо пазиш Гешев.

    Коментиран от #20

  • 19 LOSHIA

    7 7 Отговор
    И тази се тресе от СТРАХ!
  • 20 изрод от ГЕРБ

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Пролетарий":

    За да не я погне! Сигурно има защо!
  • 21 3.14К

    8 2 Отговор
    Много прост народ във форума! Кой ли чете и мисли? Важно е да се пише(....) срещу вентилатора на килограм.
  • 22 Българка

    10 4 Отговор
    Да социалният проблем трябва да се реши, но неговото решение минава през решаване на беззаконието и превзетата от мафията държава. Докато няма работеща прокуратура, докато Гешев не е отстранен и съден, докато Доган-Пеевски-Борисов си веят байрака и дерибействат, мяма как да се реши ни социален, ни пенсионен, ни икономически проблем!

    Коментиран от #26

  • 23 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    Всички са марионетки на западния капитал
  • 24 Кире

    9 3 Отговор
    "Ние вече сме изразили такава позиция, така че въпросът в момента не стои, но да видим как ще се развият нещата следващите седмици" Демек...... Мунчо ,внимавай в картинката. Вместо втори мандат ,да не ти се наложи да работиш охрана в банков офис.
  • 25 Шайка ГРОБ

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Браво, младеж. Това ще стане веднага щом ние от ГРОБ се присъединим към вас и направим партията "Погледнал се Илия, пак в тия".
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тази е най-отвратителният

    3 4 Отговор
    "политик" в БГ-то. Закопа БСП, политически трупове.
  • 28 ....

    4 3 Отговор
    А, работа ли му да се занимава с друго освен да подготви изборите??
    Спряха ремонти на пътища... изпоуволниха 90% от администрацията.....
  • 29 Тотални

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "НИНОВА В ШОК":

    некадърници, политически лицемери, рецидивисти, отвратителни мутри, гащници с тениски като за фитнес, елементарни безкултурници, унизителни смотаняци.
    Цялата тази плеяда от епитети и други граматически форми, в това число и слагане на пръсти еди-къде си, напира изотвътре не къде да е, а в българския парламент.
    Чудо голямо, то какво ли не сме виждали във висшия законодателен орган, нали истината в спора се ражда.
    Само дето вече в два „протестни“ парламента нищо не се вижда да се ражда, пълна суша насред кишата кой кого да накисне.
  • 30 Новото

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    нещо няма да се роди от шоу, но пък настана истинско шоу още преди да се роди. Иде реч, разбира се, за т.нар. нов, по-точно все още бъдещ – евентуално, партиен проект на сегашния служебен икономически министър Кирил Петков в съучастия с финансовия си колега Асен Василев.
    Всичко обаче на тоя етап някак си изглежда много криминално – поне политически криминално. В смисъла на скрито-покрито, на потайността от коя трънка ще изскочи, а най-вече кой се крие в трънка – в шубрака зад изскачащите нови партийнополитически зайци.

    И понеже напоследък новият, съвсем не гърмян заек на политическата поляна, харвардски Кирил Петков се оказа припознат като двойник на холивудския Джон Траволта, изведнъж замириса точно на криминале.
    На филма „Криминале“ баш с Траволта.
    На пушилката в лентата на Куентин Тарантино с буквалните си „целулозни измислици“.
    В които изборни измислици нашенският избирател да се вкара за пореден път с вечната си мечта някой да дойде, та да го оправи.
    Този път от Канада през Харвард.
  • 31 Свиленски

    4 0 Отговор
    БСП продължава да настоява да научи мнението на президента Радев за новия политически проект, свързван със служебния му министър Кирил Петков.

    БСП не ревнува и не се сърди, но е възмутена от агресията с която емисари на тази партия ухажват и изкушават структурите й.

    Преди 5 години именно социалистите обикаляха страната, за да
    представят и наложат кандидата за президент на Румен Радев и ще е тъжно ако тъкмо той е в дъното на политическия проект на Кирил Петков. Това заяви Георги Свиленски от БСП пред БНТ.

    Коментиран от #32

  • 32 Запознат

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Свиленски":

    Свиленски заяви още, че партията на Кирил Петков и Асен Василев не е хипотеза, с какъвто аргумент Радев се измъкна от отговор на въпроса има ли отношение към новата партия и отказа коментар.


    „Наши структури докладват, че представители на проекта са се свързали с тях и са им предлагали силно изкушаващи оферти ако напуснат БСП и се присъединят към формацията на Петков и Василев. Затова настояваме президентът да коментира сега, защото, когато хипотезата стане факт, ще е късно да изчисти имиджа си“, заяви Свиленски.
  • 33 кРадев

    4 2 Отговор
    извърши криминално нарушение. Той наруши конституцията като назначи чужд гражданин за министър без да има това право. Назначеният министър Кирил Петков е получил достъп до топ секретни данни на държавата.

    Очевидно е, че Радев е действал ПО-УКАЗАНИЕ на чужда държава. Част от министрите му вече съзнават в какъв капан ги е вкарал и се разграничават.

    Радев трябва ДАБЪДЕ СЪДЕН И ОСЪДЕН.
    Вместо това той най-хладнокръвно и подло крои свой политически проект. Но ако за здравомислещите българи горенаписаните факти са очевидни, защо нито една парламентарно представена партия,
    освен БСП, не ги вижда?

    И то въпреки че Радев действа и срещу тях, като привлича
    електората им в новата си партия, тънко ги дискредитира и грубо нарушава парламентаризма и конституцията?

    Отговорът е: Този, който управлява Радев, управлява и парламентарните партии – необибералният Козяк!
  • 34 Избирателят

    4 0 Отговор
    не знае нищо за позицията на двамата към военните интервенции без правна санкция, сепаратизма, македонизма, еврофедерализма, еврото, Истанбулската конвенция, приватизацията на военната индустрия и неизгодните концесии.

    Очакваме служебните министри Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на серия от въпроси, преди да се впуснат в предизборна надпревара със своя политически проект.
  • 35 СЛУЖЕБНИТЕ

    4 1 Отговор
    МИНИСТРИ КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ ДА ОТГОВОРЯТ НА ВАЖНИ ВЪПРОСИ, ИНАЧЕ ОТНОВО ЩЕ ИЗБИРАМЕ КОТКА В ЧУВАЛ.

    Коментиран от #36, #39, #40

  • 36 Въпроси

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "СЛУЖЕБНИТЕ":

    1) Президентът Румен Радев одобрява ли и стои ли зад техния проект? Имат ли подкрепата на вицепрезидента Илияна Йотова, заела този пост като член на БСП? Ще се включи ли в проекта им служебният премиер Стефан Янев, който публично ги подкрепи?

    2) Какво е отношението им към войните в Ирак, Афганистан и Сирия? Трябва ли България да изпраща военни контингенти в мисии, извършени в нарушение на международното право и завършили безславно във военно отношение?

    3) Имат ли резерви към проекта „Три морета“, който е нова версия на антируския план на полския маршал Пилсудски от 20-те години на XX век и как приемат резервите на Франция и Германия към него?

    4) Да останат ли санкциите срещу Русия заради казуса „Крим“? Одобряват ли поведението на служебния външен министър Светлан Стоев на международния форум в Киев, на който той нарече Русия „страна-окупатор“?
  • 37 Енчев

    4 0 Отговор
    8) Какво е отношението им към Истанбулската конвенция?

    9) Трябва ли България да приеме еврото след три години? И възможно ли е най-бедната страна в ЕС да влезе в еврозоната, ако заплатите и пенсиите не се доближат поне до доходите в Чехия, Словакия, Гърция и Португалия?

    10) Ако зависи от тях, ще приватизират ли военната индустрия в България? Ще позволят ли приватизацията на останалите държавни предприятия?

    11) Трябва ли у нас да съществува институцията „частен съдебен изпълнител“, превърнала се в символ на съдебния терор над гражданите?

    12) Обмислят ли драстично увеличаване на символичните концесионни такси на чужди компании, извличащи природни изкопаеми за стотици милиони, а плащащи само 1 процент от печалбата.

    13) При реализацията на проектa си двамата министри използват ли структури на други партии и потенциала на държавната и местната власт?
  • 38 От своя страна

    2 0 Отговор
    Христо Иванов дължи отговори на важни въпроси:

    - Как е “уволнил” Кирил Петков от “Да, България”? Извикал го е на разговор или му е изпратил имейл?

    – Защо личната му журналистка в БНР Силвия Великова така остро-иронично обясняваше на Кирил Петков, че неговата 100-хилядна фен-група във Фейсбук е балон с въздух под налягане, тези хора не гласуват и го нападна няколко пъти с въпрос иска ли да смени Христо Иванов на лидерския пост?

    – Страхува ли се Христо Иванов от Кирил Петков?

    – За какво е разговарял Христо Иванов на тайната среща с президента Радев преди връчването на третия мандат?
  • 39 Това е духът

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "СЛУЖЕБНИТЕ":

    на „новия“ капитализъм, който не произвежда нищо, а си играе с абстракции и чужди пари, фантазира реалност в измислен свят и го създава с пожелателно мислене.

    Нарича го бъдеще и го продава като захарен памук.

    Продава илюзии и пожелания, научени в безсмисления Харвард, удушен от идеологии в последните 20 години и превърнат в апотеоз на либералната диктатура и глупост.
  • 40 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "СЛУЖЕБНИТЕ":

    Тези харвадски измамници няма да мине много време и ще красят със лицата си сайта на интерпол!

    А фигуранта е за сметището още на първия тур ще има България нов президент!

    Не знам защо от две години социолозите лъжат че този слаботоков иди0т има голям рейтинг!

    А канадският Остап Бендер ще си види нагледно провала!
  • 41 кРадев

    1 0 Отговор
    е национален предател и агент на ЦРУ в България, наложен за Президент чрез глупавата, наивна, или платен Нинова, която сега се чуди как залепила се на водещата позиция в БСП да прати Радев там където му е мястото – на видно място като американски агент, изсветлен чрез БСП и Нинова.
  • 42 По-вероятно е

    2 1 Отговор
    Кирил Петков да участва в изборите на есен чрез мандатоносители, защото няма да има време да прави нова партия. Това поставя съвсем естествено въпроса дали БСП трябва да потвърди подкрепата си за Румен Радев или да издигне свой кандидат за първи тур.

    Мисля, че е по-редно да направи второто след като президентът инициира друг проект. На втори тур нещата са съвсем различни и тогава би трябвало да мислят отново.

    Би било грешка за БСП да подкрепи Радев.

    Кирил Петков ще се кандидатира за парламента с мандатоносители и легитимация от Радев за парламентарните избори. По неофициална информация се очаква това да стане във втората половина на септември.

    Петков е неолиберал, отявлено проамерикански, човек на СЕТА и льольо на едрия капитал и корпоративните интереси.

    Радев е неговият кръстник в политиката, а Херо Мустафа е кръстница и на двамата.

    При тези условия е абсурдно БСП да подкрепи всичко това, ако иска да запази някаква линия, а не да брани конюнктурна позиция.
  • 43 Пенсионерка

    3 1 Отговор
    Нинова нещо взе да надскачваш боя си. Много хора те подкрепяха, но откакто ти подхвърлиха кокала че Петков ще направи Партия , този нереализирал се началник на кабинет на Президента Методиев, това злобарче ако слушаш и слушаш неговия акъл си окончателно загубима посоката. Почти всички пенсионери харесват и Петков и Радев. В тях виждат смяната на начина на Управление, че може и честно да се работи. А ти започна като Борисов да си мислиш че си най умната и от страх ли или от глупост тръгна да говориш против тях. Ще загубиш много пенсионерска маса, която основно те поддържа. Слушай Методиев, който стана много активен балабар с Бойко да плещи врели и некипели против Радев и наистина ще си аут. Дано те вразумят. Нямаш поддържници в нито една партия, дори вече и от твоята.
  • 44 Не на място, не на време

    0 0 Отговор
    Има предопределени да съсипят нещо добро, което е издържало дълго във времето, но е безсилно срещу тях. Жив пример!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Виталия

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Споко! Тя направи каквото трябва☺ Само наблюдавай!
  • 47 1112

    0 1 Отговор
    Корни, успокой се, вече ще има с кого да преговаряш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове