Last news in Fakti

9 Септември, 2021 16:55 5 143 50

Явор Дачков: Ако ИТН искаха да изчегъртат ГЕРБ, можеха да го направят като с Дончева

  • явор дачков-
  • герб-
  • татяна дончева

Според журналиста, Татяна Дончева е осветлила част от задкулисието около ИТН и затова е била "отстреляна"

Явор Дачков: Ако ИТН искаха да изчегъртат ГЕРБ, можеха да го направят като с Дончева - 1

"Ако "Има такъв народ" искаха да изчегъртат ГЕРБ, те можеха да го направят успешно, както направиха с Татяна Дончева, но те предпочетоха да хвърлят енергията си към протестните партии". Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков и добави, че не вярва на твърденията на ИТН, че депутатката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" се е опитвала да купи някого.

"По-скандални са нейните изказвания за колегите ѝ Николай Хаджигенов и други хора. Те я осветиха и изхвърлиха от политиката, защото не виждам за кого тя ще се закрепи на следващите избори след тези скандални разкрития", смята той.

Според журналиста, Татяна Дончева е осветлила част от задкулисието около ИТН и затова е била "отстреляна". По думите на Дачков вулгарността на хората от ИТН се е пренесла върху Народното събрание.

"Последните два парламента ни върнаха в началото на прехода. Това е просто хабене на енергия. Парламентаризмът се завърна, но не като дебат за общото благо, в който се изяснява накъде трябва да поеме страната. А като изтощение през страсти и пилеене на енергия, които по-скоро служат за забавление, но не и за управление. 45-ият и 46-ият парламент бяха абсолютно неефективни и моята оценка е по-добре да не се беше завръщал парламентаризмът в такъв вид", коментира Дачков.

Според него управлението на ГЕРБ не е било по-добро, но е за предпочитане, което го потвърждава и социологията с проучване на общественото мнение, сочещо, че на следващите избори ГЕРБ ще са първа политическа сила: "Голяма част от обществото не иска ГЕРБ да изчезне от политическата сцена, както им се искаше на протестните партии".

Явор Дачков направи прогноза в следващия парламент може да бъде съставено правителство около ГЕРБ.

"Няма условия за нов проект, тези очаквания ми се струват пожелателни от хората, които са срещу ГЕРБ. Първо - избирателната активност няма да е висока. Второ - твърдите ядра ще се запазят. Кирил Петков и Асен Василев могат да вземат малко гласове от "Демократична България" и разочаровани от Слави Трифонов, ИТН все пак ще остане значима политическа сила. Не виждам Петков и Василев откъде ще вземат гласове, за да станат водеща политическа сила, че да донесат промяна", каза журналистът във връзка с непотвърдената информация за евентуален политически проект на двамата служебни министри.

Дачков подчерта, че, ако влезе в следващото Народно събрание проект на Петков и Василев, това ще "потопи" ИБГНИ.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванчо

    44 11 Отговор
    Тая продажна подлога кво пак се изказва, вместо да се скрие в някоя хралупа
  • 3 Няма как

    45 13 Отговор
    Слави го е страх от Боко, жалкаp!

    Коментиран от #48

  • 4 младенов

    20 9 Отговор
    дачков не е платена мисирка , не не е . предлагам за президент на гепи
  • 5 Българка

    48 13 Отговор
    Явор наистина се оказа голямо дърво! Но гнило! Какво правителство около ГЕРБ? Та върхушката им е за затвора! Те попиляха България! За тях гласуват калинки, които смучат парите на данъкоплатците, обръчите фирми и тяхната рода! ГЕРБ не са партия, те са ОПГ, шайка за лично облагодетелстване с незаслужени постове, пари и власт!
    Освен това те са верни на омертата, но в момента са се хванали за гушите и искат да детронират вожда, който яко се 0с.а

    Коментиран от #14

  • 6 Човечец

    12 49 Отговор
    Колко много ви се иска гласовете на ИТН да отидат някъде, но няма така да стане. Аз като гласоподавател на ИТН, заявявам че пак ще гласувам за ТЯХ.

    Коментиран от #13

  • 7 бачо

    28 3 Отговор
    "Cпoрeд нeгo упрaвлeниeтo нa ГEРБ нe e билo пo-дoбрo, нo e зa прeдпoчитaнe, кoeтo гo пoтвърждaвa и coциoлoгиятa c прoучвaнe нa oбщecтвeнoтo мнeниe, coчeщo, чe нa cлeдвaщитe избoри ГEРБ щe ca първa пoлитичecкa cилa"- Сега почват да ни облъчват ,няма се учудя че едва ли не при управлението на гепи сме били толкова добре ,не че са спрели ,ама следващите два месеца ще е голямо облъчване

    Коментиран от #19

  • 8 Слави Трифонов

    17 27 Отговор
    Татяна Дончева дори съпартийците и се отказаха от нея, защото знаят, е случката е истина.
  • 9 67778

    12 36 Отговор
    Когато по ИТН плюят Дачков, ГЕРБ, Дойче Веле, всичколозите и т.н това само доказва, че ИТН са единствените, който не са свързани със задкулисието.
  • 10 ИТН е Слави

    28 9 Отговор
    А Слави е Слаби в държавния живот.Силен в шоуто и въздух извън него.Сигурен съм че съжалява жестоко,задето се намеси в"политиката"..

    Коментиран от #28

  • 11 Аха

    21 9 Отговор
    Не ме интересува този какво мисли , ясен е отдавна
  • 12 Нали

    10 5 Отговор
    са им години наред дялкан бастун , как да ги изчегъртат ?
  • 13 Ти си

    31 6 Отговор

    До коментар #6 от "Човечец":

    жалко човече, след като пак ще гласуваш за недоразумението ИТН

    Коментиран от #37

  • 14 А бе другарко

    9 27 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Къде си тръгнала с тези слаби крави.Народа показа по категоричен начин,че иска ГЕРБ да управлява.А какво искате комундрелите е без значение. Пак ще духате супата.

    Коментиран от #21

  • 15 Чака-рака

    35 7 Отговор
    ИТН обслужи задкулисието по пълна програма! Куцият Чалгар се подигра с българите. Тежки зависимости на вицаджията и посредствен чалга певец. И той от продавач на мартеници забогатя ставайки шут на задкулисието и забавлявайки мутрите!

    Коментиран от #38

  • 16 пешо

    8 7 Отговор
    дърт ляв съединител .
  • 17 Калинке

    11 11 Отговор
    Марш да лижеш на тиквата подметките, с ИТН не се занимавай, далече си от истината.......
  • 18 НЯКОЙ

    19 4 Отговор
    Петков и Василев нищо няма да взимат, защото хората ще тичат, за да гласуват за тях!
    И Вие г-н Дачков го знаете, но липсата на съвест Ви пречи да кажете истината!
    Или може би сте се продали и Вие за пари, които казват че не миришели, но хората които ги вземат се размирисват! Но вонята вече се разсейва и народът вижда ясно кои са продажниците!
  • 19 Комунист

    9 26 Отговор

    До коментар #7 от "бачо":

    Разбира се,че при ГЕРБ бяхме по добре.Да не би сега да живееш по комфортно, отколкото при Боко.Цени до небесата а заплати и пенсии същите.Сега живея два пъти по бедно,защото фърчилото размахваше юмруче и разединяваше народа.И докъде докара държавата. До кривата круша.

    Коментиран от #23

  • 20 Мнение

    13 4 Отговор
    Дачков-Квачков говори малко в сферата на конспирациите.
  • 21 Абе господине

    19 7 Отговор

    До коментар #14 от "А бе другарко":

    Кога ще сгрееш че вашият "герб" освен позивни за повръщане друго не предизвиква?! То и БКП се сгромоляса,камо ли вашата мижава и крадлива калинкаджийска сбирщина от ганьовски простаци..

    Коментиран от #22

  • 22 А ,бе господине

    6 9 Отговор

    До коментар #21 от "Абе господине":

    Защо изборните резултати показват друго.И то по правилата на фърчилото.Толкова ли е трудно да го схванеш!?А,че е мъка за за вас ,мъка е .Но никой не ви е виновен,че сте некадърници.
  • 23 бачо

    15 6 Отговор

    До коментар #19 от "Комунист":

    Това е благодарение на вашето слънце,капаните които е заложил,всички калинки по държавната администрация са все хора на гепи и не на последно място има един каскет който брани точно всички от гепи,така че не ми излизай с тезата за високите цени на президента,толупа е готов на всичко да спаси кожата даже ако трябва да фалира цялата държава само и само да спаси кожата

    Коментиран от #24, #41

  • 24 Комунист

    8 11 Отговор

    До коментар #23 от "бачо":

    Бачо,нали знаеш на калпавия,какво му пречи!?Че и твоята работа е същата.Когато си некадърен ,търсиш причини.И обратното ,кадърен ли си ,решаваш проблемите.И пак ти повтарям (може пък да схванеш),сега живея два пъти по трудно отколкото при Боко.При тия цени до небесата.

    Коментиран от #33

  • 25 трак

    10 5 Отговор
    Дачков пак се изказа и замириса на лошичко.
  • 26 Начо

    11 5 Отговор
    Този по ъкъл и интелект може да го сравним с г-н Борисов еднакво т..и
  • 27 не съм му фен

    18 4 Отговор
    Но е абсолютно прав е Дачков в случая.
    ИТН спасиха към момента гербаджийските корумпета и Гешев , изпълниха успешно поръчката от Сарая.
    Нали виждате вече какво става. Всички нахранени от гербаджиите сектори в държавата започнаха да обявават един през друг протести.
    ИТН смачка справедливия портест на обикновените хора и създаде възможност ГЕРБ да се мобилизира чрез фирмите , които са били на хранилка.
    Долен лъжец е предател е Чалгаря.

    Коментиран от #29, #34

  • 28 това е проект

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "ИТН е Слави":

    Изобщо не съжалява продажния Чалгар. Получил си е обещаното от Сарая и Гешев, защото изпълни поръчката. А я изпълни със съдействието на чалгализираните ( опростачени) българи, които го вкараха в парламента.
  • 29 Десен гербаджия, син на комунист

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "не съм му фен":

    Прав си! Гербаджийската власт се окопити и пак изправи глава. Троловете им в интернет се мобилизираха и яко пропагандират. Ако им дойде акъл да низгвернат простия от Банкя, току виж пак да управляват със всичките непострадали бухалки на властта.

    Коментиран от #30

  • 30 Нали ви дадоха

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Десен гербаджия, син на комунист":

    Възможност да се докажете.Защо не направихте правителство и да управлявате!?Ама управлението на държавата не е като да харчиш по форумите.Пълна скръб сте ,другари .
  • 31 Макробиолог

    0 7 Отговор
    Не се притеснявайте,слафи каза--ше има пр-во на всяка цена
  • 32 Айде пак

    11 3 Отговор
    Нема такъв АНАЛизатор, устата му е пълна с глупости сам, герберско мекере
  • 33 Айде пак

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Комунист":

    Това дето го говориш няма нищо общо с истината!

    Коментиран от #40

  • 34 XXL

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "не съм му фен":

    Хахахах, такава глупост си написал
  • 35 Пак

    8 2 Отговор
    ли тролиш лъжи и манипулации мекотело? Жалък си!
  • 36 оня с коня

    8 10 Отговор
    Е нали "ГЕРБ умре","Никога повече ГЕРБ","Борисов при бай Ставри","ГЕРБ при НДСВ" и и още,и още,и още...лакърдии?!Ама били се окопитили и току виж - пак ще управляват...!Естествено че след като Слави ще се срине дори и под БСП,а "Изправи се" след Позорното напускане на Дончева е абсурдно да влязат в следващото НС.И те е въпроса дали ГЕРБ ще са безспорно първа сила,а С КОЛКО Процента ще са пред Втория,т.е трябва да са Най-малко 10-15%.Нормално е да станат и повече,щото Народът едва издържа с тия Цени,а и Безработица и Мигранти като се прибавят,Борисов БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ поема Кормилото на Държавата!Няма да му е лесно обаче след Хаоса,наследен от Радев...
  • 37 Дай

    4 10 Отговор

    До коментар #13 от "Ти си":

    боже да има повече "жалки" човечете с морал и ценностна система и по малко "не жалки", мразещи се и продаващи! Хората с мозък и ценности, разбира се, че ще гласуват за единствената партия с морал, достойнство и принципи ИТН!
  • 38 В три

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Чака-рака":

    изречения, изреди опорките и сега как мислиш!? Дали стана истина? 😂 Не иначе не изглеждаш като първолак с лукче в устата! 😂
  • 39 Павел пенев

    5 7 Отговор
    Намери се един коректен журналист,който да каже ясно,че ИТН са креатура на ГЕРБ-резервен вариант на престъпника от Банкя.

    Коментиран от #44

  • 40 Комунист

    5 7 Отговор

    До коментар #33 от "Айде пак":

    И ,коя е истината ,ДРУГАРЮ.Не е ли вярно,че фърчилото настрои народа един срещу друг. Не е ли вярно,че цените хвръкнаха двойно.Не е ли вярно ,че така наречената алтернатива и за чеп на зеле не става.Може да се напише цял роман ,но няма смисъл.

    Коментиран от #43

  • 41 СОДОМИТ

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "бачо":

    КВИ КАПАНИ БЕ НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ГО ВКАРАТЕ В ЗАТВОРА /ПОМНИШ ЛИ КАК СЕ ПЕНЯВЕШЕ РАШКОВ/ ДА АМЕ НЕ ЩО ЛИ ЩОТО НЕ МОЖЕТЕ С НАГЛИ ЛЪЖИ НЕ СТАВА АДЕ НАЛИ КЛИПЧЕТАТА БЯХА ИСТИНСКИ ЩО НЕ СТАВАТ ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО /ГЕШЕВ Е ВИНОВЕН/ ВСЕКИ ПРОКУРОР МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ СЛЕДСТВИЕ НО И НАЙ НАДЪХАНИТЕ ВИ ФЕНОВЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИЗЛАГАТ ДОРИ И ТЕЯ ПРЕД ПЕНСИЯ ДОРИ И ЗА ДОСТА ПАРИ
  • 42 тъкача

    3 0 Отговор
    И какво ще ги правим тия кавали като вече сме ги избрали...
  • 43 Айде пак

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Комунист":

    Тва е всичко е резултат на едно предишно крадливо управление. Ти подкрепяй който си искаш, само че истината е друга
  • 44 Павелеее

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Павел пенев":

    Намали ракиите, че се излгаш
  • 45 Пасольството на ФАЩ

    1 0 Отговор
    А Гешев какво да го правим?
  • 46 Не мога

    1 2 Отговор
    Да повярвам къде са тези българи които се кълняха пред Левски и Ботев. Единствено останаха ВЪЗРАЖДАНЕ и да видим какво ще направят К. Петков и А. Василев.
  • 47 dron

    2 0 Отговор
    Явор дачков беше рупор на иван костов /всяка неделя в прайм-тайма
    плещеше глупости,впоследствие се покри и изплува като яростен антигебераст/аферата "галера" той я изкара на светло/ и от няколко месеца рязко обърна резбата и взе да целува задните части на тиквата!
    Това е за перото на Алеко Кокстантинов .Аз подобно падение не мога да опиша.
  • 48 Хаха хаха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Няма как":

    Плямпалото Борисов го е страх да се кандидатира за президент!
    Защото ще загуби катастрофално от Радев!
    И ще стане за резил!
  • 49 КЪРЛЕЖИ

    1 0 Отговор
    ЯВОРЕЕЕ , АМА ДОРИ И БОЙКО НЕ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ КАТО МАЯ И ДОНЧЕВА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ , ЧЕ И ЙОНЧЕВ Е ТАМ НЕЙДЕ - ТО БИВА НАГЛОСТ ТО БИВА НАХАЛСТВО АМА КАТО ТЯХНОТО НЯМА НИКЪДЕ ......................... ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КЪДЕ СА - ОСТАНАХА В ЕЛЕКТОРАТА И НЕГЛАСУВАЩИТЕ - БРАВО НА ТОШКО !
  • 50 БОКОКРАД

    1 0 Отговор
    ТОЗИ И МИНАЛИЯ ПАРЛАМЕНТ , СИ БЕШЕ КАТО НАШИЯ СОФИЙСКИ БИТАК И СТОКАТА ТАМ ........................................ БОКЛУЦИ --- А ПРЕДИШНИТЕ И СЛЕДВАЩИЯ - ОЩЕ ПО ЛОШО , ИЗМЕТ НЕНУЖНА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове