9 Септември, 2021 14:13 2 382 47

Българското обединение на шофьорите заплаши, че ще блокира страната, ако не срещне подкрепа от президента

  • бош-
  • протест-
  • президент-
  • българско обединение на шофьорите

"Всички проблеми, които искаме да засегнем, са свързани с много министерства. Искаме среща с президента, защото само той може да реагира, но ако има желание. Дали сме му 20-дневен срок", каза председателят на БОШ

Българското обединение на шофьорите заплаши, че ще блокира страната, ако не срещне подкрепа от президента - 1
Снимка: БГНЕС

”Протестът на 28 септември е на всички организации срещу проблемите, които са се натрупали през последните 4 месеца. Тук са таксита, ресторантьори, хотелиери, фитнеси, товарен транспорт... Товарният транспорт протестира за проблема на границите. Има случаи, в които се чака по 3 дни, за да се премине границата”, заяви председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че заради неправилните действия на служебния кабинет, другите държави неглижират българските шофьори.

"Служебният кабинет дойде на 12 май. Загиналите до 12 май спрямо 2020 г. бяха с трима по-малко. Към вчерашния ден те са с 43-ма повече. Тази година няма даже заседание на Агенцията за безопасност на движението, камо ли да са взети мерки.

"Пътна полиция" единствено изкарва машината за пари, наречена камера за скорост, и снима наред. Поради лоши пътища България си разменя първенството с Румъния по жертви", обясни Радков и добави, че след май месец рехабилитацията на пътищата ни е спряла.

По думите му няма как да търсят отговорност от Народното събрание, което няма отношение към назначеното от президента Румен Радев служебно правителство.

"Всички проблеми, които искаме да засегнем, са свързани с много министерства. Искаме среща с президента, защото само той може да реагира, но ако има желание. Дали сме му 20-дневен срок. Няма да ни бъдат решени проблемите за 20 дни. Искаме до 28 септември да видим ангажирани хора с нашите проблеми и до определен срок да очакваме действия. Ако не видим това нещо, ще блокираме страната", категоричен бе Радков.

"На 28-и ресторантьорите и такситата ще са в градовете, автобусите ще спрат междуградския транспорт, тежкотоварният транспорт ще блокира големите пътни възли към граничните пунктове, протестът ще е много голям", увери той.

Много от проблемите им не са свързани с актуализацията на бюджета, стана ясно от думите му. Радков смята, че доста партии използват популистки увеличението на пенсиите. Отиваме на бюджетен дефицит от 3% само заради пенсиите, алармира гостът и попита откъде ще дойдат необходимите 3 млрд. лв.

"Вчера политици излязоха на протеста с идеята да се присъединят към нас, но бяха доста позорно изгонени. Не искаме политически сили да яхват протеста ни. Исканията на бизнеса трябва да бъдат изпълнени", каза още председателят на Българското обединение на шофьорите.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поп Алигорко

    49 3 Отговор
    Президентът пари не дава ! Това е работа на Премиера !!!!

    Коментиран от #18

  • 2 Бамбука

    54 5 Отговор
    Проблемите им били от последните 4-ри месеца ? Ами аборигени платени от оня раздутия от близкото село, дето го направиха град.
  • 3 пешо

    57 10 Отговор
    боклуците на мутрата , бакшиши , ресторантьори или бранша на мутрите .

    Коментиран от #11

  • 4 Мислещ

    31 10 Отговор
    И преди някой платен трол или Бай Ганьо да чита (неизбежно) защо при тиквата са си мълчали, да му напиша и тук, че това в момента е демокрация (в сравнение с това при тиквата, де) и само защото при тиквата всеки го беше страх не значи, че и сега трябва да си трае.

    Коментиран от #6, #10, #19, #22

  • 5 Баце

    20 5 Отговор
    Върнете ме аз ще сложа капепетата
  • 6 Мислещ

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Хе хее, даже ме изпревариха.
  • 7 И какво

    18 5 Отговор
    иска Менса? На бакшишите пък никой не им пречи!
  • 8 Жоро

    22 7 Отговор
    Да си гледат работата и без това масово там се перат пари на олигарсите, а шоферите са некадърни с купени книжки, че и нахално удрят с курса.
  • 9 РЕАЛИСТ

    33 8 Отговор
    Тия щяло да блокират страната. Радев или премиера Янев могат да изрекат култовата фраза на Петър Младенов" Най добре е танковете да дойдат. Сега се сетиха да протестират всички, като видяха служебно правителство.
  • 10 Това вече

    8 12 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    не е демокрация, а плутокрация.

    Коментиран от #14

  • 11 Айде и ти сега

    10 19 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Абе ако всички, които се надигат са хора на Боцик пак ще има 121+ депутати наесен хахаха
  • 12 иди ми дойди ми

    6 13 Отговор
    Българското обединение на шофьорите заплаши, че ще блокира страната. Е,ТЕ СЯ СИ Е.....А МАЙКАТААААА! Майчето да се ангажира да говори с шофьорите. Инача хляб няма кой да ни докара в магазина.
  • 13 трясъ

    13 1 Отговор
    Не е демокрация,а цирозикация.
  • 14 Мислещ

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Това вече":

    По принцип да, има за какво да се протестира, но демократичното е иманно да се чува думата на хората и активно да защитават интересите си. Когато правителството го е страх от хората, това е демокрация. Когато е обратното, е тирания.

    Коментиран от #20, #21

  • 15 jeevs

    31 3 Отговор
    И какви са ви проблемите през последните 4 месеца? ..Не работихте ли,държавата ли ви възпрепятства,разруши институциите ли(които бяха тотално сринати)....какво точно ви се случи през последните 4 месеца?.. Може би опита да се въведе някаква законност и нормалност в пробута ни държавица?
  • 16 вижда се

    23 4 Отговор
    Боко раздава от шкафа с евра на поразия. Радев ще го докара до просешка тояга.
  • 17 3.14К

    32 2 Отговор
    Всички, които кротуваха 12г., сега да се обърнат към тези дето са ги родили! Цялата организация и финансиране, са от престъпната мрежа на толупа. Да блокират и да вървят на ..........та си, както казват пловдивчани.

    Коментиран от #47

  • 18 Селянин

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Поп Алигорко":

    Нали трябва да върви пропагандата...те проблемите има са от вчера, нали? Досега къде бяха?
  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    😃😃😃😃😃😃😃😃 опитваш се да мислиш , е по-точно ‼️ Това че си се снишавал пред Буци и се пъчиш , когато Буци не е на власт - НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СИ СМЕЛ ‼️ В твоите очи може вече да си орел , но утре , ако дойде Буци ще станеш същия гол охлюв‼️
  • 20 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мислещ":

    😃🙃😃🙃😃🙃Когато правителството го е страх от хората, това е демокрация. Когато е обратното, е тирания😃🙃😃🙃😃🙃
  • 21 БАЙ Х@Й ‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мислещ":

    Извинявай, ти с какво мислиш ❓❓❓ може би с Глутеус максимус‼️

    Коментиран от #25

  • 22 БАЙ Х@Й ‼️

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    "Роденият да пълзи не може да лети!" e написал Максим Горки‼️
  • 23 Б.О.Ш.

    2 1 Отговор
    БОШ ЛАФ😉
  • 24 big

    14 4 Отговор
    Стига с тези глупости! Той ги подкрепя, но нищо не може да направи, въпреки че кабинета е "негов"! Явно всички тези протести са един вид политическа игра на ГЕРБ, т.е. организаторите са яко вързани с тях. Всички парични въпроси се решават на друго място!
  • 25 БАЙ Х@Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    😃😃😃 Още ли търсиш какво е Голям седалище мускул , та не си сложи и там минуса ❓❓❓
  • 26 И всичко

    4 1 Отговор
    Това се случва заради рязката промяна на начина на живот предизвикана от така наречената пандемия.
  • 27 ДАЙ

    10 4 Отговор
    Тъпите бакшиши мислят с един клиент да си изкарат плана и да си лягат :( И тройни да направите тарифите най много изобщо да нямате клиенти

    Коментиран от #35

  • 28 МУТРИТЕ

    1 0 Отговор
    НИЕ ПРАВИМ МИТИНГИТЕ СРЕЩУ СЛ.ПРАВИТЕЛСТВО. И НИЕ БОКО ИСКАМЕ ДА СМЕ В ПАРЛАМЕНТУ..НИЕ СМЕ ДЕСИДЕНТИ.
  • 29 Перо

    8 2 Отговор
    Закъснели мутрафони от криминалния сектор:заведения,зарази,наркомани,проститутки,крадци,алкохолици,психари и целия рисков сектор протестиращи,защо не протестирахте последните 12 г.,през времето,когато вашия шебек сътвори лунния пейзаж на кочината?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Перо

    6 3 Отговор
    Няма ли прокуратура за тоя дрисльо,който дава срокове на президента. Такива може да дава само на оня смрадлив толуп от Банкя!

    Коментиран от #39, #41

  • 32 Радков Кой си ти та ще блокираш държава?

    10 4 Отговор
    Че си Гербер е Ясно, но много се изхвърля!! По спокойно, дали сте срок на Президента, вие Терористи ли сте, връчвате Ултиматум на Президента на Държавата?? Ще Ядосате народа в крайна, сметка! Разиграване Народа заради Политическите игри на Борисов!! ИМА Ковид 19Навсякъде по света има Ограничения и някакви мерки, които трябва да се Спазват!! А вие двата Ултиматум на Държава, Народ и Президент!! Както правят Терористите! ГЕРБЕРИ ОТ КОТИЛОТО НА БОРИСОВ!!

    Коментиран от #40

  • 33 Карл Маркс

    2 1 Отговор
    На Дебели Депесар фирмата Yelo!
  • 34 даяджия

    2 4 Отговор
    бърже викнете ДАЙ да ги глобява тия бакшиши, по закон нямат право на стачки, пише го в закона !

    глоби, и само глоби

    ДАЙ да не спи а да глобява !!!!!
  • 35 бакшиша

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "ДАЙ":

    ходи пеш па ти бе, кат нямаш пари що се качваш на такси?

    купи си кола

    къде в белия свят таксито е за бедни?
  • 36 Павел пенев

    2 2 Отговор
    Всички тези организации все още работят по законите и правилата приети от ГЕРБ а не от служебното правителство назначено от Президента. Идете да протестирате в Банкя уважаеми крадци и престъпници на Алибостанбегов,тъй като от там идва поръчката за тези протести.
  • 37 БАКШИША

    3 1 Отговор
    АЛОО, ОНЯ ЛОБИСТКИ ЗАКОН ЗА НОВИТЕ КОЛИ ЗА ТАКСИТА, ДО КОГА ЩЕ Е ВАЛИДЕН?

    АВТОБУСИТЕ ЗАЩО НЕ СА ЧИСТО НОВИ? ИЛИ ТЕ ЗАЩОТО ВОЗЯТ ПО 50 ЧОВЕКА МОЖЕ ДА СА СТАРИ А?

    А САМОЛЕТИТЕ И ТЕ ЛИ СА НОВИ

    А ВЛАКОВЕТЕ НОВИ ЛИ СА?

    ЗАЩО САМО ТАКСИТАТА ИСКАТЕ ДА СА НОВИ ЗАЩО?

    АМАН ОТ ЛОБИСТИКА И ПИСАНЕ НА ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ
  • 38 Африканец

    4 4 Отговор
    Радев сега да се оправя с тях. Щото , докато Бойко беше на власт, Радев постояно дуднеше, че мерките били прекалени , че бизнеса се задушавал и още други такива. Да го видим сега Радев, как ще даде въздух на бизнеса. Нещастен, червен фатмак.
  • 39 ОПОЗИЦИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Перо":

    ЕИ ПИНГВИНАДЖИЯ ВИДЯ СЕ КОЙ Е ДРИСЛЬО ТВОЯ ЛЮБИМ КУМИР А ТИ ЩЕ ПЛАЩАШ СМЕТКАТА АЙДЕ ХВЪРКАЙ
  • 40 ЧОБАНИН

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Радков Кой си ти та ще блокираш държава?":

    АМИ АДЕ ДА СА ЯДОСАТЕ ЩОТО НИЕ СМЕ ВЕЧЕ БЕСНИ И ВИ ЧАКАМЕ ДА СЕ ПОКАЖЕТЕ ОТ ДУПКИТЕ СИ И ТОГАВА ЩЕ СЕ МОЛИТЕ ДА ВИ БИЕ ПОЛИЦИЯТА
  • 41 СОДОМИТ

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Перо":

    ИМА ПРОКУРАТУРА НО Е ЗАЕТА ПДГОТВЯ ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ РАДЕВ РАШКОВ ДОНЧЕВА МАНОЛОВА СПЕЦОВ ХАДЖИГЕНОВ И Т Н
  • 42 Биби Долапчиев

    0 1 Отговор
    Асвалто грее лъзга се леко,камионо праши иде од далеко.Бабата оди по пъто и маа на колата! Шофйоро спира колата,качва бабата! Асвалто грее лъзга се леко,камеоно праши иде од далеко!Момата оди по пато и маа на колата.Шофйоро спира колата,изгъчва бабата и качва момата! Асвалто грее..........
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 БОКОКРАД

    2 0 Отговор
    БАКШИШИТЕ ПЛАЧАТ ЗА ДЪРВЕН ГОСПОД , МАРОДЕРИ ПОТНИ НЕКЪПАНИ ! СМРАД !
  • 45 КРАДЦИ ЗАТВОР

    1 0 Отговор
    БАКШИШИТЕ - НА БОЙКО ПЛАТЕНИТЕ МЕКЕРЕТА
  • 46 ХИТРЕЦИ

    0 0 Отговор
    БАКШИШИТЕ И ТЕ БИЛИ БИЗНЕСМЕНИ , ОСОБЕНО ТИЯ С ПОТНИЦИТЕ И С ТЪМНАТА КОЖА , С ЦИГАРИТЕ И С ЧАЛГАТА -- КРЪЧМАРИТЕ И ТЕ БИЗНЕСМЕНИ - ПОМИЯРИ КАТО ШЕФА ИМ ! ХРАНТУТНИЦИ
  • 47 Респект

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "3.14К":

    Много си прав! Някак си народа ни гледа само следствието, а сякаш причината не желае да я види. А тя е дванайсет годишно безразборно харчене от правителството на Борисов. И изведнъж олеле мале. А Борисов потърква ръце и се кани пак да яхва този изстрадал народ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове