Last news in Fakti

8 Септември, 2021 18:09 2 718 23

Депутатите върнаха със скандали бюджета на ДОО на комисия

  • доо-
  • бюджетна комисия-
  • любомир каримански

Народното събрание реши да се прекрати заседанието

Депутатите върнаха със скандали бюджета на ДОО на комисия - 1
Снимка: БГНЕС

Скандал в парламента след като председателят на бюджетната комисията Любомир Каримански поиска да се прекрати заседанието и извънредно да заседава отново бюджетната комисия, съобщи БНТ.

Отново бяха отправени взаимни обиди.

От парламентарната трибуна Каримански обяви новите предложения, предвиждащи добавка към пенсиите от 120 лв. за месеците октомври, ноември и декември, като антикризисна мярка.

От 1 октомври обезщетението за втората година майчинство да се увеличи на 650 лева.

От 25 декември минималната пенсия се вдига от 300 на 370 лв., а максималната от 1440 става 1500 лв., като всички пенсии се преизчисляват с коефициент 1,35 от тежестта на средния осигурителен доход.

От "Демократична България" поискаха почивка, за да се запознаят всички парламентарни групи с новите разчети. След близо 30-минутно прекъсване председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански поиска прекратяване на заседанието, докато новите разчетите не минат през бюджетна комисия.

Народното събрание реши да се прекрати заседанието. Бюджетната комисия да обсъди новите разчети по бюджета на ДОО и утре да излезе със становище по време на редовното заседание.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сватба ми е

    30 5 Отговор
    Защо не преизчислихте пенсиите бе ?!
  • 2 Последния Софиянец

    15 6 Отговор
    Докато се карат съм спокоен.Ще се изплаша като спрат.
  • 3 ПЕЕВ

    16 41 Отговор
    РАДЕВ ПАК ТЕ ПОДКАНЯМ СЪБИРАЙ СИ БАГАЖА ЗА ДА НЕ ТЕ ИЗГОНЯТ С КАМЪНИ.

    Коментиран от #18

  • 4 елко сметанков

    32 8 Отговор
    Е как тези които са работили на "нивата" с 370лв. а тези които са били в администрация 1500лв. На тия морала или интелекта не им стига. Тия с 1500лв. пенсия помнят ли кога им е било гладно и студено зимата?
  • 5 Извинявам съ

    28 1 Отговор
    Няма такива некадърници!
  • 6 елко сметанков

    9 12 Отговор
    Как без бизнес , инвестиции оборотни средства ще се вдигат пенсии , социални помощи и мин. работна заплата? От къде пари като нямало? Това са нови кредити за сметка на кой? Който я докара до тук. Дете за да вземе пари за закуска то трябва да вземе от мама или тати.
  • 7 Павел пенев

    16 6 Отговор
    Това не са депутати а простаци с претенции. Да приемат решенията на правителството,които са съобразени с тези на НОИ и работодателите. Всичко друго е дрънкане на телекинеза.
  • 8 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    15 8 Отговор
    НОВИТЕ СЕ ДЪНЯТ....ДОКОГА...ТОВА ЛИ ТИ Е ПРОМЯНАТА
  • 9 Бамбука

    12 5 Отговор
    В бюджета няма много пари. Да попитаме Каримански от ИТН колко пъти попита по време на предизборната им кампания, после в 45 и сега в 46 НС колко милиарди кредит са изтеглени през 2020 и 2021 година от Герб и за какви цели ? За едни 3 млрд се разбра че няма пътна карта, за други 400 млн също не се разбра за кое пристанище са отишли, за магистралите да не говорим.
  • 10 И до

    14 2 Отговор
    кога българските данъкоплатци ще плащат гаврите и постановките на тази ненаяла се и примитивна паплач ?
  • 11 Нинова

    13 5 Отговор
    Някой умишлено саботира бюджета. БСП няма да мръдне и отново ще гласува допълнителните 120 лв. за пенсионерите, минимална пенсия от 370 лв., както и преизчисление на останалите, обяви соцлидерът Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

    Абсолютно несъстоятелно е мнението, че така се взривява бюджета. Тези две решения, ако ги съберем, разликата е 453 млн. лв. Това не е невъзможна сума за събиране. Към август месец Министерството на финансите е обявило, че съпоставени към юни 2020 г. постъпленията в приходите през тази година за юни са с 3,3 млрд. лв. или 15,5% повече. Това е само за юни.

    До края на годината има още 6 месеца, а засега събираемостта върви добре. Може да се орежат и различни пера, като например няма нужда от 13 млн. лв. бонуси към заплати от 5 хилядните заплати на КЕВР, категорична бе тя.

    Коментиран от #12

  • 12 Изобщо

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Нинова":

    да не ни излизат с приказките, че трябва да вземат пари от едни, за да дадат на другите. Това са Бойко Борисови приказки, с каквито противопоставяше различните групи. Призоваваме за спокойствие, разум и отговорност. Ако продължават така, особено партиите на протеста, няма да има актуализация на бюджета изобщо, да се сърдят на себе си.

    Председателят на бюджетната комисия е на ИТН днес цял ден свиква някакви комисии, легитимни, нелегитимни, в някакви ъгли.

    Ако не знаят как се прави, да попитат. Ще хвърлят държавата в тежка криза, предупреди лидерът на БСП.

    Има възможност за по-високи приходи от данъци, ДДС, акцизи, които не са отбелязани в актуализацията на бюджета.

    Не може до юни да имаш толкова приходи и от юли до декември нула.

    Големият бюджет, не искам да сме лоши пророци, но ще е по-проблемен от ДОО. Защото там започват много разговори, каза Нинова.
    И критикува служебното правителство, че не е помислило за ресторантьорите, хотелиерите и туристическия бранш.
  • 13 Volw

    8 2 Отговор
    Как е възможно болшинство депутати да се влияят и приемат брътвежите,относно пенсиите,на една необразована"мента",пред предложеното от м-р на финансите много по изгодно решение за онеправданите пенсионери.Бог пази България!
  • 14 Тия които

    8 1 Отговор
    Казват че няма пари да забравят че ще влязат в следващото народно събрание всъщност Те си го знаят
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 стоян

    8 2 Отговор
    Такова неравенство което гласуват тия временни депутати сигурно няма и в бедна Африка -едните от народа с пенсия от 370 лв а другите от управляващата каста 1500лв- държавни служители на които ние им плащаме пенсиите - разликата е 4 пъти

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Чорбара.

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    Много правилно.
  • 20 Сатъра на Хана

    9 3 Отговор
    Любомир Каримански от ИТН е бил 10 години изпълнителен директор на банката на Ахмед Доган.,......И сега прави точно каквото му нареди от Сараите сиганина Ахмед
  • 21 31 години

    6 2 Отговор
    България е типичен пример за извратен преход към демокрация, заедно с русия, и за разлика от другите бивши соц страни!
  • 22 Несправедливо

    3 1 Отговор
    Прогресивен данък въведете, ей, популисти.
    Не може милионери да крият печалби в офшорки Булгаргаз.
    Не може бедните да им плащат джиповете, луканките и тоалетната хартия ДДС.
    Не може 17 милиарда несъбрани НАП при ГЕРБ.
    Не може човек платил само 8% осигуровки пенсия и здраве примерно, останалите ги плаща работодател, и платил само ДОО 10% да получава 1500 лева пенсия, а да е получавал заплата от 5000 до милиони, и да се се е осигурявал минимално..
    В ЦЯЛ СВЯТ ИМА ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК.
    Взимал 12 000 лева, осигурявал се върху 3000, ДОО 300 лева, и 8% осигуровки, прибрал чисто 11 400 и да иска 1500 лева пенсия месечно, колкото 2 заплати в Северозападна Бйлгария, плюс укрити печалби.
    Въвеждате ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК, като в цял свят, идва пенсионната възраст, тогава макс пенсия, но да е дал приноса си 20-30-40 години.
    Засега оставете помощите 120 лева на пенсионерите и редовен кабинет да реши за таван пенсии, въведете прогресивен ДОО-като им дойде време да се пенсионират 20-30-40 години, имащи принос към държавата, им увеличанайте максималните пенсии.
    Най-богатият автомобилен парк на глава от население съм видял в България. Долорес Арсенова, Вълга, шевове на държавни болници.
    Меркел получава 20 000 евро заплата-БОГАТА ГЕРМАНИЯ, внася в хазната 7-10 000 евро, а тарикатът Ганьо хем иска 10% ДОО, хем иска само 8% здравни и пенсионни, и то само върху 3000 лева-това е облагаем максимум.В САЩ ПРЕЗИДЕНТЪТ ВЗИМА СИМВОЛИЧНА ЗАПЛАТА€
    Егати и популизмът, цял живот беднит
  • 23 Наблюдател

    5 2 Отговор
    Циркът в НС бе напълно излишен. Партиите без изключение, на този етап не желаят да актуализират пенсиите на пенсионерите. Единствено приеха увеличение на майчинските на 650 лева и това е. Другото е приказки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове