9 Септември, 2021 11:52 3 111 47

Мартин Димитров: ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват - вижте сега какво стана!

  • мартин димитров-
  • актуализация на бюджета-
  • герб-
  • пенсии-
  • надбавки

"Решението е преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември и това е смисленото нещо - стабилно увеличаване на доходите, а не подаяния", смята Димитров

Мартин Димитров: ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват - вижте сега какво стана! - 1
Мартин Димитров; Снимка: ФАКТИ

"Разбира се, че трябва да има актуализация на бюджета".

Това заяви в "Денят започва" по БНТ народният представител от "Демократична България" Мартин Димитров, който е още и член на Комисията по бюджет и финанси.

"Позицията на "Демократична България" е, че трябва да бъдем отговорни - трябва да има мерки за пенсионерите, за бизнеса, за Covid кризата и т.н.", категоричен е Димитров.

Според него, от ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват - вижте сега какво стана!

"Решението е преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември и това е смисленото нещо - стабилно увеличаване на доходите, а не подаяния", обясни депутатът от "Демократична България".

"Просто няма пари преизчисляването на пенсиите да се случи преди 25 декември", допълни той.

"Тези 120 лв. добавка за 3 месеца разбрахте ли колко струват? 750 милиона. Преизчисляването на пенсиите до края на година струва 500 милиона. Общо става към 1 милиард и 300 милиона, това означава, че двете мерки трябва да се разминат във времето", обясни Димитров.

"От "Демократична България" обаче казваме, че не можем да оставим и бизнеса в нужда. Трябва да се помогне балансиране - на икономиката, на бизнеса, който е в тежко състояние, на пенсионерите и на здравната система", допълни Мартин Димитров.

Мартин Димитров разкритикува парламентарната група на ГЕРБ-СДС и от парламентарната трибуна, като посочи, че изпадат в дамагогия.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    26 4 Отговор
    Всеки нов първо много обещава, а като го възкачим, почва да се оправдава с предишните. Работа не върши, но гушата си пълни.
  • 2 честен ционист

    11 15 Отговор
    Гербаджиите ще ви донесат презокеански просперитет. Като по улиците на Филаделфия ще е тая зима, с тая разлика, че ще има метър сняг.

    Коментиран от #16

  • 3 ДаааБъъъ

    32 12 Отговор
    Тоя Костовист, като му видя сурата и ми се разваля настроението.
  • 4 ТаУмВзе

    23 8 Отговор
    Как не се намери Никой, който поне да се опита да се оправи с герберастията? Сега след изборите уж, ще се разпаднем в зимен стил на глад, мизерия и Геноцид. Щото се видя, че на дупепатите само хранилката е Важна. Както и имитация на дейност.
  • 5 павел

    30 8 Отговор
    мартине много добре си прихванал от манталитета и чалъмите на иван костов-убиеца на българския народ.
  • 6 хъхъ

    25 14 Отговор
    ГРОБ предложиха добавката от 120лв., а вчера Тиквата ядосано говори как я били гласували и вкарвали в капан следващото правителство. Е това не е ли шизофрения?
  • 7 456

    16 4 Отговор
    Добре е да се вдигнат пенсиите,но защо не се вдигнат и детските,защо трябва детските да са избирателно,защо всяка българска майка да не получава детски? Та нали децата са бъдещето. Защо не се влага в тях? Защо семействата с деца нямат облекчение на данъци? Защо се мисли само за пенсионерите? Как ще задържат в бъдеще тези деца да останат в България?

    Коментиран от #12

  • 8 кой

    14 5 Отговор
    Вие какво очаквате от една групировка? Морал и принципи? Важи за всички.
  • 9 смешки страшни

    20 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според него, от ГЕРБ вкарват парламента в трудно положение и после казват - вижте сега какво стана

    Алооо, ГЕРБ са със 60 депутати.
    Останалите сте 180.
    И кво, не можете да им надвиете.
    Смешен си
  • 10 Деб.илчев

    17 15 Отговор
    Герб в нищо не са ви вкарали, още по-малко в хаос, понеже вие по същността сте си един хаос. Служебно правителство/назначенци/ зад тях няма доверие/гласували за тях да определят политики/ и не могат да определят пенсии, които други след това/редовно правителство/ да изпълняват, разумно е в краткосрочен план да се определят антикризисни мерки, в противен случай променени пенсии са обвързани с данъчна политика, която няма да определят служебните назначенци, а част от депутатите на "промяната" са емблема на популизма начело с манолова и вие Димитров, сте там някъде в редицата
  • 11 Българка

    16 13 Отговор
    Естествено е , че ГЕРБ от самото начало ще бойкотира, саботира и всячески ще пречи да се приемат закони и промени в полза на обществото. ГЕРБ -ДПС умишлено вкарват страната в хаос, не желаят да има пари , равномерно разпределени от излишъка за всички нуждаещи се групи. Те искат българите да не са обезщетени, да няма работещо здравеопазване, подстрекават техните придворни от ресторанти и хотели да протестират . Но тези протести са политически, защото и сега са предвидени за тях същите обезщетения, както при Борисов, когато не протестираха

    Коментиран от #15, #17, #19

  • 12 Деб.илчев

    11 7 Отговор

    До коментар #7 от "456":

    Еми, не се ли сещаш, децата няма да гласуват, а вдигане на пенсиите е свързано с данъчна политика и всички останали икономически зависимости, които не може да се определят от случебни назначенци, понеже няма да носят отговорността, нито ще ги изпълняват тези политики, просто президентски пи-ар, насочен към пенсионерите
  • 13 Сатана

    16 8 Отговор
    Днес е 9ти Септември,Честит празник,Българи.
  • 14 Грую

    15 11 Отговор
    Мартинчо, на калпавия нали знаеш, какво му пречи.Като не можете да се справите,хайде друм.Оставететова на знаещите и можещите.Оправданията на пазара а не в парламента.Нали искахте да свалите Борисов ,защото той ви пречеше.Борисов го няма ,защо пак някой ви е виновен,че сте некадърници.
  • 15 Туркиня

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Ама,няма ли да си починеш малко?Знам,че гониш норма ама тази опорка е от понеделник.Кажи на отговорника си да я смени с друга.
  • 16 Ти знаеш

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    ли с какво се отопляват във Филаделфия и защо се получи така през изминалата зима?
  • 17 Деб.илчев

    15 10 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Пий си хапчетата, бе жена, Герб са опозиция, пак ли те са ви виновни и ви пречат, некадърните протестърски партии да направят правителство и да носят отговорност и да променят пенсии, детски добавки, с увреждания...и каквото решат, само че от къде да дойдат парите-високи данъци и прочие и тогава други протести ще има, искат сега да си купят пенсионерските гласове за радеФ
  • 18 Шмрък

    9 2 Отговор
    Цялата психодясна паплач се е довлякла от Дневник тук да кълне другите десни бацили а всичко е борба за кокала.
  • 19 Хайде и на

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Тази ,пак някой друг е и виновен. ГЕРБ го няма другарко от месеци.И плюс това са само около 60 депутата.А сега сметнете разликата от 240 и си направете извода ,КОЙ ВИ ПРЕЧИ.Вашата работа май е кой ми с.а в гащите.Смешни и жалки сте вече.
  • 20 ДСБ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    6 18 Отговор
    Само Демократична България 💞💞💞Всички други ще ви излъжат
  • 21 Реалист

    25 4 Отговор
    Мартинчо, и ти си слуга на мафията и червената олигархия! Трябваше отдавна да си в затвора с Иван Костов, а ние ти плащаме депутатска заплата... абсурдна държава сме!

    Коментиран от #44

  • 22 5577

    17 2 Отговор
    Интриганти неспособни да направят нищо за хората. Оплюват само опонента. Всички сте за изринване. Системата е грешна.
  • 23 1321321321

    11 3 Отговор
    на крива ракета и космоса Й преЧИ!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Gowo

    4 7 Отговор
    ИзлезнОха тайните записи на срещата между тогавашния министър на просветата и културата и бивш мин. Председател Бойко Методиев и Папата....,,Абе, аве.Кво стта бе толуп.То и аз съм правя на луд ама ти май умееш повече.Като гледам на кви лимозини се возиш.Как те посрещат феновете на площада.Аз ходя по извънселишни лагери и паланки като са го правели моите предци комунягите,да ги баламосвам..И като гледам как си упекал работата , направо ме удряш в земята...Отговорил му светият Отец.Чадо....И аз навремето имах любовница .Хранех я .Поях я.Но един ден, ще го помня , ми рече изненадващо така.,,Вземе се кандидатирай за Отец на света.Че един ден като намалее потентността ти , поне да имаш утешение и оправдание.Женита са така.Аки не са задоволени с пари , то не ще са в друго.И аз реших да изляза о тоя грешен сввт.Та, бих ти дал съвет.Стани Патриарх.То и без това за никъф чеп не ставаш.Но поне ще каже нявга народа...,,Умря сиромаха....хм,км...,прощавай...умря за правда и за свобода.
  • 26 Лъжливия Бабикян

    16 6 Отговор
    Мартине следващият парламент ГЕРБ пак ще са вътре но ти няма да си .На никой не му трябват боклуци
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 въпрос

    13 3 Отговор
    какво са ти виновни ГЕРБ
  • 29 чичо

    12 5 Отговор
    Ей геврек,само да ти припомня,че май си по-зле и от маймунка.Маймунки извинявайте,че ви сравнявам с Мартин.И така-да изчегъртаме ГЕРБ,никакви разговори с ГЕРБ....,сега ГЕРБ им виновни!Може да решавате и без ГЕРБ.Решавай те.
  • 30 Големия въпрос

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ивайло Мирчев пред Bulgaria ON AIR: 🔻П":

    Е.Защо ,толкова малко ти е булгура,че не схващаш. За фотомонтаж и то нескопосан,прокуратурата няма как да се самосезира.
  • 31 Пико

    8 0 Отговор
    Народа е казал,,Каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи."Така че стига оправдания когато не искаш да свършиш дадена работа.Тоя тарикат да каже ясно защо иска за положили те категоризиран труд изчислението по 1,35 да важи само категоризирания труд.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 така де

    5 0 Отговор
    Епа Буци такова с 200-та.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 377

    11 0 Отговор
    На 25 декември нищо няма да стане с преизчисляване на пенсиите, така както и до сега. Първо депутатите ще си увеличат заплатите. Може да няма и правителство и до пролетта. Така, че нови залъггалки за пенсионерите.
  • 36 Рев

    9 4 Отговор
    60кадърни срещу 180 некъдъри мекере на радев и се оплакват от герб
    Абе борисов в миналия парламент имаш 122 души коалиция и успея А вие 180 депутата и служебно правителство нищо не можете да направите без герб А заплатите си оправяте честито и браво На крив пречи
  • 37 Пешо

    8 1 Отговор
    Този джендър от къде се появи?!
  • 38 миризлив пръч

    5 1 Отговор
    Мартине,същото може да се каже и с обратен знак.Т.е., ти казваш видяхте ли сега какво стана.Бунак.
  • 39 Мдаааа

    1 0 Отговор
    Срещу 10 млн Фандъкова сменя каменната пластика от фасадата на Театър София с пресован ламинат
  • 40 Факт

    4 0 Отговор
    Не само Герб Мартине, а всички десни партии вкарахте страната в политическа безизходица.Десния хаос няма аналог. Такова чудо не е имало. И утре на изборите всички десни в един глас: Гласувайте против комунизма т.е. за вас за да ни докарате пак поредната политическа глупост, за която да си дойдем на думата са ви виновни комунистите.
  • 41 ВЕРНО ЛИ РАПОН

    1 0 Отговор
    АМИ НАЛИ ГЕРБ СА В ИЗОЛАЦИЯ ИЛИ ПАК УПРАВЛЯВА АДЕ ЧИБА НА КАЛПАВИЯ Х ИВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ОПОЗИЦИЯ

    1 1 Отговор
    АМИ ТОВА МУ Е РАБОТАТА ЩОТО Е ОПОЗИЦИЯ ОПОЗИЦИЯ А НЕ ПАТЕРИЦА НА ДБ СХВАЩАШ
  • 44 изрод от ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Първо Баце ,па после тоя
  • 45 Историк

    2 0 Отговор
    Мартине, Мартине, познавам те когато беше в старото СДС, което Иван Костов разби,съзнателно. Не беше такъв лицемер. Сега виждам, че се продаде за паница леща и едни лицемерни изказвания правиш...
  • 46 Киро брейка

    1 0 Отговор
    ГЕРБ Е МАФИЯ ПОНЕ МЛАДИТЕ ДА ПОМНЯТ
  • 47 Че и обвиняват?!

    1 0 Отговор
    Сами сте си виновни, изолирахте ГЕРБ от всякъде, изчегъртахте, заявихте, че няма изобщо, да преговаряте с тях. Антигербсбирщинага, да се оправят сами.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове