11 Септември, 2021 20:39 6 440 67

Проф. Иво Петров: Инфекцията активизира образуването на тромби, а не ваксините

  • ваксинация-
  • иво петров-
  • тромби-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • заразени-
  • здраве-
  • кардиолог

Кардиологът е категоричен, че смъртните случаи след ваксинация са единични

Проф. Иво Петров: Инфекцията активизира образуването на тромби, а не ваксините - 1
Снимка: БГНЕС

Атеротромбозата е един от най-големите убийци на нашето съвремие. Тази форма на тромбоза, която е предизвикана от агресивността на атеросклеротичния процес, засяга всички сегменти от съдовата система – мозък, сърце, периферни съдове.

Това каза за БГНЕС кардиологът проф. Иво Петров, който участва в 11-то издание на Балканския Ендоваскуларен Конгрес, където се обединяват усилията на 7 медицински специалности. Атеротромбозата е един от най-големите проблеми в световен мащаб, не само в България.

„На атеротромбозата се пада повече от 50% от смъртността в България“, заяви той. Според него COVID инфекцията е причина за активизиране на склонността към тромбообразуване и в много редки случаи ваксините. „Съотношението между атеротромбози от инфекцията и ваксините е многократна, най-малко разликата е стократна. Имаме огромен проблем за пациентите, които са положителни на COVID-19 и много малък проблем с тези, които са ваксинирани“, коментира кардиологът.

Той поясни, че преди няколко седмици е излязло голямо проучване, в което се казва, че при ваксините, базирани на иРНК, проблемът от възникването на тромби е много малък.

Попитан дали може да предотвратим образуването на тромбози, проф. Петров каза, че отговорът е да. „Има както промяна на стила на начина на живот, така и медикаменти, които могат да окажат превантивно въздействие, т.е. да предпазят пациента от образуване на тромби. Това са активни медикаменти от гледна точка на тромбообразуването и те са антикоагуланти, антиагреганти, вазодилататори. Това са медикаментите, които играят съществена роля в предпазването и лечението на съдовите заболявания“, посочи медикът. По отношение на застрашените, той каза, че това са хората, които имат фамилна предразположеност, диабетици; хората, които имат повишени нива на холестерола, повишени нива на тромбоцитите и препоръча във време на пандемия и вълна да бъдат по-бдителни към здравето си.

Проф. Петров коментира, че макар да живеем повече от година в условия на пандемия, все още има много неизвестни, други вече са известни. „Знаем тригерите, това което пуска като спусък патологичния процес, но когато напредне прекалено много процесът нямаме много възможности. Трябва да се внимава в най-ранните фази, но инфекцията трябва да се поеме от специалисти, така че да се предпазят пациентите от следващи усложнения“, обясни той и добави, че хората умират както от вируса, така и с него затова призовава обществото да се ваксинира. Според него това би облекчило натиска върху здравната система.

Кардиологът е категоричен, че смъртните случаи след ваксинация са единични, т.е. това е изключение от правилото. От думите му стана ясно, че между 15-19% от пациентите, които умират, имат някакво сърдечно-съдово засягане, което най-често се дължи на тромбоза. По време на Конгреса беше обсъдена темата за създаването и организирането на центрове за лечение на исхемичен мозъчен инсулт, като специалисти от Англия, Германия и Америка споделиха опит.

В България едва сега започва организация по създаването на такива центрове, а ендоваскуларното лечение дотолкова е най-ефикасният метод за лечение на мозъчен инсулт в острата му фаза, че необходимостта от брой лекувани пациенти е едва 2,6 пациента, за да бъде спасен един човешки живот. А всеки 6 минути закъснение за неговото приложение намаляват с 1% шанса за добър резултат при всеки конкретен пациент. Колаборацията между специалистите е ключова за успеха на ендоваскуларното лечение при мозъчен инсулт. В исторически аспект това е лечението с най-гигантски не само пациентски, но и здравеопазен ефект в историята на медицината. Създаването на такива центрове у нас ще е огромен скок напред.

Мозъчният инсулт е най-големият инвалидизатор на нашето съвремие и ако може да бъде лекуван навреме – хората, които преминават през него, ще могат да продължат да бъдат полезни на обществото. Освен това недобре лекуваните и нелекуваните пациенти генерират много повече разходи за здравната система. Заболяването е водеща причина за смъртност и у нас. На година в България се регистрират над 35 000 случая на мозъчни инсулти, или около 100 на ден. От тях 7000 завършват с летален изход. Друг голям акцент по време на конгреса ще бъде модерното лечение на сложна аортна патология - аневризми и дисекации, както и ендоваскуларно лечение на хронична обструктивна белодробна хипертония.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРЯХ

    122 19 Отговор
    ВСЕКИ ЛЪЖЕ В АДА ДА ГОРИ!ЛЪЖАТА КОРОНА И ЛЪЖАТА ВАКСИНА!

    Коментиран от #2, #5, #11, #30, #39, #54

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чао мангъроиди

    12 106 Отговор
    Сбогом боклуци.

    Коментиран от #64

  • 4 др Гей Билтс

    130 8 Отговор
    Така де, има ли значение след като сложиш ваксината и се заразиш, след като ти е компрометирана вече имунната система. Ще пишат тромбозата в следствие на Ковида, не на ваксината. Почвам да се чудя, аз като не съм медицинско лице, повече вдявам от тия коне с капаци.
  • 5 не лай

    14 89 Отговор

    До коментар #1 от "ГРЯХ":

    Още от началото на пандемията е ясно , че преболедувалите вируса получават инсулти и тромби .

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Спешно

    37 6 Отговор
    Бюро по труда Младост обявява свободно вакантно работно място за кандидат Президент , Република България подкрепен от ГЕРБ , поради липса на желаещи , може и от ромски произход ,може и с основно образование
  • 7 др Гей Билтс

    66 8 Отговор

    До коментар #5 от "не лай":

    Получават тробози, защото се залежават в легалата. Така става и след такива с операции, или продължително лежащоболни. Кръвта не циркулира правилно и се получават тромби в повърхностните и дълбоките вени, обаче от ваксината получаваш докато си в движение.. Както си вървиш, падаш и заминаваш.
  • 8 Айде на

    78 10 Отговор

    До коментар #5 от "не лай":

    бас,че тези с ваксините получават тромбози в пъти повече.
  • 9 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    49 4 Отговор
    Аман от пруфесуре

    Коментиран от #26

  • 10 Санитар

    49 2 Отговор
    Всяка инфекция активизира образуването на тромби и затова хората със сърдечни проблеми пият аспирин и др разреждащи кръвта лекарства.Тромбите са защитна част от организма и запушват течовете по кръвоносната система докато се възстановят.Без тромбоцитите ще умрем на момента от кръвотечения на нос, уши,венци и др

    Коментиран от #12

  • 11 розово

    64 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРЯХ":

    Стреса . Медицинските капацитети да кажат нещо за стреса създаден от политиците за които гласуваме ?

    Коментиран от #43

  • 12 др Гей Билтс

    17 6 Отговор

    До коментар #10 от "Санитар":

    Сигурно е така, ама във всички ваксини има една синя кръв на едни специални раци, дето е най-силният коагулант в природата.

    Коментиран от #32, #62

  • 13 бхбб

    47 8 Отговор
    Ще видим колко ваксинирани ще умрат от тромби и колко неваксинирани. Тогава ще стане ясно и ще се разбере кой ще ходи при бай Ставри. петров със сигурност.
  • 14 Vladi

    52 3 Отговор
    Продавам женско прасе на една година , може и бартер за димплома за Доцент или Професор
  • 15 Сърдечния

    53 6 Отговор
    лекар рече да се ваксинираме.
    Няма да се ваксинираме.
  • 16 Vladi

    54 2 Отговор
    Да бе да , а ваксините са много полезни за здравето съдържат всички витамини и минерали , удължават живота на хората , разкрасяват , подмладяват и са напълно безплатни , подарък от добрия чичко Бил Гейтс с любов
  • 17 Сандо

    57 2 Отговор
    Сутрин професор,през деня професори,вечер-пак.Цялото професорско войнство е мобилизирано да ни обработва всекидневно,от сутрин до мрак.А аз се питам:Кои са повече,професорите или генералите и от кои имаме по-голяма полза?

    Коментиран от #24

  • 18 За овце

    38 4 Отговор
    Колега Петров, моля, гледайте си кардиологията. Инфекциозните заболявания оставете на инфекционистите. Стига с всичкоразбирачеството. Колкото до ИЛАП, понеже от години не може да я "поделят" кардиолози, хирурзи и специалистите по образна диагностика, където по начало и е мястото, положението с кадрите е плачевно, а апаратурата неподходяща.

    Коментиран от #21

  • 19 За овце

    27 1 Отговор
    Нищо няма да се разбере. Обективна информация не се събира.
  • 20 комон сенс

    34 2 Отговор
    Проблемът е в това, че господин кардиологът не може да е сигурен в нито едно от твърденията си. Те не са върпос на изучаване и практикуване на кардиология а на събиране на достоверни данни и статистическата им обработка.
    Съответнбо, той знае това, което всички знаем. А това, коетъо знаем, не подкрепя неговите рекламни твърдения.

    Ако доктора има други данни - които не са изнесено от СЗО и СДС, да вземе да ни осветли, а не да говори на прионципа ЕЖК!
  • 21 не се обиждай

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "За овце":

    На всички нещшо си "лози" сте коне с капаци. Питайтъе холистите!

    Коментиран от #28

  • 22 ИВАН

    40 4 Отговор
    Всеки знае вече целите на медицинския фашизъм, който служи единствено на едрия капитал - редуциране на човечеството, така че акъл не щем от убийци милионери
  • 23 Hoho Boho

    37 4 Отговор
    Това ми хареса.
    Досега всеки загинал при ПТП, който има пложителна проба - причината беше Ковид.
    Сега всеки ваксиниран, ако му стане нещо - причината е Ковид.
    Има еволюция в научното мислене

    Коментиран от #29

  • 24 щом питаш

    31 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сандо":

    Най-много са рекламните агенти.
    Това е голявма мистерия на нашата епоха. Защо си дават толкзо много зор да рекламират. Един ден ще разберем или ако не ние, то наследниците ни.

    Коментиран от #25

  • 25 верно е

    29 4 Отговор

    До коментар #24 от "щом питаш":

    И на тоя са му платили да бръщолеви глупости.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ГЕРБ

    5 19 Отговор

    До коментар #25 от "верно е":

    На тоя баце не можеш да му стъпиш на върха на малкият пръст

    Коментиран от #34

  • 28 За овце

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "не се обиждай":

    Не че нещо, но хайде първо да се научим на "четмо и писмо", за да се разбираме.

    Коментиран от #33

  • 29 ГЕРБ

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Hoho Boho":

    Не се обеснявай с тези тъпот....
  • 30 Абсолютно нищо не лъже.

    10 27 Отговор

    До коментар #1 от "ГРЯХ":

    Абсолютно верни неща казва. Който има проблеми след поставяне на ваксина почти със 100%сигурност би умрял ако се зарази без да е бил ваксиниран. Преди да се ваксинира човек е редно да си направи определени кръвни изследвания. То е редно и всеки над 45 - 50 да си ги прави поне веднъж на 2 години, за да се предотврати рискът от тромбози, инфаркти, инсулти. Аз например имам генна мутация и тромбоцитите ми са повече от 2 пъти над горна референтна граница.Рискът и за тромбоза в следствие на това е многократно по-висок при мен, отколкото при останалите хора. Много хора и не подозират, че са абсолютно застрашени всеки момент да получат инфаркт или инсулт. Няма външни признаци заболяването. Ако човек като мен се ваксинира, а не приема антикоагуланти и антиагреганти е 99,9%сигурно че би умрял от тромбоза. Поне 3/4 от случаите на тромбоза след ваксини, за които някои така разпалено говорят са при хора, които са били във висок риск, но не са подозирали за това. Ако такъв човек се зарази с ковид рискът от смърт е също много висок. Много по-висок отколкото при ваксиниране с РНК ваксина.

    Коментиран от #35, #45

  • 31 усукано

    17 1 Отговор
    ги хортува дофтура,уж знаел как става работата,ама нищо не можел да направи,обърна на хвалби за ваксините,после възжела некви центрове,дето ако не бехме се охарчили за ваксини,щяхме да ги имаме и т.н.
    Не рече направо - бодете се да има работа за мене ама нейсе...
  • 32 Тая простотия пък кой

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "др Гей Билтс":

    ти я каза. Аман от хора с развинтено въображение. Много филми си гледал явно с неподходящо съдържание.
  • 33 е айде сега

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "За овце":

    Ако 1-2 лапсуса ти пречат да разбереш един кратъкпостинг, просто не си струва да се говори с теб. Ки-то ниско....
    "Четмо и писмо"? Научете разликата между граматика и правопис от една страна и лапсуси от друга!
  • 34 верно е

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕРБ":

    Точно обратното е.Ама,няма как за ги знаеш тези работи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 6423

    18 2 Отговор
    Г-н Професора, подобно на всички свои колеги (професори) е много, ама много много вещ по темата. Вероятно от много вещина избягва да говори по една друга тема от която получи доста финикийски знаци от собственика на Хювефарма и Лудогорец. По- точно за многообещаващите данни от клинично проучване на лекарство за паразити използвано само във ветеринарната медицина при лечение на хора с коронавирусна инфекция.
  • 38 д р Вирхов

    17 2 Отговор
    Колко купюри ти дадоха за тази дезИНФОРМАЦИЯ?
  • 39 Я да видим кой

    5 17 Отговор

    До коментар #1 от "ГРЯХ":

    Хм, а пък дали ти не си големия лъжец, дали ти пък няма да гориш в ада? Всички които пропангандират не спазване на мерките и антиваксърство са УБИЙЦИ, и да ви светна, за една стара българска приказка, че греховете на бащите ги плащат синовете!
  • 40 Аман

    6 33 Отговор
    Ей, прости, прости, прости селяни! Докрай не разбрахте, че ваксините са за ваше добро. Като съобщават заразените ги казват по градове, а смъртните случаи са без адрес. Защото на село смъртността от Ковид е сигурно 50%, в града 0,1%. На село сте прости, а лекарите ви още повече. Ами давайте в същия дух и без това вече нищо не произвеждате освен още прости селяни.

    Коментиран от #44

  • 41 Ооо

    10 3 Отговор
    Нека тоя доктор като е такъв фен на ваксините - да напише на 1 лист живите си роднини до 2 коляно и да каже колко от тях са ваксинирани! После да остави всеки да прецени дали роднините са му повярвали и са се ваксинирали и дали ние трябва да го направим!
  • 42 Госあ

    13 3 Отговор
    Има един медикамент, нафамостат мезилат с търговското име Фузан, който се използва много отдавна в аптечната мрежа на някои страни и е с доказана във времето безопасност. Та този медикамент се използва срещу панкреатит и срещу тромбози при кръвопреливане. Беше използван и срещу МЕРС , а сега от Япония показаха че е ефективен и срещу covid. Публикацията е в списание Cell. Въпреки политическите пререкания между Япония и Южна Корея, корейците проведоха техни изследвания и показаха че този медикамент е 3,7 пъти по ефективен от експерименталния ремдисивир. Беше моментално включен в лечението в Южна Корея заедно с Плакинил (също одобрен в аптечните мрежи) . По късно в Япония се появи комбинация от Фузан заедно с Фавипиравир (който се използва в Китай и Русия) , което показа изключително висока ефективност при тежки симптоми. Иво Петров дали знае за този медикамент и съмнява ли се Иво Петров в протоколите за лечение в Южна Корея ? М ? Може би Иво Петров има нещо по добро от протоколите в Южна Корея ? Сигурен съм. Иво Петров със сигурност има нещо по добро на "ум" . Подчертавам,че този медикамент има действие срещу вируса, което се дължи на инхибиращия ефект върху ACE рецепторите и навлизането на вируса в клетката, и в същото време, забележете, се използва за предотвратяване на тромбози. Може би Иво Петров трябва да отиде да обясни на специалистите от Южна Корея, колко неадекватно лекуват пациентите си !
  • 43 отчето

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "розово":

    Стреса е от Боко!Всичко друго е от лукаваго!!!
  • 44 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Аман":

    Аве баце, не че нещо, ма е точно обратното 😂 погледни случаите, умник. Не е сложно, дават ги в кодове 😂 доса едно село не съм видел начело у червено.

    Коментиран от #46

  • 45 ГруЮ

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Абсолютно нищо не лъже.":

    Ми не зная как е, но баща ми получи инсулт месец след като се ваксинира. С най- авангардната ваксина. Учителката на дъщеря ми - и тя така. За щастие оцеляха и двамата.
  • 46 Аман

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Именно. Обаче говорим за мъртъвци. Питай Мангъров колко са умрели при него и ходи виж в Побит камък и Горно уево колко са. Ще ти дам и един жокер: София е равно на Варна+Пловдив+Бургас+Русе+В. Търново и още няколко града. Виж заболелите и смятай.
  • 47 яр4в5ф743

    7 3 Отговор
    Пикаяя в устатаа на всички ваксинатори! Пишшшшшшшшшшшшшшшш.....
  • 48 Big

    5 17 Отговор
    Тъпунгери, като не искате да се ваксинирате ще поизмрете, естествен подбор.

    Коментиран от #53

  • 49 фряевртц е6у5

    13 4 Отговор
    Мрсните ваксинатори са като гейпарадистите. Малко са и искат да си налагат извратеното, нелогично, лъжливо мнение над останалите нормални неваксинирани хора.

    Коментиран от #50

  • 50 Аман

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "фряевртц е6у5":

    Абе, просто момче, майка ти се е размножила, защото е била ваксинирана. Ходете малко на училище бе, неандерталци.
  • 51 втц ейъ

    18 5 Отговор
    Страшно много се радвам че в България ваксинираните са само 15,6 процента. Народа се оказа умен и ходил на училище за разлика от ваксинаторите тъпунгери дето си мислят че всичко що хвърчи се яде.
  • 52 Ахаааа

    7 2 Отговор
    Ахааа! Ясно!

    Демек - К-19 = тромбоза, ерго - тромбозата я пишем в графа "жертви на К-19"!

    Миии... да.
  • 53 Не говори

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Big":

    Не говори за естествения подбор, че да не чуе бацилът, който има право на същото, а пък в условията на масово набодена планета...

    А, ко? Мю вариант? И боц-а не му влияел, разправят?

    https://fakti.bg/bulgaria/611865-prof-plochev-shte-ima-nov-pik-sled-15-septemvri

    "Засега при нас няма открит болен от новия вариант, който протича сравнително тежко и сегашните ваксини не му действат"

    Е, докато дойде от гръцко през границата, все ще минат 100... 10... 1 година?

    Емиии... Следващия път, като си играят в лабораторията... А, пардон, като ядат прилепи... Да го имат впредвид, тоя същия естествен подбор ;)
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 vasik atanasova

    1 2 Отговор
    п едал марш в южна америка не ни трябваш тука
  • 60 Невярващ

    8 0 Отговор
    Професоре, какво ще кажете за тези, които не са боледували, а са получили тромбози след ваксинацията.
    Има нещо интирисно, което ме кара да ви попитам: "Какво ще кажете , има ли сродност между ваксината и Ковид 19?"
  • 61 Заразно зло

    2 9 Отговор
    Очаквам много тромбирани антиваксъри след 15 септември. И не, няма да е "от ваксината".

    Коментиран от #63, #65

  • 62 Абсолютно!

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "др Гей Билтс":

    Както и метален магнитен 5Г графен в течен чип на Гей Билдс!
    А също и акъл от зелена еуглена!

    Бе, мноо прос тоя Гей Билдс, ше си умори клиентите, на кого после ше си продава Виндовсите?!?
  • 63 Много много

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Заразно зло":

    колко да са много - най-много 4-5%.
  • 64 Miro

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чао мангъроиди":

    И ВАКИНИРАНИТЕ НЕ МУ ВЯРВАТ.СМЕШНИЦИ
  • 65 Miro

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Заразно зло":

    И друга глупост каква ще предскажеш?????? и от коя дата?????? ГЕНИЙ!!!!!!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове