Last news in Fakti

9 Септември, 2021 11:20 1 868 10

Зам.-министърът на образованието: Препоръчваме да няма струпване на първия учебен ден

  • мон-
  • първи учебен ден-
  • маски-
  • струпване-
  • присъствено обучение-
  • мария гайдарова

В училищата ще има осигурени маски за всяко дете, което е забравило своята

Зам.-министърът на образованието: Препоръчваме да няма струпване на първия учебен ден - 1
Мария Гайдарова; Кадър: bTV

"Препоръчваме на първия учебен ден да не се струпват всички ученици, да има плавен график на откриване на учебната година и то е на открито".

Това каза пред bTV служебният замесник-министър на образованието Мария Гайдарова.

"В насоките си МОН ясно е разписало всички възможни ситуации, както и процедурите, които следват директорите. Нашето виждане е, че трябва да имаме максимално присъствено обучение във всички училища в страната с основен приоритет здравето на учениците“, добави тя.

Гайдарова допълни, че в училищата ще има осигурени маски за всяко дете, което е забравило своята.

„Организацията за 15 септември е почти готова – 1., 5., 7. и 12. клас ще са на тържественото откриване, това са около 700 души. Колкото и да е на ротационен принцип, това е тържество и има емоции. Въпреки всичко ще се постараем да има дистанция между отделните класове. Апелът на директорите е тези насоки да придобият административно тежък характер, да имат подпис на министър и да придобият характера на заповед, което е много важно“, заяви директорът на столичното 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов” Диян Стаматов.

Гайдарова обясни, че в зависимост от това дали има конкретни препоръки на Министерство на здравеопазването или областната управа, МОН планира да даде възможност за плавно откриване на учебната година на открито в област Търговище.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пуска

    12 1 Отговор
    Всяка традиция ви пречи, слуги мръсни, всяка!
  • 2 Бай Шили

    9 0 Отговор
    Незабавно напускане на ЕС и НАТО. Тея изруси не се търпяват вече.
  • 3 КовидманЯк

    6 1 Отговор
    Бойкот на учебната система!Отписване на учениците от учебния процес!

    Коментиран от #6

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬15 септември ще е на 16 септември 😃😃😃🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 5 Една жена

    3 0 Отговор
    Накратко казано "Сърби, боли, драго ни е" И как ще има по време на червена зона, в която са повечето области , основна грижа за здравето на децата след като ги изпращат присъствено в училищата. Миналата седмица медицинско лице официално в ефир каза, че училищата са развъдник на заразата

    Коментиран от #7

  • 6 Кака Наска

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "КовидманЯк":

    И без това от време старо, индоктриниращата образователна система трови разума на хората само с лъжи и фантасмагории. Първото нещо, което виждат малките деца в класната стая е глобуса на Земята ни, а зомбираните даскалици сектантки им полират мозъчетата с лъжи, че била топка, а тя е ПЛОСКА и това го знае всяко дете преди да го подхване системата на Звяра.
  • 7 Стойте си

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Една жена":

    На някои деца училище определено не им трябва, с тази тежка наследственост, само ще мъчат учителите.
  • 8 Баш софиянец

    4 1 Отговор
    Не знам кой фашист е решил да препоръчва да се издевателства над българските деца. Що за мерки препоръчват, без да са направили проучване дали училищата изобщо влияят на смъртността от КОВИД. Защото смъртността е важна, а не дали някой не се чувства много добре за 10-ина дни. Стига сте тормозили децата ни, дяволите да ви вземат!
  • 9 Бяс

    5 1 Отговор
    Учениците да бъдат в скафандри, родителите с противогази, учителите да присъстват само онлайн като холограми, заплатите на тази служебна говорителка на световните сатанисти и подобните й да бъдат увеличени с 300%. Абе що не си.....!!!! Но ние сме си виновни, че ги търпим да ни зомбират ежедневно, докато си тъпчат портфейлите от нашите пари.
  • 10 8485о

    0 1 Отговор
    Бля бля, защо не забранихте тъпото и ненужно физическо в салоните, е там вече е наистина развъдник на зараза. Прости даскалици, истински прости, как им дадоха власт на такива, и онзи мухльо изцъкленоя не може да събере 2 и 2..