Last news in Fakti

9 Септември, 2021 06:28 2 319 19

Ивайло Мирчев: Започна диво надцакване за пенсионерите

  • ивайло мирчев-
  • демократична българия-
  • актуализация-
  • бюджет-
  • пенсии-
  • мандат-
  • правителство

Моментът за правителство беше с първия мандат на ИТН, смята депутатът от "Демократична България"

Ивайло Мирчев: Започна диво надцакване за пенсионерите - 1
Снимка: БГНЕС

"От самото начало поддържаме предложението за актуализацията, което беше много разумно. Разумът приключи в момента, в който част от партиите, влезли в кампания, започнаха със спорни предложения. В резултат на това се отвори една дупка от 2 -3 млрд. лв., която никой не знае как да запълни".

Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му от ДБ са били последователни и са анализирали прецизно предложението на Асен Василев и служебния кабинет.

А относно това дали има средства за пенсионерите, депутатът от ДБ подчерта, че част от партиите са започнали "диво надцакване".

"Това не е отговорно, не е държавническо. То е популистко и може би за някои по-крещящи политици върши работа, но всъщност е вредно за страната ни. Основният проблем е, че нашите родители получават 300 лв. пенсия, което е обидно", уточни още Мирчев.

Събеседникът даде пример, че в Румъния пенсиите са с над 50% по-високи от тези в България.

"Когато увеличим минималната пенсия на 370 лв.- 400 лв., няма да се случи нещо велико, но ще бъде добър импулс тези хора да имат достойни старини", категоричен е депутатът от ДБ.

Той добави, че от от 25 декември ще има сериозно увеличение, както и че следващото правителство няма да има възможност да отмени това увеличение, което ще се направи.

"За "ин хаус" поръчки са дадени 8 млрд. лв., но се оказва, че няма няколко стотин милиона за пенсии. Ние спираме тези 8 млрд., които се дават за "ин хаус" поръчки и са корупционните схеми на ГЕРБ и ДПС. И бавно тези пари отиват за пенсии - това е простото обяснение", посочи Ивайло Мирчев.

Депутатът от ДБ каза, че едно от обещанията, които партията е дала на своите избиратели е, че не може да влезе в управление с мандат на БСП.

"Моментът на правителството беше първият мандат с ИТН, но не може някой да ти предостави един лист хартия с едни написани министри, които са световно неизвестни, и да се очаква просто да ги подкрепиш", добави събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Мирчев коментира, че България е обречена да бъде управлявана от коалиции, което означава, че трябва да има много ясен ангажимент и ясни принципи. Той уточни, че биха преговаряли с ГЕРБ относно Конституцията, но не и по отношение на управлението, а с Асен Василев и Кирил Петков биха работили с радост.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зарин

    21 10 Отговор
    Нещо не мога да ги разбера новите партии защо са против вдигането на пенсиите???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фен

    15 12 Отговор
    Ако Радев иска да спаси поне малка част от енергията на " протестните" партии, трябва веднага да разпусне парламента, за да имат време по - простоватите им последователи да позабравят тоталната им излагация, и пак да гласуват за тях! Че иначе може и да не влезнат в парламента!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 5 Отговор
    всичко при васе само и само интереси хич не ви пука за пенсионерите за индвалидите
  • 5 Бинго

    10 7 Отговор
    Ето това е ! Наддаване за избирателите ! Мургавелкотовците отпаднаха , сега мижави 300 - 400 лева пускат стръв на пенсионерите , а от догодина , кучета ги яли ! С Ганьовите камъни по неговата глава !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мразя Либерали

    19 4 Отговор
    Либерастите ненавиждат възрастните хора. Това е така навсякаде в западния свят.
  • 8 плюс минус

    13 5 Отговор
    Защо депутатите забравят, че ББ беше замразил пенсиите за цели 4 години?
    Влязохме в ЕС с най-малките заплати и пенсии.
    Време е да излезем от ЕС и от управлението на ББ, който е поставил безброй свои калинки по всички етажи на властта.
    А, и още нещо.
    Два дни напразни опити да се преброя електронно.
    Тази сутрин успях да се регистрирам. И дотам.
    Много некадърност вгради ББ в държавната и общинска администрации.
  • 9 Атанас Атанасов

    5 5 Отговор
    Браво моето момче!

    Коментиран от #16

  • 10 Красимир Петров

    17 4 Отговор
    Не минава и ден в който "медийте"да не величаят сбир-щината от ДАЙ България.
  • 11 Мисирчу Сирчив

    11 2 Отговор
    Ристю речи ще преговаряме с най-подготвените, ако изпъдят най-подготвения
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чичкото

    2 2 Отговор
    Който го може го може а вие гледайте и се учете
  • 14 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Няма надцакване! Циркът в НС бе напълно излишен. Партиите без изключение, на този етап не желаят да актуализират пенсиите на пенсионерите. Единствено приеха увеличение на майчинските на 650 лева и това е. Другото е приказки.
  • 15 колю

    2 0 Отговор
    Тия мошеници как лесно ги лъжат бедните пенсионери... В избори 2 в 1... Значи лъжата е по 2.
  • 16 колю

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Атанас Атанасов":

    Това е новопръкнат интелектуалец заслепен от безкрайния кръгозор на челото му.
  • 17 АУУУУУ

    5 0 Отговор
    Всичко свърши......Пенсионерите ще получат пари благодарение на ГЕРБ,ДПС и БСП....... А Ноември идва.....на колко процента се надявахте на следващите избори..... 😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 18 Гражданин 0

    2 1 Отговор
    Лъжеш, точно вие гласувахте против увеличението на пенсиите в миналото НС. Сега ви е яд, че други партии ще оберат гласовете на пенсионерите. Мисля си - ниско чело не се лекува...
  • 19 Велин

    1 0 Отговор
    Няма нищо лошо в предизборните обещания. Но нима всичко предложено от БСП е грешно!?!? Нали ще сваляте Борисов, а не подкрепяте никой!?!? С оправданието за обещанията „ наливате вода във воденицата” на ГЕРБ. А предложението за преизчисляване на пенсиите не е ваше! Нямате толкова акъл да го предложите! На БСП е , колкото и да ви боли от този факт. А вашият лидер „разцепи” силата на протеста като от Борисов го насочи към Доган.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове