Last news in Fakti

7 Септември, 2021 14:46 2 128 28

Създават Национален кризисен щаб за спасение на туризма

  • туризъм-
  • златко златанов-
  • сдружение на ресторантьорите и хотелиерите-
  • алианс на туристическата индустрия в българия-
  • конфедерация на българския туристически бизнес-
  • хотелиери-
  • туроператори

Двете най-големи обединения в бранша - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват

Създават Национален кризисен щаб за спасение на туризма - 1
Снимка: БГНЕС

Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на туризма. Двете най-големи обединения в бранша - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват за общи действия срещу затваряне на заведенията, липсата на адекватни обезщетения при налагането на COVID мерки и неоснователното поскъпване на тока. Информацията сподели пред Българското национално радио председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов.

“Това са двете най-големите, няма по-големи от тях в бранша. Обединяваме се, никога досега не е правено. Утре на обяд подписваме меморандум за общи действия. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши действия и правила на работа, като това нещо е нещо историческо, досега никога не се е правило", отбеляза той.

"Имаме няколко точки , по които ще работим. Едната е в неправомерното затваряне. Другата точка - когато се затваря ние искаме да се заплаща, искаме ДДС-то да е постоянна мярка. Всички - хотелиери, туроператори, заведения за хранене, нощни, се обединяваме. Това е за пръв път. Това е, което го правим в сряда, от 12.00 часа подписваме меморандума, в сряда в 15.00 часа правим големия митинг на жълтите павета и, ако не ни обърнат внимание, продължаваме щафетно във всеки един град“, доуточни Златанов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    6 6 Отговор
    Искаме да се върне НОЩ!
  • 2 Да назначат

    10 3 Отговор
    Отново Ангелкова. Тя ще спаси туризма...
  • 3 Грульо

    12 0 Отговор
    А щаб за спасение на нацията няма ли да направят? Щото нали се стопява най-бързо в света, или май на загрижените за ковит не им пука, че нацията умира, важното е да не умират от ковит. :D

    Коментиран от #22

  • 4 свидетел

    13 1 Отговор
    И Господ да включат в щаба - спасение НЯМА. Със стаден туризъм, бой за чадъри и шезлонги, с бедни румънци и Олинклузив за прасета няма
    как да стане. Резултата ще бъде да изгонят и малцината българи от летните и зимни курорти на България.

    Коментиран от #23

  • 5 Васил

    11 2 Отговор
    И какво ще спасяват бетона и фекалиите???
  • 6 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Трябва , трябва! Наложително е !
    А утре ще се създаде Национален кризисен щаб за спасение ОТ БЮРОКРАТИЗМА !!
  • 7 ха ха

    9 1 Отговор
    От кога туризма навлезе в криза? че и кризисен център създадоха..?
  • 8 Димов

    11 0 Отговор
    Да ви припомна ли статията отпреди няколко недели, в която се хвалехте със 100% ръст на приходите от туризъм?
  • 9 Черна котка

    4 0 Отговор
    Май идеята на световната банкова система е всички да фалират и да си продадат имотите, че после да са роби на банките цял живот. Не че ме е жал за хотелиерите, ама хората , които се препитават от дребен бизнес са загинали.
  • 10 замислен

    11 0 Отговор
    Моля държавата да си влезе в ролята и пълна данъчна ревизия за 10 години назад на тези от туризма! Много интересно как са постоянно на загуба и не плащат данъци и заплати а карат все нови коли за по над половин милион! Който не може да си докаже платените данъци за направените разходи му се отнема хотела, ако трябва място се събаря и се прави зелена площ.

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 11 любител

    7 1 Отговор
    как не ви е срам бе хотелиерчета .всичките сте милионери.това лято всеки ден предавахте по телевизията пълни плажове и как от толкова години е най пълно и че хората дават допълнително пари за сянка а сега пак ревете. какво искате да са ви пълни хотелите до нова година ли.имайте малко срам боклу-и .
  • 12 Димов

    5 0 Отговор
    Не за спасение реват, а за узаконяване източването на хазната от точно определен сектор.
    Ако всички браншове на икономиката ни фалират, само някои ще зинат за спасяване. Е там са хората на чичковците, от трибуната.
  • 13 любител

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "замислен":

    браво прав си пич всички са милионери съдират ни кожата и пак ревът за държавни-народни парици.само те и докторите не се наядоха.
  • 14 Вярно

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "замислен":

    Мутрите от вис сик вис и др всички на бесилото ! Дерат ни 30г стига вече !! И конфискация до десето коляно на мутрите!!
  • 15 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "замислен":

    Ти искаш човек, на човека, да тръгне срещу човека. Няма как да стане.
  • 16 пешо

    5 0 Отговор
    омръзнахте на хората , да организираме контра протест срещу тия от бранша , на морето цените с 500% надценка , бойкот никой да не им влиза в заведенията .

    Коментиран от #21

  • 17 Перо

    7 0 Отговор
    Ново мутренско сборище на криминални елементи,не плащащи данъци!
  • 18 пешо

    3 0 Отговор
    на тулупа номерата .
  • 19 ЗащоТака

    4 0 Отговор
    А за 32г. никой не се сети да направи Кризисен щаб за спасение от на народ,държава и Родина от СДСЧумата.
  • 20 Значи ше има и данък мутроморие

    4 0 Отговор
    Ходиш не ходиш поне 1000лв секи човек ше дължи годишно на мотрите и метресите им
  • 21 Ааа 500% чекай😂😂😂😂

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "пешо":

    Сичките ти пари в жоба и тея у картата и неизработените от теб пари още им принадлежат те така расъждават😂😂😂мотрите и метресите им и помагачите им политици кметове милиционери
  • 22 Нацията умира по заповед и план от саш

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грульо":

    Там политиците само помагат процесите и печелят дивиденти като управляват процесите на геноцид по брутално
  • 23 Аз на беге море не ходя

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "свидетел":

    От десетилетия няма и да ида ...може би на някой пуст плаж ше ида сега и ше спя в колата че е голема и нема да давам пари на никой за нищо и ше ям от лидъла на царево
  • 24 ДеДеСе

    4 0 Отговор
    На тея им се услади 9,% ДДС.
  • 25 Димов

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Статия от 04 Септ 2021 -
    Черноморието ни се пука по шефовете
    Над 150% ръст на туристите през август
  • 26 Dresden

    2 0 Отговор
    Какво има да му спасявате на туризЪма? Това лято всичко се късаше по шевовете. ДДС е намалено, цените космически. Значи много от хотелиерите и ресторантьорите не са обявявали приходите си. Я една проверка от НАП бързо! Какво е това? Двойна кражба! Веднъж от клиентите с цел огромна печалба и още веднъж от държавата, изкарвайки се бедни и на загуба. Довиждане!
  • 27 Перо

    1 0 Отговор
    Целият туристически бранш е в сивата зона! Много ми е смешно,когато малките мутри от сектора казват,че през 2020 г.имали 70% загуби и получавали помощи 60/40,а сега хотелите били пълни и помощта е спряла,т.е.трябвало да се наливат още от парите,а за намаленото ДДС на 9% вече никой не говори. Този бранш може да бъде подпомаган от държавата,само на база платени данъци и регистрирани трудови договори. Понеже не са редовни и укриват доходи,продават храни и напитки менте,тях не ги устройват помощи и Ковид ограничения,а “работа” за кражби! За това туризма в БГ ще си остане една бетонна пустиня,без никакви туристи. Нищо не разбраха от другите туристически дестинации!
  • 28 Бойко

    0 0 Отговор
    Мачкай Баце!
    Това по нашето черноморие не е никакъв туризъм!
    Мутрите отдавна заграбиха и застроиха всичко. Край морето криза няма. Там е рога на изобилието. Мутрите в костюми дебнат всяка секунда държавата да се разсея и хоп....нов хотел на първа линия!
    А ние трябвало да ги спасяваме!?!?! Има грешка! Държавата трябва да ни спаси от "туристическия бизнес".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове